Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Ali Leiniö Vs Kalliopoika erävideot

keskiviikko, 19 syyskuun, 2018

Ali Leiniö Vs Kalliopoika erävideot.

Ali Leiniö tekee suosittuja Youtube erä ja vaellus videoita. Mikä sitten lienee suosion syynä? Kalliopoika on urautunut ja jämähtänyt vanhaan luontovideo moodiin ja siksi näille videoille ei ole kysyntää. Ei uuden polven retkeilijä jaksa kiinnostua pelkästään luonnosta. Retkibuumin ollessa edelleen nosteessa, uudet vaeltajat haluavat kokea elämyksiä enemmän kuin itse luonnon kauneutta ja rauhallisuutta.

Nyt on ollut jo kauan muodissa käydä kaikki Kansallispuistot läpi, ja tämä tuntuu olevan varsinainen kilpailu, kuka käy ne nopeimmin läpi. Jouni Ohtamaa videot eivät kerää enään suuria katsojamääriä verrattuna esim Ali Leiniöön ja Eetun Völjyssä tekijöihin. Katsojat haluavat kuulla tarinoita leiri elämästä, katsella nuotion loimua ja ”olla tulilla” Vanhanaikaisten vaellus videoiden aika on mennyt ohi. Katsoja haluaa samaistua videon tekijään ja olla parhain kaveri tämän kanssa, siksi on tärkeää kuvata paljon itseä ja kertoilla mukavia positiivisia juttuja luonnosta ja leirillä oleilusta. Tuossa alhaalla esimerkkinä video siitä vanhanaikaisesta menosta kuvata luontoa. Rauhaisa tunnelma jossa pääosassa on Lapin erämaa, kosket, purot ja karu luonto. Muutama sata katsojaa videoilla ja aikaa on kuitenkin mennyt yhden videon tekemiseen kymmeniä tunteja, niin materiaalin kuvaamisessa, kuin itse videon editoinnissa ja suunnittelussa.

Suomen Kansallispuistot:
Etelä-Konnevesi, Helvetinjärvi, Hiidenportti, Hossa, Isojärvi, Itäinen-Suomenlahti, Kauhaneva-Pohjankankangas, Koli, Kolovesi, Kurjenrahka, Lauhanvuori, Leivonmäki, Lemmenjoki, Liesjärvi, Linnansaari, Nuuksio, Oulanka, Pallas-Yllästunturi, Patvinsuo, Perämeri, Petkeljärvi, Puurijärvi ja Isosuo, Pyhä-Häkki, Pyhä-Luosto, Päijänne, Repovesi, Riisitunturi, Rokua, Saaristomeri, Salamajärvi, Seitseminen, Selkämeri, Sipoonkorpi, Syöte, Tammisaaren saaristo, Teijo, Tiilikkajärvi, Torronsuo, Urho Kekkosen Kansallispuisto, Valkmusa.

Erämaan armoilla- Urho Kekkosen Kansallispuisto Saariselkä 4-5.7.2018. Retki Lappiin erämaahan UKK puistoon kesällä. Saapuminen Aittajärvelle illalla Keskiviikkona. Leirin pystytys ja iltasella vaellus Snellmanin majalle ja Suomun Kolttakentälle. Torstai aamu alkaa Suomujoen yli kahlaamalla ja matka jatkuu kohti Sudenpesän varauskammia. Käymme tällä reissulla Sotavaaranojan tulipaikalla katsomassa mahtavaa pientä vesiputousta joka virtaa kahden kallion puristuksessa.
Music: Inner Journey
Genre: Dance https://audionautix.com/index.php
Sovereign Quarter by Kevin MacLeod http://freemusicarchive.org/music/Kevin_MacLeod/Calming/Sovereign_Quarter
Attribution 3.0 Unported (CC BY 3.0) https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/
Maanmittauslaitoksen avoimen tietoaineiston lisenssi 16.1.2015 alkaen https://www.maanmittauslaitos.fi/avoindata-lisenssi-cc40
https://www.mapant.fi/about.php Voit käyttää MapAnt-sivuston tietoja vapaasti Creative Commons-lisenssin mukaisesti.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Vesa Ronkainen lauantai, 21 syyskuun, 2019 at 10:08

    Moro!
    Leiniö tekee hyvää retkeilyyn kannustavaa materiaalia. Lisäksi hänen persoonansa on mukava, jota jaksaa seurata. Tuo Eetu on vähän liian pitkillä ja verkkaisilla juttutuokioillaan vähän puuduttava seurattava. Molemmilta itse odottaisin lisää kartan lukua suunnitelmista ja toteutumista. Voisi kertoa myös, että pitikö kartta paikkansa ja tuliko reiteillä yllätyksiä kartan ja maaston suhteen. On monia detaljeja, mitä noihin retkiin voisi sisällyttää, mutta voipi mennä ison porukan mieltymysten ohi, mutta aina jotain pientä uutta (rinkan paino, varustusta yms, vaikka tekstinä videoiden jälkeen?).

  • Leave a Reply