Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vaihda vapaalle on nyt Pallontallaajissa

Neljä ja puoli vuotta tuli täyteen Bloggerissa kirjoittelua. Vaikka se onkin oikein hyvä ja ennen kaikkea helppo blogialusta, tulivat sen rajoitukset vastaan. Eniten olen pidemmän aikaa haaveillut kunnollisesta kohteet -valikosta, josta aukeaa kunkin kohteen postaukset pieninä esikatseluvalikkoina. Matkablogin kohdalla tämä on mielestäni yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, koska tietoa etsitään usein kohteen perusteella ja vanhoja postauksia luetaan paljon. Joku koodinikkari tämän olisi onnistunut ehkä bloggeriinkiin toteuttamaan, mutta minulta moinen ei luonnistunut. Niinpä tässä on pyörinyt jo vuoden pari ajatus WordPress-alustalle siirtymisestä. Olen kuitenkin kuullut sen olevan melko työlästä ja vaativan kaikenlaista selvittelyäkin. Homma ei houkutellut ja siksi se on jäänyt. Siirtyminen Pallontallaajiin mahdollisti siirtymisen wordpress-alustalle helposti. Se tapahtui Pallontallaajien työntekijöiden avustamana ja nyt Vaihda vapaalle -blogin blogikoti löytyy saman katon alta kuin monen bloggaajakaverinkin. Oli helppo hypätä portaalin alle, kun sille oli useampi suosittelija ja tieto siitä, että ongelmatilanteissa löytyy aina apua. Bonuksena tulevat kaupan päälle vielä Rantapallon järjestämät koulutukset ja blogitilaisuudet.

Nyt vihdoin meidänkin blogissa on kunnollinen ja toimiva Kohteet-valikko. Neljän ja puolen vuoden aikana olen kirjoittanut vajaat 300 postausta ja Tomikin muutaman. Postauksia on kirjoitettu noin 30 maasta ja ties kuinka monesta kohteesta. Ne löytyvät nyt hyvässä järjestyksessä. Muutenkin ulkoasu on hieman uudistunut, koska ei sitä nyt täsmälleen saman näköiseksi saanut, eikä ollut tarkoituskaan. Blogin osoite on edelleen sama. www.vaihdavapaalle.fi ohjaa näiden samojen juttujen alle, vaikka vastassa onkin Pallontallaajien alusta ja osoite täällä muuttuu muotoon vaihdavapaalle.pallontallaajat.net. Blogia voi seurata edelleen ihan samojen kanavien kautta kuin ennenkin.

 

 

Suosittelen:

Jos nyt satuit Pallontallaajiin muuton myötä eksymään tähän blogiin ensimmäistä kertaa, löydät meidän esittelyn täältä. Haluaisin lisäksi vinkata sinulle muutaman lempparipostauksen lukuvinkiksi. Saat niistä hieman osviittaa millaisia matkailijoita me Tomin kanssa olemme ja minkä tyyppisiä juttuja täältä voi löytyä jatkossakin. Jos olet luonnon ja eläinten ystävä, lue ainakin Tämän jälkeen haluat matkustaa Alaskaan, Norsuparatiisi, Leopardi silmästä silmään, Falklandinsaarten pingviiniparatiisi sekä postaus ihan blogin alkuajoilta Iguassun putouksilta Argentiinasta.

Tulossa:

Täällä ”pallareiden” alla jatkuu jutut Indonesiasta, Tomi tulee kirjoittelemaan hieman kotimaan matkailusta ja pian tulossa on myös hieman kuulumisia myös Unkarista. Lähdemme nimittäin Tomin kanssa huomenaamuna Budapestiin ja siellä vierähtää pitkä viikonloppu. Onnistuin murtamaan kaksi viikkoa sitten isovarpaani (pelasin jalkapalloa noin 15 vuoden tauon jälkeen) ja nyt luvassa olisi paljon kävelyä ympäri Budapestia. Pitäkää peukkuja, että onnistuu. Onneksi Unkarin pääkaupungissa on kuulema paljon kivoja kahviloita ja terasseja, joihin pysähtyä lepuuttamaan kipeytynyttä jalkaa. Tämän tulevan reissun myötä meidän elämään on tulossa myös pikkuinen muutos. Kuulette siitä pian lisää!

Postauksen kuvat ovat viime kevään Kalifornian roadtripiltämme (Yosemiten kansallispuistosta ja kaupunki kuvassa näkyy San Francisco), josta en ole edes ehtinyt kirjoittaa kaikkea, mitä on pitänyt. Viime vuoden reissutahti oli sen verran kova. Voit lukea Kalifornian reissusta jo kirjoitamani postaukset täältä.

 

p.s. Otan mielelläni vastaan palautetta blogin uudesta ulkoasusta!

 

Blogia voit seurata edelleen samoista kanavista kuin aiemminkin:

Facebook | Bloglovin | Instagram | Twitter 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Pingviinimatkat torstai, 29 kesäkuun, 2017 at 23:02

  Oi oi, tervetuloa Pallareihin <3 On todellinen ilo nähdä teidät täällä!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, 29 kesäkuun, 2017 at 23:25

  Mahtava lisä palloblogeihin! 🙂

 • Reply Kohteena maailma / Rami perjantai, 30 kesäkuun, 2017 at 01:21

  Onnea uuteen kotiin!

 • Reply Arimo | Arimo travels perjantai, 30 kesäkuun, 2017 at 08:43

  Tervetuloa! 🙂 Ja hyvältä näyttää valikko!

 • Reply Suunnaton lauantai, 1 heinäkuun, 2017 at 07:51

  Tervetuloa! Huippua, että saatiin teidät mukaan 🙂

 • Reply Inka lauantai, 1 heinäkuun, 2017 at 11:05

  Hei isosti ja lämpimästi tervetuloa vielä tätäkin kautta – niin siistiä että ootte mukana! 🙂 🙂

 • Reply Mimmu sunnuntai, 2 heinäkuun, 2017 at 18:58

  Tervetuloa 🙂
  Nää sivut on täällä hyvät ja selkeet!!
  Ja muuten tiedän että tämä ei ole teidän hommaa vastata mutta kun selailin tätä sivustoa niin näyttää musta kivalle.
  Ite haluaisin myös tommosen maa-listauksen.. mutta en oo vielä löytänyt mistä semmosen saisin väkerrettyä.. Jos siis on aikaa ja halua heittää vinkki tai pari niin mielelläni ottaisin vastaan..
  Mut löytyy teijän naapurista eli Rantapallosta / tosin tää Pallis-puoli ois ehkä se oikeampi..

  Jään odottelemaan Budapest-postia.
  Siellä en oo vielä käynyt ja mielenkiinnolla luen juttuja sieltä (ja muualtakin)!
  Toivottavasti varpaat parantuu nopeesti!

  • Reply Elina | Vaihda vapaalle sunnuntai, 2 heinäkuun, 2017 at 21:07

   Kiitos! 🙂 Tuollaisen maa-listauksen saat tehtyä Valikot-kohdasta. Kävin kurkkaamassa sun blogia ja valikkojahan sulla onkin jo. Sun täytyy vaan lisätä sinne ylävalikolle alavalikkoja joko avainsanoista tai sitten kategorioista. En oikein osaa sen paremmin sitä selittää, mutta blogiohjeessa ainakin pitäisi olla valikot-kohdassa jotain. Toivottavasti löytyy!

   Ja kiitos, isovarvas on kestänyt Budapestin kadut yllättävän hyvin!

 • Reply Veera Junnila maanantai, 3 heinäkuun, 2017 at 20:00

  Hei mahtavaa! Kovasti onnea uudesta blogikodista ja täytyy sanoa, että kyllä nyt näyttää kaikki todella hyvältä 🙂
  https://veeramatilda.blogspot.fi/

 • Leave a Reply