Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tansania ylitti odotukset

Huhhuh millainen reissu on taas takana. Minulla on nykyään ennen jokaista matkaa sellainen jännä fiilis, että entä jos tästä reissusta ei tulekaan hyvä. Tuntuu, että olemme jo saaneet aiemmilla matkoilla niin paljon upeita kokemuksia, että entä jos tällä matkalla ei enää tulekaan niitä WOW-elämyksiä. Pakkohan niiden on joskus loppua. Ennen matkalle lähtöä tuntuu usein hieman väsyneeltä. Jopa siltä, että olisipa kiva vain jäädä kotiin. Olla vaan, eikä aina juosta paikasta toiseen. Mietin etukäteen, että ehkä tämä matka on sellainen, joka ei enää anna niin paljoa. Jälkikäteen aina ihmettelen miten ihmeessä olen voinut ajatella sellaista! Yhdeltäkään matkalta emme ole vielä joutuneet palaamaan pettyneinä kotiin, emme etenkään Afrikan matkalta. Eikä Afrikka pettänyt tälläkään kertaa. Meidän Tansanian loma oli kertakaikkisen u-p-e-a!

Eilen päättynyt, neljäs Afrikan matkamme oli kaikkea tätä:

 

Kahdeksan lentoa

Neljä lentoa Turkish Airlinesilla Helsingistä Istanbulin kautta Dar es Salaamiin. Neljä Tansanian sisäistä lentoa pienlentokoneilla. Katselimme lentokoneiden ikkunasta kuinka Istanbulin kirkkaasti valaistu kaupunki ja kadut vaihtuivat lähes pimeydessä meidät vastaanottavaan Dar es Salaamin. Ero oli räikeä. Kun sitten pienkoneen pyörät rullasivat hiekkakiitotielle Selousin luonnonsuojelualueella, olimme villin Afrikan sydämessä. Siellä missä valoina on iltaisin vain öljylamput ja kirkkaana loistava tähtitaivas.

 

Neljä yötä Asilia African luksusteltassa

Ihan missä tahansa teltassa emme öitämme viettäneet, vaan Roho ya Selousin luksusteltassa, joka sisälsi kaikki mukavuudet. Päivisin katselimme suoraan teltasta järven rannalla käyskenteleviä antilooppeja, ruokaa etsiviä paviaaneja ja silloin tällöin verkkaisesti käyskenteleviä kirahveja. Nukuimme öisin pehmeällä parisängyllä ja kuuntelimme hyeenoiden ja virtahepojen ääntelyä vain telttakankaan eristäessä meidät villistä luonnosta. Aina telttakangas ei ihan riittänyt eristeeksi, vaan telttaan saapui villiä luontoa vähän sisäpuolellekin ja pelästytti allekirjoittaneen sydänkohtauksen partaalle. Onneksi sydän on vielä melko nuori ja kestävä.

Kahdeksan safariajelua

Neljän yön ja viiden päivän aikana Selousin luonnonsuojelualueella ehdimme käydä kahdeksalla safariajelulla, jos jo ajo lentokentältä leiriin lasketaan mukaan ja miksi ei laskettaisi. Näimme jo sen aikana useita eri eläinlajeja tuossa erittäin kauniissa puistossa. Puisto oli myös täynnä 1-4 viikon ikäisiä eläinlapsia, kun antiloopit ja kirahvit olivat synnyttäneet vauvansa sadekauden alettua. Meillä on muistikortit ja tietokone täynnä tuhansia eläinkuvia. Varautukaa eläinkuvien tulvaan tulevissa postauksissa.

Yksi unohtumaton venesafari

Ensimmäistä kertaa ikinä pääsimme venesafarille. Vaikka sää ei oikein meinannut aluksi suosia, vaan jouduimme vetämään sadeponchot niskaamme, oli kokemus yksi koko Selousin parhaita. Krokotiilien ja virtahepojen näkeminen niiden kanssa samalta tasolta veneestä käsin tuntuu aivan erilaiselta kuin autosta käsin. Selousin järvet olivat myös täynnä vesilintuja ja olisi varmasti monen lintubongarin paratiisi.

Yksi vuokra-auto ja sekavaa liikennettä

Eihän se ole reissu eikä mikään, jos me emme ajele vuokra-autolla. Sansibarilla ajelimme ajoittain hyvin kaaottisessa liikenteessä ja toisaalta taas välillä hyvin rauhallisia maalaisteitä pitkin. Illalla pimeällä ajaminen Sansibarille saavuttaessa ei kuitenkaan ehkä ollut se kaikkein mukavin kokemus, mutta rauhallisuudella siitäkin selvittiin.

Ihana rantaloma Sansibarilla

Olimme kolme yötä Meliá Zanzibar resortissa ja se kolme yötä oli aivan liian vähän. Olisimme voineet jäädä sinne nauttimaan seesteisestä tunnelmasta ja uskomattoman kauniista maisemista, hienosti toimivissa puitteissa vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Ihastuimme paikkaan todella paljon ja Instagram-tilillämme julkaisemien storieiden ja kuvien myötä tulleen palautteen perusteella aika moni muukin ihastui siihen. Eikä suotta.

Meliá Zanzibarin Gabi Beach

 

Upeat Sansibarin auringonnousut

Kolmena aamuna nousimme puoli kuudelta ihastelemaan auringonnousua Meliá Sansibarin rantabungalowissamme. Meillä oli onni majoittua aivan meren äärellä, emmekä malttaneet nukkua pitkään, vaan halusimme nousta katsomaan ja kuvaamaan kuinka aamuauringon ensisäteet värjäsivät taivaan ja meren eri sävyihin.

Lyhyt kaupunki(ranta)loma Dar es Salaamissa

Matkan päätteeksi olimme vielä puolitoista yötä (lähdimme puolen yön aikaan lentokentälle) Tansanian suurimmassa kaupungissa. Saimme jo ensimmäisen taksimatkan aikana riittävän annoksen viiden miljoonan asukkaan kaupungin sykkeestä. Onnistuimme kuitenkin viettämään kaupungissa loman loppuun yhden rentouttavan rantahengailupäivän kaiken yllämainitun paikasta toiseen sykkimisen jälkeen.

Tuntuu uskomattomalta, että olimme matkalla matkustuspäivät mukaan lukien vain 11 päivää. Koimme niin paljon erilaisia asioita, että matka tuntuu olleen paljon pidempi. Emme me vain osaa olla reissussa paikoillamme, mutta sehän ei haittaa, eihän?! Sillä paikasta toiseen liikkumalla kokemuksia kertyy huomattavasti enemmän kuin jos jäisi yhteen paikkaan koko loman ajaksi. Meillä on teille niin paljon kerrottavaa ja näytettävää Tansaniasta kuvien sekä videoiden muodossa!

Matkamme mahdollisti blogiyhteistyön merkeissä Turkish Airlines, Rantapallo, Asilia Africa ja Meliá Zanzibar.

 

Seuraathan jo blogiamme:

Facebook | Bloglovin | Instagram | Twitter 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Laura /Irtiottoja maailmalle keskiviikko, 29 marraskuun, 2017 at 07:14

  Afrikka! <3 aivan uskomattoman upealta vaikuttaa kyllä tuo reissu! Ihana että jollain muullakin on samanlaisia ajatuksia ennen lomalle lähtöä, jotenkin vaan aina tuntuu että reissussa kaikki loksahtelee niin upeasti kohdilleen, että ei tunnu edes todelliselta ja aina sitä sitten miettii että koska kosahtaa.. 🙂 Mä rakastuin taas vähän lisää Afrikkaan meidän reissulla ja safarit on varmaan tullut jäädäkseen meidän vuosikalenteriin, ainakin hetkeksi ja Tansania on kyllä ehdottomasti listalla!

  • Reply Elina | Vaihda vapaalle maanantai, 4 joulukuun, 2017 at 20:49

   Jep! Tansania kannattaa nostaa Afrikan listalle melko korkealle. 😀 Se on tosi erilainen maa kuin vaikka Etelä-Afrikka ja uskoisin myös Namibiaan verrattuna eroavan paljon. Mutta sehän on vaan hyvä, ettei kaikki ole samanlaisia. 🙂

 • Reply Maarit keskiviikko, 29 marraskuun, 2017 at 10:12

  Noni, nyt haluan Tansaniaan! Teidän matka on kyllä vaikuttanut ihan mielettömältä jo teidän reissupäivitysten perusteella. 🙂 Mukava päästä vielä syvemmälle kokemuksiinne tulevien postausten kautta. 🙂

  • Reply Elina | Vaihda vapaalle maanantai, 4 joulukuun, 2017 at 20:51

   Oli kyllä kertakaikkisen upea reissu! Lisää juttua tulossa, kun vaan aikaa löytyisi. 😀

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY keskiviikko, 29 marraskuun, 2017 at 18:59

  En malta odottaa teidän eläinkuvia! Ja muutenkin, aivan mielettömältä kuulosti ja näytti teidän matka, kelpaa katsella täällä marraskuisessa Mordorissa.. 😀 Mutta hui, mitä teidän telttaan tuli sisälle? Ei kai vaan mitään hämppiksiä?

  • Reply Elina | Vaihda vapaalle maanantai, 4 joulukuun, 2017 at 21:25

   Haha 😀 Mordor kuvaa kyllä niin hyvin tätä Suomen tämän hetkistä säätä. 😀 Meidän teltassa ramppasi vähän kaikenlaista porukkaa kävellen ja madellen… Osa myrkyllisiä ja osa myrkyttömiä. Osa lensi ja osa meni maata pitkin…

 • Reply Enni / Wanted A Life Less Ordinary keskiviikko, 29 marraskuun, 2017 at 19:43

  Tämä postaus ei sitten yhtään helpottanut mun Tansanian matkakuumetta. 😀 Odotan innolla tulevaa kuvatulvaa!

  • Reply Elina | Vaihda vapaalle maanantai, 4 joulukuun, 2017 at 21:26

   Tansanian matkakuume ei tosiaan kuvilla ehkä heikenny. Voin kyllä kertoa skorpioneista, käärmeistä ja kaikista muista ötököistä, jos haluat lievennystä. 😉

 • Reply Taru perjantai, 1 joulukuun, 2017 at 10:39

  Voi luoja… <3 Miks tollaseen paikkaan pääsemisen pitää olla niin vaikeeta… Saatta silti olla, että tuota safaria on vielä pakko harkita uudestaan.

  • Reply Elina | Vaihda vapaalle maanantai, 4 joulukuun, 2017 at 21:28

   Joo, onhan Ruotsin risteily ja viikko Kanarialla vähän helpompia toteuttaa. 😀 Mutta kyllä se pitkä matka myös palkitsee, vaikka etukäteen saattaakin murehtia, että näkeekö ihan turhaan vaivaa ja matkustaa toiselle puolelle maapalloa. Ei ole kyllä koskaan vielä kaduttanut.

 • Reply Rva Kepponen sunnuntai, 3 joulukuun, 2017 at 12:04

  Varmasti upea reissu! Haluan nähdä pian lisää kuvia 🙂

 • Reply vilkkas torstai, 7 joulukuun, 2017 at 17:00

  Vaikuttaa mahtavalta matkalta 🙂

 • Reply Kaisa torstai, 5 maaliskuun, 2020 at 08:27

  Moikka! ☺️ Mitä lentoyhtiöitä käytitte Tansanian sisäisissä lennoissa? Olisi tarkoituksena lentää Sansibarilta Dar Es Salamiin, mutta aiempaa kokemuksia ei näistä lyhyistä lennoista ole. Lentoyhtiöitä ja hintoja oli monenlaista ja tietoa löytyi melko vähäisesti.

 • Leave a Reply