Suomen suurin matkablogiyhteisö

Täydellinen päivä Pietarissa

BLOGI ON MUUTTANUT! Lue päivitetty Täydellinen päivä Pietarissa -postaus täältä.


Pietari yllätti. Jotenkin Pietari on ilmeisesti niin lähellä, että minun ei sinne aiemmin tullut matkustettua. Ajatus viisumirumbasta noin pienen matkan takia tuntui ilmeisesti liian suurelta rasitteelta. Kiitos St. Peter Linen – pääsee Pietariin nykyään 72 tunniksi ilman viisumia! Pienet aplodit tälle!

P9120059.jpg

St. Peter Linella Pietariin

Hyppäsimme St. Peter Linen Princess Marian kyytiin Helsingistä eräänä lauantai-iltapäivänä kohti Pietaria. Laiva saapui perille Pietariin seuraavana aamuna. Kesäisellä ilmalla matka taittui hyvin nauttiessa Skybarin livemusiikista ja cocktaileista. Päivän taittuessa iltaan, nautimme vielä herkulliset sushiöverit Sushibaari Kampaissa. Myönnetään tosin, että menimme ennen yhdeksää nukkumaan – mikään ei nukuta niin hyvin kuin meren aallot!

Aamulla ennen maihinnousua nautimme laivalla DeLuxe-aamiaisen. DeLuxe-aamiainen eroaa tavallisesta aamiaisesta sillä, että toki valikoima on laadukkaampi, mutta myös aamiaistila huomattavasti rauhallisempi. Onhan DeLuxe-aamiaisella tietysti myös skumppaa!

Maihinnousu

Meille annettiin Helsingin päässä vinkki, että Pietarissa kannattaa valmistautua maihinnousuun varttia ennen laivan saapumista satamaan. Sinänsä ihan hyvä vinkki, jos sitä samaa ei kerrottaisi ihan kaikille (hah).

Rynnimme muutaman kymmenen vauhdikkaan kiinalaisen jaloissa ja matkalaukkujen seassa ulos laivasta, kuin se olisi ollut tulessa. Onneksi Kiinassa aiemmin asuneena, kyynerpäätaktiikka oli tuttu jo entuudestaan.

Maihinnousun jälkeen aikaa vievin osuus oli kuitenkin passintarkastus, jossa menee helposti pitkän aikaa jonottaessa. Satamasta nopeiten kaupunkiin pääsi St. Peter Linen omalla bussilla, johon voi varata paikan ennen matkaa.

P9130106.jpg

Täydellinen aamu Pietarissa

Pietari yllätti eurooppalaisuudellaan ja rauhallisuudellaan. Jostain stereotyyppisestä syystä odotin, että vastassa on suurkaupungin kaaos. Pietari on kuitenkin todella kaunis ja rauhallinen suurkaupunki, täynnä ihania kahviloita ja päräyttävää arkkitehtuuria.

Täydellinen aloitus päivälle Pietarissa on aamiainen tai aamukahvi Coffee 22:ssa tai Bonchissa.

P9130078.jpgcoffee 22 st petersburgcoffee 22 pietari

Aamiaisen jälkeen suuntasimmekin ihmettelemään kaupungin nähtävyyksiä, joista tärkeimpinä päiväretkeläiselle on varmasti Talvipalatsi, Iisakinkirkko ja Verikirkko.

talvipalatsi pietariverikirkko pietarist petersburg hermitage

Nähtävyyksiltä shoppailemaan

Pietarin pääkatu Nevski Prospekt on täynnä kauppoja ja ravintoloita ja päiväreissulla tämän kadun tallaaminen onkin hyvä tapa tappaa laatuaikaa. Nevski Prospektin ihmettelemisen jälkeen suuntasimme ostoskeskus Galeriaan, josta löytyy kaltaiselleni länkkäriturrelle kaikki suosikkikaupat Stradivariuksesta Pull & Beariin ja Zara Homeen. Galeriassa kannattaa myös käydä ihmettelemässä paikallista mättömarkettia! Galeriassa kuluisi helposti kokonainen päivä, mutta siitä tulisi luottokortille taas itku.

Pietarin parasta kasvisruokaa 

Suunnittelin matkaa CreateTrips -sovelluksen avulla ja sitä kautta satuinkin löytämään Pietarin parhaan kasvisruokapaikan, eli Ukropin. Menun perusteella, smetanalla ja juustolla on paikkansa joka ruoassa, mutta täältä löytyi myös täysin vegaanisia vaihtoehtoja. Ukropista saa myös hyviä itsepuristettuja vihannesmehuja sekä smoothieita! Aamiaislista Ukropissa näytti myös houkuttelevalta!

vegan st petersburgvegetarian st petersburgvegan russia

Takaisin laivaan

Päivä on lopulta lyhyt aika, joten lounaan ja shoppailun jälkeen oli aika suunnata takaisin St. Peter Linen kyytiin. Hyppäsimme laivan viimeiseen bussiin Iisakinkirkolta ja lösähdimme hyttiin rentoutumaan. Kunnes oli taas sushiövereiden aika…

*Pietarin matka toteutettu yhteistyössä St. Peter Linen kanssa.*

Previous Post Next Post

42 Comments

 • Reply sarrrri tiistai, 29 syyskuun, 2015 at 22:12

  Toi viisumijuttu just on vaikuttanut ettei ole ”jaksanut vaivautua”, vaikka oon halunnut jo vuosikausia Pietariin. Huokaus. Jospa sitä saisi pian oikeasti aikaiseksi… Myös mun kamera palaa halusta käydä tuolla.

 • Reply Lotta Watia | Unagidon keskiviikko, 30 syyskuun, 2015 at 10:13

  Ihanan kesäistä! Me kun kaksi vuotta sitten käytiin, oli luntakin maassa. Matcha-latte ja kasvisruokamesta maistuis! Pietarissa kävisin mielelläni uudestaankin ja olisi kiva ihan viettää yökin siellä, että näkis iltameiningit. Tuo viisumivapausjuttu on kyl ihan huippu!

 • Reply Laura R. / Laura let's go -matkablogi torstai, 1 lokakuun, 2015 at 09:05

  Voihan Pietari. Tuo viisumihomma on just se juttu, minkä takia tuonne ei varmaan ole vielä tullut lähdettyä. Tässä ollaan tosiaan miehen kanssa mietitty, että lähettäiskö St. Peter Linen kyydissä käymään tuolla päiväseltään, mutta toisaalta, jos sinne lähdetään, niin sit me kyllä halutaan olla vähintään kaks yötä perillä, jotta ehtisi nähdä vähän enemmän. Joten eipä se kai muu auta, kuin raahautua jonkun matkatoimiston pakeille ja laittaa viisumit tilaukseen! Upealtahan tuolla näyttää, ja noita kaikkia kahviloita ja suosittelemasi vegeraflaa ois kiva päästä testaamaan 🙂

  • Reply jorma lauantai, 10 lokakuun, 2015 at 14:50

   lainaus ”…mutta toisaalta, jos sinne lähdetään, niin sit me kyllä halutaan olla vähintään kaks yötä perillä, jotta ehtisi nähdä vähän enemmän. ”
   Ainakin aiemmin St Peter Linella sai olla 2 yötä Pietarissa Sokos Hotellissa ilman viisumia.

   • Reply Veera Bianca sunnuntai, 11 lokakuun, 2015 at 10:03

    Jep, näin se taitaa olla – maassa kuitenkin saa tosiaan olla sen 72h ilman tuota viisumia! Me nyt vaan lähdettiin samana iltana kotiin 🙂

 • Reply Stacy sunnuntai, 4 lokakuun, 2015 at 16:06

  Olen käynyt talvella Pietarissa viisumittomalla matkalla ja tuntuu siltä, ettei aika riitä siinä kaupungissa mihinkään! Aivan erityisesti haluaisin kokea kaupungin ravintolat ja saunat, nyt kun olen nähnyt monumentit ja osan geokätköistä. Palatsit ja suurelliset rakennukset olivat vaikuttavia. Ei ole mikään ihme, että vallankumous alkoi täältä! Mutta, aikaa todella on vähän ja tekisi mieli hengailla kaupungissa pitempään. Se todella on lumoava ja nähtävää on loputtomasti!

  • Reply Veera Bianca sunnuntai, 11 lokakuun, 2015 at 09:52

   Ilman viisumia saa olal sen 72h, ehtiihän siinä jo monenlaista, vaikka varmasti jää silti vielä pintaraapaisuksi! Nyt tosin kun palatsit ja muut on nähty, voi ensi kerralla keskittyä vielä enemmän vaikka niihin ravintoloihin 🙂

 • Reply Sanna/ Tuntematon turisti sunnuntai, 4 lokakuun, 2015 at 19:11

  Pietari on ollut listoilla kyllä jo jonkun aikaa. Täältä Lahdesta pääsisi junalla kaupunkiin kolmessa tunnissa, mutta juuri viisumin vuoksi homma on jäänyt ja katseet on kääntyneet risteilyn puoleen. Toivottovasti saadaan reissu lähitulevaisuudessa toteutettua! Ehkä tämä juttu ja upeat kuvat saattavat hieman jouduttaa asiaa! 🙂

  • Reply Veera Bianca sunnuntai, 11 lokakuun, 2015 at 09:53

   Kiva jos tämä juttu ja kuvat saa Venäjän reissun toteutumaan! 🙂 Kyllähän sinne kannattaa lähteä, itse haaveilen jo seuraavasta reissusta 😀

 • Reply Maarit sunnuntai, 4 lokakuun, 2015 at 19:43

  Melkein pitäisi lähteä itsekin tuollaiselle risteilylle. Tuo viisumihomma tuntuu muutaman päivän reissuun aika isolta rumbalta, mutta onhan tuo ihan mahtava paikka. Niin lähelläkin vielä, että ihan harmittaa kun on jäänyt näkemättä. Kauniit ja raikkaat kuvat!

  • Reply Veera Bianca sunnuntai, 11 lokakuun, 2015 at 09:54

   Tuo risteily on kyllä ihan tavattoman näppärä ja juuri siksi, että sitten välttyy tuolta viisumirumbalta. Sitä alkoi ihan miettiä, että miksi suomalaiset tekevät niin tuhottoman paljon reissuja juuri Tallinnaan ja Tukholmaan, kun Pietariin pääsee ihan yhtä helposti 🙂

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 4 lokakuun, 2015 at 20:58

  Oon alkanut miettimään onko päivä aivan liian lyhyt varsinkin ensikertalaiselle. Mun on melkeen pakko saada yksi yö Pietarissa-risteily! Itkuhan siinä tulee jos ei kerkiä nähä kuin vilaukselta kaiken hienon ja juosta sitten seuraavaan paikkaan, että ehtii nähdä muutakin 😀
  Ei silti, kauniita otoksia!

  • Reply Veera Bianca sunnuntai, 11 lokakuun, 2015 at 09:55

   Kyllähän ilman viisumia yhden yön kerkiää kun 72 tuntia on aikaa 😉 Päivässä ehti kyllä nähdä tärkeimmät nähtävyydet, nauttia hyvästä kahvista ja hyvästä ruoasta ja vielä vähän shoppaillakin 😀

 • Reply Pirkko / Meriharakka sunnuntai, 4 lokakuun, 2015 at 21:54

  Onneksi tuli aikanaan käytyä sekä Leningradissa että vielä myöhemmin Pietarissa, niin ei ”tarvitse” enää säätää viisumien – ja nyky-Venäjän kanssa 🙂

  • Reply Veera Bianca sunnuntai, 11 lokakuun, 2015 at 09:55

   Varmaan myös mielenkiintoista ollut nähdä miten kaupunki on tuona aikana muuttunut! 🙂

 • Reply Anna Koskela maanantai, 5 lokakuun, 2015 at 08:42

  Tuli tuolla käytyä, ennen kuin lehti oli puussa. Voisi mennä uudestaan. …

  • Reply Veera Bianca sunnuntai, 11 lokakuun, 2015 at 09:56

   Kannattaa mennä, kaupunki on sen verran dynaaminen että varmaan muuttuu vauhdilla 🙂

 • Reply Johanna Hulda - Discovering Sunbeams maanantai, 5 lokakuun, 2015 at 21:26

  Kauniita kuvia! Pietarissa (ja muuallakin itänaapurissa) käymisestä on tullut haaveiltua, mutta jotenkin sen tosiaan mieltää vähän vaikeaksi ja kalliiksi, ja ilmeisesti ihan turhaan. Pitääkin laittaa tuo Ukrop korvan taakse sitä tulevaisuuden visiittiä varten!

  • Reply Veera Bianca sunnuntai, 11 lokakuun, 2015 at 09:58

   Ihan turhaan, väittäsin! Tuo risteily ja viisumittomuus tekee siitä ihan yhtä helppoa kuin Tallinnan matkailusta – ja etenkin kun Pietarissa on tällä hetkellä niin kamalan halpaa, että shoppailla kehtaa! Ukropia suosittelen kyllä lämmöllä, siellä on myös ihanat aamiaiset!

 • Reply Annika | Travelloverblogi maanantai, 5 lokakuun, 2015 at 22:19

  72 tuntia reissussa mutta vain päivä perillä? Ehkä sittenkin hyppäisin Allegroon (viiisumi passissa) ja viipysin kaupungissa pidempään. Toki hyvässä aamiaisessa ja sushiövereissäkin on puolensa, mutta ehkä niitä saisi kaupungillakin? Oltiin Moskovassa pääsiäisenä, ja ennen matkaa kuvittelin viisumin hankkimisen tosiaan hässäkäksi, mutta hups, se olikin oikeasti iisiä: http://www.travelloverblogi.fi/venajan-viisumi-vaivatta/ Viisumi on kyllä kallis muutaman päivän matkaa varten hankittavaksi. 🙁

  • Reply Veera Bianca sunnuntai, 11 lokakuun, 2015 at 09:59

   Vaan päivä perillä, kyllä. Tuo on helppo ja edullinen tapa matkustaa Pietariin, vaikka eihän päivässä sitä ihan kaikkea ehdikään näkemään, mutta minä lähden mielelläni uudestaankin tällaiselle retkelle 🙂

   • Reply Anne | Metallia Matkassa torstai, 29 lokakuun, 2015 at 14:45

    Siis voi olla 72h maissa, eli 2 yötä, 3 päivää! 🙂 Majoitusvaraus pitää olla tehtynä ennen Pietariin saapumista, se tarkistetään lähtöselvityksen yhteydessä.

    • Reply Veera Bianca torstai, 12 marraskuun, 2015 at 13:27

     Exact, kiitos 🙂

 • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 6 lokakuun, 2015 at 19:14

  Pietari on niin lähellä, mutta ilmeisesti silti niin kaukana kun sinne ei ole tullut vielä lähettyä 😀

 • Reply AnnKat keskiviikko, 7 lokakuun, 2015 at 10:51

  Itse olen muutaman kerran matkustanut Pietariin ja viimeiset pari kertaa juuri näillä viisumivapailla risteilyillä. Luultavasti jatkossakin suosin näitä, sillä en viitsi ainakaan lyhyempää matkaa varten hoitaa sitä kaikkea viisumiin liittyvää asiaa. Ehkä ensi kerralla harkitsen myös risteilyyn liittämistä paria hotelliyötä, kun se kerran on myös mahdollista. 🙂

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja keskiviikko, 7 lokakuun, 2015 at 12:39

  Voisin ajatella juuri tällaista reissua risteillen ilman viisumirumbaa Pietariin, pidempi matka itänaapuriin ei niinkään houkuttele. Työnsä puolesta 70-80 luvun Leningradissa paljon matkanneiden kertomuksia kuulleena ja kuvia nähneenä voi vain todeta kaupungin muuttuneen todella paljon niistä ajoista.

 • Reply Terhi / Muru Mou keskiviikko, 7 lokakuun, 2015 at 15:45

  Pietarissa käyminen on jäänyt väliin juurikin tuon viisumihässäkän vuoksi. Tällainen risteily on toisaalta ihan mielenkiintoinen juttu, mutta toisaalta taas siirtyminen on aivan liian pitkä vain puolen päivän perillä olon vuoksi. Mieluummin ehkä sittenkin vain hankkisin sen viisumin ja olisin perillä pidempään!

 • Reply Heidi Stillman torstai, 8 lokakuun, 2015 at 15:47

  Tuo ”lähellä on liian kaukana” ilmiö on varmaankin syy, miksei ole tullut Pietarissa käytyä koskaan. Minun ehdottomasti pitäisi, koska sukumme juuret ovat jossakin siellä. Ehkä nyt sitten Thaimaassa asuessaan ja kesällä Suomessa käydessään saa viimein järjestettyä itsensä sinnekin. Aivan ihanat kuvat!

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net perjantai, 9 lokakuun, 2015 at 04:52

  Pietari onkin tuttu vain talvikaupunkina, vielä joku kesä sinne olisi mukava mennä samoilemaan vähän paremmissa keleissä.

 • Reply Sari | Pakkasesta Paratiisiin perjantai, 9 lokakuun, 2015 at 10:54

  Kyllä näiden kuvien perusteella sitä pitäisi Pietarissa poiketa. Ehkä kuitenkin junalla, sillä mä olen niin herkästi merisairas…

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita perjantai, 9 lokakuun, 2015 at 15:57

  Loistava pikkumatka Pietariin, vaikka varmasti päivä jää lyhyeksi. Mielenkiintoista olisi mennä joskus itänaapuriin tälläiselle visiitille.

 • Reply Liza in London perjantai, 9 lokakuun, 2015 at 17:07

  Mua niin harmittaa viisumipakko Suomen ja Venäjän välillä – olisipa käytössä edes jokin ESTA-tyyppinen ratkaisu! Olisin varmaan muuten jo käyttänyt hyväksi tätä laivayhteyttä, mutta me lähdetään yleensä Venäjälle moikkamaan mummoa, joka asuu parin yön junamatkan päässä Pietarista eli tuossa ajassa ei ihan ehtisi perille asti 😀 Pidän kuitenkin tän vaihtoehdon mielessä jos joskus tekee mieli lähteä Venäjälle ihan vain turistina!

 • Reply Kohteena maailma perjantai, 9 lokakuun, 2015 at 23:55

  Pietari on maantieteellisesti lähellä, mutta mentaalisesti kaukana. Siihen liittyy kaksi asiaa: toinen on viisumi ja toinen on se, että sinne omalla autolla meneminen on ollut hankalaa (huono tie, autoja varastettu ja vakuutusmaksut korkeat). Olen ollut sinne menossa jo useamman vuoden ajan, ja kiinnostaa tehdä sinne vanha 80-luvun bussiretki kavereiden kanssa ensi kesänä. Sen järjestäminen on ajatuksentasolla aloitettu 🙂

 • Reply Mikko Nurminen lauantai, 10 lokakuun, 2015 at 08:53

  Huh, onpas upea! Mulla ihan sama juttu, että ei tuonne ole tullut lähdettyä kunnolla kun liian lähellä. Tosin 10v sitten kyllä siellä autolla olinkin liikenteessä (never again!!) mutta silloin ei kerennyt juuri nähtävyyksiä katsella. Tuonne taidan lähteä ensi keväänä/kesänä!

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi lauantai, 10 lokakuun, 2015 at 15:35

  Olen itse yllättänyt itseni miettimästä monta kertaa pyrähdystä Pietariin, mutta jotenkin ei Venäjä ole tällä hetkellä niin suuressa huudossa pienessä humanistipäässäni että olisin saanut aikaiseksi. Sen veran kaunista siellä kyllä näyttää olevan, että houkutus korjata tämä aukko sivistyksessäni on kyllä koko ajan vain suurempi…

  • Reply Veera Bianca sunnuntai, 11 lokakuun, 2015 at 10:02

   Mullakaan ei sinänsä aiemmin ollut intressiä lähteä Venäjälle, muuta kuin siinä mielessä että se on tossa ihan lähellä niin pitäähän siellä joskus käydä 😀 Pietari oli kyllä kuitenkin ihan järisyttävän positiivinen yllätys, niin ihanan viihtyisä kaupunki, siellä voisi vaikka asua! 🙂

 • Reply Heidi lauantai, 10 lokakuun, 2015 at 18:05

  Ihania Pietari-kuvia <3. Olen jo pitempää suunnitellut Pietarin matkaa ja nyt jo vähän vakavammin ensi kevääksi, kun venäjänopeystäväni on luvannut lähteä minulle tulkiksi ja oppaaksi. Olen myös kuullut tosi monilta niin paljon hyvää Pieterista, joten kyllä sille pitää antaa mahdollisuus. Luultavasti kuitenkin haluan olla siellä kerralla useamman päivän, joten viisumihässäkkä on odotettavissa. Onpahan sekin sitten koettu :).

  • Reply Veera Bianca sunnuntai, 11 lokakuun, 2015 at 10:01

   Kiitos! Tuohan on kätevää jos saat mukaan kaverin joka puhuu vielä kieltä! Mullakin oli Pietarissa paikallinen tuttu, joka näytti paikkoja 🙂 Pietari oli kyllä niin positiivinen yllätys!

 • Reply Sanna I Siveltimellä lauantai, 10 lokakuun, 2015 at 23:20

  Paluu vuosi(kymmenten) jälkeen Pietariin voisi olla kivaa tehdä juuri laivalla. Varsinkin jos se on näin kivutonta. Talvipalatsi on sitten vaan kaunis!

  • Reply Veera Bianca sunnuntai, 11 lokakuun, 2015 at 10:00

   Suosittelen!;)

 • Reply Jenni / Globe Called Home tiistai, 13 lokakuun, 2015 at 14:50

  Pietari on ihana kaupunki! Olen käynyt siellä pariin otteeseen ja kerran järjestänyt koko kolmenkymmenen hengen reissun itse, ja täytyy sanoa, että aika paljon vaivattomalta tuo laiva kuulostaa. Toisaalta myös junamatka on kiva ja kaunis, eikä se viisumi lopulta ole erityisen hankala hoitaa jos ei itse lähde jonottelemaan suurlähetystöön vaan käyttää matkatoimistopalveluita.

 • Reply Viv tiistai, 22 maaliskuun, 2016 at 21:05

  Ihania kuvia! :> Käväisin juuri Pietarissa taas pitkästä aikaa ja olin aivan unohtanut miten mahtava kaupunkilomakohde se onkaan! Vietin syksyn vaihdossa Moskovassa ja siihen verrattuna Pietari on länsimaistunut todella paljon viimeisen 10 vuoden aikana. Suosittelen kyllä maan pääkaupunkia, jos ”venäläisempi” Venäjä kiehtoo ja viisumikin järjestyy suht. vaivattomasti, kun hyödyntää paikallisia matkatoimistoja. Löydät mun blogistani parikin postausta rajan taakse – vinkkinä, jos olet vielä aikeissa sinne suunnistaa. ;]

 • Leave a Reply

  Uusimmat postaukset

  Vaihto-opiskelu: The Hong Kong Polytechnic University

  Kota Kinabalu: Guide for Island Hopping