Suomen suurin matkablogiyhteisö

Blogien seuraaminen Facebookin kautta ja paluu Alaskaan

Bloggerin kautta blogin seuraaminen on helppoa, jos itse bloggaa. Kaikki eivät kuitenkan ole bloggaajia, mutta lukevat silti mielellään blogeja. Monilla blogeilla, kuten tällä omallanikin on Facebook-sivut. Blogin seuraaminen Facebookin kautta on kuitenkin hieman kinkkisempää.
Siellä kaikkea nimittäin säätelee mystinen ja monimutkainen Facebookin
algoritmi, jonka toiminnasta ei oikein ole perillä kukaan muu kuin ehkä FB itse.

Yksi selitys on, että algorytmi toimii suosimalla kiinnostavia ihmisiä / yrityksiä / sivustoja. Mitä enemmän jokin
FB-postaus saa tykkäyksiä tai kommentteja, sitä laajemmalle ryhmälle
postaus näytetään. Viimeisimmän kuulleeni tiedon mukaan tämäkin olisi jo vanhentunut toimintamalli, mutta tiedä sitten. Olen ainakin itse huomannut sen pitävän melko hyvin paikkaansa. Käytännössä ei siis riitä, että tykkäät jostain sivustosta (tai olet jonkun kaveri) nähdäksesi kaikki tämän julkaisemat kuvat ja kirjoitukset. Todennäköisesti paljon menee ohitse. Yritysten FB-sivujen kohdalla tälle on ihan selkeä syy. Facebook haluaa, että yritykset maksavat näkyvyydestä. Samat lainalaisuudet koskevat kuitenkin myös ei-kaupallisia sivuja.

Jos olet kiinnostunut näkemään kaikki jonkin sivuston Facebook -julkaisut, siihen on kuitenkin olemassa keino. Mene sivulle ja klikkaa ”Saa ilmoitukset” tai kuten kuvassa englanninkielisessä FB:ssä ”Get notifications”. Näin kaikki kyseisen sivun julkaisut näkyvät seinälläsi (et siis kuitenkaan saa niistä mitään erillistä ilmoitusta). Helppoa ja toimivaa, mutta harva tästä taitaa tietää?  

Alaska roadtrip

Sitten niihin oleellisempiin asioihin. Nyt on pieni hyppäys Rioon selätetty ja palaan blogipostauksissa alkukesän Alaskan
matkamme toiselle osiolle eli roadtripille. Vaikka Alaskan risteily oli
hieno ja unohtumaton kokemus, nautin tästä jälkimmäisestä osuudesta
vielä enemmän. Roadtrippailussa on niin hieno
vapaus suunnata auton nokka milloin minnekin ja pysähtyä milloin
huvittaa. Tähän kun lisätään se, että Alaskan maisemat ovat todella
palkitsevia, ei autossa istuminen todellakaan maistu puulta.

Tälläisen reitin ajelimme viikon aikana:

Tässä hieman maistiaisia tulevista blogipostauksista.

Pysy siis kanavalla, jos haluat nähdä lisää Alaskan eläimiä sekä henkeäsalpaavia maisemia. Narulelu maailmalla -blogin Facebook-sivulle pääset TÄSTÄ.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Terhi tiistai, 29 heinäkuun, 2014 at 01:09

  Vau, taas kerran… Noi kuvat on kyllä kuin postikortteja!! 🙂

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 29 heinäkuun, 2014 at 04:41

  Aikamoisia teasereita ;). Odotan innolla tulevia postauksia! Ja hyvä vinkki tuo Facebook-juttu 🙂

 • Reply Jenna tiistai, 29 heinäkuun, 2014 at 04:57

  Ööh…ihan sanaton fiilis jää noista kuvista!! Lisää odotellessa 🙂

 • Reply PauMau tiistai, 29 heinäkuun, 2014 at 08:42

  Aika viileä fiilis 🙂 Mielenkiinnolla odotan juttuja maailmankolkasta, joka on itselle ihan tuntematon.

  • Reply Elina / Narulelu maailmalla tiistai, 29 heinäkuun, 2014 at 12:06

   Joo, Alaskassa ei paljon helteitä näkynyt! Tuo osavaltio on monelle tuntematon, mutta olisi kyllä ehdottomasti tutustumisen arvoinen 🙂

 • Reply Jenni tiistai, 29 heinäkuun, 2014 at 14:31

  Vau minkä näköisiä maisemia, innolla odotan näitä! Ja tuosta blogien seuraamisesta: itse käytän RSS-lukijaa. Ei jää mitään näkemättä, eikä ole riippuvainen Bloggerista. Mietin joskus, pitäisikö tästä kirjoittaa blogiin vinkkipostaus, koska ilmeisesti RSS-lukijat ovat tietotekniikkaporukan ulkopuolella vähän tuntemattomampi juttu.

 • Reply Vailla Pysyvää Osoitetta tiistai, 5 elokuun, 2014 at 16:56

  Mahtava tuo orava, joka komentaa seuraamaan! 🙂 Ja noissa Facebookin algoritmeissä on tosiaan hankala pysyä perässä. Välillä harmittaa, kun tietää missaavansa joitakin hyvienkin kaverien päivityksiä, mutta en ole jaksanut erikseen tehdä jokaiselle tuota "Saa ilmoitukset" -juttua. Välillä se kaksi klikkaustakin vaan on liikaa vaadittu. 😀 Noh, toisaalta yritän muutenkin vierottaa itseäni sosiaalisesta mediasta (vaikka bloggaajana ei ehkä pitäisi).

  • Reply Elina / Narulelu maailmalla tiistai, 5 elokuun, 2014 at 18:12

   Facebookissa ja sen toiminnoissa olisi opettelemista pitkäksi aikaa ja sitten, kun niistä kaikista olisi perillä, porukka onkin siirtynyt jo johonkin uuteen sosiaalisen median kanavaan 😉 Tunnen itseni toisinaan jo kolmekymppisenä ihan liian vanhaksi… Ei se somesta vierottautuminen välttämättä mikään huono juttu ole.

  Leave a Reply