Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kesäfestareiden selviytymispaketti – pakkaa mukaasi ainakin nämä

Jysk artikkelin kuva
Varusteet
Suomen kesä on täynnä festareita ja muita juhlia, eikä ole montaa parempaa tapaa viettää kesälomaa kuin hyvästä musiikista ja seurasta nauttien - kunhan osaat pakata mukaasi kunnolliset festarivarusteet.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 04.07.2014
facebook   whatsapp

Pakkaa yöpymispaikan mukaan

Yöpymispaikalla on ratkaiseva vaikutus siihen, mitä festareille kannattaa pakata mukaan. Hotellimajoitus on ihanaa luksusta, mutta toisaalta leirintäalueella pääsee kiinni kunnon festarimeininkiin, sekä hyvässä että pahassa. Jos pää on tarkoitus kallistaa tyynyyn teltan uumenissa, pakkaamiseen kannattaa kiinnittää entistä tarkemmin huomiota.

Leirintäalueelle kannattaa ottaa teltan ja makuupussin lisäksi mukaan ilmalla täyttyvä makuualusta. Mukavuutta arvostavat kantavat mukanaan myös peiton ja tyynyn, sillä niistäkin on nykyisin tarjolla erittäin edullisia ja pieneen tilaan pakattavia versioita.

Rakenna viihtyisä leiri omalle joukollesi

Osa festareista kuluu leirintäalueella, joten omasta leiristä on kiva tehdä viihtyisä paikka.

Telttojen yhteyteen pystytetty aurinkovarjo tai koottava paviljonki suojaa niin helteeltä kuin sateeltakin ja alle mahtuu isompikin porukka. Paviljongin voi sijoittaa telttaringin keskelle tuomaan lisätilaa isomman porukan majoitukseen.

Jos leirintäalueella on tarkoitus syödä omia eväitä, myös kertakäyttöastioille ja kylmälaukuille on käyttöä. Kertakäyttögrillien tuomiseen leirintäalueilla suhtaudutaan usein aika nihkeästi, joten lupa sen käyttöön kannattaa tarkistaa etukäteen.

Festarivaatteet luovat tunnelman

Festarileirin iloksi voi pakata myös pieneen tilaan mahtuvat frisbeen tai footbagin – kunhan muistat olla läimimättä niillä muita festarivieraita. Huvin kruunaa vielä asiaankuuluva muoti. Hauskat festarilasit, t-paidat ja hatut piristävät tunnelmaa ja niiden avulla festareita voi fiilistellä jo etukäteen.

Jos on luvattu sadetta, kannattaa ehdottomasti laittaa jalkaan vedenpitävät kengät. Märät kengät pilaavat tunnelman nopeasti.

Lähde ja kuva: Jysk

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.