Suomen suurin matkablogiyhteisö

KAMERA-ARVONTA (Sony A5100-järjestelmäkamera)

Minulla on ilo polkaista käyntiin odotettu kamera-arvonta. Kirjoitin edellisessä postauksessa, että sain testailla tätä Sonyn A5100-järjestelmäkameraa. Kamera ilahdutti keveydellään ja nopeudellaan. Tälläistä joka tilanteen kameraa olisi kätevää kuljettaa mukana vaikka aina, mutta minä jouduin palauttamaan testiyksilön. Sen sijaan joku teistä saa tälläisen 679 euron arvoisen kameran (runko + 16–50 mm:n tehokas zoom-objektiivi) ihan omaksi!

Aiemmassa postauksessa kerroinkin tykästyneeni kameraan. Esittelinkin jo hieman millaisia kuvia tällä, suuren kennon omaavalla Sony A5100:sella tulee, mutta tässä vielä muutamia marraskuun rajallisessa valossa otettuja kuvia karvaisista perheenjäsenistäni ja hieman muustakin. Nopealla hybridiautomaattitarkennuksella on käyttöä etenkin liikkuvia kohteita kuvatessa. Ja hei, kuvat saa siirrettyä kätevästi NFC- ja WiFi-yhteyksien avulla. Unohda ne piuhat!

Kameran kääntyvä näyttö auttaa kuvatessa erilaisia kuvakulmia.

Sitten siihen itse arvontaan!

Blogini on tänään vuoden ja kahden päivän ikäinen. En onnistunut aivan täydellisesti ajoittamaan tätä arvontapostausta blogin syntymäpäivään, koska viikko on ollut todella kiireinen. Mutta en nyt kovin pahasti mennyt ajassa ylikään. Tämä blogi aloitti Narulelu maailmalla nimellä (joka edelleen kummittelee matkassa joissain yhteyksissä) ja nyt ollaan Vaihdettu vapaalle, mutta sama meno jatkuu. Haluaisin kovasti tietää mikä postaus on vuoden aikana jäänyt parhaiten mieleesi. Jos mieleesi tulee heti joku tietty postaus, kerro se! Ellei mieleesi tule mitään, olen joko epäonnistunut tässä bloggailussa tai sitten saatoit juuri eksyä blogiini ensimmäistä tai ehkä vasta toista kertaa. Siinä tapauksessa joudut hieman surffailemaan blogissani osallistuaksesi. 😉 Mutta on tuo palkinto kyllä pienen vaivan arvoinenkin!

Jaottelin jokin aika sitten matkapostaukset omalle sivulleen: Matkajutut maittain. Kurkkaa sieltä tai sivupalkissa olevista tunnisteista vanhoja juttuja ja kerro mikä oli blogin ensimmäisen vuoden paras tai mieleenpainunein postaus. Koirajutut löydät täältä ja jos villieläimet ovat mieleesi, niin klikkaa tänne.

Osallistu siis arvontaan kommentoimalla joko tänne blogin kommentteihin tai sitten blogin Facebook-sivuille mikä oli ensimmäisen blogivuoden mieleenpainunein juttu. Ja jos nyt oikein innostut, niin sen kun kommentoit vaikka molempiin. En minä kuitenkaan pysty yhdistelemään teidän bloggerin nimimerkkejä Facebookin oikeisiin nimiin. Arvontavaiheessa vedän ensin pitkää tikkua bloggerin ja FB:n välillä ja lopun hoitaa sitten random.org.

On tietysti mahtavaa, jos haluat liittyä samalla
blogini lukijaksi joko täällä bloggerissa tai sitten blogin
Facebook-sivujen kautta (postausten jakaminen erittäin sallittua!), mutta älä turhaan liity ellei blogini aihepiiri nappaa pätkääkään.

Arvonta-aika

Me lähdemme huomenna kauan odotetulle Etelä-Afrikan (ja Swazimaan) matkalle, joten aikaa osallistua arvontaan on matkamme ajan. Palaamme takaisin 1.12. ja se on viimeinen osallistumispäivä.

Julkaisen voittajan täällä blogissa joulukuun ensimmäisellä viikolla ja olen häneen myös suoraan yhteydessä. Jos kommentoit Facebookin kautta tai julkisella blogger-profiililla, jonka kautta löytyvät yhteystietosi, niin homma kunnossa, mutta anonyymilla profiililla kannattaa jättää myös se sähköpostiosoitekin, ettet sen vuoksi jää ilman palkintoa. 🙂

Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Sonyn kanssa ja palkinto toimitetaan voittajalle (Suomessa sijaitsevaan osoitteeseen) heidän toimesta.

Ei muuta kuin onnea arvontaan!

p.s. Murtovarkaat, älkää turhaan vaivautuko selvittämään osoitettamme lomamme aikana, koiramme jäävät kotihoitoon 😉 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

259 Comments

 • Reply Ansku Barcelona torstai, 13 marraskuun, 2014 at 17:40

  Nyt on hieno palkinto! Minä jäin lukemaan blogiasi Alaska-juttujen aikaan, ne olivat tosi kiinnostavia. En osaa sanoa mikä niistä nyt olisi muita parempi, kaikista tykkäsin!

 • Reply Tanja- OUR JOURNEY torstai, 13 marraskuun, 2014 at 17:52

  Valasristeily postaus oli tosi cool! Jännä! Matkustelette paljon! Mutta toivottavasti olen mukana arvonnassa. 🙂 koskaan en ole mitään voittanut, jos onni tällä kertaa puoellani! 😀

  http://ourjourney-tanja.blogspot.fi/?m=0

 • Reply Jassu Tuomi torstai, 13 marraskuun, 2014 at 17:53

  Kaikki Australia jutut on ollu kivoja! Varsinkin "mieleenpainunein villieläinkokemuksemme". Postauksessa oli niin suloinen Repsu! :')

 • Reply Aino torstai, 13 marraskuun, 2014 at 17:55

  Mieleen on jäänyt sellainen kuin "englanninbulldoggi tukehtui raskauteen"
  Tykkään kyllä todella paljon sun kaikista postauksista, niissä on kyllä niin upeita kuvia ja hyvä laatuisia! 🙂

 • Reply moonangel torstai, 13 marraskuun, 2014 at 17:55

  Machu picchu postaus nousee omaksi suosikiksi ehdottomasti 🙂
  moonangel_(att)hotmail.com

 • Reply Anonyymi torstai, 13 marraskuun, 2014 at 17:58

  Kyllä ne on kaikki Alaska- jutut, luin niitä ihan fiiliksissä! En osaa yhtä niistä valita parhaaksi, kaikki siihen liittyvä oli mainiota ja mielenkiintoista 🙂

  [email protected]

 • Reply Laura torstai, 13 marraskuun, 2014 at 18:00

  Vautsi, miten mielettömän arvonnan ootkaan onnistunut järkkäämään! Tällainen huipputason vehkeeltä näyttävä ja vaikuttava kamera tulisi kyllä enemmän kuin tarpeeseen varsinkin nyt, kun vaihtokausi Hong Kongissa häämöttää jo aivan kulman takana ja mikrojärkkärin hommaaminen on pyörinyt muutenkin mielessä jo jonkin aikaa 🙂 Jospa onni siis potkaisisi…
  Parhaan blogikirjoituksen nimeäminen osoittautui kyllä hurjan haastavaksi – niitä kun löytyy NIIN paljon! Lähtökohtaisesti oon tykännyt kaikista kirjoittamistasi teksteistä aina villieläinjutuista matkaseikkailuihin ja reissun päällä sattuneisiin kommelluksiin asti, mutta mikäli mun nyt todella oletetaan nimeävän ainoastaan yksi kirjoitus… hmm! 😀 Ehkäpä Alaskan risteilyyn liittyvät postaukset nousevat nyt ensimmäisenä mieleen, joten vastaan tähän kyseisellä, risteilyelämyksen näppärästi yhteen niputtavalla julkaisullasi: http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/07/alaskan-risteily-pahkinankuoressa.html . Kovana kakkosena tosin tulee tämä (http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/08/taman-jalkeen-haluat-matkustaa-alaskaan.html) jäätikkö- ja valasristeilystä kertova postaus, jonka upeat eläimet ja henkeäsalpaavat maisemat ovat kyllä painautuneet syvälle verkkokalvojen uumeniin! 🙂

  Kiitos paljon upeasta blogista ja huikeaa Etelä-Afrikan reissua! 🙂

 • Reply Viivi Marttala torstai, 13 marraskuun, 2014 at 18:11

  Mahtava palkinto! Mulle tuli ensimmäisenä mieleen Haluathan hengittää kunnolla (en tarkkaan muista mikä otsikko oli :D) postaus, vaikka se oli lyhyt tuli se ensimmäisenä mieleen. Tärkeä ja huolestuttava asia koiramaailmassa koottuna kahteen kollaasiin.

  [email protected]

 • Reply Mirka Sulkunen torstai, 13 marraskuun, 2014 at 18:13

  Käyn aina toisinaan lukemassa vanhoja postauksiasi, lähinnä kuvien ja fiilisten takia. Erityisesti mieleeni jäi postauksesi Machu Picchusta -kadestakin syystä; se on yksi niistä paikoista, jonne toivon tulevaisuudessa matkustavani (en ole käynynt kuin Italiassa ja Egyptissä taloudellisen tilanteeni vuoksi). Toiseksi olet julkaissut ko. postauksen syntymäpäivänäni eli 22. helmikuuta 😀

  PS. Aivan ihana tuo ensimmäinen kuva teidän karvaturrista 😀

  -Mirka
  http://mkasvukipuja.blogspot.fi

 • Reply Sandra torstai, 13 marraskuun, 2014 at 18:15

  Minä sain kylmät väreet niistä Alaskan karhuista, joiden kohtaaminen todisti, että joskus voi oikeasti sattua juuri oikeaan paikkaan oikealla hetkellä ja kokea jotain niin upeaa. Suurimman hellytyspuuskan taas sain ihanasta Repsusta. Eniten olen nauranut Saulin krokotiilinkesytykselle. Tuossa olikin top kolme, mutta en malta odottaa, mitä kaikkea näette tällä tulevalla reissulla! Turvallista matkaa ja ihania elämyksiä! 🙂

  Niin, ja jos Onnetar haluaisi hymyillä suopeudessaan juuri minulle (juu, niin varmaan 🙂 ), niin sähköpostiosoitteeni on sandranypnyp (at) gmail.com ja jos mitenkään muuten ei minua saisi kiinni, niin blogistani Hupsu ja tosi höpsö ainakin. 🙂

 • Reply Daphnion torstai, 13 marraskuun, 2014 at 18:22

  Vitsit, oma lempparini on kyllä tuo Australian lyhythäntäkengurupostaus. Oli niin söpöjä karvapalleroita, että mua rupes itkettämään. 😀 Söpöt eläimet vie aina voiton, hih.

  Olen kyllä yleisesti ottaen tykännyt suurimmasta osasta postauksista, varsinkin nuo ALaskan ja Kanadan jutut ovat sydäntäni lämmittäneet. Kiitos hyvästä blogista!!

 • Reply Tillariina K. torstai, 13 marraskuun, 2014 at 18:30

  Olen verrattain uusi lukija. Taisi olla niin, että googletin "Aulangonjärven luontopolun" ja eksyin sillä tavalla blogiisi. Aihe kiinnosti siksi, että asun Hämeenlinnassa ja olin aikeissa mennä retkelle kyseiseen paikkaan. Siis http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/10/aulangonjarvella-pitkospuilla.html on mun suosikki. 🙂 Pitää olla vähän nurkkakuntainen tms. Onnittelut blogin vuosipäivästä!

 • Reply ananas2go / Popot pogoillen torstai, 13 marraskuun, 2014 at 18:42

  Krokotiilinkesyttäjä Saulin aikaan taisin osua lukemaan blogiasi, vaikka Narulelu maailmalla on ainakin kommenttibokseista tuttu. Kahden kissan palveluskuntana ymmärrän niin hyvin Saulin huolet, että valitsen sen, joskin löysin arkistosta myös mukavia junajuttuja.

  Kissa- ja matkabloggaajana osallistun arvontaan. Meiliä ananastogo at yahoo piste com

 • Reply Mari Kagan torstai, 13 marraskuun, 2014 at 18:45

  Karibian risteilyjuttu on jäänyt mieleen, se toi minut blogiisi.

 • Reply Karoliina S torstai, 13 marraskuun, 2014 at 18:53

  woww nyt on kyllä upee palkinto! minä eksyin ensimmäistä kertaa tänne blogiin ja noi matkapostaukset kiinnostaa eniten ja vaikea sieltä oli suosikkia etsiä, mutta sanotaan että tuollaiselle kohuranta karibialle voisi lähteä vaikka heti täältä kylmästä, ja melko vaikuttavia noi lentokone kuvat! :DD

  [email protected]

 • Reply Anna torstai, 13 marraskuun, 2014 at 19:01

  Itse löysin tieni blogiisi Alaska-postausten aikaan ja jäin niihin koukkuun. Kertakaikkiaan hengästyttävän kauniita kuvia. Olenkin jo heittänyt ilmoille ajatuksen Alaska-risteilystä (ne kun lähtevät tuosta 8 kilometrin päästä meidän kotoa :), mutta toistaiseksi mies ei ole näyttänyt vihreää valoa. Jatkan väsytystaistelua 🙂

  Kamera, joka mahtuu käsilaukkuun ja pysyisi mukana? Yes, please! (amerikanmeininki ät gmail com)

 • Reply Jenna torstai, 13 marraskuun, 2014 at 19:08

  "Englanninbuldoggi tukehtui raskauteen" ja "kuhan on terve"- tekstit olivat tämän vuoden parhaat! Blogisi kuvat on hämmästyttäviä, kirjoitat elävästi ja olet inspiroiva!

  [email protected]

 • Reply //aNNiKa torstai, 13 marraskuun, 2014 at 19:18

  Hehee, rehellisesti sanottuna oikeesti mieleenpainuvin oli se postaus teidän (tai miehesi!?!) Coca Cola – kokoelmasta. Se oli jotain niin ihmeellistä 🙂 Se tuli heti ensimmäisenä mieleen. Mutta noin muuten oon kyllä tykännyt eniten niistä Etelä-Amerikan ja Alaskan jutuista. Ihanaa matkaa teille!

 • Reply Sara torstai, 13 marraskuun, 2014 at 19:22

  Wou, jopas on upea palkinto! Itse katselin ja lueskelin postauksiasi, mutta Alaska-postaukset vievät kyllä voiton. Niistä paras oli tuo, missä tapasitte karhut: http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/09/karhun-kohtaaminen-denalin-kansallispuisto.html
  Kuvat ovat erittäin vaikuttavia, ja tuntuu kuin itse olisi mukana! 🙂

  Ja jos nyt tuon sattuisin voittamaan, sähköpostiosoitteeni on [email protected]

 • Reply Laura torstai, 13 marraskuun, 2014 at 19:25

  Kuuluuko delfiini altaaseen? oli mun mielestä upea postaus. Jotenkin delfiinit on vaan niin sykähdyttäviä eläimiä ja noi villit delfiinit.. Pääsispä näkemään joskus itsekkin!

  Uudehko lukiahan minä olen, löysin tänne ihan pari päivää sitten, mutta sun matkajuttuja on tosi mukava lukea ja ne kuvat.. Tykkään!!

  [email protected]

 • Reply Taru torstai, 13 marraskuun, 2014 at 19:26

  Minulla jäi mieleen ainakin todella hienot kuvat ja maisemat, mutta ehkä Alaska voittaa postauksista. Itsekkin haluaisin käydä siellä, mutta ehkä vielä joskus pääsen. Jatka samaan malliin, tykkään tosi paljon! 🙂 [email protected]

 • Reply Minttuli torstai, 13 marraskuun, 2014 at 19:26

  Kaikki postaukset ovat olleet kiinnostavia, ja mitä kuvia. Vaikea valita, mutta Australia, ja ne ihanat karvapallerot, mitä söpöliineja.

  Antoisaa matkaa Afrikkaan!

 • Reply Soleil torstai, 13 marraskuun, 2014 at 19:31

  ”Kun mä karhun kohtasin – Denali, Alaska” Tuli aivan ensimmäisenä mieleen.
  http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/09/karhun-kohtaaminen-denalin-kansallispuisto.html

  Ikimuistoista reissua teille Etelä-Afrikaan!!!

 • Reply Jenna torstai, 13 marraskuun, 2014 at 19:35

  Sanoisin tähän että kaikki alaska postaukset, ihania kuvia ja ennekaikkea se kun itse eläytyy jotenkin kaikkiin kirjoituksiin.. ihana blogi<3
  [email protected]

 • Reply Anni torstai, 13 marraskuun, 2014 at 19:35

  http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/08/kunhan-on-terve.html

  Tämä on ehdottomasti parhain! Wau, mikä palkinto!:)

  [email protected]l.com

 • Reply Lauri Kautto torstai, 13 marraskuun, 2014 at 19:38

  Paria tekstiä lueskellut aikasemmin ja lemppariksi jäänyt "Miami autolla päivässä", laurikautto ät gmail piste com

 • Reply Kristine R torstai, 13 marraskuun, 2014 at 19:39

  Olen tykännyt kyllä kaikista postauksista. Jos pitää valita, se on Machu Picchu – odotus palkittiin. Tämä varmasti sen takia, että sinne pääsy on ollut mulle pitkäaikainen unelma. Ja onnittelut blogin vuosipäivästä.

 • Reply Soile Jalkanen torstai, 13 marraskuun, 2014 at 19:49

  Alaska-juttu veti ensimmäisenä kiinnostuksen. Itelläkin olisi haaveena päästä sinne eikä sinun blogikirjoitus auttanut matkakuumeeseen yhtää ;D valaat, hylkeet (vai mitä lie merileijonia) hienot maisemat ja lunta.
  Norsujen adoptio postauskin on jäännyt mieleen ja innolla odotan savannista kuvia. Yleensä kiinnostus on pysynyt vain koira-aiheisissa blogeissa mutta sun kirjoituksia on nyt tullut seurailtua reippaasti 🙂

 • Reply Nici torstai, 13 marraskuun, 2014 at 20:04

  Valitettavasti mieleenpainuvin juttu oli se, jossa kerroit uutisesta, että englanninbuldoggi kuollut raskauteen. Havahdutti miettimään enemmän koira-asioita, pitää olla tarkka, minkä rodun valitsee.

 • Reply maria torstai, 13 marraskuun, 2014 at 20:09

  Olen uusi lukija saatuani vinkin blogista siskolta, mutta kun blogiin lopulta päädyin, luin kaikki postaukset vähintään kuvia silmäillen läpi! Lemppareita oli superhankala tähän valita, mutta jos saa sanoa useamman, valitsen elefantit, delfiinit ja alaskan(varsinkin se juna-postaus ja "tämän jälkeen haluat matkustaa Alaskaan" oi kyllä! aina halunnut, mutta tuon jälkeen vielä enemmän!) Olen nähnyt monia huonoja, tylsiä matkablogeja, mutta tämä ei ole yksi niistä!

  ja varalta säpö mukaan: [email protected] 🙂

 • Reply tuula torstai, 13 marraskuun, 2014 at 20:09

  Tykkään lukea eläinjuttujasi ja katsella upeita kuvia koiristasi, itselläni ei ole koskaan ollut koiraa mutta kuvissasi omasi suorastaan näyttävät elävän ja leikkivän ja temmeltävän,aivan upeaa katseltavaa.Olisi ihanaa joskus oppia ottamaan jonkinlaisia valokuvia vaan kärsimätön kun olen niin en jaksa odottaa oikeaa hetkeä.

  [email protected]

 • Reply Maikki torstai, 13 marraskuun, 2014 at 20:15

  Mun oma suosikkini on ehdottomasti se enkkubulli postaus, jossa niin fiksusti kokosit ajatuksia koirarotujen äärimmäisestä terveystilanteesta! Mukava arvonta, ja oikein antoisaa reissua teille! 🙂

 • Reply sitruuna torstai, 13 marraskuun, 2014 at 20:19

  Iguassun putoukset vetoavat aina ja ikuisesti.

 • Reply Heidi S torstai, 13 marraskuun, 2014 at 20:19

  Minä en ihan järjettömän kauaa ole sun blogias lukenut, mutta kuitenkin jonkin aikaa. Tänä aikana mieleen on jäänyt erityisesti kolme postausta, en näistä osaa sitä parasta valita. Se postaus, joka sai minut jäämään jukijaksi, on jäänyt mieleen yhtenä kirkkaimpana. Tämä postaus on se postaus, jossa kerroit villeistä ja vapaista delfiineistä. Toinen, joka on jäänyt mieleen, on se postaus, joka käsitteli rantaa lentokonekentän vieressä. Vieläkin ihan ymmyrkäisenä siitä O.o Ja kolmas mieleenjäänyt oli se Australian pakureissu, en tiennyt, että noinkin voi matkustaa O.o

 • Reply Iida torstai, 13 marraskuun, 2014 at 20:21

  Kunhan on terve -postaus oli mun mielestä täyttä asiaa, ja jokaisen koiraihmiset pitäisi lukea ajatuksella läpi. Muutenkin sun blogi vaikuttaa tosi kivalle, jään varmaankin seuraamaan 🙂

  [email protected]

 • Reply anneaulikki torstai, 13 marraskuun, 2014 at 20:22

  Krokotiilinkesyttäjään törmäsin, kun jostain toisesta blogista tänne surffailin ja lukijaksi päädyin. Mutta ah ihana Aruba rantoineen mun sydämein vei❤️
  Kunnon kamera kyllä kelpais 🙂

 • Reply Katja - Tässä ja Nyt torstai, 13 marraskuun, 2014 at 20:22

  Varsinkin tämän kuvat on jääneet mieleen –> http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/10/shell-beach-hiekaton-ranta-australiassa.html

 • Reply Emmi H torstai, 13 marraskuun, 2014 at 20:27

  USAn roadtrippi pohjoisosavaltioissa ja kuvat niista maisesmista oli se syy, miksi jain blogiisi koukkuun. Vaikea valita yksi postaus, mutta mm. tasta: http://www.vaihdavapaalle.fi/2013/12/usa-kanada-roadtrip-osa-5-grand-teton.html loytyi upeita maisemia. Luen mielellani myos koirapostauksia, kun elainrakas olen ja erityisesti tama teksti sai ajattelemaan: http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/08/kunhan-on-terve.html . Olisipa ihana voittaa kamera 🙂 En usko, etta musta "ammattikameran" kayttajaksi olisin kun kuvaamisesta en niin tieda mitaan. Tykkaan etta kameran perusasetuksilla saa kauniita kuvia. Kannykalla kissa-(ja muut vauhti-)kuvat on usein tarahtaneita!

 • Reply Matkatar torstai, 13 marraskuun, 2014 at 20:30

  Wow mikä arvonta! Minulle tuli heti mieleen se koskettava juttu kun kerroin niistä orvoista norsuvauvoista. Norsut (ja elefantit) ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Olen maalannut niitä ja kerännyt norsuhahmoja koko ikäni 😀

 • Reply Kati torstai, 13 marraskuun, 2014 at 20:32

  http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/11/kamera-arvonta-sony-a5100.html Tämä oli todella kiva postaus kuvineen!:)

  Kati.M- [email protected]

 • Reply Pälvi Niemi torstai, 13 marraskuun, 2014 at 20:32

  Olen satunnaisesti käynyt lukemassa juttuja, varsinkin kirjoituksia paikoista missä olen ollut ja koirista ja muista eläimistä on ollut kiva lukea. Mutta nyt vasta liityin virallisesti lukijaksi. Huvittavinta tässä on, että Varoitus "Perintäpalvelun" huijaustekstiviesteistä-juttu on jäänyt parhaiten mieleen vaikka poikkeaa muista, ehkä juuri siksi 😀 [email protected]

 • Reply Eveliina torstai, 13 marraskuun, 2014 at 20:37

  Monta hienoa postausta, mutta jostain syystä ensimmäisenä tuli mieleen se jossa puhuit koirien hengitysvaikeuksista… tuo asia kun on ollut puheena monta kertaa ja vihastuttaa niin paljon…. pienet rassut…

 • Reply myy94 torstai, 13 marraskuun, 2014 at 21:00

  Se simpukkaranta tuli aika pian mieleen kun rupesin postauksia miettimään 🙂

 • Reply Anne torstai, 13 marraskuun, 2014 at 21:08

  Narulelu maailmalla on ollut ykkösmatkablogi mulle jo pitkään ja vaidan vapaalle jatkossakin! Sain Yellowstone-postauksista intoa ja vinkkejä omaan tänä syksynä toteutettuun matkaan tuohon mielettömän hienoon luonnonpuistoon, joten isot kiitokset sinulle <3

 • Reply -sarda- torstai, 13 marraskuun, 2014 at 21:14

  Paljon on täällä mielenkiintoisia postauksia. Kaikki matkakertomukset kiinnostavat kovasti, mutta viimeisimmistä on jäänyt mieleen mahtava Alaskan reissunne. Sieltä erityisesti tämä: http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/08/taman-jalkeen-haluat-matkustaa-alaskaan.html. Henkeäsalpaavia maisemia ja upeita eläimiä ja ja vaikka mitä. Vihaan kylmää ja jäätä ja siitä huolimatta nautin suunnattomasti tuon matkan kertomuksista 🙂
  -sarda- gatoskuussa @ gmail . com

 • Reply Julia torstai, 13 marraskuun, 2014 at 21:15

  Tämä käytönnönläheisyydessään kiinnostava matkailujuttu: http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/11/puoli-vuotta-pakettiautossa-australian.html 🙂

  [email protected]

 • Reply Laura torstai, 13 marraskuun, 2014 at 21:37

  Alaskat ehdottomasti! Hirrrrmuinen matkakuume sinne suuntaan nyt 🙂

  [email protected]

 • Reply Mira torstai, 13 marraskuun, 2014 at 22:17

  Kohuranta Karibialla -postaus tuli heti ensimmäisenä mieleen, kun luin miten tähän mahtavaan arvontaan oikein pääsee osallistumaan! Kuvat oli hienoja, ja niitä katsoessa tuli ajatelleeksi "vou, voiko tommosta edes olla olemassa..?" – näköjään voi 😀 Lisäksi englanninbulldoggi -kirjoitus on jäänyt mieleen!
  [email protected]

 • Reply Haveaniceday1 torstai, 13 marraskuun, 2014 at 22:27

  Matkakertomukset ovat mukavia, mutta tuo "Hullut suomalaiset" oli kiva. Jäin vain miettimään, että minne ihmeessä kaikesta juomisesta tullut pissa päätyi 🙂

 • Reply suklaasydän / Suklaata ja Kahvia perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 00:30

  Alaskan risteily- jutut – yks omia unelmia 🙂 Erityisesti tämä postaus http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/07/glacier-bayn-kansallispuisto-alaskan.html henkeäsalpaavien kuvien takia.

 • Reply Tintin perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 01:40

  Löysin teidän blogin vasta hetki sitten enkä ole vielä kerennyt sitä ihan kokonaan selailemaan läpi ja silti jos pitäisi joku lemppari keksiä niin ounou! Tää teidän blogi on aivan mieletön etten edes tiedä mistä pitäisi aloittaa! Kaikki mahtavat paikat ja kuvat ja tekstit ja vinkit ja neuvot ja eläimet ja äääh…

  Mieleenpainuvinta kun piti miettiä niin tuli niin monta postausta samaan aikaan mieleen 😀 Jotenkin silti ehkä mieluisinta lukemista on ollut juurikin nuo postaukset Alaskasta (ja sieltäkin ne jäätiköt ja niiden eläimet) ja Afrikasta. Ne on sellaisia alueita mitkä itseä kiinnostaa eniten ja on ollut mahtavaa lukea juuri teidän reissuista ja nähdä niitä paikkoja teidän näkökulmasta. Olette osanneet kertoa niistä juuri minua kiinnostavia asioita ja niitä tekstejä voisi lukea vaikka kuinka kauan 😀

  [email protected]

 • Reply Terhi perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 01:45

  Alaskan postaukset kaikkineen, mutta erityisesti tämä: http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/06/junailua-alaskan-vuoristossa-skagway.html
  Nuo maisemat olivat ihan huippuja, suorastaan henkeäsalpaavia, jo ihan kamerankin välityksellä!

 • Reply Neppi Pesonen perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 04:28

  "Mieleenpainuvin villieläinkokemukseni"!! Minä olen aina halunnut käydä Australiassa ja tuo tiivisti sen mitä haluaisin siellä tehdä 😉

 • Reply Iivari T perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 05:10

  Muistan joskus kauan sitten kun eksyin blogiisi kun Tomi laittoi linkin eräälle foorumille, olisko ollut just ton Australian reissun yhteydessä. Sen jälkeen oon täällä mukana roikkunut enemmän ja vähemmän aktiivisesti. Matkailu on mulla itselläkin lähellä sydäntä, joten oon paljon kyllä täällä blogissa aikaa myös viettänyt. Lemppari postaukset ovat ehdottomasti nämä Australiasta postatut! Ihana maa ja ihania kuvia
  http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/11/puoli-vuotta-pakettiautossa-australian.html

 • Reply Rva Kepponen perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 05:28

  Olen seurannut blogiasi ehkä noin 3kk ja jonkin verran olen lukenut siitä takaisin päin. Tänä aikana mieleeni on jäänyt Alaska-postaukset, etenkin näkemänne karhut. Toinen mieleen jäänyt postaus on norsuista ja etenkin niiden julmasta koulutuksesta.

 • Reply Katinka perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 06:19

  Nyt laitoit ihan mahdottoman tehtävän eteen! Rakastan eläimiä ja eniten koiria. Lisäksi olet kirjoittanut hyvin tärkeistä aiheista liittyen eläimiin. Pidän myös luonnosta ja kauniista valokuvista, joita blogisi suorastaan pursuaa. Jos nyt pitää joku ykköseksi laittaa, niin se taitaa olla Shell Beach – hiekaton ranta Australiassa. Se sai minut suorastaan haukkomaan henkeä! Yhteenvetona voisin todeta, että blogisi on kokonaisuudessaan upea ja tulen lukemaan sitä aktiivisesti jatkossakin. Hyvää matkaa Afrikkaan, täällä odotellaan jo upeita valokuvia ja matkakertomuksia =).

 • Reply Hoo perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 06:19

  Miulla mieleen tuli ensimmäisenä postaus Iguassyn putouksista: kun löysin blogisi noin 3kk sitten kahlasin kaikki postauksesi läpi kertaistumalta, jostain käsittämättömästä syystä tämä upea luonnonkohde oli mennyt meiltä täysin ohi eikä oltu putouksista koskaan kuultukaan.. Nyt putoukset on mielessä ja toive nähdä tämä kytee vahvana((:

  ps: meillä myös tänään lähtö, tosin hieman eri suunnalle (Thaimaaseen: Trangin "saarihyppely"+Rawai beach+Krabi), ehkä sattumalta tallaillaan samaan aikaan kentällä, meillä lähtöaika 18.10)

  Kiitos huipusta ja hyvällä tavalla erilaisesta matkailublogistasi ja mahtavaa lomaa!!

  Toivottelee Hanna-Elisa Mononen
  [email protected]

 • Reply Laura perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 06:20

  Kaikki postaukset on olleet mieleen painuvia. Niin upeita kuvia! Sinun blogisi ansiosta varasimme Karibian risteilyn, joten varmaankin ne Karibia risteily postaukset on jääneet parhaiten mieleen 🙂 Ja tietenkin Machu Picchusta ja Alaskasta tehdyt postaukset on sellasia mitä pitää aina vain lukea uudestaan 🙂 Jos niin onnekkaasti kävisi, että arpaonni suosisi minua niin sähköpostiosoite on [email protected]

 • Reply Sirpa perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 06:21

  Tykkään niin monista jutuistasi, mutta valitsen tähän nyt Villieläimistä: "Krokotiilinkesyttäjä Sauli." :))

  Oikein ihanaa ja kuvauksellista matkaa!

 • Reply Anonyymi perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 06:55

  "englanninbulldoggi tukehtui raskauteen" oli paras mun mielestä 🙂 [email protected] 🙂

 • Reply Mari perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 06:57

  Tosi vaikea valita kaikista näistä mieleenpainuvista jutuista! Mutta valitsen tällä kertaa Alaska-postaukset.
  ([email protected])

 • Reply luonnon lapsi perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 07:04

  Mahtava arvonta ja palkinto varsinkin! "Harmi", että osallistujia kyllä varmasti riittää, mutta pakko se on kuitenkin omaakin onnea kokeilla. Suosikki postausta on kyllä hirmuisen vaikea nimetä. Päässä alkoi heti vilistä montakin eri postausta, jotka ovat mieleen jääneet syystä tai toisesta. Jos nyt yksi tulisi kuitenkin nimetä, niin ehkä päädyn kuitenkin Krokotiilinkesyttäjä Sauliin. Se postaus sai kyllä eritoten hymyn huulille! 🙂
  Niin ja täytyy nyt toivottaa teille loistavaa reissua!!

  [email protected]

 • Reply Taru perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 07:04

  Parhaiten mulle on mieleen jäänyt itse asiassa sun aiemman blogin jutut siitä Australian kiertämisestä. Mutta tämän blogin puolelta jutut Iguassun putouksista jäi mieleen ja tosiaan jätti halun päästä itse paikan päälle 🙂

  ainariel01 at gmail.com

 • Reply Jenna perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 07:17

  Sun jutut on kaikki tosi huippuja. Eläinrakkaana katselen mielelläni eläinkuvia. Mutta ehdottomasti TOP1 kategoriaan sun jutuissa menee ALASKA! 🙂 Vaikea sanoa, mikä Alaskaan liittyvistä postauksista oli parhain. Niitä kaikkia oli niin kiva lueskella. Alaska-aiheiset postaukset sai kyllä matkakuumeen taas ihan omalle tasolle.

  Mahtavaa reissua! 🙂

 • Reply Marre perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 07:30

  Olen suht uusi lukijasi joten kaikki juttuja en ole lukenut, mutta Australian kirjoituksista Repsu on hellyyttävin ja juttu simpukkarannasta on mielenkiintoinen! Mutta valitsen ykköseksi postauksen Repsusta ja hänen kavereista 🙂
  Aikomus on lukea muutkin sinun postaukset kunhan ehdin, matkailujutut kiinnostaa aina, luonto ja koirat myös! Ja upeat kuvat matkoilta!

 • Reply jenna perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 07:39

  Alaska, toki rakastan myös koiria.

 • Reply Kallion Kielo perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 07:50

  Alunperin eksyin blogiisi Karibian risteily-kokemuksien vuoksi, ja kohuranta Karibialla tietenkin on paras juttu, onhan se aika huippu paikka!

 • Reply kaija perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 08:11

  Pidän Alaska-jutuista, ja Tämän jälkeen haluat matkustaa Alaskaan oli nimensä veroinen. Vaikka en matkustele, näitä juttuja on tosi kiva lukea. Tosi kauniit kuvat tuovat esille matkakohteiden kokemuksia hyvin. kaimaen1(at)luukku.com

 • Reply Jenni perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 08:14

  Olen lueskellut säännöllisen epäsäännöllisesti blogisi koira-aihepiirin postauksia ja parhaiten mieleen on jäänyt juttu SB tukehtui raskauteen (http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/09/englanninbulldoggi-tukehtui-raskauteen.html), sekä "kirsuvertailu". Surullisia asioita, tärkeitä nostaa esille.

  Ja Osallistutaanhan arvontaan nyt samalla! 😀

 • Reply Anonyymi perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 08:50

  Alaskan postaukset oli todella mielenkiintoisia!
  [email protected]

 • Reply PauMau perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 09:21

  Vaikea valinta, kaksi ihan erilaista juttua on kärkisijoilla: Hauska juttu Sauli Krokotiilinkesyttäjästä, mutta valitsen kuitenkin ykköseksi lyhyen ja ytimekkään kirjoituksesi koiran hengittämisen helppoudesta tai vaikeudesta. Asia, josta ei voi puhua liikaa.

 • Reply Sanna N perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 09:40

  Ehdottomasti mieleenpainuvin juttu, johon törmäsin netissä ja jonka myötä aloin seuraamaan loistavaa blogiasi on Aasien turvakodissa Aruballa! Myös kertomus Sri Lankan norsujen orpokodista oli sen verran vaikuttava että sai jopa mieheni innostumaan matkasta Sri Lankaan ja tuonne norsujen orpolaan lähitulevaisuudessa! 🙂

  [email protected]

 • Reply Anonyymi perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 09:59

  Seurailen blogiasi ja monet eläimiin liittyvät postaukset ovat kiinnostavia. [email protected]

 • Reply Sofia perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 10:13

  Olen seuraillut matkustusaiheisia postauksia suurella innolla, ja suurimman vaikutuksen minuun teki Alaskan postauksesi. En ole koskaan tuntenut matkustusvetoa sinne suuntaan, mutta uskomattomien kuviesi jälkeen voisin lähteä Alaskaan milloin vain 😀 Myös Aasien turvakoti Aruballa jäi mieleeni, koska travel channelilta tuli samoihin aikoihin siitä kertova dokumentti. Ja myös Kohuranta Karibialla jostain syystä hätkähdytti. Oikein hyvää Afrikan matkaa ja innolla odottelen taas upeita kuvapostauksia!
  http://project4ever.blogspot.fi/

 • Reply Anonyymi perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 10:43

  Mun lempparijuttu on ollu ehdottomast�iii macchu picchu- postaus :-)! Sähköpostini on ; [email protected]

 • Reply Miss Defekt perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 10:54

  Kunhan on terve postaus on jäänyt mieleeni kun täällä blogissa silloin tällöin tulee pyörähdeltyä 🙂

  Sähköposti: [email protected]

 • Reply sikurina perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 11:47

  Tämä postaus on kyllä hieno, kuvat ovat niin vaikuttaviaja upeita! http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/02/machu-picchu-odotus-palkittiin.html
  s.kansakoski(at)luukku.com

 • Reply Anonyymi perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 12:26

  Olen lukenut kirjoituksiasi sen verran kauan etten muista mikä on ollut minkäkin osoitteen alla, mutta äänestän joka tapauksessa juttua isosta susien rescuepaikasta, jossa kävitte muistaakseni maailmanympärimatkan loppupuolella 🙂
  jennikatriina(ät)gmail.com

 • Reply Jasmin perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 12:49

  Mulle on kaikista eniten jäänyt mieleen sun kirjoitus delfiineista ja sitten Alaskan osalta karhujuttu! Alaskan jutut on kyllä tullut luettua kaikki varsin tarkasti läpi, koska jostain syystä (Into the wildilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa…) mulla on veri vetänyt sinne jo vuosia vaikkei USA muuten ole juuri kiinnostanut. Äkkirikastumista odotellessa 🙂

  [email protected]

 • Reply Katariina perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 12:58

  Erityisesti koira-aiheiset postaukset ovat olleet mieleeni (ja niiden synnyttämää keskustelua on tultu sekä seurailtua että siihen osallistuttuakin). Kaikkein mieleenpainuvammaksi pitää varmaan kuitenkin nimetä "Haluathan hengittää kunnolla?" Sen postauksen myötä tutustuin blogiisikin 🙂

  [email protected]

 • Reply nelli perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 13:21

  Erityisesti mieleen on jääny tää eläinsafari-postaus: http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/10/safarilla-sri-lankassa.html
  haaveilen ite tooosi paljon pääseväni joskus vastaavalle safarille joten postaus oli tosi mielenkiintoinen 🙂 Krokotiilinkesyttäjä Sauli oli myös hauska!

  [email protected]

 • Reply Minna perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 13:34

  Mä olen "vanha" lukija joka aikanaan sai kimmokkeen lähteä Australian valloitukseen siitä vanhasta blogista, joten uuden blogin puolelta on pakko valita tämä: http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/11/puoli-vuotta-pakettiautossa-australian.html – vanha blogi tiivistettynä.

  Vanhasta blogista mun mieleen on syöpynyt useampiakin kuvia, mm. Reinosta ylittämässä 4WD reitillä jokea/puroa ja Ayers Rockin maisemissa tai ne kaikki värikkäät linnut! Oli melkoisen uskomatonta tajuta sen väriloiston olevan aivan todellista kun itse pääsi sen näkemään! Tai Tomin lentokonekuvat tai tai tai…

 • Reply ellu. perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 13:59

  Kaikki eläimiin liittyvät jutut (vaikkei noissa maisemissakaan mitään vikaa ole! :D) ovat ehdottomasti omaan mieleen eniten vetoavia ja kuvia on mahtava tuijotella! Olen itse päässyt bongaamaan usassa, eräässä kansallispuistossa käydessämme, mm. kojootin ja preeriakoiria, mutta koska kunnon kameraa ei tuolloin ollut, piti vaan kovin painaa mieleen kaikki näkemänsä. Ja osallistutaan nyt sitten arvontaankin siksi, että kamera on hieno ja piuhattomuus ehdoton iso plussa 😉 Jospa sitä vielä tulisi eteen sellainen reissu, että tarvittaisiin vähän parempaa kameraa! Ja hyvää reissuakin teille vielä lisäksi, hiukan olen kade, kun en ole yhtään talvi-ihminen.. tuo pari pussia aurinkoa ja lämpöä mukanasi! 😉

 • Reply Anonyymi perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 14:20

  1. Oodi Suomen metsille,
  2. Kunhan on terve,

  koska nuo kuulostavat aivan, kuin olisin itse ne kirjoittanut!!

  [email protected]

 • Reply mira perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 14:31

  Selailin blogiasi ja tykkäsin kovasti postauksesta jossa kerroit Sri Lankan safarista. En itsekään tiennyt, ettei tarvitse välttämättä mennä Afrikkaan päästäkseen safarille ja olen aina halunnut käydä sellaisessa, joten postaus jäi mieleen 🙂
  [email protected]

 • Reply Anonyymi perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 14:34

  Mieleen on erityisesti jäänyt tämä http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/10/safarilla-sri-lankassa.html#sthash.xcqNs9yl.dpuf Tosi hyvä! Ois huippuu itsekin päästä joskus.

  [email protected]

 • Reply intiaani perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 15:24

  Ensimmäisenä mieleen tuli juttu Karibian lentokonerannasta, joten ehkäpä se on ollut se mieleenpainuvin, vaikka kyllä kutkuttavat myös ne Alaskan kertomukset 🙂 Hyvää matkaa teille!

  [email protected]

 • Reply orvokki perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 15:47

  Niin on monta (eli kaikki) hyvää ja mielenkiintoista juttua ja matkakuvausta, mutta selasin nyt alkuajan postauksiasi ja tämä oli tosi mielenkiintoinen (ja koko sarja tästä reissusta) http://www.vaihdavapaalle.fi/2013/11/usa-kanada-roadtrip-osa-3-yellowstone.html.

 • Reply Maisun Maailma perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 16:55

  Kaikki risteily jutut on jääneet mieleen koska haluaisin ite joskus samanlaiselle risteilylle 🙂

  T: Marja [email protected]

 • Reply Tiia Cecilia. perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 17:13

  Valitsin koira-aiheisista postauksista juurikin tuon raskauteen tukehtumisen, sillä aihekkin sai jo kylmät väreet!

  Kertakaikkiaan upeita kuvia on kyllä blogissasi! Ja hyvää tekstiä, se on sujuvaa ja helppo lukuista! 🙂

  [email protected]

 • Reply Saara perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 17:16

  Mieleenpainuvimmaksi jutuksi on jäänyt kyllä ehdottomasti "Suomen suurin Coca-Cola kokoelma?", sillä tuo kokoelma on vain niin mielettömän hieno ja vielä upeasti esillä.

 • Reply Sonja perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 18:05

  Kaikki jutut sun blogissa on ylipäänsä ihan mahtavalta kuulostavia ja kuvat henkeä salpaavia. Ei tämmösiä todellakaan nää joka blogissa. Pidemmän selailun jälkeen oli pakko todeta, että kuvat tosta Alaskassa sijaitsevasta Denalin kansallispuistossa on kaikista mielenkiintoisia. Ei tommosia maisemia ihan joka päivä kuitenkaan pääse näkemään.

  sähköposti: [email protected]

 • Reply Leksun menoa perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 18:32

  Olen kauhea delfiini fani joten tietenkin bongasin sen ensin tuolta sivulta 😀 toki luin kaikki muutkin postaukset (luettavaa siinä kyllä riitti kun vasta äsken löysin blogisi ja aivan kaikki tekstit olivat niin kiinnostavia) mutta tosiaan minua kiinnosti eniten se delfiini teksti, paljon hauskaa, kiinnostavaa tekstiä että toivoin itse kokeneeni kaiken sen 🙂

  [email protected]

 • Reply Leena perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 18:49

  http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/10/st-maarten-lentokone-ranta.html Tämän postauksen aikana erityisesti loksahti monttu auki 😀 [email protected]

 • Reply Jenni perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 18:50

  Se Alaska-postaus, missä karhut kävelivät tien ylitse.

 • Reply Aina perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 19:52

  Mä tykkäsin eniten siitä postauksesta missä kerroit teidän puoli vuotta kestäneestä Australianmatkailusta!! Innostuin siitä jopa niin paljon, että olen vähän suunnitellut jotain vastaavaa joskus tulevaisuudessa ;D
  saarajanhonen(at)hotmail.com

 • Reply Hukkakukka perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 20:28

  http://www.vaihdavapaalle.fi/search/label/Delfiinit
  Delfiinien suurena ystävänä tämä kosketti minua kaikkein eniten. Todella fiksusti kirjoitettu mielestäni.
  sopeutuja(at)hotmail.com

 • Reply Heli Huuhtanen perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 21:03

  No niin! Nyt minulle tuli ihan hirveä tarve saada tuo kamera! 😀 Kuvat näyttivät todella hyviltä. Postaus, josta pidin erityisesti on "Vierailija bloggaaja Sauli".

 • Reply Tuazophia perjantai, 14 marraskuun, 2014 at 23:47

  Pinnawela-kirjoitus tuli ensimmäisenä mieleen, niin vastaan sen. 🙂 Onnea yksivuotiaalle!

 • Reply Annina lauantai, 15 marraskuun, 2014 at 06:37

  Kaikki matkakertomukset on upeilla kuvilla varustettu. Kirjoitukseksi valitsen kuitenkin Uusivuosi -koiran painajainen ja miten siitä selviydytään.

 • Reply Piijuli lauantai, 15 marraskuun, 2014 at 07:27

  Satunnaislukija ilmottautuu mukaan.. Mieleenpainuvin ollut Alaskan risteily pähkinänkuoressa. Alaska on niin tuntematonta seutua mulle et oli tosi kiinnostavaa lukea siitä ja muutenkin matkabloggaukset on kivoja kun ite pääse koskaan mihinkään, niin voi tehdä kuvien myötä ajatusmatkan maailman ääriin.
  Hieno arvonta! Rakastan valokuvausta, mut en omista kunnon kameraa…

  Hyvää reissua 🙂

  pia1972 at luukku.com

 • Reply Elina lauantai, 15 marraskuun, 2014 at 08:13

  Olen lukenut aiemminkin blogiasi, mutta nyt vasta sain aikaiseksi liittyä lukijaksi 😉 Mieleenpainuvin postaus on ollut kyllä Miami autolla päivässä! 🙂

  [email protected]

 • Reply Tiki lauantai, 15 marraskuun, 2014 at 08:32

  Kaikki jutut mielenkiintoisia, Australia-jutut ehkä parhaimpia, varsinkin Repsu-juttu 🙂

 • Reply Sari / Usva lauantai, 15 marraskuun, 2014 at 08:38

  Ensimmäistä kertaa löysin blogiisi ja mikä tuuri, täällähän on ihan huippu arvonta! Ehdottomasti mukana! Paljon mielenkiintoisia juttuja olet kirjoittanut, ihan mielettömän upeita paikkoja! mutta, jostain syystä tykkäsin kuitenkin eniten jutustasi Aulangonjärvestä. Kyseisessä paikassa en ole koskaan ollut, mutta kuvat tekivät kyllä lähtemättömän vaikutuksen!

 • Reply Marimente lauantai, 15 marraskuun, 2014 at 09:22

  Onnea 1-vuotiaalle blogille ja täällähän on aivan huippu arvonta käsillä!

  Postauksista parhaiten mulla on jääneet mieleen yllättäinkin kaikki Rioon ja Brasiliaan liittyvä, ja näitä aiheita tutkinkin täällä aika urakalla ennen reissuun lähtöä. Rantapummilta näyttämisvinkki toimi nähtävästi sen verran hyvin, etten tullut ryöstetyksi eikä muutenkaan tullut vastaan mitään vaaratilanteita – tokihan tässä oli varmaan vähän hyvää tuuriakin pelissä mukana.

  Hauskaa Afrikan reissua teille ja oli muuten kiva nähellä edes pikaisesti silloin Radissonin matkabloggaajien illassa! 🙂

 • Reply salla L lauantai, 15 marraskuun, 2014 at 10:39

  Täällä blogissa on niin paljon mielenkiintoisia juttuja, että en osaa kyllä valita vain yhtä parasta! 😀
  [email protected]

 • Reply Matleena L lauantai, 15 marraskuun, 2014 at 10:51

  Hullut suomalaiset -postaus jäi mieleen erityisesti. [email protected]

 • Reply Pelaguu lauantai, 15 marraskuun, 2014 at 12:31

  Hei, tämä on ihan huippu arvonta! Ja niin tarkkoja kuvia näyttää ottavan, että ehottomasti olen mukana tässä arvonnassa. Olenhan aika uusi lukija tässä blogissa, mutta se mikä minut tänne lennätti on kiinnostukseni matkailua eri maita ja kohteita kohtaan. Mielenkiintoisimmaksi postaukseksi valitsen kohtaamisen karhun kanssa Denalissa, Alaskassa. (jos saa valita kaks, otan toiseksi tuon Oodi suomen metsille -postauksen… ) 😉

 • Reply kikke lauantai, 15 marraskuun, 2014 at 12:48

  eksyin ekaakertaa blogiisi.
  mitä kuvia wau.
  valitsin iguassun putoukset,coca-cola kokoelma,kohtaaminen karhunkanssa alaskassa.
  aivan upea arvonta,kameran tarpeessaa ollaan.
  kikke at live.fi

 • Reply Susanna lauantai, 15 marraskuun, 2014 at 15:52

  Wou mikä palkinto! Selailin vähän noita matkustuspostauksia kun ne kuulosti kiinnostavimmalta ekaa kertaa kun tänne eksyin ja kiinnostavimmaksi valikoitui tuo Idahon villihevosista kertova juttu näin heppaihmiselle 😀

  [email protected] siltä varalta ettei löydy profiilista!

 • Reply Susanna lauantai, 15 marraskuun, 2014 at 16:01

  Eläinrakkaana ihmisenä koiriin liittyvät postaukset on parhaita. Koska en itse ole tallinnaa pidemmälle matkannut on kiva "matkata" kanssasi postauksia lukemalla, näin saa kuulla oikeita mielipiteitä erilaisista kohteista. Lempipostausta en osaa valita, koska niin moni ollut hyviä. Osaat kirjoittaa koukuttavasti, mikä on mielestäni harvinaista. On myös ihana huomata lukijana, kuinka otat meidät huomioon ja vastailet kysymyksiimme ystävällisesti ja annat näin lukijaystävällisemmän kuvan itsestäsi 🙂 On mahtava löytää blogeja, joissa tekstiä on paljon ja kuvat hyvälaatuisia! Arvonta on kyllä huippu, kamera olisi enemmän kuin tervetullut 🙂 [email protected]

 • Reply Minna lauantai, 15 marraskuun, 2014 at 16:24

  Suosikkini on ehdottomasti Machu Picchu – odotus palkittiin. Siitä syystä kun haaveilen, että pääsisin itsekin sinne asti joskus.
  Sitä odottaessa olisi hyvää aikaa harjoitella tuon kameran käyttöä…toivottavasti onnetar on suosiollinen 🙂
  minnapo1(at)gmail.com

 • Reply Sohvi Kili lauantai, 15 marraskuun, 2014 at 18:02

  Pitkän selailutuokion jälkeen mukavin ja yllättävin postaus oli Shell Beach-heikaton ranta Australiassa.
  Hetken aikaa olen vasta blogiasi seurannut ja voin kyllä taata, että jokainen postaus tulee luettua! 🙂

  tallintarinoita.blogspot.fi

 • Reply Nanna Salmela lauantai, 15 marraskuun, 2014 at 19:03

  Ehkä mielenkiintoisimpina postauksina pidän "Kunhan on terve" ja "Englanninbulldoggi tukehtui raskauteen".
  Upea palkinto!

  [email protected]

 • Reply Heidi lauantai, 15 marraskuun, 2014 at 20:07

  Kaikki postaukset ovat olleet kiinnostavia 🙂 Mutta tuo Hawaji on ollut kivaa luettavaa ja Alaska jutut. 🙂

  [email protected]

 • Reply Veera sunnuntai, 16 marraskuun, 2014 at 07:46

  Eniten mieleen sivusta satunnaisesti seuranneena ovat jääneet Kuuluuko delfiini altaaseen?(http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/09/kuuluuko-delfiini-altaaseen.html) ja Haluathan hengittää kunnolla? (http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/07/haluathan-hengittaa-kunnolla.html). Jälkimmäistä esittelin parille lyttykuonoisia koiria omistaville ystävilleni ja postauksen kuvat saivat ajattelemaan.

 • Reply Jenny Männistö sunnuntai, 16 marraskuun, 2014 at 08:04

  Muhun iski ihan hirveä matkakuume syksyllä, jonka johdosta löysin sun blogin. Mieleen jäi postaukset Arubasta, jossa oli todella houkuttelevia kuvia ja jäin haaveilemaan sinne matkaamista, päädyimme kuitenkin ottamaan tammikuussa lähdön lämpimään perinteiseen Gran Canariaan, mutta ehkäpä joskus vielä. Olisiko ihan huippua ottaa reissulle mukaan tuo kamera ja saisi paljon laadukkaita kuvia blogiin, eli ehdottomasti mukana! 🙂 Laitoin kommentin myös fb 🙂
  [email protected]

 • Reply Anonyymi sunnuntai, 16 marraskuun, 2014 at 08:21

  Pidän ihan kaikesta 🙂

 • Reply Anonyymi sunnuntai, 16 marraskuun, 2014 at 09:16

  Ihan liikaa postauksia, että voi valita suosikin. Muistaakseni koukutuin blogiin lukemalla etelä-amerikan reissusta, joten sanotaan vaikka se machu pitchu (miten se kirjoitetaan) postaus. [email protected]

 • Reply Anonyymi sunnuntai, 16 marraskuun, 2014 at 10:28

  Kiinnostavimmat postaukset varmaan australiasta, top1 repsu-postaus, vaikka kaikki postaukset ovat mieleeni ja mielettömillä kuvilla täytettyjä. Mutta kyseinen postaus on jäänyt mieleeni 🙂
  [email protected]
  (toivottavasti se nyt oli ok osallistua anonyyminä, kun blogiasikin seuraan ihan anonyymisti..)

 • Reply Biitujumi sunnuntai, 16 marraskuun, 2014 at 11:23

  Mieleenpainunein villieläinkokemuksemme ja Repsu. Kivoin postaus =)

 • Reply Anonyymi sunnuntai, 16 marraskuun, 2014 at 13:29

  Monenmonituiselle mielikuvamatkalle olen päässyt bloginne kautta, kiitos siitä!
  Onnea siis vuosipäivän johdosta!

  Mieleenpainuvin jutuistanne on ehken "Caymansaaret – ei pelkkä veroparatiisisunnuntai" syystä, että siinä ilmaistaan huolta kanssamatkustajasta ja jotain jäi näkemättäkin, eli kun maapallo on kierretty, voi aloittaa alusta =)
  Mukavia matkoja edelleen!!

  rautsi65 (at) gmail.com

 • Reply Hapero sunnuntai, 16 marraskuun, 2014 at 14:09

  Harvemmin blogia luen, mut näiltä vierailuilta mieleen on jääny parhaiten puolen vuoden pakettiautomatka Australiassa, jotenkin niin huisia!

  [email protected]

 • Reply Laura sunnuntai, 16 marraskuun, 2014 at 15:24

  Alaska-jutut ovat olleet mielenkiintoisia, vaikka olittekin siellä "aivan väärään vuodenaikaan" näin rekikoiraharrastajan silmin katsottuna, myöskin delfiinijuttu oli hyvä ja mieleenpainuva. Kaikkein mieleenpainuvin on kuitenkin Yellowstonen sudet ja tuo postaus yleensäkin. Kaverini kävi jokunen vuosi sitten siellä toiveissa nähdä susia, mutta silloin talvella ei näkynyt jälkeäkään.

  [email protected]

 • Reply Riina Hohti sunnuntai, 16 marraskuun, 2014 at 15:38

  Ensimmäistä kertaa satuin blogiisi törmäämään ja ihan hämmästyin että kuinka monessa henkeä salpaavassa paikassa oletkaa käynyt!
  Mielenkiintoisin postaus minun mielestäni oli Iguassun putoukset. En ole aikaisemmin ajatellutkaan haluavani matkustaa Etelä-Amerikkaan, mutta juttusi oli niin kiinnostava niin aloin nyt harkitsemaan matkaa vähän vakavemmin 😀 Olisi ne söpöt nenäkarhutkin kiva nähdä, mutta ehdottomasti menisin katsomaan niitä putouksia!

  [email protected]

 • Reply Marikaw sunnuntai, 16 marraskuun, 2014 at 16:00

  Löysin blogisi kun kommentoit mulle Florida postaukseen ja sen jälkeen tulin tutustumaan ja luin melkein kaiken heti. 😀 Parasta lukemaani on ollut Alaska-postauksesi. Kaipailin silloin Islantiin ja postaukset saivat aikaan kovan halun päästä Alaskaan.

 • Reply Leena sunnuntai, 16 marraskuun, 2014 at 16:02

  Mieluisin postaus on all – Kylla kotona on kivaa. Koirakuvat on niin ihania !

  http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/06/kylla-kotona-on-kivaa.html

 • Reply reppureissari sunnuntai, 16 marraskuun, 2014 at 17:32

  Jutut Alaskasta ovat ehdottomasti parhaita. Ihana matkakohde!

  [email protected]

 • Reply Lucky Traveller Merja sunnuntai, 16 marraskuun, 2014 at 19:19

  Hyviä on niin paljon, että vaikea valita, mutta sanon Kohuranta Karibialla. T Merja

 • Reply Sari | Pakkasesta Paratiisiin sunnuntai, 16 marraskuun, 2014 at 21:24

  Kyllä se tällaiselle lentokonebongarille on tuo Kohuranta Karibialla. Tosin kyllä tykkään kovasti kaikista noista lentokoneet -tagin alla olevista postauksista 🙂

  Nyt mä nostan kaikki varpaat ja sormet pystyyn, koska tuollainen pieni reissukaveri olisi niin toivottu peli!!

 • Reply Tilu maanantai, 17 marraskuun, 2014 at 05:42

  Hei Osallistun arvontaan, hieno palkinto.
  Parhaiten mieleen on jäänyt jutut ja kuvat Alaskasta. Kuvista on huokunut puhdas luonto ja jylhät maisemat.
  Tämän kirjoituksen parasta on tuo viimeinen kuva. Koirasta näkee, että on vietetty laatuaikaa, kieli roikkuu ja ilme on autuas.
  Onnistunutta reissua teille!

 • Reply Anonyymi maanantai, 17 marraskuun, 2014 at 10:55

  Paras postaus on ollut aasien turvakoti-postaus! 🙂
  [email protected]

 • Reply Anonyymi maanantai, 17 marraskuun, 2014 at 11:06

  paras postaus on ollut tuo aasian turvakoti-postaus.
  elina_jokitalo(at)luukku.com

 • Reply Anonyymi maanantai, 17 marraskuun, 2014 at 18:41

  Eläintenystävänä vastaan että paras postaus on ollut Englanninbulldoggi tukehtui raskauteen ja muut koiriin liittyvät postaukset. Itselläni on iankaikkisen vanha sonyn digikamera, uusi ja parempi tulisi kyllä tarpeeseen.
  onelifeplentyofopportunities (at) gmail.com

 • Reply Anonyymi maanantai, 17 marraskuun, 2014 at 19:49

  Meillä koira toiveissa ja sen asian tiimoilta "eksyin" blogiisi. Tämä oli hauska keksintö ja sanon sen: http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/04/koiralottoa-ja-haaste-muille-koiran.html#more 🙂
  [email protected]

 • Reply Peace tiistai, 18 marraskuun, 2014 at 02:09

  Mahtipalkinto! Tulisi tarpeeseen, kun oma vanha järkkäri sanoi sopparin irti yli vuosi sitten ja nyt olen joutunut sinnittelemään kännykameralla 🙁 Reissupostaukset kiinnostaa mua eniten, mutta tosi vaikea valita yhtä ylitse muiden. Yellowstonen molemmat jutut oli mahtavia jo pelkästään kuvien ansiosta. Mieleen painuva oli jostain syystä myös tämä…http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/03/titicaca-jarvella-kelluvilla-saarilla.html
  pauleceb(at)gmail.com

 • Reply Anonyymi tiistai, 18 marraskuun, 2014 at 07:05

  Kaikki postaukset mahtavia esim.Alaskaan tekisi mieli. Ensimmäisen kerran eksyin tänne Karibia hakusanalla. Kivoja vinkkejä ensi syksyn risteilylle. [email protected]

 • Reply Jezetus tiistai, 18 marraskuun, 2014 at 12:18

  Machu picchu postaus.

  jezetus(a)gmail.com

 • Reply Pauliina tiistai, 18 marraskuun, 2014 at 18:38

  Tässä yksi mielenkiintoinen postaus: http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/05/colonia-del-sacramento-uruguayssa.html

  [email protected]

 • Reply lovisaluscinia tiistai, 18 marraskuun, 2014 at 21:31

  Ehdottomasti mieleenpainuvin oli tämä: http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/07/haluathan-hengittaa-kunnolla.html

  Pieni juttu, mutta levisi ainakin omassa tuttavapiirissä vauhdilla, ja sai ihmiset oikeasti tajuamaan ponitin, Mahtava juttu.

  [email protected]

 • Reply pirki cee tiistai, 18 marraskuun, 2014 at 22:26

  Haluathan hengittää kunnolla tai alaskajutut, ehdottomasti.

  [email protected]

 • Reply Lilka Annika keskiviikko, 19 marraskuun, 2014 at 18:27

  Eniten pidin Alaskaan liittyvistä postauksistasi, mutta mielestäni siltikin mieleenpainuvin puheenaihe oli viime keväänä aika provosoivasti otsikoitu "Koira – ihmisen vaarallisin ystävä" keskustelu. Luin useasta blogista postauksia kyseisestä ohjelmasta TV1:llä ja oli mielenkiintoista lukea koiraharrastajien näkemyksiä asiasta ja mm. katsella juurikin videoita ja juttuja joistakin "ongelmaroduista".

  [email protected]

 • Reply nowkku keskiviikko, 19 marraskuun, 2014 at 20:53

  Maailmanympärimatkaa tuli seurattua alusta asti, joten kokonaisuutena se on jäänyt parhaiten mieleeni ja erityisesti Australia-postaukset upeine kuvineen. Myös koira-aiheiset postaukset ovat olleet mielenkiintoisia. norkku @ yahoo.com

 • Reply JackieG torstai, 20 marraskuun, 2014 at 16:44

  Jutut Floridasta innostivat, upeita kuvia ! Itsekin kun tuonnepäin halajan .. 🙂

  [email protected]

 • Reply Kati Nieminen perjantai, 21 marraskuun, 2014 at 16:38

  Kivaa, arvonta ��. Pakettiautolla Australiassa, koska itsekin teimme tooosi paljon pienemmän reissun sinne. Ja papukaijaparvet ja opossumit rocks!

 • Reply Lennu L perjantai, 21 marraskuun, 2014 at 19:51

  Puoli vuotta pakettiautolla Australiassa on ollut mielestäni paras. Uusia matkakertomuksia odotellessa. (l33lamm(at)gmail.com)

 • Reply Anonyymi perjantai, 21 marraskuun, 2014 at 20:06

  Höh, näimmä minun kommentti ei ollutkaan päässyt perille. Kokeillaanpa siis uudestaan. Alaska-postaukset nousivat heti ensimmäisenä mieleeni, vaikka ne eivät matkakohteena (vielä) minua erityisesti kiehdokaan. Pitää ensin kiertää nuo lämpimämmät kohteet, niin eiköhän ala kiinnostamaan. Kunniamaininta myös Machu Picchulle, jonka vuoksi olen luultavasti blogiisi joskus aikoinaan eksynytkin. Paikka nimittäin koreilee meikäläisen bucket list:in kärkipaikalla. Pakko mainita myös Australia, koska sinne olen mahdollisesti menossa vaihtoon ensi syksynä. Todella hyvä blogi kaiken kaikkiaan! Pitäisi kirjoitella kommenttia useamminkin 🙂

  [email protected]

 • Reply AnnKat perjantai, 21 marraskuun, 2014 at 22:12

  (Näköjään munkin kommentti on kadonnut matkalla…)

  Löysin blogin vasta kuluneena syksynä ja ensimmäine postaus, joka luin taisi olla "Aasien Turvakoti". Kuvat on aina mielettömän upeita ja kirjoitustyylisi kaunis. Ihastuin näihin asioihin heti ja jollain tavalla jäin koukkuun koko tähän blogiin. Joten ehkä se Aasien turvakoti -postaus on se kaikkein mieleenpainunen. 🙂

 • Reply Esa Isopahkala perjantai, 21 marraskuun, 2014 at 22:57

  Alaskan valasristeily jäi mieleen ja muutenkin Alaskan maisemat teki vaikutuksen.

 • Reply Sirpa lauantai, 22 marraskuun, 2014 at 07:18

  http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/09/denalin-kansallispuisto.html?m=0

  Me niin haaveillaan Alaskan matkasta, joten kaikki Alaskan jutut vie voiton 🙂 Maisemat ovat ihan mielettömän upeat!

  Ja tuo kamera – oikein mielelläni sen voittaisin 🙂

 • Reply Anonyymi lauantai, 22 marraskuun, 2014 at 18:14

  SuperSauli – suuri seikkailija , värikäs ja avarakatseinen kosmopoliitti

  [email protected]

 • Reply Ansku lauantai, 22 marraskuun, 2014 at 18:24

  Hieno tuo uusi banneri!

  Minä olen pitkään jo seuraillut blogiasi. Lemppareita on paljon – Alaska jutut tulevat nyt ensimmäisenä mieleen. Australia jtuut ovat myös olleen kiinnostavia, koska sinne niin kovin haaveilen lähteväni. Innolla odotan myös näitä Afrikka postauksia, ne kiinnostavat hurjasti! Kamera arvontaan osallistun mielelläni myös 🙂 Se tulisi tarpeeseenkin.

 • Reply Anonyymi sunnuntai, 23 marraskuun, 2014 at 15:02

  Sri Lanka -postaus jäi erityisesti mieleen, koska en tiennyt kyseisestä maasta etukäteen juuri mitään. Blogiasi luettua haluaisin matkustaa sinne ehdottomasti itsekin. Kiitos!

  Arvontaa varten s.posti: [email protected]

 • Reply Anonyymi sunnuntai, 23 marraskuun, 2014 at 17:26

  Alaska jutut 🙂 🙂 🙂

  [email protected]

 • Reply Kerttuli sunnuntai, 23 marraskuun, 2014 at 18:30

  Löysin aivan sattumalta juuri blogisi. Oi, mikä palkinto, kovasti kameran tarpeessa täällä oltaisiin.
  Aloin innoissani lukea blogiasi, kivoja juttuja ja ennen kaikkea loistavia kuvia! Monet kohteet kuitenkin minulle vähän turhankin eksoottisia, siksipä tykästyin etenkin pariin Suomi-juttuun; Aulangonjärveen ja Suomen metsiin. Kuvissa mahtava tunnelma ja todella hieno valo!

 • Reply Elisa maanantai, 24 marraskuun, 2014 at 07:51

  Tämmöisenä matkailuhulluna olen aivan ihastunut blogiisi, upeita reissuja ja kuvia. Parhaiten on jäänyt mieleen Iguassun putoukset, jotka ovat omalla matkahaavelistallani todella korkealla. Ja miten suloisia nenäapinoita! 🙂 Ikinä en ole omistanut pokkarikameraa kummempaa, joten omat matkakuvat eivät ole koskaan ollut kummoisia. Olisi aika siistiä saada seuraavalla reissulla oikeasti laadukkaita kuvia. Ihanaa, että teidän Etelä-Afrikan reissu on edennyt hyvin ja toivottavasti loppureissukin sujuu kivasti 🙂

  • Reply Elisa maanantai, 24 marraskuun, 2014 at 12:54

   Krugerin apinat selvästi vielä mielessä, piti kirjoittaa ihanista nenäkarhuista eikä apinoista! 😀

 • Reply Anonyymi maanantai, 24 marraskuun, 2014 at 13:01

  Kaikki jutut on tullut tässä viime viikkojen aikana tavattua. Alaska ja autoilu Ausseissa jääneet mieleen. Monia tuttuja paikkoja ja fiiliksiä jutuissa. Simpukkarannalla täytyy joskus mennä käymään. t.ehu

 • Reply vera maanantai, 24 marraskuun, 2014 at 13:59

  Machu picchu ja Alaska ovat jääneet erityisesti mieleeni! Mutta kaikki ovat olleet ihania, ja saaneet minulle matkakuumeen 😀 olis tosi upeeta voittaa tuo kamera, oma järkkärini elää viimeisiään, eikä sillä saa otettua liikkuvista kohteista kuvia ollenkaan.
  Sähköposti on [email protected] !

 • Reply jonnamo maanantai, 24 marraskuun, 2014 at 17:59

  ''Englanninbulldoggi tukehtui raskauteen'', tunteisiin menevä aihe, sekä lukijoiden idioottimaiset kommentit jäivät niin pahasti mieleeni, että ensimmäistä kertaa elämässäni jouduin kommentoimaan jonkun ihmisen blogitekstiin! Myös ''Kunhan on terve'', postaus jäi mieleen, ja oonkin koirapostauksiasi lukiessa huomannut, että meillä on todella samanlainen ajatusmaailma!

  Uus kamera olisi kiva, sillä nykyinen järkkärini on niin paljon jo elämää nähnyt säässä kuin säässä, että alkaa vähän eri toiminnot prakaamaan :'D

  Säpo: [email protected]

 • Reply Anonyymi tiistai, 25 marraskuun, 2014 at 10:05

  Juttu simpukkarannasta oli mielenkiintoinen – en ole koskaan ennen kuullut/ nähnyt vastaavaa! Upean näköistä 🙂
  Sähköposti: [email protected]

 • Reply Anonyymi keskiviikko, 26 marraskuun, 2014 at 07:09

  Simpukkaranta ja Alaskan kuvat! Mukana arvonnassa. / hampaattoman koiran mami

 • Reply Anonyymi keskiviikko, 26 marraskuun, 2014 at 12:32

  Nuin se Yrkkäri lähti maailmalle! Näin facessa Australian reissusta juttuja ja siloin tällöin lueskelen. Ainakin tiedän missä päin menette 🙂 Ihailtavaa, kadehdittavaa ja kuitenkin toivon tsemppiä seuraaviin reissuihin. Toivottavasti saamme lukea niistäkin 🙂

  Mirkka

  (ja sama facessa, jos vaikka arvonnassa lykästäisi 😉 )

 • Reply Athena keskiviikko, 26 marraskuun, 2014 at 19:38

  mahtavia kuvia ja juttu on myös mielenkiintoinen!

  http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/02/machu-picchu-odotus-palkittiin.html#sthash.KhkUG0Jm.dpuf

  [email protected]

 • Reply Anonyymi keskiviikko, 26 marraskuun, 2014 at 19:48

  Englanninbulldoggi tukehtui raskauteen -postaus.
  [email protected]

 • Reply koiperhonen keskiviikko, 26 marraskuun, 2014 at 20:00

  Onpas mahtava palkinto! http://www.vaihdavapaalle.fi/search/label/Machu%20Picchu En olekaan pitkään aikaan vieraillut blogissasi, joten arvonta oli mukava yllätys. Olen kyllä ollut matkassa mukana silloin tällöin jo narulelun aikoina. Valitsen suosikikseni tämän:
  http://www.vaihdavapaalle.fi/search/label/Machu%20Picchu
  [email protected]

 • Reply Anonyymi keskiviikko, 26 marraskuun, 2014 at 20:24

  Tämä oli mielenkiintoisin

  http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/10/st-maarten-lentokone-ranta.html

  [email protected]

 • Reply Anonyymi keskiviikko, 26 marraskuun, 2014 at 21:20

  Hieno palkinto! paljon on mielenkiintoisia juttuja 🙂

  [email protected]

 • Reply Anonyymi keskiviikko, 26 marraskuun, 2014 at 23:04

  Postaus aasien turvakodista osui ja upposi, hienoa että tuollaista vapaaehtoistoimintaa ja eläinten suojelua harrastetaan ympäri maailmaa! [email protected]

 • Reply Anonyymi keskiviikko, 26 marraskuun, 2014 at 23:17

  Ehdottomasti Kohuranta Karibialla. Jokin siinä jutussa vain oli se juttu, et luin moneen kertaan 🙂
  Blogihan muuten on tietty täynnä kaikkea ihanaa.
  ([email protected])

 • Reply Anonyymi keskiviikko, 26 marraskuun, 2014 at 23:19

  Alaska-postaukset huikeine kuvineen ovat olleet mulle se Wow!-elämys 🙂
  Rakastan luontoo ja villielukoita.
  [email protected]

 • Reply leni keskiviikko, 26 marraskuun, 2014 at 23:34

  Koirat ja aasit! :)) Nuo matkakertomukset ovat todella mielenkiintoisia ja kun kuvat ovat aina upeita, mutta eniten nuo vaan sykähdyttää kuvat ja jutut noista ihanista koirista.
  Kukahan tulis ottamaan noin hienoja ja täydellisiä kuvia omista karvakorvista. Auttaisikohan siihen edes hieman tämä arvontavoitto, jos minä surkea kuvaaja saisin edes hieman parempia otoksia upealla Sonyn kameralla.

 • Reply Viivi2011 torstai, 27 marraskuun, 2014 at 01:14

  rakastan eläimiä, joten mieleen on jäänyt ihan kaikki jutut, missä on ollut eläimiä mukana =) valaat, karhut ja aasien turvakoti erityisesti. ja siun kuvat on aina tosi upeita =)
  [email protected]

 • Reply Sanni torstai, 27 marraskuun, 2014 at 04:54

  Alaska-postaukset ovat olleet parhaita. Niistä paras oli se, missä tapasitte karhut: http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/09/karhun-kohtaaminen-denalin-kansallispuisto.html

  Haaveena olisi itsekin päästä Alaskaan ja muihinkin paikkoihin missä olette käyneet. Olet taitava kirjoittamaan ja kuvat ovat mahtavia!

  Arvonnan palkintokin houkuttelee, [email protected]

 • Reply Anonyymi torstai, 27 marraskuun, 2014 at 06:14

  Ihania kuvia [email protected]

 • Reply Anonyymi torstai, 27 marraskuun, 2014 at 07:33

  Upeita kuvia!! Aivain kuin olisi paikan päällä Tiina [email protected]

 • Reply Anna torstai, 27 marraskuun, 2014 at 08:00

  USA-Kanada Roadtripin Yellowstonesta ja niiden susista kertova juttu 🙂

  anna.rajasilta (at) yayenon.com

 • Reply klaara torstai, 27 marraskuun, 2014 at 08:02

  Perun matkasta kertova juttusi on jäänyt mieleeni. Ihastuin niin kertomukseesi ja kuviisi, että olen alkanut säästää Perun matkaa varten.
  [email protected]

 • Reply Anonyymi torstai, 27 marraskuun, 2014 at 09:00

  Karibian risteilyjuttu on jäänyt mieleen =). Mukaan kivaan arvontaan!
  [email protected]

 • Reply Jiienna torstai, 27 marraskuun, 2014 at 09:22

  Mieletön arvonta! Alaska aiheiset jutut jäi ykkösenä mieleen 🙂
  [email protected]

 • Reply Maaria torstai, 27 marraskuun, 2014 at 09:56

  Machu Picchu ehdottomasti!
  marvu954(at)hotmail.com

 • Reply Pienen Punatukkaisen Peikon tarinaa... torstai, 27 marraskuun, 2014 at 10:21

  Ensimmäistä kertaa eksyin tänne facebookin sivujen kautta( Vaihda vapaalle ). Mutta kävimpä läpi noita blogi päivityksiä ja USA ja Alaska postaukset alkoivat heti kiinnostamaan.Usa:ssa haaveilut viellä joskus käyväni. Ja nuo alaskan maisema kuvat! Toivon mukaan saan itsekkin kokea joskua 😀 😉

  Ja liityin myös lukijaksi. 🙂 [email protected]

 • Reply Anonyymi torstai, 27 marraskuun, 2014 at 11:14

  Tykkään noista USA jutuista ja toi
  Miami autolla päivässä on jäänyt mieleeni sekä tietysti Alaska jutut!

  [email protected]

 • Reply Anonyymi torstai, 27 marraskuun, 2014 at 11:16

  Olemme itse suunnitelleet jonkinmoista risteilyä joten tuo
  Karibian risteily oli ihan mukava juttu!

  [email protected]

 • Reply Miimii torstai, 27 marraskuun, 2014 at 12:40

  Shell Beach -hiekaton ranta Australissa upeine kuvineen jäi mieleen!
  [email protected]

 • Reply Anonyymi torstai, 27 marraskuun, 2014 at 13:50

  Langkawi Koh Lipen saari, sinne haikailen…
  Upeita kuvia ja postauksia.

  Nina
  [email protected]

 • Reply Marja-Liisa torstai, 27 marraskuun, 2014 at 17:23

  Paljon mielenkiintoisia postauksia, mutta erityisesti Alaskan risteily – kaukaisia haaveita nojatuolin pohjalta täältä.
  [email protected]

 • Reply maruska torstai, 27 marraskuun, 2014 at 17:41

  Alaskan postaukset on mieleen! mariestrange(a)hotmail.com

 • Reply Eeva torstai, 27 marraskuun, 2014 at 17:53

  Machu Picchu – odotus palkittiin on yksi suosikeista. Sinne tekisi mieli vielä itsekin joku päivä päästä! On tämä blogi vaan ihana nojatuolimatkailijalle ja kuvasi ovat niin upeita 🙂

  [email protected]

 • Reply Sumi torstai, 27 marraskuun, 2014 at 18:59

  Myskihärkiä ja mystistä menoa. …hieno palkinto! suvi.vikholm(a)luukku.com

 • Reply Anonyymi torstai, 27 marraskuun, 2014 at 19:25

  Useampikin juttu villieläimistä. Itse kun en ole käynyt kuin muutamassa lähellä olevassa maassa (Ruotsi, Norja ym.), joten villieläinten maailma on aivan vieras!
  j3nnu(at)ostiloota.net

 • Reply TiinaS torstai, 27 marraskuun, 2014 at 21:21

  Etelä-Amerikan jutut, erityisesti Iguassun putoukset. Mahtavat kuvat paikanpäältä!

 • Reply Lotta torstai, 27 marraskuun, 2014 at 22:58

  Olen aina haaveillut matkasta Alaskaan ja kuvasi eivät kuumetta ainakaan lieventäneet!

  lucky.ant2(ät)gmail.com

 • Reply Jonna torstai, 27 marraskuun, 2014 at 23:25

  Päädyin tähän blogiin, kun luin kommenttisi Britannikalle, jossa kerroit, että olette menossa Etelä-Afrikkaan. Rakastan kaikkia reissublogeja, joten innoissani aloin selailemaan juttujasi. Aivan mielettömiä reissuja olette päässeet kokemaan ja ihania kuvia on tämä blogi pullollaan myös! Lemppari tähän mennessä lukemistani jutuista oli tuo Belizen jännäri, onneksi kerkesitte laivaan 😉

  Lukemista jatkan aivan varmasti, varsinkin kun tuo Etelä-Afrikka tosiaan kiinnostaa tosi paljon! Kamera olisi tietty myös mukava yllätys!

 • Reply Anonyymi perjantai, 28 marraskuun, 2014 at 07:34

  Alaskan risteily, aivan mahtavia kuvia ja maisemia.
  [email protected]

 • Reply SariTa perjantai, 28 marraskuun, 2014 at 08:59

  Villieläin-jutut, toivottavasti itsekkin pääsen joskus käymään vaikka etelä-afrikassa.

 • Reply Anonyymi perjantai, 28 marraskuun, 2014 at 10:42

  Ensimmäistä kertaa eksyin tänne, eksyminen onkin näköjään välillä ihan kivaa 🙂 Tähän mennessä paras lukemani teksti on http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/04/belize-zoo-vierailu-elaintarhassa-ja.html – Tykkään kirjoitustyylistäsi ja jatkan varmasti blogisi seuraamista jatkossakin.

  Sähköpostini on pirrro (å) live.fi

  – Pirrro

 • Reply Anonyymi perjantai, 28 marraskuun, 2014 at 13:47

  Upeita kuvia ja matkoja, Alaska kiinnostaa entistä enemmän…
  [email protected]

 • Reply AnneS perjantai, 28 marraskuun, 2014 at 16:17

  USA-Roadtrip

 • Reply Kristaliini perjantai, 28 marraskuun, 2014 at 22:04

  Alaskan risteily ja Karibian risteily, kuten huomaat, olen risteilyistä kiinnostunut 🙂 Ja Yellowstone
  kristapasm(at)gmail.com

 • Reply Millanen lauantai, 29 marraskuun, 2014 at 09:23

  Karibian risteily 🙂
  http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/03/karibian-risteily.html

  [email protected]

 • Reply Jari Savola lauantai, 29 marraskuun, 2014 at 11:17

  Sun tyyli kirjoittaa reissuistanne on kyllä kokonaisuudessaan tosi kivaa luettavaa.

  Hieno tarina uusimmasta päästä oli Australia postaus. Upea kuvaus uskomattomasta seikkailusta 🙂 Meillä ei ihan noin paljon seikkailumieltä Australian reissun suhteen ollut.

  Parhammat naurut on kuitenkin tarjonnut Super-Saulin seikkailut. Toivottavasti kaveri on päässyt Etelä-Afrikkaankin matkailemaan 🙂

 • Reply Pussikarhu lauantai, 29 marraskuun, 2014 at 12:27

  Alaska upeine kuvineen on todellakin jäänyt mieleen!
  [email protected]

 • Reply Pirjo S lauantai, 29 marraskuun, 2014 at 14:21

  Alaska. Kaikki kuvasi ovat muuten todella mahtavia, usein jää pitemmäksi aikaakin vain tuijottamaan kuvia.

 • Reply Anonyymi lauantai, 29 marraskuun, 2014 at 18:14

  Kyllä Alaska-postaukset vievät voiton! Matkakuume jo iskenyt.
  sinilintu_(at)hotmail.com

 • Reply Toimistohiirestä Leijonaemoksi lauantai, 29 marraskuun, 2014 at 19:14

  Tutustuin vasta nyt blogiisi, eli tämä juttu:)

 • Reply esko lauantai, 29 marraskuun, 2014 at 19:58

  Yellowstonen kansallispuisto

 • Reply Anonyymi sunnuntai, 30 marraskuun, 2014 at 11:00

  Alaska-jutut olivat mieleenpainuvimpia.
  Mukana arvonnassa.
  johanna.putaansuu(a)nastanakin.com

 • Reply Mannilainen sunnuntai, 30 marraskuun, 2014 at 17:16

  Aivan ihana blogi. Tällä hetkellä kiinnostaa Etelä-Afrikka, koska lähisukulainen viettää siellä vuoden, joten minua kiinnostavin blogiteksti on tällä hetkellä: "Me lähdetään Etelä-Afrikkaan safarille."
  virpi.yv(at)gmail.com

 • Reply tt3 sunnuntai, 30 marraskuun, 2014 at 17:27

  Alaskan jutut ovat olleet mahtavia!

  [email protected]

 • Reply tammmenterho sunnuntai, 30 marraskuun, 2014 at 19:34

  Löysin blogisi vasta hetki sitten, joten en ole kaikkia postauksia lukenutkaan, mutta jos tähän mennessä selatuista pitäisi sanoa mieleenpainuvin, niin varmaankin alaskaan liittyvät jäivät mieleen. Niitä tulee varmasti luettua vielä uudelleen ja uudelleen! T. Uusi lukija 😉 [email protected]

 • Reply Anonyymi sunnuntai, 30 marraskuun, 2014 at 19:44

  Puoli vuotta Australiassa -kirjoitus jäi parhaiten mieleen. Uskoisin, että tälläisellä reissulla on pitänyt olla mukana seikkailumieltä molemmilla. Hieno kirjoitus ja hienoja kuvia!

  [email protected]

 • Reply mariamaria sunnuntai, 30 marraskuun, 2014 at 21:06

  On niin paljon hyviä juttuja ja monikin on jäänyt mieleen. Tässä yksi
  http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/10/shell-beach-hiekaton-ranta-australiassa.html#sthash.X8NjpMni.dpuf
  marialuok(at)gmail.com

 • Reply Malaika sunnuntai, 30 marraskuun, 2014 at 21:09

  http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/04/caymansaaret-ei-pelkka-veroparatiisi.html
  Tämä oli yksi mieleen jäänyt ja mielenkiintoinen postaus
  janttarainen(at)luukku.com

 • Reply Kartsu sunnuntai, 30 marraskuun, 2014 at 21:11

  Kaikki sun matkapostaukset on kiinnostavia ja on mukava, että niissä on monenlaista maailmankolkkaa. Tämä on yksi suosikeista http://www.vaihdavapaalle.fi/2013/11/usa-kanada-roadtrip-osa-3-yellowstone.html kuten muutkin Kanada-postaukset
  karicepu(AT)gmail.com

 • Reply Jontey sunnuntai, 30 marraskuun, 2014 at 22:55

  Risteily karibialla

 • Reply Jari maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 00:05

  http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/08/taman-jalkeen-haluat-matkustaa-alaskaan.html

  Tämä postaus tuli niin sopivaan aikaan kun itsekkin olimme samoissa maisemissa. Kiitoksia hyvistä vinkeistä ja jutuista. Alaska on ehkä upein paikka missä tähän mennessä on tullut käytyä =)

 • Reply Anonyymi maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 02:52

  Tässäpä yks mun suosikeista, paikka minne olen aina halunnut matkata
  http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/02/machu-picchu-odotus-palkittiin.html
  arhippainen(at)luukku.com

 • Reply Anonyymi maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 04:10

  Alaskan roadtrip postaukset on jääneet mieleen, niihin maisemiin itsekin tahtoisin
  [email protected]

 • Reply Salama P maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 04:34

  No aivan ehdottomasti tämä!
  http://www.vaihdavapaalle.fi/search/label/Australia
  Nostan hattua, minusta ei olisi, jo tuon sängyn näkeminen kolottaa selkää
  arskari(at)gmail.com

 • Reply Anonyymi maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 07:12

  Puoli vuotta Australiassa – teksti oli mielenkiintoinen. Tällaiselle reissulle tarvitaan molemmilta seikkailumieltä ja rohkeutta. Aivan ihanaa olisi toteuttaa samanlainen reissu.

  [email protected]

  • Reply Anonyymi maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 07:31

   Voi vahinko. Pahoittelut, aikaisemmin lähettämäni kommentti olikin mennyt viestiketjuun vaikka en sitä aluksi löytänyt. Toisen kommenteistani voi poistaa. Kiitos. Terveisin Kaisu

 • Reply Anonyymi maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 08:24

  Haaveilen Afrikkaan matkustamisesta, joten kaikki sinne suuntautuvat jutut luen läpi isolla mielenkiinnolla!
  mussaka(at)luukku.com

 • Reply Anonyymi maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 09:51

  Junailu Alaskan vuoristossa, voi huhhuh mitä maisemia!
  [email protected]

 • Reply Maria maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 14:00

  Afrikan savannit villieläimineen.
  [email protected]

 • Reply Säppä maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 14:53

  Mä oon käyny moneen otteeseen ihailemassa Uruguayn postauksia – Colonia näyttää niin satumaisen kauniilta. 🙂 Sinne pääsenkin onneksi piipahtamaan tammikuussa!

 • Reply Katja maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 16:19

  http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/10/krokotiilinkesyttaja-sauli.html Saulin tarina oli ensimmäinen juttu jonka luin ja se on jäänyt parhaiten mieleen koska minulla oli todella huono päivä ja tämä juttu sai minut nauramaan vedet silmissä 😀 [email protected]

 • Reply Anonyymi maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 17:11

  Kaikki postaukset ovat olleet mahtavia. Ei sieltä voi valita mitään parasta. Kuvat ovat hienoja. Olen aina halunnut matkustaa mutta sille ei ole tullut vielä mahdollisuutta, nämä kivat saavat haluni vielä suuremmiksi
  Olen seurannut blogiasi anonyyminä noin puoli vuotta
  S:posti [email protected]
  Ps. Olisi kiva jos tekisit erikoispostauksen näin joulukiun kunniaksi että mihin maihin haluaisit vielä matkustaa ja miksi. Ja mikä on ollut tähän mennessä kivoin maa johon olet matkustanut

 • Reply Nina maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 17:40

  Pakettiautolla Australiassa on todella mahtava juttu. Itse suunnittelen maahan tutustumista miehen kanssa,kun saamme lapset pois pesästä,eli tuossa neljän viiden vuoden päästä.
  😉
  [email protected] gmail.com

 • Reply Milla maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 17:54

  Meinasin ensin valita jonkun matkailuun liittyvän postauksen, sillä niiden upeat kuvat vievät tälläisen kotihiiren elävästi aina uusiin maisemiin. 🙂
  Koiraihmisenä päädyin kuitenkin "Kunhan on terve" postaukseen. Tärkeä aihe ja teksti täyttä asiaa!

 • Reply Feygling maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 17:56

  Postaus EB:n tukehtumisesta tiineyteen on yksi mieleenpainuneista postauksista. Myös muut koirien jalostukseen liittyvät postaukset ovat mielessä. Alaska postaukset nostittavat matkakuumeen Alaskaan, jos sitä joskus…

  [email protected]

  PS. Toivottavasti ei tullut kahteen kertaan 🙂

 • Reply Milla maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 18:05

  Meinasin ensin valita jonkun matka-aiheisen postauksen, sillä ne niiden upeat kuvat vievät tälläisen kotihiiren aina uusiin maisemiin. 🙂
  Koiraihmisenä kuitenkin päädyin "Kunhan on terve" postaukseen. Aihe on tärkeä ja teksti on täyttä asiaa!

  [email protected]

 • Reply Milla maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 18:07

  Piru vie, ensin en saanut yhtäkään viestiä läpi ja sitten tuli tuplat! Noh, ainakin olen innokas kommentoija 😀

 • Reply Tiina maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 18:19

  Kaikki eläinjutut on huippuja, tässä yksi suosikeista http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/03/machu-picchun-elaimet.html

 • Reply Anonyymi maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 18:21

  Afrikka! Ensirakkauteni matkustelussa, safareille mikään ei vedä vertaa. [email protected]

 • Reply Anonyymi maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 18:24

  http://www.vaihdavapaalle.fi/search/label/Australia
  Kyllä se tämä on. australia on mulle henkilökohtaisesti tärkeä ja siksi terveiset sieltä lämmittävät
  [email protected]

 • Reply Sanna L maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 19:11

  Melkoinen arvonta!! Machu Picchu juttu oli mielenkiintoinen, itsekin aina haaveillut pääseväni sinne..ehkä vielä joskus..

 • Reply Anonyymi maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 19:11

  Postauksessa "oodi suomen metsille" oli sanoinkuvaamattoman hienoja värejä. Rakastan suomalaista metsää, siksi se jäi mieleen.

  [email protected]

 • Reply Anonyymi maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 19:27

  Machu Picchu ehdottomasti, sinne kun joskus pääsisi.

  [email protected]

 • Reply Anssi Korkiakoski maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 19:36

  Australian reissu on jäänyt mieleeni etenkin tuon pakun hajoamisen vuoksi, sillä kyllähän jokaiselle matkalle pienet vastoinkäymiset kuuluu. 🙂

  [email protected]

 • Reply Anonyymi maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 19:37

  http://www.vaihdavapaalle.fi/2014/02/machu-picchu-odotus-palkittiin.html
  Tuonne kun mieli halajaa itselläkin
  azlakki(at)luukku.com

 • Reply Anonyymi maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 19:50

  Olen ollut Afrikassa ja nämä kuvat herättivät suuren kaipauksen sinne!!
  Ihana blogi, Tulen seuraamaan tätä kiinnostuneena!!
  t. Hanna
  [email protected]

 • Reply Anonyymi maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 19:55

  Mahtava palkinto, mahtavia postauksia. Pohjois-Amerikka- ja Alaskajutut ovat eritoten jääneet mieleen, Denali – kun mä karhun kohtasin, voin kuvitella mikä riemuvoitto oli nähdä grizzlyjä tuolta etäisyydeltä. Roadtrippi on kyllä paras tapa tutkia usan kaltaista jättiläismaata.

  meruzi (at) hotmail.com

 • Reply Anonyymi maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 20:16

  Blogisi innoittamana mun on pakko päästä viel joskus Karibialle 😀 Postauksesi Kohuranta Karibialla -yhteydessä ollut kuva Saint Maartenin Maho Beachilta piirtyi verkkokalvolle sen verran tiukasti, että se vaan on p-a-k-k-o päästä näkemään itse. Eikä se ole edes unelma, vaan ihan oikea tavoite! 😉

  [email protected]

 • Reply Anonyymi maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 20:46

  Kuvat Alaskasta jäivät erityisesti mieleen, on ollut melkoinen risteily!
  sasijoko(ät)student.jyu.fi

 • Reply Kari maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 21:09

  Ehkä mieleenpainuvin juttu oli lentokoneista. Eli Lentokone- ja eläinspottailua Alaskassa ( http://www.vaihdavapaalle.fi/search/label/Lentokoneet ). Erityisesti kuvat oli minulle mieleen.

  Kari

  [email protected]

 • Reply Kari maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 21:15

  Ehkä mieleenpainuvin juttu koski lentokoneita. Eli se oli otsikoitu: Lentokone- ja eläinspottailua Alaskassa. Kuvat olivat erityisesti mieleeni.

  Kari, vahtolam(ät)gmail.com

  P.S. Edellinen kommenttini taisi mennä spammilaatikkoon.

 • Reply Sini maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 21:18

  Tykkäsin eniten delfiini-kirjoituksesta, joka oli otsikoitu seuraavasti: Kuuluuko delfiini altaaseen?

  Aihe on ollut meillä Tampereella puheenaiheena pitkin syksyä.

  sinikorhonensk(ät)gmail.com

 • Reply emilia kainulainen maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 21:28

  Australiapostaukset kuvineen ovat kyllä ihan huikeita. Wau. Aurinko on paistanut marraskuun aikana vain pari tuntia siniseltä taivaalta, joten kuvien sininen taivas on ihana näky.

 • Reply Anonyymi maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 21:29

  Eläimet jotenkin erityisesti aina sykähdyttää ja tarina Repsusta jotenkin erityisesti. Suosikkini on siis "Mieleenpainunein villieläinkokemuksemme".

  [email protected]

 • Reply Piivi Suuronen maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 21:30

  Alaskan reissu ja Machu Picchu on tuoreimpana mielessä. Tykkään blogistasi tosi paljon, kirjoitinkin joskus syksymmällä Päivän peiliin (Piivi olen mä) kuinka nautin kun köyhä työtön pääsee virtuaalimatkoille blogisi kautta. 🙂 Kuvat on ihan upeita, ja tykkään kun eläinkuvia on paljon, ne kiinnostaa maisemien ohella eniten. Jatka samaan malliin, mä pysyn kanavalla! 🙂

 • Reply Piivi Suuronen maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 21:38

  Ei taida nyt mun kommentti tulla läpi, kolme kertaa jo kirjoittanut hyväisen tarinan eikä sitä näy missään…. Alaska ja Machu Picchu oli mun suosikit anyway.

 • Reply Marika maanantai, 1 joulukuun, 2014 at 21:55

  Alaska (ja vanhemmista Australia) on ehdoton suosikki, haaveilen joskus itsekin reissaavani noihin paikkoihin.

 • Reply Saija tiistai, 2 joulukuun, 2014 at 08:35

  Alaska sen enempää erittelemättä, olet ikuistanut suuren haaveeni upeiksi kuviksi

 • Reply Anonyymi torstai, 11 joulukuun, 2014 at 06:41

  Eniten kiinnosti juttu Seattlesta.
  -aapee-
  narni4(at)outlook.com

 • Leave a Reply