Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kymmenen vinkkiä parempiin Instagram-kuviin

BLOGI ON MUUTTANUT!

Lue päivitetty postaus Kymmenen vinkkiä parempiin Instagram -kuviin ja puhelimella kuvaamiseen täältä. 


Ihana ihana Instagram. Instagram on itselleni se kaikista rakkain sosiaalisen median kanava, niin työssä kuin henkilökohtaisessa elämässä – vaikka mikäpä niitä nykyään enää toisistaan erottaa, heh! Omalla Instagram-tililläni meni juuri 4,000 seuraajan rajan rikki, joten sen kunniaksi voisin antaa teille vinkkejä parempiin Instakuviin! Oman instailuni lisäksi jaan kuvia myös CreateTripsillä.

Kuvan ottaminen:

1. Jos otat kuvia puhelimella, pyyhi kameran linssi ensin pehmeällä kankaalla 

Meillä on kaikilla nykyään käden jatkeena useammin älypuhelin kuin poikaystävä, joten puhelimen kameran linssiä tulee lähmittyä tahmaisilla tassuilla tunneittain päivässä. Aina kuvaa ottaessa kannattaa muistaa pyyhkäistä linssiä vaikka paidan hihalla – saatat jopa yllättyä minkälainen ero kuvalaatuun voi tulla!

2. Ota kuvia aina luonnonvalossa

Vaikka älypuhelimilla saa nykyään todella laadukkaita kuvia, ei se ainakaan vielä tänä vuonna tule korvaamaan manuaalisesti pelittävää järjestelmäkameraa. Saat kuvistasi aina paljon parempi, jos nappaat niitä vain luonnonvalossa keskellä kirkkainta päivää.

Recently Updated22Kuvassa sama hattu Lontoon aamuhämärässä ja Soulin päivävalossa – kumpi on rakeisempi?

3. Ruokakuvat toimii usein parhaiten ylhäältä päin

Ruokaporno on meidän somehipsterien korvike sille perinteisen perverssille nakuilulle. Lounasta ei vaan voi syödä, jos sitä ei ensin taltioi bittiavaruuteen. Omasta mielestä parhaat ruokakuvat onnistuu suoraan ylhäältä otettuna, tai vaihtoehtoisesti lähikuvana keskittyen johonkin annoksen yksityiskohtaan.

Recently Updated19
Seuraa illallisvinkki; luonnonvalo ei välttämättä riitä romanttiselle illalliselle asti. Parhaan kuvan taltioimiseksi, pyydä seuralaista avaamaan oman puhelimensa taskulamppu ateriasi suuntaan!

4. Vähemmän on usein enemmän

Yksinkertainen on kaunista ja less is more. Instagram-kuvassa toimii hyvin vaalea tausta, jonka keskellä tai reunassa on jotakin mihin kiinnittää katse. Monilla mielenkiintoisilla Instagram-tileillä on juurikin tämänlaisia kuvia. Vaihda siis perinteisiä kuvakulmia rohkeasti!

Recently Updated24

5. Anna kuvan kertoa tarina

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, ja ainakin omassa valokuvauksessa mobiilikuvat kertovat kaikista eniten. Voit ottaa kuvan varpaistasi merellä, kädestäsi lentokoneen ikkunaa vasten tai kasvoistasi kohti edessä olevaa maailmaa – aina ei tarvitse poseerata lärvi linssin suuntaan. Kerro mielummin tarina, johon seuraajasi voi samaistua. Huomioi tarinan kerronta myös kuvatekstissä, kerro rehellisesti omista tunteista tai inspiroi seuraajaa hyvien lainausten avulla.

”Red-eye flights and homesick toes, foreign seas and freckled nose. Beauty cannot be captured in snapshots – it exists in the life live between each photo.” (?)

Recently Updated25

Kuvan muokkaaminen:

1. Älä koskaan käytä Instagramin omia filttereitä

Instagramin räjäytettyä pankki muutama vuosi sitten, tuli Amaroa ja LO-FI:ta vähän jokaiseen julkaistuun kuvaan. Tee Instagram-tilillesi palvelus ja unohda filtterit. Viimeisimmässä päivityksessä on tullut mukaan muutama siedettävä filtteri, mutta käytä näitä erittäin harkiten – jos käytät, huomioithan, että voit säätää filterin vahvuutta!

2. VSCO Cam

Muokkaan Instagram-kuvani useimmiten ulkopuolisilla aplikaatioilla. Alunperin suosikkini oli Afterlifght, jota käytin värien ja valotuksen muokkaamiseen, lisäten joskus sovelluksen omia filttereitä. Omasta mielestäni paras sovellus instailuun on kuitenkin VSCO Cam. VSCO:sta löytyy valmiina muutamia valmiita filttereitä, joista oma suosikkini on F2. Olen kuitenkin ladannut mukaan muutaman maksullisen ja useimmin käytän filttereitä A5 tai S2. Tämän lisäksi lisään +1-2 exposurea, +1 contrastia ja +2 lilaa tai sinistä highlight-väriä. Alla esimerkkejä, joissa vasemmalla alkuperäinen kuva:

Downloads2-001Kuva muokattu VSCO Camilla. Filter: S2 | Exposure: +2 | Contrast: +3 | Sharpen: +3 | Highlights tint: lila +3

Downloads1-001Kuva muokattu VSCO Camilla. Filter: A5 | Exposure: +2 | Contrast: +1 | Sharpen: +1 | Highlights tint: sininen +3

3. Hyödynnä erityisesti valoa ja kontrastia

Käytät sitten ulkopuolisia sovelluksia tai ainoastaan Instagramia, keskity kuvan muokkaamisessa erityisesti valon ja kontrastin säätämiseen. Mielipiteitä on tietysti monenlaisia, mutta itse pidän Instagramissa ylivaloittuneista kuvista ja säädänkin valotuksen usein äärimmilleen. Tähän Instagramin omat säädöt ovat mielestäni riittävät. Terävyyttä kaivatessa käytän myös Instagramin omaa säätöä, sillä se toimii mielestäni paremmin kuin VSCO:n terävyyssäätö!

Recently Updated21

4. Suorista horisontit

Jossakin asioissa pitää olla edelleen perinteinen, tämä on yksi niistä. Mikään ei pilaa täydellistä maisemakuvaa yhtä helposti kuin vinksahtanut horisontti. Horisontti on helppo suoristaa Instagramissa kuvaa postatessa!

Recently Updated23

5. Unohda kehykset ja kollaasit

Vähemmän on edelleen enemmän. Instagramia ihastellaan usein puhelimella ja puhelimen ruutu on pieni. Unohda siis neljän kuvan änkeminen väkisin pieneen neliöön, ja tarjoa seuraajalle tarina kuva kerrallaan. Kollaaseille on omat paikkansa maailmassa. Kollaaseista aasinsiltana voidaan siirtyä kehyksiin. Maailmaan toki mahtuu niitäkin, jotka käyttävät valkoisia kehyksiä tyylikkäästi Instagrameissaan, mutta perussääntönä jättäisin moiset pois, etenkin ne mustat ankeat ja satunnaiset sellaiset.

Mikä on sinun paras Instagrammailu vinkkisi?


Postaus on osa Instagram Travel Thursday -kampanjaa. Tule sinäkin mukaan Instagram Travel Thursdayhin ja jaa rakkautesi reissaamiseen! Kirjoita matkailuaiheinen blogipostaus Instagram-kuvilla ja linkkaa se tähän blogitekstin alle. IGTT:tä vietetään jokaisen kuukauden ensimmäisenä torstaina. Jos sinulla ei satu olemaan blogia, voit osallistua myös tägäämällä niitä reissufotoja#IGTravelThursday Instagramissa. Minut löydät Instagramista nimimerkillä @veerabianca


Previous Post Next Post

38 Comments

 • Reply Kea / Deep Red Blues torstai, 5 helmikuun, 2015 at 00:20

  Aamen! Instagramin omat filtterit pitäis lailla kieltää… 😀

  • Reply Veera Bianca torstai, 5 helmikuun, 2015 at 09:16

   Haha, niin pitäisi! Luulisi niiden käytön jo laskeneen sen verran, että Instagram tekisi asiaan muutoksen – perhaps the day will come!

 • Reply Jenni / Globe Called Home torstai, 5 helmikuun, 2015 at 02:24

  ”Parhaan kuvan taltioimiseksi, pyydä seuralaista avaamaan oman puhelimensa taskulamppu ateriasi suuntaan!”

  Repesin tälle ihan totaalisesti. 😀 Iiro napisee jo nyt, kun alan kuvaamaan ravintolassa, etenkin jos kyseessä on romanttinen illallinen, jonka fiiliksen kuulema kuvaaminen tuhoaa. Voin vain kuvitella, miten hän tällaiseen pyyntöön reagoisi. 😀

  • Reply Jenna torstai, 5 helmikuun, 2015 at 08:24

   Mun pakko jatkaa tähän Jennin kommenttiin, että haluaisin myös nähdä, miten seuralaiseni reagoisi dinnerillä pyytäessäni häntä avustamaan kuvan ottamisessa 😀 Muuten aamen! Instagramin omat filtterit..yöks.

   • Reply Veera Bianca torstai, 5 helmikuun, 2015 at 09:17

    Haha! Kehotan kokeilemaaan ja kertomaan sitten mulle miten meni, heh 😀

   • Reply Eevi torstai, 5 helmikuun, 2015 at 19:19

    Ja mun myös on jatkettava tähän! Nyt jo silloin harvoin jos kuvan raflassa nappaan, teen sen salaa ja vaivihkaa, useimmiten jätän kuvan ottamatta. Hih! En taida uskaltaa edes kokeilla ;D

    • Reply Veera Bianca perjantai, 6 helmikuun, 2015 at 06:41

     Haha! Mä ennen aavistuksen häpesin kaiken mätön taltioimista, mutta sitten totesin että I shall have no shame ja ihmiset saa oppia sietämään 😀 Käsistähän tää lähtee!

  • Reply Veera Bianca torstai, 5 helmikuun, 2015 at 09:16

   Haha, us Instagrammers should have no shame! Pitäähän sitä nyt seuralaisia aina vähän hämmentää! 😀

  • Reply Veera Bianca torstai, 5 helmikuun, 2015 at 09:18

   Haha! 😀 Romanttinen tunnelmahan on aina hyvä pilata puhelimen taskulampulla sohimiseen 😀

 • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 5 helmikuun, 2015 at 08:26

  ^^ Sama Jennin kanssa 😀

  • Reply Veera Bianca torstai, 5 helmikuun, 2015 at 09:17

   Haha 😀 Mahtavaa!

 • Reply Lotta Watia | Unagidon torstai, 5 helmikuun, 2015 at 08:28

  Hyviä vinkkejä, Veera! Komppaan! 🙂

  • Reply Veera Bianca torstai, 5 helmikuun, 2015 at 09:17

   Thanks Lotta! 🙂

 • Reply Kaukokaipuun Nella torstai, 5 helmikuun, 2015 at 08:46

  :—–D Oot ihana Veera! Hyviä vinkkejä!

  • Reply Veera Bianca torstai, 5 helmikuun, 2015 at 09:17

   Itsepäs olet Nella <3

 • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, 5 helmikuun, 2015 at 09:17

  Kiitos hyvistä vinkeistä, Veera :)!

 • Reply Rimma torstai, 5 helmikuun, 2015 at 09:48

  IG:n omat filtterit pitäis todellakin kieltää! Huh. Vscocam käytössä täälläkin 🙂

  • Reply Veera Bianca torstai, 5 helmikuun, 2015 at 13:43

   Hah niin pitäisi! Vscocamia on ykkönen, mutta siinä on oma opettelemisensa jotta ei mene ihan överiksi, heh! 😀

 • Reply Arja / Haavematkoja torstai, 5 helmikuun, 2015 at 10:26

  Hyviä vinkkejä! Aloittelevana instagrammaajana innostuin ensin niistä filttereistä aika paljon kun ei muita ohjelmia ollut puhelimeen ladattuna, ja kuvista saa niilläkin enemmän asioita esiin kun puhelimen kamera ei ole mikään pro. Pitänee vähän satsata asiaan seuraavaksi jos instagrammailu jatkuu, kun tämä sama vinkki on painokkaasti jo luettu niin monesta paikasta 😉

  • Reply Veera Bianca torstai, 5 helmikuun, 2015 at 13:45

   Mäkin aluksi innostuin niistä, mutta nykyään lähinnä sattuu silmään – tottakai tähänkin joukkooon mahtuu niitä poikkeuksia! Rohkeasti vaan kuvia nappaamaan, tekemällä oppii! 🙂

 • Reply AnskuBCN torstai, 5 helmikuun, 2015 at 10:35

  Aamen ja kiitos!

  • Reply Veera Bianca torstai, 5 helmikuun, 2015 at 13:45

   Aamen 😀

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, 5 helmikuun, 2015 at 13:36

  Niin ammattimaisen tuntuisia vinkkejä, että jään miettimään, että pitäisikö olla postaamatta kuvia Instagramiin 🙂
  Tuota ruokakuvavinkkiä pitää joskus kokeilla – tosin useimmiten seuralaiset ovat sitä mieltä, että jos nyt vaan syödään!

  • Reply Veera Bianca torstai, 5 helmikuun, 2015 at 13:46

   Höpsis! Kukin Instagrammaa tavallaan, ja ei näitä kaikki ohjeita tarvitse ottaa käyttöön, asia kerrallaan! 🙂 Tekemällä oppii! Mä olen opettanut seuralaiseni kestämään tarpeeni kuvata kaikki mitä tapahtuu, heh!

 • Reply Annika | Travelloverblogi torstai, 5 helmikuun, 2015 at 18:55

  Minusta joillain filttereillä saa sopivasti korostettua värejä, vaikkapa juuri Lontoon punaisesta bussista punaisemman. Toisaalta minulle kuvat ovat lähinnä hetkiä, usein aika randomillakin otettuja. Järkkärillä sitten mietin, mitä kuvaan. Nauratti yksi kommentti viime viikolla: kirjoittaja sanoi, että vaikka kuva randomilla otettu, hän pitää siitä silti. Öö, onko sillä väliä, miten kuka kuvansa ottaa?

  • Reply Veera Bianca perjantai, 6 helmikuun, 2015 at 06:39

   Poikkeukset mahtuu aina sääntöön! Jossakin kohdissa hillitysti käytettynä filtteri voi varmasti toimia, ainakin mä tykkään sun kuvista, joten seems so! 🙂

   Mullakin on tosi erityyppisiä kuvia ne mitä otan järkkärillä ja mitä taas puhelimella, tietysti laatumielessä, mutta nimenomaan tarinamielessä. Eli random hetkien kuvaaminen kunniaan! 😀

 • Reply Katja torstai, 5 helmikuun, 2015 at 19:02

  Hyviä vinkkejä! Ei oikee muhunkaan nuo valmiit filtterit iske. Oon muutenkin melko laiska muokkailemaan instagram kuvia, mutta valoisuus on kyllä juuri se mistä mäkin ig kuvissa pidän!

  • Reply Veera Bianca perjantai, 6 helmikuun, 2015 at 06:40

   Eipä niitä aina tarvitse edes niin antaumuksella muokatakkaan, siinäkin less voi olla more 😉

 • Reply Bethaney - Flashpacker Family perjantai, 6 helmikuun, 2015 at 05:52

  These are great tips. I love your Instagram profile. So very pretty! I agree, ban the filters! I usually just up the saturation, warmth and contrast a little on each image to make it pop.

  • Reply Veera Bianca perjantai, 6 helmikuun, 2015 at 06:42

   Aww, thanks dear! Small edits like that always work best! 🙂

 • Reply Sanna I Siveltimellä perjantai, 6 helmikuun, 2015 at 06:16

  Loistava postaus, kiitos vinkeistä! Minä höppänä se oon vaan käyttänyt ig:n omia filtteireitä, koska puhelimen muistikapasiteetti on ollut niin täynnä jo vuoden päivät että en ole pystynyt lataamaan Vscocam appiä käyttööni, kun vaatii uusimman käyttiksen, jota mulla ei oo sitäkään… Huoh… IT-alalla 16 vuotta ja suutarin lapsella ei oo… 🙂

  • Reply Veera Bianca perjantai, 6 helmikuun, 2015 at 06:42

   Hupsista, ehkä on aika päivittää tilanne 😀 Ja saa sitä nättejä kuvia Instagramiin ilmankin VSCO:ta, vaikka ihan Instagramin omilla muokkauksilla, mutta ei niillä filtereilllä 😉

 • Reply Saana from Live Now - Dream Later perjantai, 6 helmikuun, 2015 at 08:06

  Kiitos hyvistä vinkeistä! Mun Instagram-tili on ollut olemassa muutaman kuukauden, mutta jotenkin vaan unohdan sen olemassaolon. En vaan ole päässyt siihen sisälle. Tosin täytyy tunnustaa, että en ole juurikaan nähnyt edes vaivaa sen eteen! 🙂 Nyt tuli hommattua eka järkkäri, ja valokuvauskurssi alkaa parin viikon päästä, joten ehkä se Instagram-tilikin sen myötä vilkastuu! Sulla on ainakin kivoja kuvia.

  • Reply Veera Bianca sunnuntai, 8 helmikuun, 2015 at 02:04

   Pääset vielä 😉 Kiva että olet innostunut valokuvauksesta, haluaisin itseasiassa itsekin löytää Helsingistä jonkun kivan valokuvauskurssin ja vähän parantaa taitojani! 🙂 Omalla Instagram-tilillä tosin julkaisen vaan puhelinkuvia enimmäkseen, kyllä niistäkin saa hienoja kun oppii valojen ja varjojen hyödyntämisen! 🙂 Jos kaipaat vinkkiä Instagramiin, heittele viestiä tai kommenttia!

 • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, 10 helmikuun, 2015 at 09:21

  Heips! Rohkenin heittää sulle blogihaasteen, tässä linkki siihen (: https://www.rantapallo.fi/journeydiary/2015/02/10/blogihaaste-10-matkakuvaa/

  • Reply Veera Bianca torstai, 19 helmikuun, 2015 at 06:03

   Jes, tartun haasteeseen kun olen takaisin kylmässä Suomessa 😀

 • Reply satuvw maanantai, 16 helmikuun, 2015 at 20:47

  Samassa junassa mennään, Instagram on ihan paras, mitä tulee siis sosiaaliseen mediaan 🙂 Itse vannon Snapseedin nimeen ja IG:n filttereitä ei ole tullut käytettyä sen alkuhuuman jälkeen, mutta näiden uusien päivitysten myötä eivät nekään enää ole niin pahoja. Hyviä vinkkejä!

  • Reply Veera Bianca torstai, 19 helmikuun, 2015 at 06:02

   Joo alkuhuumassa mäkin oon joskus käyttänyt niitä kaikkia kilpaa haha! Snapseedille annoin joskus mahdollisuuden, mutta lämpesin enempi Afterlightille 🙂

  Leave a Reply

  Uusimmat postaukset

  Vaihto-opiskelu: The Hong Kong Polytechnic University

  Kota Kinabalu: Guide for Island Hopping