Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sony A5100 – lemmikkikuvaajan unelmakamera

Jokainen joka on kuvannut joskus koiria, tietää miten pirun nopeita ne ovat liikkeissään ja kuinka täynnä tärähtäneitä kuvia muistikortti on sen jälkeen. Minulla on tästä vuosien ja taas vuosien kokemus. Sen vuoksi en elätellyt mitään järjettömän suuria toiveita, kun sain pari viikkoa sitten Sonylta testiin uuden A5100 järjestelmäkameran. Välillä on kuitenkin kiva yllättyä positiivisesti. 

Olen suoraan sanottuna hieman laiska kuvaaja. Älkää käsittäkö väärin, rakastan kuvaamista ja otan paljon kuvia, mutta ne aukot ja suljinajat… On minulla niistä jonkinlainen käsitys ja osaan tarvittaessa säätää niitä, mutta kuvaan mielelläni kameran valmiilla asetuksilla. Minulle siis tärkeintä on, että kamera tekee suurimman työn ja omaksi ongelmakseni jää vain kuvan sommittelu. Jotenkin kuvittelen, että suurin osa kuvailijoista on kuuluu tähän samaan kategoriaan vai olenko aivan väärässä? Kuvausharrastajat ovat sitten tietenkin asia erikseen. Älkää siis odottako minulta mitään kovin teknistä selostusta. Sitä varten postauksen alusta ja lopusta löytyy linkki, josta selviää kaikki oleellinen.

Parin viimeisen viikon aikana ei kuvaussää täällä Etelä-Suomessa ole ollut varsinaisesti suotuisa. Päinvastoin. On ollut synkkää, harmaata ja taivaalta on satanut vettä ja jopa jättimäisiä lumihiutaleita. Ilman testauksessa ollutta kameraa, en olisi todennäköisesti ottanut kuvan kuvaa. Kun sitten eräänä päivänä karkasin töistä jo kolmelta ja syöksyin puoli neljän aikaan pihalle kuvaamaan koiria valon ollessa lähinnä kateissa, en oikeastaan uskonut saavani tallennettua muistikortille mitään julkaisukelpoista.

Huomaattehan tuon Yumia kohti lehtävän pienen ”lumipallon”. Kuinka suureksi bordercollien silmät voivatkaan suurentua. 😀

Sony A5100 ominaisuuksiin kuuluu hybridiautomaattitarkennus, eikä se ole pelkkää sanahelinää. Räpsin näitä kuvia samalla, kun heittelin toisella kädellä lunta Yumille. Koirien kuvaus on välillä melkoista taiteilua, eikä puhettakaan, että siinä käytettäisiin jalustaa, vaan kamera heiluu mukana menossa. On siis todella tärkeää, ettei kamera ja objektiivi saa myöskään painaa liikaa. Paras kamerahan on se joka on mukana. Monta kuvaa on jäänyt vuosien varrella ottamatta, koska en ole jaksanut ottaa kameraa mukaan. A5100 on ihanan kevyt. Liiallisen painon vuoksi sitä ei ainakaan tule jätettyä kotiin, vaan se kulkee kevyesti mukana kaulalla tai käsilaukussa. 

Parin viikon aikana kamera kulki mukanani mm. hämärässä Murussa:

Halloween partyissa:

Ja viikonloppuna valoisan aikaan tietysti lenkeillä:

Tykästyin kamerassa erityisesti todella nopeaan tarkennukseen, keveyteen ja siihen, että sillä saa hämärässäkin hyviä kuvia. (Toki niitä tärähtäneitä kuvia poistelin nytkin muistikortilta, mutta mielestäni todella vähän ottaen huomioon miten vähävaloiset kuvauskelit kohdalleni osuivat.) Voin hyvillä mielin suositella A5100:sta pientä järkkäriä etsivälle, joka haluaa ottaa kuvia liikkuvista kohteista tai kuvailla hämärässä. Tietenkin kamera soveltuu erinomaisesti jokapäiväiseen kuvailuun ja matkoillekin. Minä tosin kaipaan reissussa yleensä enemmän zoomia, mutta eihän sekään ole mikään este. Tähän kameraan saa tietenkin ostettua myös zoom-objektiivin.

Paljon lisätietoa Sony A5100-kamerasta löydätte täältä.

Mutta arvaatteko mitä! Nyt seuraa se paras osuus. Nimittäin joku teistä saa itselleen Sony A5100-järjestelmäkameran! Saan arpoa lukijoilleni yhden tälläisen kameran, joka on mielestäni aivan mahtava juttu. Mutta malttakaa vielä hetki. Arvontapostaus on tulossa pian. 🙂

*Postaus toteutettu yhteistyössä Sonyn kanssa. Mielipiteeni kamerasta ovat kuitenkin täysin omiani.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

55 Comments

 • Reply Minttuli sunnuntai, 9 marraskuun, 2014 at 19:30

  Onpa laadukkaita kuvia! Ihanat koirakuvat ja bordercollie on hieno rotu!

  Jos nyt olisin hankkimassa uutta kameraa, tälläisen varmasti hankkisin. Mutta ei nyt passaa haaveillakaan..

 • Reply moonangel sunnuntai, 9 marraskuun, 2014 at 19:39

  Vau, todella hyviä kuvia kyllä saa tuolla 🙂

 • Reply pinnineppi sunnuntai, 9 marraskuun, 2014 at 19:49

  Kiitos! Millaisia kokemuksia sinulla oli tämän kanssa liikkeessä olevan otuksen kuvaamisesta?

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle sunnuntai, 9 marraskuun, 2014 at 20:24

   Ihan hyviä kokemuksia. Arvontapostaukseen on tulossa lisää kuvia 🙂 Sivuttaissuunnassa liikkuva koira oli marraskuisessa, valottomassa metsässä hieman haasteellinen kuvattava, mutta muuten kyllä kamera pysyi liikkuvakin koiran mukana. 🙂

 • Reply vera sunnuntai, 9 marraskuun, 2014 at 20:07

  Vau, tuleepa hyvälaatusia kuvia "liikkeessäkin"! 🙂

 • Reply Sandra sunnuntai, 9 marraskuun, 2014 at 20:32

  Iiih, iih, iiiiiih! Ihan kuin olisit lukenut ajatukseni! Blogissani avauduin juuri tänään tästä kamera-asiasta: mieli tekisi hirmuisesti uutta kameraa, mutta en ole yhtään selvillä tai varsinkaan vakuuttunut, mikä voisi olla se minulle sopiva vehje. Olen nimenomaan kaltaisesi hyvän päivän kuvaaja, joka tykkää sommitella vaan ei säätää… Niin, ja jahtaan kameralla niitä kahta sinne tänne hämärässä nytkähtelevää kattia, joista toisella on vielä tumma, kameran tarkennusta hämäävä nassu. Ei ole helppo tehtävä. Nämä ottamasi Sony-kuvat näyttävät hurjan hienoilta (ja malli aivan ihastuttavalta! <3), joten jos olisin koira, niin häntäni hakkaisi parhaillaan ovenkarmeihin. Eli turha ehkä sanoa, että odotan arvontaa kuin lehmä kesää! 😉

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 17:19

   No mutta mahtavaa, että osui postaus hyvään saumaan! En itse pahemmin kuvaile sisällä, kun koirien kanssa nuo ulkotouhut on paljon mielekkäämpiä, mutta sisäkissojen kohdalla homma on tietenkin aivan toinen 🙂 Sisällä, hämärässä, liikkuvien kohteiden kuvaaminen on ehkä se vaativin kuvauslaji 😀 Onnea tulevaan arvontaan!

 • Reply Tintin sunnuntai, 9 marraskuun, 2014 at 21:50

  Vau tosi kivoja kuvia! Varsinkin toi viiminen 🙂 Kuulostaa kyllä ihan unelmakameralta!

 • Reply Annika - Tarinoita Maailmalta sunnuntai, 9 marraskuun, 2014 at 22:58

  Hei kiitti vinkistä!! Nyt kun just eilen tuli tuo nelijalkainen kaveri taloon, niin on kamerat räpsinyt..ja se on muuten pienen rodun pennuksi yllättävän vikkelä, joten muistikortilla oli 'yks jos toinenkin' harmaa pallo vaan kuvassa 😀 Ton pennun kuvaaminen on muutenkin niin huvittavaa, kun eihän se vielä ymmärrä mitään komentoja, niin aika tuuripelillä mennään. Aivan ihana nuo sun bordercollien silmät, kylläpä ne tosiaan odottaa tuota lähestyvää lumipalloa 😀

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 17:21

   Voi miten ihana kuulla, että teille on tullut koiranpentu <3 Lähdenkin tästä heti sun blogiin tutkimaan löytyykö sieltä aiheesta lisäinfoa! Tulet siis tutustumaan koirakuvauksen saloihin paljon tässä lähitulevaisuudessa 😀

 • Reply Maarit maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 04:00

  Minulla on tällä hetkellä Fuji X-E1 joka on liikkuvien kohteiden kuvaamiseen itseasiassa aika huono. Olen sillä kyllä kuvannut koiria ja hevoskisoja, mutta välillä olen silti kaivannut peilikameraa käyttööni, jotta noiden nopeiden tilanteiden kuvaaminen olisi helpompaa. Peilittömään siirryin vanhasta järkkäristä kameran koon vuoksi.

  Minua kiinnostaisi kovasti Sonyn A7. Sitä olen moneen kertaan käynyt kaupassa kokeilemassa, mutta vielä ei ole ollut mahdollisuutta vaihtaa. Tosin siinäkään ei ole tarkennus vielä ihan huippunopea, mutta muut ominaisuudet houkuttaisivat kyllä kovasti. Minulla on melkein jatkuva kuume kuvauskaluston päivitykseen. 🙂

  Tuo kokeilemasi kamera on varmasti loistava monelle harrastajalle ja saattaa innostaa harjoittelemaan enemmänkin kuvaamista!

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 17:34

   Meillä on siis yhteinen haave 😀 Minäkin olen kovasti himoinnut tuota Sonyn A7 ja käynyt näpelöimässä sitä liikkeissä.

 • Reply Anna / Tämä matka-blogi maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 04:48

  Voi 😀 tuota koiraa ja sen silmiä. Ihana!

  Koiria on niin hauska kuvata. Siinä ei tosiaan mitään jalustoja viritellä vaan annetaan vain palaa.

  Itse olen jotenkin henkisesti jumissa Canoniin ja en ole edes testaillut muita. Pitäisi kyllä.

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 17:39

   Yumilla on muutenkin ihan supersuuret silmät ja sitten ne vielä tuossa suurenevat entisestään 😀 Mä tykkään tutustua uusiin kameroihin. Kotona meillä on Olympus ja miehellä Canon, mutta ihastuin jo ennen tätä testikameraa Sonyn kameroihin 🙂

 • Reply Tillariina K. maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 04:51

  Hmm…miksi minulle ei oo ikinä tarjottu mitään kameraa testaukseen? 🙂 Odottelen arvontaa mielenkiinnolla! Laukkukamerana on yksi Sony, mutta se alkaa olla hieman ajastaan jo jäljessä.

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 17:43

   Kamerat tosiaan päivittyvät sellaista vauhtia, että niissä ei meinaa perässä pysyä 🙂 Oma nelisen vuotta vanha kamerani alkaa olla jo historiallinen, kun tähän testikameraan vertaa, etenkin nopeudessa ja tarkennuksessa.

 • Reply Katinka maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 06:11

  Kuullostaa erittäin näppärältä kameralta. Olen kuullut, että Sony on hyvin varteen otettava vaihtoehto kameramarkkinoilla. Eräs ystäväni vaihtoi Nikonin järkkärin Sonyyn.

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 17:44

   Sonylla on tosiaan oikein varteenotettavia vaihtoehtoja kameraostoksia suunnitteleville. Tykkään niistä kovasti 🙂

 • Reply Soleil maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 06:38

  Sony on kyllä paras merkki. No, tuo on kyllä mielipidekysymys. 🙂

  Kun ostin pienen Sony pokkarin en tiennyt, että sillä saa niin hyviä maisemakuvia, mutta valovoimaisuuden takia olen myös oikein tyytyväinen ollut sisällä otettuihin kissakuviin.

  Itse välillä katselen pieniä peilittömiä kameroita, Sonyn NeX-7 ja 6000, mutta tuollaisen hankittua pitäisi olla useampi objektiivi ja sen myötä mukana kannettava lisääntyy ja sitä en välttämättä halua. Se pieni kaulalla roikkuva kamera matkoilla on suurta rakkautta. Viikonlopun retkellä luonnonsuojelualueella olisi toivonut, että saisi parempia lintukuvia, kaukana olevista linnuista. . 🙂

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 17:47

   Ai sinäkin kuvaat Sonylla! Sulla on kyllä blogi upeita kuvia täynnä 🙂 Kiva kuulla, että olet ollut kameraan tyytyväinen. Lintukuvia varten tarvittaisiin tosiaan jo melkoisesti zoomia ja sitten se kannettavuus taas kärsii 😀

 • Reply //aNNiKa maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 07:19

  No on kyllä kamerassa jotain hyvää, kun noin hienot kuvat oot saanut napattua. Yleensähän ehkä yksi kuva 20 otetusta onnistuu liikkuvien karvapallojen kanssa 🙂

 • Reply Soile Jalkanen maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 08:19

  Mahtavia ja tarkkoja kuvia 🙂 oon kans aina toiminu automaattiasetuksilla varsinkin jos liikekuvaa haen koska en millään osaa säätää siihen tilanteeseen sopivaksi noita lukuja :/ ja kun melko lyhyt kärsivällisyys edes opiskella niin helpoin vaan laittaa kamera tekemään kaiken työn 😀 harvoin tulee kuljetettua tuota järkkäriä mukana ja sit myöhemmin harmitellu kun hyvät kuvasaaliit menneet ohi. Ehkä jos saisi ostettua tälläsen "pikkukameran" joskus 🙂

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 18:10

   Aivan samat kokemukset meillä siis 😀 Kameran pitää olla sellainen, että sitä jaksaa kantaa bodaamatta mukana 😀

 • Reply Sirpa maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 09:02

  Kameran keveys, hyvillä ominaisuuksilla alkaa olla näin jo elämää enemmänkin tallanneen naisimmeisen mielessä. Jälleen viime reissulla tunsin järkkärin painon hartioissasni päivän jälkeen.:)

  Hienot kuvat, myös hämärässä otetut.

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 18:15

   Kiitos 🙂 Varsinkin pidemmillä kuvausretkillä sen ison järkkärin painon alkaa todellakin huomata. Tuollainen kevyt pikkujärkkäri kulkee mukana ihan huomaamatta.

 • Reply Weetu maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 10:59

  Kiva tämä merkintä, laajasti olet kertoillut ja bc on rakkaus<3

  Tahtoisin korjauttaa että tuo Sonyn kamera on puolijärkkäri eli ns mieman perus digipokakria tehokkaampi. Katselin kameran tietoja ja jotenkaan en uskoudu siihen, että tuo täysin järjestelmäkamera olisi. Kamerasta puuttunee tyypillisä järkkärin ominaisuuksia, joita jokasessa järkkärissä löytynee. Noita puolijärkkäreitä mainostetaan järkkärin nimellä, mikä on mielestäni väärin, koska antaa ostajalle väärän kuvan.
  Digipokkareihin on tullut tämä jäljitellään hieman järkkäreitä ominaisuus joka on siis mm tuo objektiivin vaihtaminen.
  Vaikkakin ihan laadukkaita kuvia tuolla näköjään tulee 🙂

  • Reply Maarit maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 13:23

   Tuohon haluan kommentoida terminologian vuoksi. Esitelty kamera on peilitön järjestelmäkamera. Puolijärjestelmäkamera on terminä väärä, jota käyttävät jopa myyjät, tosin useimmiten muissa kuin oikeissa kameraliikkeissä. Järjestelmäkameraksi kutsutaan kameraa jonka objektiivit ovat vaihdettavissa. Perinteisten pelijärjestelmäkameroiden rinnalle on tullut näitä peilittömiä ja tuon peilittömyyden ansiosta kameran koko on saatu pieneksi. Usein näissä peilittömissä kameroissa on kuitenkin huomattavasti suurempi kenno kuin pokkareissa. Esimerkiksi esitellyn A5100 mallin kennoko (aps-c) on sama kuin harrastajatason Canon- ja Nikon peilijärjestelmäkameroissa. Kyseistä kennokokoa sanotaan puhekielessä kropiksi. Tällä hetkellä Sony on ainoa joka on tuonut peilittömille markkinoille myös täydenkennon järjestelmäkameroita A7sarjallaan. Monista edullisemmista peilittömistä on jätetty esimerkiksi etsin pois, jonka ansiosta kameran hinta ja koko on saatu alemmas. Peilittömät järjestelmät ovat monella valmistajalla vielä kehitysvaiheessa ja siitä syystä esimerkiksi tarkennus ei ole kaikissa vielä peilijärjestelmäkameroiden tasolla. Esimerkiksi Sonyn, Fujin, Olympuksen ja Panasonicin parhaat peilittömät ovat jo sellaisia, että moni ammattilainen käyttää niitä työssään. Postauksessa esiteltyä kameraa on siis oikein kutsua järjestelmäkameraksi. Netti on pullollaan lisää tietoa aiheesta, tosin tietoa etsiessä on hyvä olla jossain määrin lähdekriittinen.

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 18:18

   Kiitos Weetu kommentistasi ja Maaritille iso kiitos vastauksesta tähän asiaan. En todellakaan olisi osannut itse vastata lähellekään yhtä hyvin. Ihanaa, kun jotkut ovat oikeasti perehtyneitä asiaan ja jaksavat vielä jakaa tietämystään! 🙂

 • Reply Párekin Palvelijatar maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 13:00

  Voi tuohan vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta! Olen pettynyt Nikon J1:n liikkuvan kuvan asetukseen, ei tule hyvää jälkeä! Eikä Coolpixinkään urheilutoiminto ole oikein mistään kotoisin. Tuollainen Sony olisi unelma!!!

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 18:19

   Harmi, että olet joutunut pettymään kameraasi. Nikon on minulle aivan vieras merkkinä, eikä minulla ole siitä mitään kokemusta. Tämä Sony kyllä oli hyvä kamera 🙂

 • Reply Eveliina maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 15:03

  Hyviä kuvia ja tuo viimeinen on aivan mahtava! Jään odottamaan arvontaa! 😛 T. Eräs minijärkkäriä kaipaava valokuvaushullu

 • Reply Vikki maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 17:55

  Erittäin hienoja kuvia olet saanut, noin vaikeassa valossakin. Vaikuttaa mukavalta kameralta ja tosiaan ei ole kynnystä ottaa mukaan.
  Välillä ihmettelen miten jaksan/viitsin kantaa mukanani tätä kaikkea kuvauskalustoa. Olen kovasti opetellut menneenä kesänä kuvaamaan manuaaliasetuksilla, koko ajan sitä jotain oppii mutta niin paljon on opittavaa edessä.

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 18:24

   Kiitos Vikki! Kyllä minäkin välillä intoudun kuvailemaan manuaaliasetuksilla ja niiden opettelu on oikeasti ihan palkitsevaa. Silloin kuitenkin, kun hyvä kuvaustilanne uhkaa karata muuten ohitse, on vain niin paljon turvallisempaa valita joku idioottiasetus ja painella laukaisinta 😀

 • Reply ellu. maanantai, 10 marraskuun, 2014 at 22:42

  Kivan näköisiä kuvia ja ehdottomasti omaan silmään tosi nätti kamera! Luovuin pari vuotta sitten järkkäristä, koska en yksinkertaisesti jaksa raahata sellaista tiiliskiveä mukana joka paikassa ja tilalle hankin Canonin pokkarin. On ihan kiva pikkukamera, mutta jotenkin se johtojen kanssa plärääminen ja säätäminen silti ärsyttää.. ja nyt kun hankin tuon Lumian 1020 (41mp kamera), niin pokkarikin jää auttamatta turhaksi. Onhan tossa puhelimen kamerassa paljoti puutteita (ei mm. tarkenna kovin lähelle, mitä taas itse kameralta vaatisin, TOSIN tuohonkin on hankittavissa jokin erillinen pieni "objektiivi" :D), mutta nyt se kulkee automaattisesti aina mukana, eikä tarvii niitten johtojen kanssa tapella 🙂 Taidan olla liian mukavuudenhaluinen! 😀

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle tiistai, 11 marraskuun, 2014 at 06:31

   Et ole mun mielestä ollenkaan liian mukavuudenhaluinen. Se johtojen kanssa puljaaminen ON tosi ärsyttävää. Itse en ole sitä kyllä harrastanut vuosiin, kun muistikortin saa tyrkättyä suoraan läppäriin. Mutta toinenkin vaihtoehto on näissä uusissa kameroissa. Nimittäin esim. juuri tuossa A5100:ssa on wi-fi! En tiedä miten se tarkalleen toimii, mutta käsittääkseni saa ihan langattomasti siirrettyä kuvia 🙂

 • Reply Laura tiistai, 11 marraskuun, 2014 at 09:34

  Hmm.. oma koira vaan tuijottaa 99% ajasta kameraa.. Se on linssilude sanan joka merkityksessä :') Näppäränkokoiselta näyttää kamera ainakin, vähän matkustusystävällisempi kuin perinteiset järkkärit?

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle tiistai, 11 marraskuun, 2014 at 19:47

   Linssiludekoirista onkin haastavampi saada liikekuvia 😀 Mun toinen koira on vähän sellainen myös. Tuo A5100 on kyllä tosi kivan kokoinen ja painoinen. Mulle siinä on matkoille liian vähän zoomia, kun eläimiä tykkään kuvailla, mutta maisemakuvaukseen yms. se olisi kyllä oikein passeli.

 • Reply orvokki tiistai, 11 marraskuun, 2014 at 14:36

  Hieno postaus ja upeat testikuvat olet ottanut.
  Itsekin suht aloittelevana kuvaajaharrastelijana tykkään käyttää valmiita asetuksia (laiskuusko estää opettelemasta) Nyt on ollut vajaa vuosi järkkäri, kun loistopokkarini meni rikki. Pokkari kulkee helpomminm mukana ja sillä saa äkkiä otettua tilannekuvia kaupungissa ym. toisin kuin järkkärillä, olen huomannut.

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle tiistai, 11 marraskuun, 2014 at 19:49

   Kiitos Orvokki 🙂 Kyllä se pieni kamera tulee tosiaan aivan eri tavalla otettua mukaan joka paikkaan ja helpommin ehkä kaivettua esillekin.

 • Reply MatkaMartta keskiviikko, 12 marraskuun, 2014 at 11:49

  Ihana blogi ja hienoja kuvia! Minä olen vajaan vuoden kuvannut nyt innoissani järkkärillä (Nikon D5100) Tykkään kokeilla niillä suljinajoilla jne.pelaamista, mutta joskus toki automaatinkin näppään päälle. Kesällä ostin ensimmäisen älypuhelimeni, kyllähän silläkin näppärä on kuvia ottaa ja tykkään vähän niinku pokkarin korvikkeena. Kieltämättä järkkäri joskus tuntuu suurelta, mutta aika usein onneksi jaksan napata sen mukaan. Odotan jo Afrikkakuvia. Mukavaa reissua!

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle keskiviikko, 12 marraskuun, 2014 at 19:39

   Kiitos kivasta kommentistasi 🙂 Se on hyvä, että kamerasta löytyy toiminnot sekä manuaalilla että automaatilla toimimiseen, niin löytyy säädöt joka tilanteeseen.

 • Reply Anonyymi keskiviikko, 12 marraskuun, 2014 at 14:42

  Ei tarvii vastata jos tungettelen liikaa, mut miten sait sonyn yhteistyöhön? Kivoja kuvia oot ottanu, tykkäsin etenki tosta jossa koira juoksee keppisuussa, hieno tunnelma!

 • Reply AnnaS keskiviikko, 12 marraskuun, 2014 at 15:22

  Hienot kuvat! Bordercollie on tosi kaunis koira ♥.
  Eläinten kuvaus on todellakin haastavaa, jos haluaa tallentaa muutakin, kuin tärähtäneitä ja tai pelkästään vauhtiviivoja kuviin.

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle keskiviikko, 12 marraskuun, 2014 at 19:41

   Kiitos AnnaS 🙂 Onhan ne vauhtiviivatkin joskus ihan kivoja noin niin kuin taiteellisessa mielessä 😀 Mutta kyllähän sitä yleisesti ottaen haluaisi kameralle tallentuvan tarkkoja kuvia!

 • Reply Anonyymi torstai, 13 marraskuun, 2014 at 12:02

  Eikö sielä etelä afrikassa ole ebola?

  • Reply Elina / Vaihda vapaalle torstai, 13 marraskuun, 2014 at 12:21

   Ei ole. Kyllä se ebola on Länsi-Afrikassa ja sieltä ebola-alueelta on tuhansia kilometrejä Etelä-Afrikkaan.

 • Reply Sini keskiviikko, 22 toukokuun, 2019 at 14:25

  Moi!

  Löysin näin monta vuotta myöhemmin tämän postauksen. Minulla on tuo samainen kamera, mutta on todella hankalaa saada kuvia liikkuvista koirista. Oliko näissä käytössä ihan automaattiasetukset, vai millä nämä ihanat kuvat on otettu?

  • Reply Elina | Vaihda vapaalle keskiviikko, 22 toukokuun, 2019 at 14:48

   Hei Sini! Nyt en kyllä näin monen vuoden jälkeen muista, kun kamera oli minulla lainassa vain muutaman viikon.

  Leave a Reply