Helppo & terveellinen acai-kulho

BLOGI ON MUUTTANUT!

Lue päivitetty postaus Helppo & terveellinen acai bowl täältä.


Tadaa! Ihan ensimmäisenä on oikeastaan välttämätöntä mainita, että suorastaan sulatitte mun pienen pienen sydämeni teidän kommenteilla edellisessä postauksessa. Kiitos niistä lukuisista viesteistä Facebookissa ja Instagramissa, kunpa tietäisittekin miten tärkeitä olette siellä ruudun toisella puolella – ihan joka ikinen!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lupasin ottaa blogiin uutena juttuna muutamia vegaanisia ruokareseptejä maailmalta, joten aloitetaan acai-kulholla. Koukutuin acai-kulhoihin itseasiassa helmikuisella Australian matkallani! Manly Beachillä yksikään aamu ei lähtenyt käyntiin ilman ihmeellistä violettia superkulhoa!

acai-kulho

Acaihan on Brasialian Amazonin sademetsän uumenista peräisin oleva huipputerveellinen marja. Ulkonäöltään acai muistuttaa mustikkaa, mutta siinä on huomattavasti enemmän ravintoaineita! Brasiliassa acaita on käytetty jo satoja vuosia sen terveysvaikutusten vuoksi, mutta siitä on kasvanut viimeaikoina valtava trendi – positiivinen sellainen!

Acai-marjan terveysvaikutuksia; kuusi kertaa enemmän antioksidantteja verrattuna mustikkaan, B1, B2, B3,C & E vitamiinit, rauta, kalsium, kalium,omega 3, -6 ja -9 rasvahappoja ja vielä runsaasti kuitua ja proteiinia!

acai bowl

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näin teet oman acai-kulhon:


Blenderiin:

2 banaania

3 dl mansikoita

1 rkl acai-jauhetta (esim. cocovi)

2 rkl Oatlyn kauramaitoa (tai muuta kasvismaitoa)

Blendaa smoothien tapaan, mutta acain tulisi jäädä hieman paksummaksi rakenteeltaan. Itse lisään puolessa välissä lisää mansikoita/banaania tarvittaessa!

Koristele:

marjoja fiiliksen mukaan

granolaa fiiliksen mukaan

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

muita superfoodeja; goji, kookoshiutaleet, …


Tadaa! Valmis! Ja niin hurjan helppo acai-kulho!

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Nimetön maanantai, 9 maaliskuun, 2020 at 15:01

    Näyttääpä herkulliselta ja vieläpä terveellinen. Täytyykin kokeilla, saisi itse vähän lisää omega 3 rasvahappoja ja kuituja. Välillä ei keksi tosiaan mitä aamuisin söisi, joten tätä täytyy tehdä.

  • Leave a Reply

    Uusimmat postaukset

    Vaihto-opiskelu: The Hong Kong Polytechnic University

    Kota Kinabalu: Guide for Island Hopping