Suomen suurin matkablogiyhteisö

Parhaat matkablogit ja ihanat matkabloggaajat

Matkakuume – se on nyt korkeissa lukemissa. Olen painanut töitä viime viikot kuin viimeistä päivää ja vihdoin huomenna koittaa lähtö Afrikkaan. Sydän alkaa läpättää astetta tiheämpään, kun vain ajattelenkin tulevaa matkaa. Vuosi sitten läpätys johtui hieman myös jännityksestä uutta ja tuntematonta kohtaan. Tänä vuonna se on vain pelkkää intoa. Afrikka ei enää huolestuta kaukaisena ja tuntemattomana. Vaikka ohjelmassa onkin kolme uutta maata (Zimbabwe, Sambia ja Botswana, jätämme Namibian tällä erää väliin), suhtaudun hyvin luottavaisesti siihen, että kaikki menee kyllä hyvin. Samalla vatsanpohjassa on pieni kutkuttava tunne, että tästä matkasta on tulossa jotain todella upeaa. Jos luvassa on safareita kolmessa eri maassa, pienlentokonelento keskelle kansallispuistoa, laskeutuminen hiekkakiitotielle, uskomattomat Victorian putoukset sekä luksusjunamatka, jollaisesta en jokin aika sitten vielä uskaltanut haaveillakaan, voiko matkasta tulla mitään muuta kuin mahtava?
Aion yrittää parhaani mukaan kirjoitella postauksia matkan päältä. Tiedän kuitenkin kokemuksesta miten haasteellista se on sekä aikataulullisesti että toisinaan myös heikkojen tai olemattomien nettiyhteyksien vuoksi. Parhaiten reissuamme voit seurata blogin instagram-tilin kautta, jonne yritämme päivittää kuvia mahdollisimman reaaliaikaisesti. Tiedän kuitenkin meidän olevan matkasta ainakin neljä yötä täysin ilman nettiyhteyttä, joten ei syytä huoleen ellei ihan joka päivä ilmaannu uusia kuvia.

Orava Krugerin kansallispuistossa marraskuussa 2014
Leijonalauma vesipuhvelia syömässä Krugerin kansallispuistossa marraskuussa 2014.
Sarvikuonoja ja vesipuhveleita juomapaikkalla Krugerin kansallispuistossa marraskuussa 2014.
Sillä välin, kun me seikkailemme ympäri eteläistä Afrikkaa, matka-aiheista lukemista löytyy runsaasti matkabloggaajakollegoideni blogeista. Olen ehkä aiemminkin maininnut, etten bloggaamista aloittaessani ymmärtänyt miten sosiaalista puuhaa tämä onkaan. Nyt kaksi vuotta tämän blogin aloittamisen jälkeen, olen saanut paljon uusia ystäviä, kavereita ja tuttuja, jotka jakavat kanssani samat kiinnostuksen kohteet, matkailun ja bloggaamisen. Tässä meinaa ihan tippa tulla linssiin näistä uusista ihmisistä. Olen niin onnellinen, että saan tuntea heidät. Tässä siis minun suositukseni matkakuumeen nostattamiseen:
Valokuvapainotteisesta Maarit Helena -blogista löytyy toinen toistaan upeampia kuvia, jotka saavat katsojan huokaisemaan ihastuksesta. Juttuja löytyy niin kotimaan kohteista, jenkkiroadtripistä kuin Balkanilta. Tällä hetkellä blogissa seikkaillaan keskisen Euroopan roadtripilla. Maaritin ottamia kauniita kuvia unohtuu ihastelemaan pitkäksi aikaa.
Pingviinimatkojen Millan hilpeät tekstit ja Juhanan ammattitason valokuvat koukuttavat lukijan. Tästä blogista löytyy reissutarinoita aina monen kuukauden reissusta lyhyempiin pyrähdyksiin. Jos etsisin vinkkejä New Yorkiin tai Italian matkan suunnitteluun, etsisin niitä Pingviinimatkoista, mutta juttuja löytyy niiden lisäksi lukuisista muista kohteista Aasiaa ja Oseaniaa myöten. Millan kanssa risteilimme taannoin yhdessä Royal Caribbeanin upouudella Anthem of Seas -risteilijällä.
Laura Let’s Go:n Lauran kanssa meillä on yhteistä se, että me molemmat olemme tehneet miestemme kanssa yhdeksän kuukauden maailmanympärimatkan, ja vielä melkoisen pienellä budjetilla. Sen lisäksi kävimme toukokuussa yhdessä hulppealla Royal Caribbeanin Allure of the Seas -risteilijällä. Laurankin blogista löytyy juttuja ympäri maailmaa, viimeisimpänä Balkanin kierrokselta, mutta tulossa voi olla juttuja myös muista kesällä kolutuista Euroopan kohteista.
Jos minulta kysytään, niin Kaukokaipuu on matkablogien klassikko. Nellan kirjoitustyyli on vertaansa vailla ja kuvat ammattitasoa. Ei mikään ihme, että seitsemän vuotta vanha blogi on niin suosittu, kun sitä kirjoittaa mahtava persoona. Nella oli ensimmäinen matkabloggaaja, johon tutustuin, kun kävimme yhdessä kiertämässä Hämeenlinnan Aulangonjärven. Jos haluat lukea kotimaanmatkailusta ja retkeilystä, löydät paljon juttuja tästä blogista. Kaukokaipuu nostattaa nimestään huolimatta myös kotimaanmatkakuumeen. Ei sillä, tästä blogista löytyy myös kattavasti tarinoita lukuisista Euroopan kohteista. 
Rimman blogissa yhdistyy valokuvaus, eläimet ja matkustaminen. Uusimman twistin mukaan tuo perheen uusin tulokas, jonka myötä ollaan kurkattu myös lapsen kanssa matkustamisen maailmaan. Nykyisin myös työkseen valokuvaavan Rimman kuvat ovat kauniita, persoonallisia ja kekseliäästi otettuja. Myös maailmanympärimatkan tehneen Rimman blogista löytyy tarinoita ympäri maailmaa, mutta erityisesti kannattaa tutustua upeisiin postauksiin Sveitsistä. 
Deep Red Blues blogin Kea, jos kuka ymmärtää ihastumiseni Alaskaan. Tästä blogista löytyykin valtavasti upeita kuvia tuosta Yhdysvaltojen pohjoisimmasta osavaltiosta, koska Kea asui siellä useamman vuoden. Tällä hetkellä blogissa on kuitenkin luvassa postauksia muista osavaltioista, loppukesän Jenkkiroadtripiltä.
Muihin, jo esiteltyihin blogeihin verrattuna Jennan Huge Passion For Life -blogi on vielä tuore tapaus, mutta silti sieltä löytyy jo runsaasti tietoa monista eri matkakohteista. Ennen kaikkea Aasian kaupungit ovat hyvin edustettuina. Viime aikoina blogissa ollaan seikkailtu Balkanilla.
Matkablogimaailman tuorein voittaja on Inkan Archie Gone Lebanon -blogi. Eikä ihme. Vuodesta 2009 lähtien blogi on maustettu Inkan oululaisella huumorilla ja päivittyy ahkerasti. The Blog Award Finland -kilpailussa oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa matkablogit mukana ja voittajaksi tosiaankin valikoitui Archie Gone Lebanon. Blogissa sekoittuu mukavasti matkailu ja muu elämä ja se on varmasti kirjoittajansa näköinen. 
Kaikista matkablogeista Palmuasema on yllättänyt minut eniten. Sähköpyörätuolissa istuvaa Sannaa ei voi kuin ihailla! Hänen asenteensa ja iloisuutensa on mukaansa tempaavaa. Palmuasemalta löytyy kaikki esteettömästä matkailusta. Matkakertomuksia löytyy Euroopasta ja Karibialta.
Annika home & away oli ensimmäisiä matkablogeja, joita ryhdyin seuraamaan, kun etsin tietoa Argentiinasta. Nyt Suomeen palannut Annika on opiskellut ja asunut Buenos Airesin lisäksi Kanadassa, Skotlannissa ja Espanjassa.
My post-University Life on ehdoton brittimatkailun asiantuntijablogi. Lisäksi me lukijat saamme varsinaisen matkailun lisäksi seurata muutenkin Lauran elämää Briteissä.
USA-asiantuntijat puolestaan löytyvät 50 State Puzzle -blogista. Tästä nimenomaan jenkkimatkailuun keskittyvästä blogista löytyy asiaa jo melkein jokaisesta osavaltiosta!
Toinen paljon USA:an nykyisin keskittyvä blogi on Globe Called Home. Coloradossa asuva Jenni valloittaa vuoria upeissa maisemissa ja matkustaa milloin missäkin päin Yhdysvaltoja.
Kanadan puolella puolestaan asuu Tarinoita Maailmalta kirjoittava Annika. Hänen blogistaan rakastan lueskella matkailun ohella eläinasioihin kantaa ottavia kirjoituksia.
Haluaisin kirjoittaa jotain kaikista, mutta nyt on pakko jo rientää pakkaamaan matkalaukkua (lähtö on huomenna ja laukku on vielä ihan tyhjä!). Kurkkaa kuitenkin myös nämä blogit:

Rentomatkablogi 
Curious Feet
Matkakuume 
Lähdetään taas
Kinttupolulla
Marika – World
Travellover
Meriharakka 
Cocoa Etsimässä
Siveltimellä
London & Beyond
Suurin onni

Miehistä näkökulmaa, muuten niin naisvoittoisessa matkabloggaajaporukassa edustavat:
Panun Matkat
Pako Arjesta
Mikon blogi

Tätä listaa voisi jatkaa vielä monella kymmenellä nimellä, mutta kuulen jo Afrikan kutsun! Olisi myös mukava kuulla uusista matkablogeista eli, jos sinulla tai tuttavallasi on sellainen, linkkaa ihmeessä kommenttiboksiin! 
Lukemisen iloa!

Seuraa blogia:
Previous Post Next Post

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Susanna torstai, 15 lokakuun, 2015 at 17:28

  Mahtavaa lomamatkaa!

 • Reply Teea torstai, 15 lokakuun, 2015 at 17:51

  Huikeaa reissua!!

 • Reply Maarit torstai, 15 lokakuun, 2015 at 17:51

  Meinasihan tässä lukijakin herkistyä, kiitos ihanista sanoista! Hienon listauksen ehdit puuhata vielä tässä ennen matkaa. Odotan kyllä niin innolla Afrikan tarinoita. Ihanaa matkaa teille, tulee varmasti unohtumaton reissu! 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, 15 lokakuun, 2015 at 17:59

  Kiitos kovasti maininnasta :)! Aivan mahtavaa reissua teille!

 • Reply Eevi torstai, 15 lokakuun, 2015 at 18:01

  Ihanaa, mieletöntä, turvallista, värikästä ja aistikasta matkaa! Nauttikaa!

 • Reply Laura/ My post-University life torstai, 15 lokakuun, 2015 at 18:14

  Voi vitsit, teillä on ihanan eeppinen reissu tiedossa, innolla odotan jo sitä aikaa kun pääsen lukemaan matkakertomuksia sieltä! Ihanaa reissua ja kiitos blogimaininnasta :)!

 • Reply Henna /suurin onni torstai, 15 lokakuun, 2015 at 18:32

  Kiitos maininnasta 🙂 Voi että odottelen innolla teidän kuvia, että pääsee taas fiilistelemän noita ihania maisemia! Huikeaa reissua sellainen siitä epäilemättä tuleekin!!

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, 15 lokakuun, 2015 at 18:37

  Meriharakka kiittää!
  Olemme edelleen matkalla kaikkialle, vaikka maita ja sen myötä matkajuttuja blogiin onkin jo kertynyt yli 100 maasta, viimeisimpänä Iranista.

 • Reply Marikaw torstai, 15 lokakuun, 2015 at 19:09

  Ihania blogeja ja ihanaa matkaa. <3 Ihan huikeita juttuja teillä edessä. Ei varmastikaan voi tulla mitään muuta kun mahtava reissu!

 • Reply Palmuaseman Sanna torstai, 15 lokakuun, 2015 at 19:17

  Kiitos ihanista sanoista ja mielettömän mahtavaa matkaa! <3

 • Reply Jenna perjantai, 16 lokakuun, 2015 at 05:29

  <3
  Ihanaa reissua! Mä niin fiilistelen jo täällä sun puolesta 😀

 • Reply Anna-Katri perjantai, 16 lokakuun, 2015 at 08:09

  Ihanaa matkaa! Jään innolla odottamaan postauksia seikkailuistanne – ja erityisesti toivon paljon eläinkuvia! 🙂

 • Reply Marre perjantai, 16 lokakuun, 2015 at 08:40

  Upeaa matkaa!! Täällä odotellaan sitten kuulumisia ja kuvia 🙂

 • Reply Milla - Pingviinimatkat perjantai, 16 lokakuun, 2015 at 14:27

  Voi kiitos kunniasta <3 Ja komppaan Maaritia, että komean listan linkkeineen ehdit vielä juuri ennen matkaa koostamaan!
  En voi kuin toivottaa erittäin turvallista, antoisaa ja unelmat täyttävää matkaa <3 <3 <3 Innolla odottelen tulevia raportteja kokemuksistanne.

 • Reply Maija/Taajamafarmari perjantai, 16 lokakuun, 2015 at 19:19

  Hyvää matkaa! Odotan innolla tulevia postauksia.

 • Reply Inka lauantai, 17 lokakuun, 2015 at 05:59

  Kiitoa maininnasta ja ikimuistoista reissua!! Vähän muuten huvittava huomata, miten samanlaiset kaikkien bannerit onkaan, tuli heti fiilis että kääk pitäsköhän munkin lähtä mustavalkolinjalle! 😀

 • Reply Laura R. / Laura let's go -matkablogi lauantai, 17 lokakuun, 2015 at 08:26

  Juu, mä täällä ihmettelen kans, että millä ajalla sä ehdit tehdä tän just ennen reissuunlähtöä! Oot ihan kone! 😀 Kiitos tuhannesti maininnasta <3 <3 Ihan mielettömän upea muuten tuo eka kuva söpöstä kurresta! Toivon teille mitä mahtavinta Afrikan reissua ja upeita eläinbongauksisa, joista päästään mekin sitten täällä kuvien jatarinoiden muodossa nauttimaan! ^_^

 • Reply Kaukokaipuun Nella sunnuntai, 18 lokakuun, 2015 at 15:51

  Ihanaa matkaa! Täällä seurataan kovasti kaikkia kanavia <3

  Ja kiitos maininnasta – mulle tuli tästä ihan mahdottoman hyvä mieli. Muistan niin elävästi tuon meidän ekan tapaamisen ja ihan upeat syksyn värit tuolla Aulangolla. 🙂 Tehdään retki sitten heti, kun palaatte takaisin!

 • Reply Sanna I Siveltimellä maanantai, 19 lokakuun, 2015 at 19:05

  Siveltimellä-blogi kiittää myös 🙂 Ihan huikeaa reissua! Oih, nauti!

 • Reply RIMMA - matkablogi maanantai, 26 lokakuun, 2015 at 17:31

  Kiitos maininnasta ihana <3 Nauttikaa reissusta!

 • Reply Ihmettelijä maanantai, 25 tammikuun, 2016 at 06:00

  Upeita kuvia ja kivoja juttuja teillä! Tutustu joskus kun ehdit myös Ihmetysten maailmaan (www.ihmeissaan.blogspot.fi).

 • Leave a Reply