Suomen suurin matkablogiyhteisö

Luksustelttailua Tansaniassa Asilia African tyyliin

Matkamme mahdollisti blogiyhteistyön merkeissä Turkish Airlines, Rantapallo ja Asilia Africa

 

On helppoa löytää sisäinen telttailijansa, jos teltassa on oma kylpyhuone ja kunnollinen sänky.

Glamping on tämän päivän juttu ja minäkin olen löytänyt sisäisen telttailijani. Oikeat retkeilijät, älkää nyt suuttuko. Ymmärrän vallan mainiosti, ettei näillä Afrikan safareiden hulppeilla luksusteltoilla ole mitään tekemistä sen kanssa, kun kömmitään leirintäalueella tai keskellä erämaata makuupussiin ja herätään aamulla keittämään nuotiolla nokipannukahveja. Ymmärrän senkin romantiikan oikein hyvin, mutta minä nautin siitä, että voin olla luonnon keskellä, vain telttakankaan erottamana eläimistä, mutta silti saan nukkua kunnollisessa sängyssä ja tassutella yöllä turvallisesti vessanpöntölle. Aamupalan voi tässäkin tapauksessa nauttia luonnon helmassa, mutta sen valmistuksesta ei tarvitse huolehtia itse.

ROHO YA SELOUS – LUKSUSTELTTALEIRI

Asilia Africalla on useita safarilodgeja ja leirejä ympäri Tansaniaa ja Keniaa. Roho ya Selous on syksyllä 2017 avattu, uusi leiri ja yrityksen ensimmäinen Selousin luonnonsuojelualueella. Paikka tuntui meidän mielestämme erilaiselta aiempiin safarilodgeihin verrattuna. Tämä johtui siitä, ettei Roho ya Selousista löydy edes yleisiltä alueilta ainuttakaan seinää. Sekä yleiset oleskelutilat että itse ”huoneet”, ovat telttoja. Mukavuuksien puuttumista ei silti tarvitse pelätä, koska teltat ovat luksustasoa ja yleisistä tiloista löytyy kahdesta suuresta teltasta niin lounge, baari kuin ravintolakin. Palvelu on ensiluokkaista ja nopeaa. Roho ya Selousissa on kahdeksan kahden hengen telttaa, joten vieraita on kerrallaan korkeintaan 16. Henkilökuntaa leiri työllistää noin 20 hengen verran.

Roho ya Selous sijaitsee niin syvällä koskemattoman luonnon keskellä kuin vain on mahdollista. Paikalle ei pääse ilman kunnollista nelivetoautoa ja pahimman sadekauden aikaan, maaliskuun puolesta välistä toukokuun loppuun alueella ei voi liikkua käytännössä kuin veneellä. Silloin leiri on suljettuna ja paikka on täysin eläinten vallassa. Sitä se on kyllä oikeastaan muulloinkin. Norsut, kirahvit ja antiloopit kulkevat leirin läpi niin halutessaan. Mekin hieman jännitimme omalle teltallemme kävelemistä yhden lounaan päätteeksi, kun norsu kaatoi pusikoita viereisen teltan luona. Pimeällä turistien ei anneta liikkua alueella ilman saattajaa.

Aina luonto ei myöskään pysy vain teltan ulkopuolella. Syksyn kevyt sadekausi, jolloin sataa silloin tällöin ja suurimman osan ajasta paistaa, oli alkanut marraskuussa. Satunnaisesti vettä tuli ukkosen säestämänä kuin hanasta kaatamalla ja sitten sade loppui yhtä nopeasti kuin oli alkanutkin. Kovat sateet kannustavat pienempiä eläimiä hakeutumaan sateelta suojaan. Niinpä meidänkin teltastamme häädettiin yhtenä iltana skorpioni ja eräänä päivänä teltan kivilattialla luikerteli vihreä käärme vastaan, kun olin menossa suihkuun. Tämä aiheuttikin pienen härdellin teltassamme, mutta lopputuloksena käärme luikerteli oma-aloitteisesti ovesta ulos ja saimme kuulla, että kyseessä oli ihan ystävällinen, ihmiselle vaaraton käärme. Kuivalla kaudella vastaavaa ei kuulema tapahdu, joten jos haluat välttää tälläiset kohtaamiset, matkusta Tansaniaan kesä-lokakuussa.


MISTÄ ME PIDIMME

 • Luonnon läheisyys, rauhallisuus. Täällä todella tunsi olevansa, jos ei nyt aivan osa luontoa, niin todellakin keskellä koskematonta erämaata.
 • Erittäin mukava ja palveluhenkinen henkilökunta.
 • Todella asiantuntevat safarioppaat, joilla oli vuosien kokemus.
 • Hyvät autot verrattuna muiden näkemiemme safarilodgejen autoihin. Aivan uutta oli latauspistokkeet autossa. Vaikka olemme olleet useilla muilla luksustason safareilla, ei missään muualla ole autoissa ollut latauspistokkeita. Oli todella kätevää, kun pystyi lataamaan vara-akkuja ja puhelimia safariajeluilla.
 • Hyvät ruoat. Kaikki ruokailut hoidettiin buffet-tyyliin, joka sopi meille erinomaisesti.
 • Mahdollisuus syödä aamupala joko leirissä tai safariajelulla luonnon helmassa.
 • Kaikki toimii aurinkoenergialla ja ekologisuus on otettu muutenkin hyvin huomioon. Leirissä on myös generaattori, mutta se ei ole käytössä ellei ole aivan pakko.
 • Vaikka olimmekin keskellä ei mitään, wi-fi toimi. Ei nyt mitenkään supernopeasti, eikä aina edes hyvin, mutta toimi kuitenkin.
 • Pyykinpesu kuuluu hintaan.

MITÄ KANNATTAA OTTAA HUOMIOON

 • Paikka on keskellä ei mitään. On aivan eri asia lähteä lomalle erämaahan telttailemaan, vaikka kyseessä on luksusmajoitus kuin jos yöpyisi viiden tähden hotellissa kaupungin keskustassa. Tuo mukanasi kaikki, mitä tarvitset.
 • Asilia Africa järjestää tasokkaita safareita ja sinusta huolehditaan erinomaisesti. Edelliseen kohtaan liittyen, voit jättää kotiin sateenvarjot, sadetakit ja kumisaappaat, ne kaikki odottavat sinua paikan päällä.
 • Täällä majoitutaan oikeasti teltassa. Vaikka teltta pitää suuret eläimet ulkopuolella, saattaa pienemmät eläimet löytää tiensä sisäpuolelle. Hämähäkit ja gekot kuuluvat ikään kuin asiaan. Hieman ikävämpi yllätys oli tosiaan skorpioni ja käärme teltan sisäpuolella. Kuivalla kaudella telttoihin ei yleensä tule vierailijoita.
 • Suuremmat eläimet eivät tule telttoihin, kunhan teltan kaikki luukut pidetään suljettuina. Ei tarvitse pelätä, että norsu tai leijona päättäisi tulla telttakankaasta läpi. Kaiken varalta huoneesta löytyy kuitenkin radiopuhelin ja torvi, jos oikein vakava paikka sattuisi.
 • Selous on malaria-aluetta ja malarianestolääkitystä suositellaan. Teltasta löytyy sängyn ympäriltä hyttysverkko ja myös hyttysmyrkkyä. Ensimmäistä kertaa Afrikassa meitä pisti hyttyset jonkin verran. Söimme matkan ajan malaronea, mutta lisäksi olisi ollut hyvä olla mukana esimerkiksi bebanthenia hyttysenpistoihin. Minua pistot eivät häirinneet millään tapaa, mutta Tomilla, joka on muutenkin allerginen vähän kaikelle, pistot kutisivat.

Roho ya Selous on varmastikin yksi tasokkaimmista ellei tasokkain Selousin leireistä. Halvin se ei ole ja se onkin ehkä ainoa miinuspuoli pienten telttavieraiden lisäksi. Hinnat kunkin sesongin mukaan ja paljon lisätietoa löydät Asilia African kotisivuilta. Lisää meidän viidestä päivästä Selousissa voit lukea tulevista ja edellisestä postauksesta.

Voit katsoa matkamme aikana blogin facebook-sivuilla julkaistun teltan esittelyvideon täältä.

 

Seuraathan jo blogiamme:

Facebook | Bloglovin | Instagram | Twitter

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

31 Comments

 • Reply Kthetraveller maanantai, 11 joulukuun, 2017 at 20:59

  Tuota… Nättiä tuolla on ja kiva, että palvelu pelasi mutta nuo eläimet… Mielelläni katselen pehmoisia kissapetoja ja norsuja televisiosta, muita örkkejä kuten hämähäkkejä tai käärmeitä en edes televisiosta. On aivan mahtavaa, että tämmöisiäkin majoituksia on, mutta pahoittelut kun pysyttelen sellaisissa turvallisisissa kohteissa. Jäänkin odottelemaan innolla teidän Melia-postausta 🙂

  • Reply Elina | Vaihda vapaalle sunnuntai, 17 joulukuun, 2017 at 10:04

   Haha. 😀 Ymmärrän hyvin, ettei kaikkia todellakaan ihan kaikki eläimet houkuttele. Sansibar voisi tosiaan olla enemmän sun makuun!

   On kuitenkin paljon sellaisiakin safaripaikkoja, joissa ei ole huolta asumuksiin tunkevista eläimistä, joten jos safari yhtään kiinnostaa, kannattaa vaan valita majoitus, jossa on kiinteät seinät ja mennä kuivalla kaudella. On nimittäin aivan eri asia katsella leijonia telkasta kuin livenä. 🙂

 • Reply Matkatar tiistai, 12 joulukuun, 2017 at 23:07

  Upeita kuvia! Hieno luksusteltta, voisin kyllä itsekin mielelläni vastaavassa majoittua. En nyt välttis tykkäisi skorpioneista ja käärmeistä minäkään mutta maalla kasvaneena en sentään sydäriä saisi 🙂

  • Reply Elina | Vaihda vapaalle sunnuntai, 17 joulukuun, 2017 at 10:08

   Mulla on sama juttu, etten noista ylimääräisistä vieraista pitänyt, mutta ei ne nyt lomaa myöskään pilanneet. Toi vähän lisämaustetta ja kerrottavaa vain. Tosin mielipide voisi olla eri, jos jompikumpi meistä olisi vahingossa astunut skorpionin päälle. Silloin kertomus voisi olla ihan erilainen eli ei noita oikein voi vähätelläkään.

 • Reply Anneli torstai, 14 joulukuun, 2017 at 09:25

  Selvisikö mistä vihreä luikero oli päässyt telttaan? Selousin lajistoon kuuluvat kuitenkin vihreä- ja musta mamba sekä erilaiset kyyt. Onneksi se oli harmiton. Katsoin kuviasi ja huomasin oven alalaidassa olevan kapean raon. Eli oliko oven alalaita avoin?
  Omalla Ruahaan, Mikumiin ja Selousiin 2007 suuntautuneella safarillani yövyimme Selousissa pari yötä omassa leirissä. Meillä oli oma leirihenkilökunta mukana joten telttojen pystytys ja ruokahuolto toimi hyvin. Puskakeikat etenkin öiseen aikaan olivat ympäriltä kuuluvien äänien takia varsin mielenkiintoisia.
  Pari yötä olimme Rufijijoen rantatörmällä sijaitsevassa telttalodgessa. Oli kauniilla paikalla ja sai seurata upeita auringonlaskuja. Telttalodgen omistajina on ”Foxin perhe” ja myös heillä on useampia lodgeja omistuksessaan eteläisessä Tansaniassa.

  • Reply Elina | Vaihda vapaalle sunnuntai, 17 joulukuun, 2017 at 10:18

   Ei selvinnyt, miten käärme oli tullut sisälle, mutta ihan oikein katsoit. Ulko-oven alla on pieni rako. Näin jälkikäteen ajateltuna ei tosiaan kovin hyvä juttu.

   Nuo tuollaiset puskakeikat yöllä kuulostaa silti vielä pelottavammalta. 😀

   • Reply Anneli sunnuntai, 17 joulukuun, 2017 at 14:07

    Afrikkaan suuntautuneilla luontomatkoillani (kymmenkunta) olen nähnyt vain yhden käärmeen. Se oli afrikanpython. Tarangiressa (suosittelen) on Silalesuo, jonka laidalla on puita ja joihin afrikanpythonit menevät sulattelemaan sapuskaansa. Oppaamme tiesi paikan ja sieltähän luikero löytyi kerälle kiertyneenä.
    Safareillani olemme yöpyneet osan matkasta teltoissa ja osan lodgeissa. Tapanani on tarkistaa oven alalaita. Eli jos siellä on rako, niin olen yrittänyt tunkea jotain väliin edes yöksi, ötököistä en näet pidä.

 • Reply Terhi/Fammo matkalla sunnuntai, 17 joulukuun, 2017 at 11:56

  Tuollainen telttailu sopisi minulle kyllä ehdottomasti paremmin kuin perinteinen. Tosin nuo käärmeet ja skorpionit pistävät hieman arveluttamaan, siellä korvessa kun ollaan, pääseekö edes lääkäriin jos skorpioni puraisee

  • Reply Elina | Vaihda vapaalle maanantai, 18 joulukuun, 2017 at 21:18

   Uskon, että tämä telttailutapa on monen ei-perinteisestä telttailusta pitävänkin mieleen. 🙂 Lääkäriin tuolta varmasti pääsee helikopterilla tai lentokoneella, jos tosi paikka iskee, mutta tottakai se on huomattavasti hitaampaa kuin esimerkiksi jossain kaupungissa.

 • Reply Niko / Finnoytravel sunnuntai, 17 joulukuun, 2017 at 14:02

  En tiennyt, että on olemassa luxustelttamajoituksia. Näyttivät kyllä oikein viihtyisille.

  Ei ne eläimet muuten haittaisi, mutta mitään myrkyllistä eläintä en samaan sänkyyn haluaisi. Mitenköhän usein joku asukas saa tuolla jonkun myrkyllisen eläinpistoksen….?

  • Reply Elina | Vaihda vapaalle maanantai, 18 joulukuun, 2017 at 21:21

   Olen lueskellut todella paljon safareista, käynyt usealla ja keskustellut lukuisten ”safariexperttien” kanssa. En ole kuullut yhdestäkään tapauksesta, jossa turisti olisi saanut myrkyllisen eläimen pistoksen. Uskon, että se on äärettömän harvinaista ja epätodennäköistä.

   Luksustelttoja löytyy ihan Suomestakin ja monesta muusta maasta. 🙂

 • Reply Anna-Maria K sunnuntai, 17 joulukuun, 2017 at 16:16

  Mä haluaisin kokea tuollaisen luksustelttasetin. Vertailupohjana olisi budjettitelttailu Tansaniassa. Hieno reissu, mutta myönnän että ei ollut varsinaisesti kivaa 😀

  • Reply Elina | Vaihda vapaalle maanantai, 18 joulukuun, 2017 at 21:23

   Aivan varmasti olisi hyvä vastakohta päästä kokeilemaan aivan toisenlainen telttasafari sen rinnalle. Uskon, että eroa on PALJON! Kokemukset on varmasti aina upeita, mutta kyllähän ne puitteet myös määrittelee paljon sitä tunnelmaa. 🙂

 • Reply Henna / Kulkutautiset maanantai, 18 joulukuun, 2017 at 21:37

  Heh, tosiaan aika erilaista telttailua kuin mitä meillä takana kymmeniä öitä Afrikan taivaan alla 🙂 En kyllä pahaksi pistäisi tällaistakaan, ihan varmasti joskus pakko päästä kokemaan, mutta tuohon ylempään kommenttiin viitaten niin kyllä meillä on niissä hyvinkin alkeellisissa olosuhteissa pienissä perusteltoissa ollut ihan valtavan kivaa. Mutta mistä kukakin tykkää – jos telttailu ylipäänsä ei innosta, niin tuskin siitä nauttii Afrikassakaan. Me taidamme olla aika kaikkiruokaisia näiden suhteen, mutta kyllä tämä luksuksempi vaihtoehto vähän kutkuttelee seuraavaa Afrikan reissua ajatellen. Tosin ottaisin sen mieluusti ilman skorpioneja 😀

 • Reply Mika / Lähtöportti tiistai, 19 joulukuun, 2017 at 12:46

  Tosi hyvältä vaikuttava safarimajoitus taas kerran! Tosin varsinkin näin käärmekammoisena tuo luikero kuulostaa ikävältä, mutta toisaalta voihan niitä tulla vastaan Suomessakin. Ja esimerkiksi Italiassa on oltu yhdessä muuten mainiossa vuokratalossa, jonka kylpyammeesta löytyi skorpioni ja lähitieltä käärme, enkä silti tuon perusteella jättäisi matkustamatta Italiaan 😀 Tämä Selousin luonnonsuojelualue taitaa olla melkoinen löytö, noin valtava paikka mistä harva on edes kuullut, itsellenikin ennen teidän reissua ihan tuntematon nimi.

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta tiistai, 19 joulukuun, 2017 at 13:40

  Olipa makeen näköinen 🙂 tuollanen luksustelttailu olisi kyllä siistiä kokea ja ihanaa varmasti kokea eläimet noin aidosti 🙂 vähänkö ois jännittänyt muakin noi käärme ja skorppari kohtaamiset 😀

 • Reply Anneli tiistai, 19 joulukuun, 2017 at 14:41

  Perusteltassa yöpymisessä on se hyvä puoli, että voi itse säädellä haluaako telttaan luikeroita tai muita ötököitä – muistaa vain laittaa vetoketjun kiinni.
  Toinen hyvä neuvo on ollut ettei ota telttaan sisälle mitään ruokaa. Leirin kautta tallustelee öiseen aikaa kuitenkin isompia tai pienempiä eläimiä. Turhat houkutukset pois. Kaikki on sujunut ihan hyvin.
  Asilian leiri sijaitsee hyvällä paikalla, taitaa olla niiden järvien läheisyydessä. Katselin heidän hintojaan. Low seasonin aikaan taitaa olla 700 taalaa/vrk plus ”conservation fee” 100 taalaa/vrk. Tuo ”conservation fee” otettiin Selousissa käyttöön juuri ennen omaa matkaani sinne syksyllä 2007. Oli silloin 50 taalaa/vrk.
  On hyvä saada tietoa tällaisestakin vaihtoehdosta Selousissa.

 • Reply Ne Tammelat tiistai, 19 joulukuun, 2017 at 18:51

  Juuri tämän tyyppisestä telttailusta minäkin tykkäisin! Näyttää tyylikkäältä paikalta ja sisävessa on hurjan iso plussa keskellä ei mitään 🙂 Mielettömän hyviä kuvia!

 • Reply Mira keskiviikko, 20 joulukuun, 2017 at 16:04

  Glamping sopii minullekin huomattavasti paremmin kuin perustelttailu. Hienoja kuvia! Safari ja käytännössä koko Afrikka on itseltäni vielä täysin kokematta, mutta tuohon tyyliin se pitäisi tehdä ☺

 • Reply Travelloverin Annika keskiviikko, 20 joulukuun, 2017 at 19:19

  My kind of telttailu kyllä. Jonkinlaisissa luksusteltoissa olen minäkin safareilla asustellut, mutta tämä oli ensimmäinen, missä kuulen kaiken olevan telttaa, ei kiinteästi rakennettua. Ekologisesti aurinkoenergia ja myös se, että rakenteet ovat suurimmaksi osaksi pois siirrettävissä, on kyllä hyvä. Toisaalta taas kun ei ole mitään kiinteää mutta on kuitenkin vesivessat ja suihkut, mietityttää, mihin kaikki jätevedet menevät – olihan paikka keskellä ei mitään. Mutta joo, tuonne kyllä kelpaisi, ilman kärmeksiä ja skorpioneja.

 • Reply Annukka torstai, 21 joulukuun, 2017 at 12:25

  Vitsi tuo olisi varmasti mahtava kokemus, mutta ajatus käärmeestä ahdstaa.Muut ötökät ei haittaa, mutta jos huoneessa tai edes siinä lähellä olisi käärme, en varmaan enää uskaltaisi sen jälkeen nukkua.

 • Reply Sofia perjantai, 22 joulukuun, 2017 at 13:24

  Mua kiinnostaisi kovasti glamping kokemuksena. Rakastan luontoa ja mielelläni yöpyisinkin sen helmassa, mutta varsinaisesti erä- tai telttaihminen en ole. Glamping voisi olla tällaisen city-ihmisen ratkaisu ongelmaan! 🙂

 • Reply Teija / Lähdetään Taas perjantai, 22 joulukuun, 2017 at 15:15

  Tää on kyllä sitten ihana! Tulee ihan meidän vuosien takainen Amazonin viidakon eko-maijoitus mieleen. Siellä ei tosin ollut edes tuollaisia teltta/verkkoseiniä yhdellä sivulla ollenkaan, vaan eläimet pääsi halutessaan sisälle ”huoneeseen”. Meillä ei onneksi käynyt (meidän hereilläoloaikana – mitäs me yöstä mitään tiedetä) sisällä huoneessa kuin 15 cm pitkä lentävä torakka ja iso sammakko. Sängyt oli toki verkoilla varustetut. Harmi, että se meidän vierailu oli niin kauan aikaa sitten, enkä kirjoittanut blogiakaan silloin, niin en kovin paikasta enää muista.

 • Reply Katariina/Maisemajahdissa perjantai, 22 joulukuun, 2017 at 16:34

  Vau, onpa upean näköistä! Kyllä tuolla kelpaisi ihmisen olla. Hinnat ovat näissä luksusmajoituksissa valitettavasti sitä luokkaa, että ei taida ihan lähiaikoina kuulua meidän majoitusvaihtoehtoihin 🙂

 • Reply Emilia/Matkan varrella perjantai, 22 joulukuun, 2017 at 20:59

  Tämän postauksen luettuani tuli fiilis että pakko päästä itsekin kokeilemaan glampingia! Toki nuo kaiken maailman elukat vähän kuumottelee, käärme ja skorpioni omassa teltassa kuulostaa aika kamalalta!

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 23 joulukuun, 2017 at 18:47

  Tuli kyllä niin ikävä Tansaniaan, kun luin juttusi. Safarilodget ovat aika hulppeita ja minulla oli omalla reissullani käytössä ensin neljälle hengelle ja toisessa paikassa kuudelle hengelle tarkoitettu lodge, kun olin yksin reissussa. Tilaa tosiaan riitti 🙂 Yöllä ei tosiaan saanut poistua lodgesta, vaan olisi pitänyt soittaa respaan, jos hätä olisi tullut. Onneksi ei sellaista tarvetta tullut.

 • Reply Virpi/Hätälasku sunnuntai, 24 joulukuun, 2017 at 08:52

  Safarit kyllä kiinnostavat kovasti ja tosi mielenkiintoinen tuo majoitus! Jäin silti miettimään, että apua, en varmasti nukkuisi silmällistäkään tuolla teltassa, tai nukkuisin ainakin se torvi kainalossa, että heti jos jossain rasahtaa niin saisin hihkaista apua. 😀

 • Reply Antti sunnuntai, 24 joulukuun, 2017 at 09:27

  Mukava kuulla kokemuksia vastaavasta safarireissusta. Me mietittiin tuollaista vaihtoehtoa meidän Tansanian vierailulla viime syyskuussa, mutta budjetti ei antanut peräksi. Ehkäpä seuraavalla kerralla sitten, sillä tuollainen paikka kuulosti mahtavalta!

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA sunnuntai, 24 joulukuun, 2017 at 10:08

  Siis vitsit mikä paikka! Upea ja miten ihanaa olisi majoittua tuollaisissa puitteissa eläimien keskellä.

 • Reply Kohteena maailma / Rami maanantai, 25 joulukuun, 2017 at 02:32

  Tällaiselle luksustelttasafarille tekisi mieli! Kunhan nuo nuorimmat nappulat vähän kasvaa, niin voisi tulla ajankohtaiseksi. Safarille ylipäätään tekee mieli taas kovasti – upeimpia matkaelämyksiä on ollut ainakin minulle.

 • Reply Blogiyhteistyöt matkablogissa - ilmaisia matkoja ja pelkkää hehkutusta? - Matkablogi Vaihda vapaalle maanantai, 1 tammikuun, 2018 at 16:26

  […] Luksustelttailua Tansaniassa Asilia African tyyliin Yhteistyö […]

 • Leave a Reply