Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Ivalojoen Kultala rakennukset Hammastunturin erämaassa

sunnuntai, 25 heinäkuun, 2021

Ivalojoen Kultala rakennukset Hammastunturin erämaassa.

Ivalojoen Kultala rakennukset Hammastunturin erämaassa 2021. Vuonna 1996 rakennettu tupa sijaitsee komealla paikalla Ivalojoen pohjoisrannalla pihapiirissä, jossa on myös historiallinen 1860-luvun lopulla rakennettu Kultalan Kruunun Stationi sekä alkuperäiset varastoaitta ja rantasauna. Pihapiiristä löytyy myös alkuperäisten piirustusten mukaan rakennettu suuri leipomo sekä Kultalan väentupa, jota vuokrataan yrityksille ja yhdistyksille. Pihapiiri on museoaluetta. Pihapiirissä liiteri-ulkokäymälä ja tulentekopaikka. Rakennuksen yhteydessä myös 8 hengen autiotupa. https://www.luontoon.fi/ivalojoenkultalavuokratupa. Alkuperäisiä rakennuksia ovat Kultalan pääkartano, viereinen aitta sekä sauna ja uudelleen rakennettuja väentupa ja leipomo. Metsähallitus rakensi palaneen autiotuvan tilalle uuden 1996. Kultalan riippusilta uusittiin 1997. https://www.kultahippu.fi/tarinat-2/ivalojoki/kultala/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply