Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Älä mokaa pakatessa! Matkaoppaat kertovat, mitä oikeasti tarvitset rantalomalla

artikkelin kuva
Varusteet
Mitä pakata aurinkolomalle? Katso ammattioppaiden vinkit ja lista tärkeimmistä varusteista.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 04.06.2014
facebook   whatsapp

Pienikin unohdus voi sotkea budjetin

Suomalaisten valmistautuessa kesäloman viettoon Lomamatkojen matkaoppaat listasivat tavaroita, jotka matkalaukkuun on hyvä muistaa pakata. Vähäpätöisiltäkin tuntuvat välttämättömät tarvikkeet aiheuttavat kotiin unohtuessaan ikävän loven lomailijan budjettiin. Lue lista läpi ennen lähtöä ja varmista, että omassa laukussasi on kaikki tarvittava.

1. Auringonottovarusteet

Aurinkovoide, aurinkolasit, uimapuku sekä rantasandaalit on helppo ostaa lomakohteesta, mutta lomailijan lompakkoa ostokset verottavat turhaan. Kotiin palatessa ei auringonottoon tarvita tuplavarusteita. Loma on varmasti mielekkäämpää aloittaa pulahtamalla suoraan vilpoiseen mereen rantavarusteiden ostamisen sijaan.

2. Lääkkeet

Lääkkeiden hankkiminen lomakohteessa voi olla erittäin vaivalloista sekä resepti- ja allergialääkkeiden unohtaminen kotiin jopa hengenvaarallista. Unohtamisen sattuessa kannattaa olla yhteydessä sekä kotimaiseen että paikalliseen lääkäriin. Mikäli lomailee valmismatkalla, auttaa matkanjärjestäjä yhteydenotoissa.

3. Matkavakuutus

Turvattomuuden tunne ei usein edesauta rentouttavan lomamielen saavuttamista. Odottamattoman onnettomuuden tai sairastumisen seurauksena ei tarvitse maksaa itseään entistä kipeämmäksi ulkomaisten sairaanhoitokulujen takia, mikäli matkavakuutus on takataskussa.

4. Silmälasit ja piilolinssit

Matka voi mennä ikävästi pieleen, kun ruokalistoja ei näe lukea. Halvat silmälasit paikallisesta liikkeestä eivät usein estä päänsäryn syntymistä vahvuuksien ollessa väärät.

5. Puhelimen laturi

Tavoitettavissa oleminen loman aikana voi aiheuttaa turhaa stressiä, mutta älypuhelimesta voi olla myös hyötyä. Vaikka kamera unohtuisikin kotiin, voi puhelimen kameralla helposti ikuistaa lomamuistot.

6. Meikkipussi

Jokaisella naisella on omat suosikkituotteensa, joiden korvaaminen vieraassa maassa voi olla vaikeaa. Uuden meikkiarsenaalin hankinta keventää myös ikävästi matkabudjettia.

7. Parranajokone

Lomasänki voi tuntua ajatuksena aluksi hyvältä idealta. Useamman päivän kasvanut, rehottava parta saattaa kuitenkin muuttaa mielen, joten parranajokone on hyvä pakata mukaan varmuuden varaksi.

8. Hyvä lomamieli

Valmistaudu matkaan hoitamalla kiireiset asiat kuntoon ennen lomalle lähtöä. Hyvä lomamieli tarkoittaa sitä, että voit keskittyä lomaelämykseen ilman, että takaraivossa jylläävät jatkuvasti tekemättömät työt tai hoitamattomat vastuut.

Lähde: Lomamatkat
Kuva: Flickr / Mysza831

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.