Suomen suurin matkablogiyhteisö

Reissukevät käynnistyy pian – Karibia kutsuu

Pakkaset paukkuu, iho kuivuu ja töitä on ihan pirusti. Loma lämpimässä houkuttelee enemmän kuin paljon. Onneksi sellainen kunnon aurinkoloma on tiedossa. Vielä reilut pari viikkoa pitäisi malttaa odottaa, rasvata ihoa ja tehdä työt siihen malliin, että voi jättää läppärin toimistolle ja huikata 1,5 viikoksi heipat. Me nimittäin lähdetään Karibialle!

Siitä on nyt kahdeksan vuotta, kun kävimme ensimmäisen kerran yhdessä Karibialla. Lensimme silloin New Yorkista Puerto Ricoon ja lähdimme sieltä ensimmäistä kertaa Karibian risteilylle. Nautimme tuosta viikosta suunnattomasti ja siitä se oma innostukseni risteilyihinkin syttyi. Tomille yksi tuon reissun kohokohdista oli St. Maarten ja sillä saarella erityisesti Maho Beach, joka on maailmankuulu matalalta rannan yli laskeutuvista lentokoneista. Lue kirjoittamani postaus Maho Beachilta. Siitä lähtien, kun vietimme Maho Beachilla vain yhden päivän risteilyn yhteydessä, on Tomi haaveillut St. Maartenille paluusta. Nyt sen aika on tullut.

Kovia kokenut St. Maarten

Syyskuussa 2017 hurrikaani Irma pyyhkäisi St. Maartenin yli ja tuho oli valtaisaa. Suurin osa saaren rakennuksista tuhoutui. Ylen uutisen mukaan 95 % saaresta oli tuhoutunut. Ihmiset menettivät asuntonsa ja hotellit olivat maan tasalla. Joka puolella vallitsi sekasorto ja St. Maartenille ohjattiin hätäapua lähisaarilta ja kauempaa. Saaren merkittävin elinkeino on turismi ja hurrikaani pyyhki mennessään myös kaikkien halun matkustaa St. Maartenille, koska mitään palveluita ei ollut yhtäkkiä enää saatavilla. Saari ei yksinkertaisesti ollut siinä kunnossa, että sinne olisi voinut matkustaa. Nyt kuukausia myöhemmin St. Maarten alkaa vihdoin olla valmis vastaanottamaan jälleen turisteja. Osa hotelleista on jo auennut, vaikka monet ovat vielä kiinni. Turismin grand opening on vasta huhtikuussa, mutta sinne asti ei välttämättä tarvitse odottaa. Nyt jos koskaan St. Maartenilla kaivataan turisteja, jotta saari ja sen ihmiset pääsevät taas jaloilleen.

 

Karibian risteily Star Clippersillä

Monet risteilyvarustamot muuttivat reittejään, eivätkä ole vieläkään palauttaneet St. Maartenia ohjelmaansa. Ensimmäiset risteilijät palasivat jo joulukuussa, kun satama aukesi. Yksi varustamoista oli Star Clippers. Me risteilimme viime toukokuussa Star Clippersin kyydissä Indonesiassa. Ihastuimme silloin sen verran kovasti purjelaivalla risteilyyn, että kun meiltä kysyttiin kiinnostaisiko meitä tutustua heidän laivansa kyydissä myös Karibian kohteisiin, ei tarvinnut kahta kertaa miettiä. Lähdemme maaliskuun puolessa välissä blogiyhteistyön merkeissä Star Flyerin kannella St. Maartenilta seitsemän päivän Karibian saarten kierrokselle. Odotukset on kovat niin itse risteilyn kuin kohteidenkin suhteen, koska pidämme Karibian saarista todella paljon.

Star Flyer on varustamon nimeä kantavan Star Clipperin sisaralus. Siis täsmälleen samanlainen purjelaiva kuin millä risteilimme Indonesiassa. Pidimme erityisesti Star Clippersin kiireettömän rennosta tunnelmasta. Siellä ei tarvitse pönöttää, eikä illalliselle tarvitse pukeutua iltapukuun, mutta ei kukaan kieroonkaan katso, jos haluaa vetäistä vähän parempaa seppälää päälle. Emme kaivanneet viikon risteilyn aikana suurten risteilijöiden valtavaa ohjelmatarjontaa, vaan meille riitti erittäin hyvin pienen risteilijän järjestetty ohjelma, hyvät ruokailut ja tietenkin eri satamissa vierailut.

Osa paikoista, joissa käymme nyt tulevalla risteilyllä ovat meille tuttuja saaria kahdeksan vuoden takaa. Tälläisiä ovat St. Maartenin lisäksi Nevis ja Dominica. Aikaa on kuitenkin kulunut niin paljon, ettei haittaa lainkaan käydä näissä kohteissa uudelleen. Star Clippersin hyviä puolia on lisäksi se, että pieni laiva pääsee eri paikkoihin kuin valtavat risteilijät. Niinpä esimerkiksi Dominican satama on aivan toisella puolella saarta kuin se, jossa kävimme suuren risteilijän kyydissä lähes kymmenen vuotta sitten.

Täysin uusia paikkoja on sitä paitsi kuitenkin enemmän. Käymme edellä mainittujen lisäksi Iles des Saintesilla, Guadeloupella, Antigualla ja St. Bartsilla. Risteily päättyy St Maartenille, josta lennämme vielä samana päivänä kotiin. Reissu ei tule olemaan pitkä, mutta uskon laadun korvaavan määrän eli loman pituuden.

 

Huhtikuussa New Yorkiin

Minulla on todella kiva työpaikka. Useampikin kaveri on kysynyt miten meille pääsisi töihin. Vaikka suurimmaksi osaksi työmatkani ovatkin pikapyrähdyksiä naapurimaiden tehtailla tai kokoushuoneissa, suuntautuvat ne joskus astetta mukavampiinkin paikkoihin, kuten vuosi sitten Leville. Tänä keväänä ei ole tiedossa Suomen Lappia, mutta sen sijaan lähden useamman kollegan kanssa huhtikuussa työmatkalle New Yorkiin. Ohjelmassa on toki töitä, mutta sen lisäksi tulee aikaa jäämään kaupungista nauttimiseenkin ja aion kyllä ottaa niistä muutamasta päivästä ilon irti. Onhan huhtikuussa hyvät mahdollisuudet siihen, että New Yorkissa on jo melkein kesä!

En ihastunut New Yorkiin ensimmäisellä reissulla, enkä vielä toisellakaan. Kolmas kerta kuitenkin toden sanoi ja 1,5 vuotta sitten Tomin kanssa kesällä kaupungissa vieraillessamme, minä vihdoin ihastuin. Oli kesä ja aurinko paistoi. Vietimme paljon aikaa New Yorkin puistoissa ja söimme mansikoita puistossa istuskellessa. Katselimme ohikulkevia ihmisiä, jotka vain New Yorkissa voivat olla niin monesta puusta veistettyjä. Tuolloin maalaistyttökin vihdoin ihastui tuohon niin monien hehkuttamaan suurkaupunkiin. Nyt voin jo sanoa odottavani tuotakin matkaa. Muistan edelleen sen 1,5 vuoden takaisen tunteen, kun hetken mielijohteesta varattujen superhalpojen lentojen jälkeen iski morkkis, kun muistin etten edes pidä koko kaupungista. Silloin kannatti lähteä, eiköhän nytkin. No työmatka kun on kyseessä, on aika turha miettiä, koska lähdettävä on joka tapauksessa.

Huhtikuulle on tiedossa vielä toinenkin mielenkiintoinen reissu, mutta kerron siitä myöhemmin, kun kaikki osaset ovat sen suhteen varmistuneet ja minulla on lentoliput meilissä. Luvassa on aika mahtavat maalis- ja huhtikuu! Sitten onkin jo melkein kesä ja kärpäset.

Jos sinulla on vinkkejä mainituille Karibian saarille, otamme vinkit vastaan enemmän kuin mielellämme.

Risteilemme Star Clippersin kanssa yhteistyössä.

Pysy mukana tulevissakin reissuissa:

Facebook | Bloglovin | Instagram | Twitter

Previous Post Next Post

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, 25 helmikuun, 2018 at 10:42

  Vau! Mahtavia juttuja taas tiedossa :D! Ja se on kyllä upea tunne, kun yritys haluaa tehdä useamman kerran yhteistyötä. Silloin tietää aina, että homma on mennyt kaikin puolin hienosti. Hyvä te! Ei varmasti enää kauheasti masenna tämä Suomen talvi tai pimeys, kun kohta pääsee noihin maisemiin :).

  • Reply Elina | Vaihda vapaalle sunnuntai, 25 helmikuun, 2018 at 13:22

   Joo, kyllä nyt on jotain mitä odottaa. Suomen talvi alkaa onneksi olla jo voiton puolella ja nythän vietetään tosi kivaa aikaa vuodesta. No okei, pakkasta voisi olla vähän vähemmän. 😀 Karibia ja lämpö on kuitenkin sellaisia asioita, että ne kelpaa aina ja mihin aikaan vuodesta tahansa! Tuntuu kyllä todella hienolta, kun mieluinen yhteistyö saa jatkoa.

 • Reply Sanna I Seven Seas sunnuntai, 25 helmikuun, 2018 at 11:51

  Oh wow! Kuulostaa kerrassaan upealle risteilylle! Täysin meidän unelma – purjehtia Karibialla! Jäänkin siis innolla odottamaan some-päivityksiä ja postauksia tuosta teidän tulevasta reissusta. Ja viekää terkkuja St Maartenille! Kävin siellä aika lailla vuosi sitten ja todella järkyttävää mitä tuhoa hurrikaani siellä teki. Oon samaa mieltä, että saari tarvitsee turismia. Voisin itse myös palata sinne mahdollisimman pian 🙂

  • Reply Elina | Vaihda vapaalle sunnuntai, 25 helmikuun, 2018 at 13:27

   Voisin kyllä kuvitella, että te viihtyisitte Star Clippersin kyydissä, kun sekä risteilyt että purjehtiminen on mieluisia asioita. 🙂 Ja Karibia tosiaan on kohteena aina yhtä ihana.

   Saa nähdä miten paljon Maartenilla näkyy vielä hurrikaanin jäljet. Todennäköisesti aika hyvin, mutta kovaa vauhtiahan saarta rakennetaan taas kuntoon ja eiköhän se ole kohta jo entistä ehompi. Toivottavasti tosiaan turistitkin alkaa palaamaan sinne pikavauhtia.

 • Reply Sari | Sarikoo.fi sunnuntai, 25 helmikuun, 2018 at 12:44

  Huh, onpa upea botski. Mä tykkäisin niin kovasti laivailla/veneillä, mutta hemmetin matkapahoinvointi vie siitä kaiken ilon. Ihanaa reissua teille, jään seurailemaan erityisesti St. Maartenin visiittiä – on omalla bucket listillä nimittäin.

  • Reply Elina | Vaihda vapaalle sunnuntai, 25 helmikuun, 2018 at 13:29

   Voihan matkapahoinvointi. 🙁 Ei sekään tosiaan kivaa ole, jos sitten koko matkan ajan pitäisi pahoinvointilääkkeitä vedellä. Onneksi St Maartenille pääsee myös lentäen.

 • Reply Heta sunnuntai, 25 helmikuun, 2018 at 13:45

  Ei vitsi! Ihan loistavia reissuja tiedossa! Mulla on sama ongelma kuin Sarilla, joten risteilyt vaatii aina hieman henkistä valmistautumista. Noi kuvat näyttää kuitenkin niin huipuilta, että on ehkä pakko alkaa taas miettimään pahointoinvointirannekkeen hankintaa 😀

  • Reply Elina | Vaihda vapaalle keskiviikko, 28 helmikuun, 2018 at 18:54

   Jos, vaan risteilyt kiinnostaa ja pahoinvointirengas toimii, niin ilman muuta! Mä tulin merisairaaksi Alaskan risteilyllä, kun oli tosi kovaa merenkäyntiä yhtenä päivänä, mutta tuolla purjelaivalla ei onneksi tullut yhtään huono olo, vaikka sielläkin Indonesian risteilyllä pariin otteeseen keinutti.

 • Reply Suunnaton sunnuntai, 25 helmikuun, 2018 at 14:04

  Tuollainen karibianristeily kuulostaa ihan mahtavalta! Voisin hyvin kuvitella itsekin viihtyväni paremmin purjeveneessä kuin isolla risteilyaluksella. Kiva päästä kuulemaan, millainen matkastanne muotoutuu!

  • Reply Elina | Vaihda vapaalle keskiviikko, 28 helmikuun, 2018 at 18:56

   Me viihdytään molemmissa. Isoissa on puolensa ja niin on pienemmissäkin. Tässä alkaa kohta jo itseäkin jännittää millainen reissusta tulee, kun on enää pari viikkoa lähtöön. 🙂

 • Reply Teija / Lähdetään Taas sunnuntai, 25 helmikuun, 2018 at 15:37

  Ihana kevät teillä tiedossa! Karibia kelpaisi minullekin! 🙂

  • Reply Elina | Vaihda vapaalle keskiviikko, 28 helmikuun, 2018 at 18:57

   Karibia on aina hyvä vaihtoehto. 🙂 Okei, ei ehkä syksyllä hurrikaanikaudella, mutta muuten!

 • Reply Jaakko / lomalla viimeinkin sunnuntai, 25 helmikuun, 2018 at 17:27

  St maarten on huippupaikka ja maho beach huippuranta. Mielenkiintoista kuulla minkälaista siellä on nyt jälleenrakennuksen myötä.

  • Reply Elina | Vaihda vapaalle keskiviikko, 28 helmikuun, 2018 at 19:00

   Meitäkin kiinnostaa tosi paljon kuinka paikka on muuttunut vuosien varrella ja nyt etenkin hurrikaanin jälkeen. Blogin puolelle on varmasti juttua tulossa.

 • Reply Jenni / Unelmatrippi sunnuntai, 25 helmikuun, 2018 at 18:50

  Oi, mieletön tuo laiva! Kuulostaa todella kivalta, teille tulee varmasti hieno matka. Ja toki työmatka New Yorkiin on varmasti myös mukava, vaikka onkin työreissu. Itselläni on keväälle vasta yksi reissu varattuna, mutta eiköhän tässä pian saada muutama muukin suunnitelma vietyä pidemmälle ja varaukset pulkkaan.

  • Reply Elina | Vaihda vapaalle keskiviikko, 28 helmikuun, 2018 at 19:08

   Tuo Star Flyer on tosi kiva laiva ja nyt on toisaalta aika hauska, kun mennään toistamiseen jo Star Clippersille, niin tiedetään mitä odottaa. 🙂
   Niin siinä monesti käy meilläkin, että joskus ei ole yhtään matkaa varattuna tai on vaan yksi ja sitten yhtäkkiä palaset loksahtelee kohdilleen ja yhtäkkiä onkin useampi reissu varattuna.

 • Reply Jenna / Enemmän kuin äiti maanantai, 26 helmikuun, 2018 at 19:52

  Äh, luin tätä postausta ihan kateudesta vihreänä! Ensinnäkin tuo tuleva risteily kuulostaa täydelliseltä ja varmasti nostalginen tunnelma palata 10 vuoden jälkeen samoille mestoille. St. Maarten ja tuo ranta, jonka yllä lentokoneet laskeutuu, on ihan maagisen näköinen kaikissa kuvissa. Onneksi saari alkaa nousta taas jaloilleen dragedian jälkeen!

  Ja matka keväiseen Nykiin..! Mä ihastuin New Yorkiin jopa tammikuussa keskellä talvea..

 • Reply Sofia / Project Forever tiistai, 27 helmikuun, 2018 at 11:16

  Oi, vaikuttaa todella upealta! Karibialle en ole vielä itse päässyt, mutta korkealla haaveissa kuitenkin. New Yorkiin sen sijaan olen ehtinyt kolmesti, ja se on ollut rakkauskaupunki alusta alkaen. Ihanaa ja kokemusrikasta reissua teille ja innolla jään odottelemaan kuvapostauksia! 🙂

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA tiistai, 27 helmikuun, 2018 at 15:34

  Huhhuh, ei yhtään hullumpia suunnitelmia! Karibia kiehtoo kyllä kovasti, vähän alkanut nimenomaan nuo risteilyt kiinnostamaan. Saa nähdä, jos joskus sellaiselle lähtisi.

  Mäkin haluun tuollaisen työn, jossa pääsee reissaamaan New Yorkiin. Mulle on alkanut muodostua pieni pakkomielle kyseisestä kaupungista ja hetki sitten itse asiassa tein postauksen kaupunkikohteista, jossa en ole käynyt, mutta ehdottomasti haluaisin. Ei lienee yllätä, että New York oli etunenässä tässä listauksessa.

  Ihanaa reissukevättä!

 • Reply Henna / Kulkutautiset tiistai, 27 helmikuun, 2018 at 22:00

  Tämä on niin parasta! Ihan huippua, että tuo Karibian reissu onnistuu, olen iloinen teidän puolesta ja varmasti fiilistelen ig:ssä mukana 🙂 Ja New York, kyllä sekin kelpaisi <3 Ehkäpä teillä tulee taas Amerikan teemavuosi, hauska nähdä miten loppuvuoden suunnitelmat muotoutuvat! 🙂

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog keskiviikko, 28 helmikuun, 2018 at 14:38

  Star Clippersin risteily kuulostaa aivan ihanalta ja tällainen on ollut omissa reissuhaaveissa jo hyvän aikaa, joka toivottavasti toteutuu sitten kun päästään ihan vain aikuisten matkalle.

  Ihanaa tulevaa risteilyä ja NYn matkaa Teille, täällä ollaan hengessä mukana ja odottelemassa reissukuulumisia!

 • Reply Laura / Nordic Wife keskiviikko, 28 helmikuun, 2018 at 20:18

  Ihanan hilpeä Murder in Paradise on nostanut St Maartenin meidän toivekohteeksi (vaikka sarja todellisuudessa on kuvattu ihan muualla), ja oli todella kurjaa kuulla millaista tuhoa myrsky sai saarella aikaan. Jään siis mielenkiinnolla seuraamaan visiittiänne saarella ja odottelemaan että päästäisiin mekin vihdoin käymään Karibialla!

 • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, 28 helmikuun, 2018 at 20:40

  Mekin suuntaamme seuraavaksi Karibialle! Lentäen toteutettavan saarihyppelymme reittinä: St Kitts & Nevis | St. Maarten / St. Martin | Dominica | Barbados | Grenada | St. Vincent ja Grenadiinit | St. Lucia. Syksyn Alaskan ja Havaijin risteilyjen jälkeen risteilykiintiömme oli täynnä vähäksi aikaa, joten päädyimme tällä kertaa tähän.
  Pitääkin sitten vertailla kokemuksia vähän ajan päästä, sillä reiteillemme taitaa osua samojakin saaria.

 • Reply Jossus Travelpics torstai, 1 maaliskuun, 2018 at 14:01

  Ja meikäläinen pitää odottaa vielä 2 kuukautta ennen kun pääse aurinkoon.
  Joku päivä minäkin palaan Karibiaan.

 • Reply Veera Bianca lauantai, 3 maaliskuun, 2018 at 13:41

  Teillä ei oo yhtään huono reissukevät luvassa! <3 Tollasella purjehdusveneellä mäkin haluaisin reissaamaan, merellä on niin hyvä olla!

 • Reply Kohteena maailma / Rami lauantai, 3 maaliskuun, 2018 at 14:56

  Kuten jo livenä totesin, niin huikea reissu teille tulossa! Kiva kuulla myös kuulumiset, miten lempisaareni.St. Maartenin jälleenrakentaminen etenee. Huisin rentouttavaa reissua!

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures lauantai, 3 maaliskuun, 2018 at 18:19

  Mahtavia matkoja tiedossa. 🙂 Nyt kyllä kelpaisi kieltämättä lähteä Karibialle pakkasia pakoon, alkaa nimittäin jo kyllästyttää nämä kylmät säät.

 • Reply Emilia/Matkan varrella lauantai, 3 maaliskuun, 2018 at 21:08

  Ihania reissuja edessä! Miten muuten tollaisella piemmällä botskilla tuntuu merenkäynti? Olisi varmasti upea elämys, mutta itsellä meinasi tulla pientä pahoinvointia isollakin risteilijällä Karibialla :O

 • Leave a Reply