Suomen suurin matkablogiyhteisö

Risteilykevät Royal Caribbeanin kanssa

Anthem of the Seas on juuri valmistunut Meyer Werftin telakalla Saksassa. Se on järjestyksessä toinen Quantum-luokan risteilijä. Tällä hetkellä laiva on vielä sisämaassa telakalla ja matka merelle on pitkä. Laiva on 348 metriä pitkä ja 42 metriä leveä. Kuulostaa haastavalta, eikö? Sitä se onkin. Laiva ohjataan pian samalla tavalla Ems-jokea pitkin kuin sen sisaralus viime syksynä. Anthem of the Seas lipuu pitkin kapeaa ja mutkaista jokea 32 kilometrin matkan takaperin. Aikaa siihen kuluu 10 tuntia. Vauhti on niin hidas, että laivan vierellä, rantaa pitkin pysyy vauhdissa mukana verkkaisesti kävellenkin. 
Alla olevat kuvat ovat Royal Caribbeanin kuvapankista viime syksyltä, kun Quantum of the Seas lipui Ems-jokea pitkin kohti merta. En ollut paikalla silloin, enkä ole nytkään. Sen sijaan tuhannet muut ovat seuraamassa, kun Saksan maaseudulla kiemurtelevaa jokea pitkin kulkee valtava risteilyalus. Näky on varmasti vaikuttava.

Ennen kuin uusi risteilyalus aloittaa varsinaiset risteilynsä, se käy läpi melkoisen määrän testejä. Niinpä tämän laivan virkaanastujaisristeily lähteekin vasta 22 huhtikuuta Lontoon läheltä Southamptonista.
Ja miksi sitten kerron tästä kaikesta teille? No siksi, että minä olen lähdössä risteilemään tällä laivalla parin yön risteilylle jo 20 huhtikuuta! Pääsen Royal Caribbeanin kutsumana pressimatkalle tutustumaan Anthem of the Seas -alukseen ensimmäisten joukossa. Mukaan lähtee myös Pingviinimatkojen Milla. Voitte varmasti uskoa, että tässä on tullut melkoisella innolla tutustuttua siihen mitä kaikkea tuo laiva on niellyt sisäänsä ja voi jestas mitä sieltä löytyykään! Anthem of the Seas on teknologialtaan ja varustukseltaan jotain aivan toista luokkaa kuin ne laivat, joilla olen aiemmin seilannut Karibialla ja Alaskassa.
Tässä on laivan lyhyt esittelyvideo:
Pidemmän, humoristisen videon voit katsoa täältä. Se on tehty Quantum of the Seas -laivasta, mutta nämä kaksi laivaa ovat sisaralukset eli ne ovat lähes identtiset. 
Ainoa murhe tässä on vain se, että miten ihmeessä ehdimme parissa päivässä nähdä ja kokea kaiken mitä tällä laivalla on tarjota. Tulee kiire, kun ottaa huomioon, että laivalla on 18 ravintolaa ja toki melkoinen määrä muutakin tekemistä kuin syöminen ja juominen. Pitäisihän sitä ehtiä pulahtamaan johonkin laivan kymmenestä jacuzzista ja yhteen laivan neljästä uima-altaasta. Aikatauluumme pitäisi saada mahtumaan myös törmäysautoilua (luit aivan oikein), surffausta (en osaa!) ja laskuvarjohyppy simulaattorissa (yritän uskaltaa). Lisäksi päitä tulee varmasti kääntämään laivan huipputeknologia (mm. ”robottibaarimikko”), jollaista en ole ennen nähnyt.

Kaikkein eniten odotan kuitenkin North Starissa vierailua. Se on laivan kannen päällä oleva ”näköalakapseli”, joka liikkuu myös meren päälle. Kuulostaa aivan huikealta. Ei myöskään sovi unohtaa iltaohjelmaa, johon kuuluu upeita esityksiä ja olisihan sitä kiva käydä pyörähtämässä tanssilattiallakin. Ihan hengästyttää ajatellakin mitä kaikkea sitä haluaa toteuttaa parissa päivässä. Ei mikään ihme, että nämä risteilyt kestävät yleensä sen viikon. Pitkästymään ei nimittäin pääse.

Anthem of the Seas tekee kesäkaudella lukuisia risteilyjä Euroopassa, joten nyt on hyvä mahdollisuus päästä tutustumaan huippuluokan risteilijään ilman kaukomatkaa. 

Mutta mitä muuta keväälle on luvassa? Työmatka Leville ja Tallinnaan. Tomi lähtee poikaporukalla Prahaan ja yksinään Budapestiin. Vihdoin toukokuussa on vuorossa parisuhdematkailuakin, kun suuntaamme autolla viikoksi Barcelonasta kohti Pyreneiden vuoristoa. Tomi käy mahdollisesti sitä ennen katsomassa formulat paikan päällä. Minä en halua mennä lähellekään niitä kamalaa meteliä pitäviä autoja. Sen sijaan haluan vuorille! Aiomme käydä Andorrassa ja Ranskan puolella Toulousessa. Ennen kaikkea aiomme kuitenkin nauttia kauniista vuoristomaisemista. Mikäli meikäläisen reistaileva polvi vain sen sallii, ties vaikka tekisimme jonkin pienen vaelluksenkin. Tämän roadtripin jälkeen Tomi jää kenties hetkeksi vielä Barcelonaan ja minä, totta tosiaankin, lähden vielä toiselle risteilylle!

Toukokuussa risteily Allure of the Seas -aluksella

Toukokuussa, Suomessa rakennettu, maailman suurin matkustaja-alus Allure of the Seas saapuu kesäkaudeksi Välimerelle. Minä ja Laura let’s go -blogin Laura nousemme Royal Caribbeanin kutsumana tämän kunnioitusta herättävän laivan kyytiin parin yön risteilylle Barcelonasta Roomaan. Huh. On tästä tulossa melkoinen risteilykevät.

Kun puolitoista vuotta sitten ryhdyin bloggaamaan, en uskaltanut edes toivoa, että siitä seuraisi jotain näin hienoa. Olen hyvin, hyvin kiitollinen. Ennen kaikkea kiitos teille kaikille mahtaville lukijoille!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

54 Comments

 • Reply Anonyymi tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 17:10

  Kuulostaa huikealta!!! Odotan jo kertomuksia kevään reissuilta! Ihana blogi, kiitos kiitos kiitos!

  -Marika

 • Reply Laura/ My post-University life tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 17:36

  Vau, kuulostaa ihan huippu reissukeväältä! Kiva päästä täällä sitten lukee tarinoita näistä, risteilyt kiinnostaa kun se on edelleen vahvoilla omalle häämatkalle!

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 18:37

   Mahtava kuulla, että risteilyt kiinnostaa. Risteily todellakin olisi mahtava vaihtoehto häämatkaksi. Tosin 99% varmaan valitsee kohteeksi jonkun muun kuin Alaska, toisin kuin me 😉

 • Reply Ulla tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 17:52

  WAU onneksi olkoon! Kuulostaapa ja näyttääpä huikealta! =)

 • Reply Milla - Pingviinimatkat tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 18:00

  Ding-ding-dong, tulee kyllä niin upea reissu!! Onneksi ei ole enää kovin montaa viikkoa aikaa 🙂

 • Reply Teija tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 18:10

  Mun kommentti taisi taas hävitä taivaan tuuliin.
  Ihan mahtavaa, että pääset tutustumaan noihin laivoihin noin! Itse en ole ollut juurikaan kiinnostunut risteilijöistä, vaan kohteet ovat olleet ne jotka ovat minut saaneet risteilemään. Mutta noissa laivoissa ihan varmasti se laiva itsessään on jo hieno kokemus. Raportteja odotellessa 🙂 Omat matkat kun hetkeksi on tauolla, niin täytyy fiilistellä muiden matkoja senkin edestä!

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 18:43

   Mulla on ollut tuo ihan sama, että ne kohteet on ollut hyvin suuressa roolissa, vaikka toki se laivalla oleskelu ja fiilis siellä on upeaa. Mutta nämä laivat on tosiaan jo itsessään eräänlaisia nähtävyyksia ja täynnä kaikkea koettavaa 🙂

   Voi hitto miten ärsyttävää, että kommentteja katoilee!

 • Reply //aNNiKa tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 18:14

  Hienoa, johan sulla risteilyjä piisaa 🙂

 • Reply Kthetraveller tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 18:31

  Huhhuh!, onnittelut! Risteilylaivoja kolunneena ja Royal Caribbeanin isoja laivoja ihailleena ei voi muuta sanoa kuin että mahtavia uutisia. Jään odottamaan innolla postauksiasi Anthemista ja Alluresta.

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 18:46

   Kiitos! 🙂 Samoin minäkin olen aiemmin noita jättiläisiä vain etäältä ihastellut. Upeaa päästä vihdoin tutustumaan niihin. 🙂

 • Reply Nallekarkki tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 18:51

  Vau! Varmasti tosi hienoa päästä noin spesiaalireissulle 🙂 Hauskaa risteilyä!

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 19:58

   Kiitos 🙂 On kyllä hienoa ja olen todella iloinen tästä mahdollisuudesta.

 • Reply Sandra tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 19:01

  Vau, kuulostaa hienolta ja varmasti on juuri sitä!

 • Reply Mari Kagan tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 19:02

  Wow! Onneksi olkoon valintasi johdosta ja kivaa reissua sulle! Olisin varmaan kateellinen ellei olisi itsellä Alluren Transatlantic edessä!

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 20:00

   Kiitos ja ihanaa reissua sinulle! Varmasti upea kokea valtameren ylitys Alluren kyydissä 🙂

 • Reply Minttuli tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 19:09

  Huikea kevät sinulle on tulossa! Onnittelut!

  Upeita risteilyaluksia on hienoa katsella maista käsinkin, kun ne majesteettisesti lipuvat ulapalle pois satamasta juhlavalaistuksessaan…

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 20:03

   Kiitos! 🙂 Minäkin tykkään katsella ihan maistakin risteilijöitä. Tomi vielä enemmän ja monesti ollaan reissuilla käyty satamassa laivoja ihastelemassa.

 • Reply Laura R. / Laura let's go tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 19:27

  Jiihaaaa, tulee niin siisti reissu!! :))

 • Reply Maarit tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 19:30

  Sullahan on yks kaks jo matkailukalenteri täynnä! 18 ravintolaa… Voi pojat! Nyt sitten pääset risteilyille, jotka ovatkin sun suosikkijuttuja! 🙂 Kivalta kuulostaa tulevat reissut, minun makuun nuo vuoret kuulostaa parhaalta!

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 20:06

   Onneksi vasta ensimmäisen vuosipuoliskon reissut on tässä 😀 Eli vielä mahtuu mukaan vaikka mitä! Mutta onhan tässä hetkeksi reissuja. Vuoret on aina ollut upeita, eiköhän Pyreneilläkin 😀

 • Reply Arja / Haavematkoja tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 19:48

  Aikamoisia laivoja! Isot onnittelut hienoille reissuille 🙂

 • Reply Rva Kepponen tiistai, 10 maaliskuun, 2015 at 22:40

  Hieno risteilykevät tulossa sinulle! Onnittelut!

 • Reply Sirpa keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 06:06

  Onnittelut! Upeita risteilyjä sinulla tiedossa, kevät hurahtaa seilaten!

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 08:19

  Voou! Aika hervoton reissukevät tulossa ja en voi kuin nostaa peukkua ja hattua! Risteilyjuttuja ootellessa ^^

 • Reply Matkatar keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 08:34

  Voi mieletön miten upea laiva! Me olemme miehen kanssa menossa Indipendence -laivalle Karibialle toukokuussa. Toivotaan että tuollakin laivalla on noin hienoja juttuja! Oi tuo laskuvarjohyppysimulaattori olisi huikea!!!

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 15:03

   Voi kun siistiä, että tekin olette lähdössä risteilemään. Eiköhän tuolla Independencelläkin ole kaikkia makeita juttuja 🙂

 • Reply Kristine R keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 11:50

  Onnittelut! Risteilyt hienoilla aluksilla ovat kyllä ikimuistoisia kokemuksia 🙂

 • Reply Palmuaseman Sanna keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 16:34

  Niin upeeta! Tulet niin nauttimaan, voin aika varmuudella luvata sen 🙂

 • Reply Jenni keskiviikko, 11 maaliskuun, 2015 at 21:44

  Vau, upeaa! Oon ehkä ihan pikkaisen kade, mutta en anna sen haitata. 😉 Tuun ilolla ahmimaan sun tulevat postaukset joka tapauksessa!

 • Reply Jenna torstai, 12 maaliskuun, 2015 at 12:46

  Ihan mieletöntä, jee!! Oon niin iloinen teidän puolesta! 🙂

 • Reply Jaaskarit torstai, 12 maaliskuun, 2015 at 15:34

  Onnittelut täältä myös Elina, aivan upea juttu! Tänään oli muuten Ilta-Sanomissakin hyviä matkavinkkejä 🙂

 • Reply Sanna I Siveltimellä torstai, 12 maaliskuun, 2015 at 21:43

  Wautsi! Ihan huikea risteilykevät tosiaan tiedossa! 🙂 RAKASTAN risteilyitä ja juuri Royal Caribbeanilla! Joten loistava valinta 😉 Ja ihan huikeaa että pääsette ihan ihka uudelle risteilyalukselle Millan kanssa, woop woop! 🙂 Kuvamatskua odotellen. Eikä huono ole tuo Allurenkaan risteily 🙂 Wautsi. Olen nähnyt tuon laivan sisarversion, Oasiksen, Bahamalla meidän pienemmän laivan vieressä, ja se oli JÄTTILÄINEN 🙂 Huh heijaa! Postauksia odotellen…
  ps. meillä on pienenä haaveena tulla Nycistä tai Floridasta Atlantin yli laivalla takaisin Suomeen tältä meidän maailmanympärireissultamme…Let´s see onnistuuko 🙂

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle lauantai, 14 maaliskuun, 2015 at 06:47

   Toivottavasti pääsette laivalla Atlantin yli takaisin Eurooppaan. Siinä jos jossain olisi tunnelmaa! Ihan kuin ennen vanhaan 😀 Ja mahtava kuulla sulta suositukset Royal Caribbeanille, tosin kaikilta kuuleekin heidän laivoistaan pelkkää hyvää 🙂 Voin kyllä uskoa, että Allure on aivan valtava. En ole itse nähnyt (vielä!) sitä tai Oasista livenä.

 • Reply Anonyymi perjantai, 13 maaliskuun, 2015 at 11:00

  Oi ihanuutta! Mieletön toi näköalakapseli 😀 Täytyy taas antaa kiitosta sun kirjoitustyylistä. Tämäkin alkoi niin mukaansa tempaavalla kuvauksella, että piti töiden lomassa koittaa heti lukea loppuun. Kiva kun liität aina fiilistelyä ja asiatietoa postauksiisi 🙂 -Janni

 • Reply Vikki perjantai, 13 maaliskuun, 2015 at 22:25

  Näky joella on varmasti vaikuttava, niinkuin sanotkin!
  Teillä on mukavia matkailusuunnitelmia!

 • Reply Laura lauantai, 14 maaliskuun, 2015 at 03:53

  Vautsi, kuulostaapa uskomattomalta! Mua puraisi tuon ekan Singapore-Thaimaa-Vietnam-kokemuksen jälkeen kunnon risteilykärpänen ja vaikka näin ensikertalaiselle tuossa meidän paatissakin riitti ihmeteltävää toden teolla, olis tää uusin ilmestys ehdottomasti mahtavaa päästä testaamaan 🙂 Reissukevät kuulostaa muutenkin kokonaisuudessaan uskomattomalta!

  Nautinnollista ja elämyksellistä risteilyreissua – täällä päässä odotellaan innolla kokemuksia uudesta luksusristeilijästä 😉

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle lauantai, 14 maaliskuun, 2015 at 06:51

   Kiitoksia! Ja haha, niin se risteilykärpänen vaan puraisee helposti 😀 On näillä laivoilla niin mahtava palvelu, ettei voi kuin nauttia.

  Leave a Reply