Kota Kinabalu: Guide for Island Hopping

BLOGI ON MUUTTANUT!

Lue päivitetty Kota Kinabalu: Opas saarihyppelyyn -matkablogipostaus täältä.


Malesian reissustamme on täällä ollut kuvaoksennuksia jo muutamaan otteeseen, mutta olen saanut aika paljon kysymyksiä koskien juuri tätä saarihyppely-harrastusta tuolla Kota Kinabalulla, eli Borneon puoleisessa Malesiassa. Suomesta paikan päälle pääsee lentämällä Hongkongin, Bangkokin tai Singaporen kautta kaikista näppäriten ja suosittelen sinne lähtemään jos eeppisen sininen meri ja valkea hiekka kiinnostaa. Kuten on aikaisemminkin tullut mainittua, yllätti tämä kohde aivan täysin ja erittäin positiivisesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

There has already been lot of posts from our trip to the Borneo part of Malaysia, but I have been getting lot of questions about the island hopping in Kota Kinabalu. The easiest way to reach Kota Kinabalu from Europe is mostly to fly via airports such as Hong Kong, Kuala Lumpur, Bangkok or Singapore. Like I have mentioned earlier, this destination truly took my by surprise with its beauty and friendly faces. 

IMG_5761

IMG_5616

Kota Kinabalulla itsessään tekemistä ei riitä hirveän pitkäksi aikaa, vaan siellä lähinnä pyörittiin vähän markkinoilla ja käytiin illallistamassa sekä drinksuilemassa satama-alueella. Turismi on vasta yllättävän uusi käsite tuolla päin maailmaa, mutta meidän villi veikkaus oli, että tästä maailmalle uusi Thaimaa.

Kota Kinabalu itself may not offer that many activities or things to visit for many days. We spent one day looking at the city, then had dinners and drinks after our days of island hopping in the lovely harbor area. Tourism seems to be  rather new in this part of Malaysia still, but our guess was, that it might even become the next Thailand.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

IMG_5674

Meidän ohjelmaan täällä kuului siis saarihyppely. Kinabalu on todella pieni alue ja oikeastaan kaikki on kävelymatkan päässä. Meidän hotellilta käveli 10 minuuttia Jesselton Pointille, josta nämä paatit eri saarille lähtivät. Ensimmäinen reissu me buukattiin hotellin kautta, koska viikon teemana oli relaus. Suosittelen kuitenkin käppäilemään sinne Jesseltonille aamulla ja sieltä sisältä rakennuksesta löytyy rivi kojuja, joihin teitä sitten yritetään huudella. En osaa suositella mitään tiettyä paattifirmaa, sillä hinnat ja tarjonta on kaikilla oikeastaan sama. Saat sitten itse valita käytkö päivän aikana yhdellä, kahdella tai kolmella saarella. Päiväksi voisin suositella kahta. Me tehtiin ekana päivänä kaksi ja seuraavana vielä yksi jossa sitten relattiin koko päivä. Saaret joissa me käytiin olivat Pulau Sapi ja Pulau Manukan. Suosittelen molempia lämpimästi. Manukanista tuli oma suosikki, johtuen kauniista palmuista ja kaloista!

So we spent all our days doing what is best in Kota Kinabalu; Island Hopping. Kinabalu is a rather small area and almost everything is at walking distance. From our hotel we only walked about 10 minutes to Jesselton Point where all the tours leave from. We booked our first Island Hopping tour from our hotel as we truly had a purpose to relax in Malaysia. Turned out it would have been rather easy to do it ourselves. You just walk inside the building in Jesselton Point and there is a line of  boating booths and they all offer the same product and pretty much with the same price. Just pick one and choose an island, two or three to visit and they will arrange the transportation and pick-up times for you. We visited Pulau Sapi and Pulau Manukan. I strongly reccomend both, but Manukan turned out to be my favorite due to its colorful fish and beautiful palm treas.

IMG_5544

IMG_5563

Tässä vielä lyhyesti saarista: Something about the islands

 Pulau Gaya: Suurin saari, joka on oikeastaan kokonaan 5-tähden resortti. Sen trooppisissa metsissä asustaa vielä jonkin verran laittomia maahanmuuttajia. Uida ja snorkkeloida voi, mutta en lähtisi tätä saarta valitsemaan tai suosittelemaan ellei etsi rentoa viikkoa Shangri La:n uima-altaalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pulau Gaya is the biggest of the islands with its 5-star resort. There are still some illegal immigrants living in its rain forests. Swimming and snorkeling are possible, but I wouldn’t make a trip to this island unless I wanted to spend big money on the swimming pools of Shangri La.

♦ Pulau Manukan: Ehdoton ykkönen snorklaamiseen ja aktiviteetteihin. Merielämä on lähes taianomaista ja voit nähdä kaikkea somasta Nemosta riuttahaihin. Kalat ovat myös kovin ystävällisiä ja niille voi ruokkia vaikka leipää niin saat kivan parven pyörimään ympärillesi. Tälle saarella suosittelen varaamaan buffet-grilliaterian!

Pulau Manukan is the number one island for snorkeling and activities. The sea life is almost magical and you can meet anything from a little Nemo to a reef shark. The fish are very friendly and if  you feed them with some bread, they will be your friends forever. I would also recommend a bbq-buffet and that needs to be booked at Jesselton.

♦ Pulau Sapi: Suurimman osan mielestä se kaunein ranta ja kristallin kirkkain merivesi. Snorklaaminen onnistuu, mutta merielämä ei ole välttämättä niin jännittävää mitä Manukanilla.

Pulaus Sapi is said to be the most beautiful of the islands due to its crystal clear waters. Snorkeling can be done here too, but the sea life is not as exciting as in Manukan. 

Pulau Mamutik: Pienin saari. Ohitimme tämän veneellä ja se näytti äärimmäisen houkuttelevalta ja viidakkoiselta. Saarella on kauniit rannat ja se tarjoaa hyvän koralliriutan snorklaamiselle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pulau Mamutik is the smallest island. We passed it with a boat and it looked very appealing with its jungles. It also offers beautiful beaches and nice coral reefs.

IMG_5683

IMG_5743

Snorkkelikamat voi vuokrata Jesselton Pointilta valitsemaltanne paattifirmalta. Sen jälkeen lähdetään oottelemaan, että saadaan vene täyteen ja sitten se kuskaa kohti saaria. Venematka on itsessään aivan ihana, koska vauhti on kova ja ilma on kuuma! Hinnat eivät ole kovin hurjia, mutta kannattaa varautua pienellä käteisellä koska saarilla on vielä oma sisäänpääsymaksunsa, joka on noin 10 RM. Itse veneilyyn meillä meni noin 60 RM. Kääntäisin valuutat teille euroiksi, mutta nettini ei suostu yhteistyöhön. Budjettia nämä summat eivät missään nimessä kaada.

All the equipment for snorkeling can be rented from the company of your choice back in Jesselton Point. After that, you will be taken outside to wait for your boat to be ready to depart towards the islands. The boat trip itself is a lot of fun as there will be speed involved 😉 Prices are not high, but make sure you have some cash with you as you need to pay a small fee to get in the islands, about 10 RM. The trip itself with 2 or 3 islands will be around 60 RM. 

Happy Hopping! 😉 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply curious0girl lauantai, 15 kesäkuun, 2013 at 17:33

  Tää postaus ei ois voinut tulla parempaan aikaan! Oon nimittäin suunnittelemassa reissua Aasiaan päin ensi vuoden kesäksi juuri mm. tonne Kota Kinabaluun ja Malesian Borneoon 🙂 Erityiskiitos näistä vinkeistä 🙂

  • Reply Veera Bianca lauantai, 15 kesäkuun, 2013 at 17:51

   No mutta loistavaa 🙂 Laita vaan juttutoiveita jos kaipaat jotain Aasia settiä lisää niin täältä tulee heh 😀

 • Reply Amanda lauantai, 15 kesäkuun, 2013 at 19:06

  Todella hyvä, informatiivinen postaus! En ole lähdössä noille hoodeille, mutta ai että, mikä kärpänen puraisi… Pakko nähdä noikin saaret vielä joskus 🙂

  • Reply Veera Bianca sunnuntai, 16 kesäkuun, 2013 at 08:06

   Kiitos kiitos 🙂 Kannattaa alkaa siis suunnitella reissua heti paikalla 😉

 • Reply emps lauantai, 15 kesäkuun, 2013 at 23:11

  ei kyllä nyt liity itse postaukseen milläänlailla, mutta minkä hintaista elektroniikka on hong kongissa? erityisesti kiinnostaisi mitä kameroiden ja kännyköiden hinnat on verrattuna suomen tasoon

  • Reply Veera Bianca sunnuntai, 16 kesäkuun, 2013 at 08:07

   Ei haittaa ollenkaan 🙂 Elektroniikka on yleisesti jonkun verran halvempaa Hongkongissa, mutta ei välttämättä mitenkään edes huomattavasti kaikissa tuoteissa. Itse katselin lähinnä Applen tuotteita ja niissä oli kyllä hintaeroa Suomeen verrattuna, hinnat oli mielestäni noin 60%-70% Suomen hinnoista mitä katselin Macbookeja, ipadeja ja iphoneja ! 🙂

 • Reply Sohovi sunnuntai, 16 kesäkuun, 2013 at 20:48

  Elä kehtaa! Tän jälkeen mun on vaan pakko joskus päästä tuonne… 😀 Eli erittäin herkunlinen ja antoisa postaus! 😉

  t. Oulu

  • Reply Veera Bianca maanantai, 17 kesäkuun, 2013 at 11:17

   Senkin hurja, enpäs tiennyt että sulla on oikein blogikin! Kuinka hurjaa! 🙂 Kiva, että oli herkullinen ja antoisa postaus 😀

  Leave a Reply

  Uusimmat postaukset

  Vaihto-opiskelu: The Hong Kong Polytechnic University

  Kota Kinabalu: Guide for Island Hopping