Kansallispuistot

Muikkupuro ja Kokalmuksen laavu- Hossan Kansallispuisto

keskiviikko, elokuu 21, 2019

Hossan parhaat näkymät-Muikkupuro ja Kokalmus

Hossan Kansallispuisto näyttää parhaat puolensa vaellusvideossa joka on kuvattu 3.6.2019 Hossan kansallispuistossa. Päiväretki etenee Muikkupuron laavulle jossa pääset ihailemaan mutkittelevaa kirkasvetistä matalaa puroa. Täältä matka jatkuu kangasmaastoa pitkin kohti Kokalmuksen laavua jossa kuvaan ilmasta Hossan parhaita näkymiä DJI Mavic 2 Pro dronella. Videolla näkyy myös Alavalkeisen autiotupa.

Tilaa Kalliopoika Youtube videokanava. Klikkaamalla kellon kuvaa saat heti katsottavaksi uusimmat luonto ja vaellusvideot. Kanavan tilaaminen on ilmaista. Tilaa kanava tästä linkistä klikkaamalla

Kalliopoika instagram

Ilmakuvat ja videot

Marjis3 Youtube: Koneet ja laitteet

Matkakertomukset Blogi

 

Yleinen

Taivalkoski Jokijärvi Kalle Päätalon lapsuusmaisemat

maanantai, elokuu 19, 2019

Niittysauna Taivalkoski Jokijärvi Kalle Päätalon maisemissa

Tyräjoen niittysauna Taivalkosken Jokijärvellä Tyräjoen rannalla. Vanhaan aikaan ihmiset yöpyivät tässä saunassa kun kävivät tekemässä heinänkorjuu töitä. On se matala tuo sisäkatto! Iskin sitten pääni kattoon vaikka siitä ensin kovasti varoittelin. Kyllä vanhat saunat ja rakennukset on hyvä säilyttää jälkipolville.

 

Kansallispuistot

Suomujoen ylitys Aittajärvellä UKK puistossa

lauantai, elokuu 17, 2019

Saariselkä Suomujoen kahluupaikan ylitys Aittajärvellä

Urho Kekkosen Kansallispuisto Aittajärvi Suomujoen ylitys vuonna 2018 kesällä. Nyt tuossa joen ylitys paikalla ei ole enään vaijeria. Suomujoen kahluupaikalla on joen pohjaan laitettu oranssit merkinnät joita pitkin on helppo ylittää joki.