Suomen suurin matkablogiyhteisö

Karibian risteily Star Clippersin purjelaivalla

Yhteistyössä Star Clippers

Palasimme  keskiviikkona kotiin Karibian risteilyltä. Tämä oli meille kolmas Karibian risteily ja on todettava, ettei Karibia kohteena pettänyt tälläkään kertaa. Aiemmin olemme risteilleet tuolla turkoosien vesien äärellä suuremmilla risteilyaluksilla, joten oli hauska kokea tällä kertaa Karibian risteily Star Clippersin purjelaivan kyydissä. Risteilyt ovat aina upeita kokemuksia laivalla kuin laivalla. Ja ehkä vielä erityisen hienoja purjelaivalla. Risteily sujui hyvin ja oli odotusten mukainen, mutta paluumatkasta kotiin muodostui odottamattoman haastava. Siitä löytyy useampi video meidän tuoreelta youtube-kanavalta. Jos et ole vielä meidän Facebook-sivun tai Instagram-tilin kautta kuullut, miten kotimatkamme venähti alkuperäisestä kolme päivää, voit käydä katsomassa videot youtubesta ja laita kanava tilaukseen, koska videoita on tulossa myös risteilyltä sekä tulevilta matkoilta.

 

Risteily purjehtien Karibialla

Muistan sen jännityksen, kun olimme menossa ensimmäistä kertaa Star Clippersin risteilylle Indonesiassa. Vatsassa leijaili perhosia, kun ei oikein vielä tiennyt mitä oli odotettavissa. Kirjoitinkin tuolta matkalta, että meillä oli aluksi hieman ristiriitaiset tunnelmat Star Clippersistä, koska olimme tottuneet suuriin risteilijöihin ja purjelaivalla on aivan erilaista. Nyt tälläistä tunnetta ei enää ollut. Tiesimme, mitä oli luvassa ja tiesimme pitävämme siitä. Laiva oli eri kuin Indonesian risteilyllä, mutta sisaralus, joten se oli täsmälleen samanlainen.  Henkilökunta oli tietenkin suurimmaksi osaksi eri, mutta yllätykseksemme tuttujakin kasvoja löytyi ja heti ensimmäisen vartin aikana tuttu baarimikko kävi tuomassa meille drinkit ja toivotti meidät tervetulleeksi takaisin. Tuntui kuin olisi toiseen kotiinsa astellut.

Star Flyer -nimisen laivan kyydissä oli tällä risteilyllä meidän lisäksemme 84 matkustajaa ja 78 henkilökunnan jäsentä. Siis melkein sama määrä matkustajia kuin henkilökuntaa. Tämä todellakin takasi sen, että palvelua oli aina saatavilla, eikä missään vaiheessa tarvinnut jonottaa mihinkään. Star Flyerin matkustajakapasiteetti on 170 matkustajaa, jos jokaisessa hytissä olisi kaksi matkustajaa. Väkisinkin mietin, että laivalla voisi olla hieman ruuhkaista, jos se olisi ollut aivan täynnä. Tuolla alle 100 matkustajan määrällä laivalla oli mukavan väljää ja nautimme viikon risteilystä täysillä.

 

Star Clippers on aikuisille risteilijöille

Suurin osa matkustajista oli amerikkalaisia, mutta mukana oli myös monia muita kansallisuuksia. Me olimme ainoat suomalaiset, mutta länsinaapuristamme oli useampia matkustajia. Star Clippers onkin alunperin ruotsalainen yritys. Matkustajia oli myös Saksasta, Ranskasta ja Iso-Britanniasta. Meidän lisäksemme laivalla oli yksi bloggaaja myös Italiasta. Matkustajien keski-ikä Star Clippersillä on korkeahko. Monet ovat eläkeläisiä, mutta paljon oli myös edelleen työssäkäyviä. Me jaksamme aina ilahtua, kun meistä puhutaan edelleen nuorina, vaikka kolmenkympin rajapyykki on ylittynyt jo useampi vuosi sitten. Saimme olla Star Flyerillä ”se toinen nuoripariskunta”. Meidän lisäksemme mukana oli amerikkalainen alle kolmekymppinen pariskunta, johon tutustuimme risteilyn aikana. Heistä tulikin risteilyn aikana hyvin tunnettuja, koska pariskunta kihlautui laivan mastossa miehen polvistuttua ja yleisön taputtaessa riemuissaan alhaalla kannella.

Star Clippersin risteilyt sopivat siis kyllä kaiken ikäisille. Lapsia näillä risteilyillä ei tosin pahemmin ole. Tai jos on, niin joko pieniä vauvoja, jotka eivät vielä pahemmin liiku tai sitten jo teini-ikäisiä. Emme voi parhaalla tahdollakaan suositella purjelaivaa taaperoikäisen kanssa matkustaville, koska laivalla on korkeita kynnyksiä, heiluriovia, paljon köysiä, mihin kompastua ja laiva on välillä kallellaan. Uima-altaatkaan eivät ole pienille lapsille sopivia. Näitä suuria purjelaivoja ei ole suunniteltu lasten kanssa matkustamiseen, vaan nämä ovat selvästikin enemmän aikuisten risteilyjä. Suuret risteilyalukset sen sijaan ovat hyvinkin lapsiystävällisiä, mutta Star Clippersille kannattaa suunnata nauttimaan pariskuntalomailusta tai lähteä matkaan ystävän kanssa.

 

Risteilyillä tapaa onnellisia ihmisiä

Risteilyistä puhuttaessa yksi yleisimmistä kysymyksistä, mitä meille esitetään on: ”Miten siellä saa ajan kulumaan”. Tämänkin risteilyn kohdalla tämä kysymys tuntuu jokseenkin koomiselta. Meillä oli oikeastaan jatkuvasti kiire joka paikkaan. Se tosin johtui osittain myös siitä, ettemme olleet pelkästään lomailemassa, vaan risteily tehtiin blogiyhteistyön merkeissä, joten kuvasimme ja videoimme jatkuvalla syötöllä kaikkea. Osittain tämä kiire johtui kuitenkin myös siitä, että tällä reitillä ei ollut yhtään meripäivää. Olimme joka päivä uudessa satamassa ja vaikka monesti laivasta pääsikin ulos vasta aamupäivällä, eikä heti kukonlaulun aikaan, kului sitä ennen aikaa aamupalaan ja sen jälkeen pitikin jo mennä kannelle seuraamaan kuinka lähestyimme uutta saarta. Päivä kului tietenkin sitten uuteen kohteeseen tutustuessa ja illalla monen ruokalajin illallista nauttien, jonka jälkeen kannella oli iltamyöhään vielä melkein joka päivä jotain ohjelmaa.

Miehistön työskentelyn seuraaminen on yllättävän mielenkiintoista puuhaa. Suuri purjelaiva liikkuu ja toimii vain saumattomalla yhteistyöllä. Star Clippersin risteilyillä on aina avoin komentosilta ja jokainen pääsee kuuntelemaan ja katsomaan, kun kapteeni antaa miehistölle käskyjä ja kuinka purjeet nostetaan tai lasketaan. Etenkin purjeiden nostaminen liikkeelle lähtiessä on niin vaikuttavaa, että sitä jaksoi seurata monena iltana. On vaikea kuvailla sitä tunnetta, kun aurinko laskee, taustalla soi ylevä musiikki ja miehistö vetää köysistä purjeita ylös. Allekirjoittanut joutuu ehkä myöntämään, että eräänä erityisen kauniina iltana tälläisellä hetkellä silmäkulmasta valui hieman jotain kosteaa. Liekö sitten ollut merituulella jotain tekemistä silmien vuotamisen kanssa vai oliko se vain hetkessä elämisen onnellisuudesta kummunnutta kyynelnestettä. Sen voimme ainakin sanoa, että Star Clippersin risteilyillä purjehtii onnellisia matkustajia.

Jatkoa luvassa, kunhan saamme tuhannet kuvat ja sadat videopätkät ojennukseen ja jetlagin selätettyä.

Pysyhän mukana ja ota myös uusi youtube-kanavamme seurantaan:

Facebook | Youtube | Bloglovin | Instagram

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Maisemaonnellinen Johanna maanantai, 2 huhtikuun, 2018 at 18:08

  Unelmalistallani on vain kaksi risteilyä. Toinen on Hurtigruten, ja toinen on pääsy Star Clippersin kyytiin. – Melkein mille reitille tahansa.

  Niinpä täällä ollaan kuulolla, ja toivotaan että pian tulee lisää 🙂

  • Reply Elina | Vaihda vapaalle maanantai, 2 huhtikuun, 2018 at 18:34

   Lisää luvassa pian! Nuo unelmasi eivät ole ollenkaan mahdottomia, joten en epäile hetkeäkään, etteikö nuo vielä toteutuisi. 🙂

 • Reply Kthetraveller maanantai, 2 huhtikuun, 2018 at 18:35

  Kyllä minä niin olen arponut sen välillä, onko tuo purjelaivaristeily minun juttuni. Nyt jotenkin tuntui kolahtavan tuo, mutta me emme vaan mieheni kanssa ole sellaista, öhöm, one big happy family -sorttia. Emme ehkä jaksaisi oikein keskustella koko ajan matkustajien kanssa ja moikkailla käsi pystyssä 24/7 miinus yöunet. Mutta mistäpä sitä tietää, jos mieli muuttuu. Ainakin tuo pax crew ratio on minua miellyttävä.

  • Reply Elina | Vaihda vapaalle maanantai, 2 huhtikuun, 2018 at 22:14

   Mekään ei olla mitään ihan ylisosiaalisia, mutta ollaan kyllä aina mielellään tutustuttu ihmisiin melkein kaikillä risteilyillä, millä ollaan oltu. Star Clippersilläkin voi kuitenkin valita illallistaa vaikka joka ilta ihan kahden kesken. Tosin en tiedä miten se onnistuu, jos laiva olisi ihan täysi… Ei siellä pakko ole olla jatkuvasti muiden kanssa tekemisissä, mutta jenkkejä kun on ympärillä, niin ne nyt tuppaa olemaan sinusta kiinnostuneita ja tulee juttusille helposti. 😀

 • Reply Katja perjantai, 6 huhtikuun, 2018 at 19:26

  Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! 🙂

 • Reply Rentoa risteilyä purjehtien - Matkablogi Vaihda vapaalle torstai, 12 huhtikuun, 2018 at 08:53

  […] Edellisessä postauksessa kerroin, ettei Star Clippersin risteilyt välttämättä ole niitä kaikkein sopivimpia lapsiperheille, mutta kenelle ne sitten sopivat? Sanoisin, että kaikille, jotka haluavat tuntea raikkaan merituulen kasvoillaan ja nauttivat merellä olosta ja uusiin paikkoihin tutustumisesta, mutta eivät välitä suurista risteilyaluksista. Kyselin nimittäin vähintään kymmeneltä matkustajalta risteilymme aikana, mitä mieltä he ovat Star Clippersin risteilystä ja miksi he olivat valinneet sen. Kerta toisensa jälkeen esille nousi sama asia, he nauttivat risteilemisestä pienellä laivalla, eivätkä haluaisi mennä suurelle risteilijälle, jossa on tuhansia ihmisiä. Minä tietenkin järkytin monia kertomalla, että pidän itseasiassa molemmista tavoista risteillä, kuten myös Tomi. Star Clippersin vahvuus on laivojen pieni koko, vaikka purjelaivoiksi ne ovatkin toki valtavia. Tähän tapaan risteillä on helppo ihastua. […]

 • Reply Matkabloggaajan kiireinen ja tapahtumarikas blogikevät - Matkablogi Vaihda vapaalle torstai, 31 toukokuun, 2018 at 20:53

  […] miten kiireistä aikaa tämä kevät on ollut. Maaliskuisesta Karibian risteilystä lähtien tämä kevät on tuntunut olevan melkoista matalalentoa paikasta toiseen ja ensimmäistä […]

 • Reply St Barths - rikkaiden ja lentokonespottailijoiden saari Karibialla - Matkablogi Vaihda vapaalle lauantai, 22 syyskuun, 2018 at 10:35

  […] ja toinen toistaan prameampia. Oli jo myöhäinen ilta, kun tender kuljetti meidät takaisin Star Flyerin kyytiin ja lähdimme purjehtimaan kohti seuraavaa […]

 • Leave a Reply