Kohti seuraavaa reissua

Viimeiset pari vuotta ovat olleet kyllä tämän yli 50 vuoden oman matkani erikoisimmat. Ei tule tullut matkustettua edes työmatkoja, saatikka mitään lomamatkojakaan. Onneksi kuitenkin tähän saakka on selvitty ilman suurempia sairausosumia ja ensi viikolla pääsee kuulemma jo varaamaan itselle rokotusaikaa. Olisiko jo nyt aika katsella seuraavaa matkaa, se olisikin tällä kertaa työmatka. Matkustamiseen vain pitää vielä tulevien kuukausien aikana suhtautua sovivalla varovaisuudella. Enää ei kannata lähteä reissuun aivan samalla tavalla kuin mitä itse teki joskus silloin nuoruuden vuosina 90-luvulla, nyt pitää varmistaa moni asia ennen lähtöä.

Tämä tauko matkustamisessa on tuonut lisäaikaa myös oman itsensä ja kehonsa kuuntelemiselle ja yksi asia, mitä olen tänä aikana opiskellut, ovat erilaiset luontaistuotteet. Itse en ole aiemmin käyttänyt kuin D-vitamiineja ja ottanut joskus magnesium-tabletteja, mutta muuten on menty aika natural-pohjalta, mutta kenties nyt pitäisi jo alkaa pitää omasta kehostaan paremmin huolta. Esimerkiksi flavonolit ovat jotain, mistä lueskelein. Niillä kun kuulemma on antioksidanttinen vaikutus ja ne ehkäisevät monia sairauksia jopa tieteellisten tutkimusten mukaan. Ne tulivat vastaan kun lueskelin CBD-öljyistä ja niiden vaikuttavista aineista. Nuo CBD-öljyt olivat jo aemmin tulleet muutaman kerran vastaan eri artikkeleissa ja pitihän niistä lukea. Jos sinä haluat tietää niistä enemmän, lue lisää täältä niin ainakin tietoa löytyy sinultakin, jos joku sattuu kysymään.

Lisävitamiinien käyttö on meille suomalaisille ihan normaalia varsinkin talven pimeinä aikoina. Kesällä aurinko hoitaa  homman, mutta talvella osa meistä joutuu jopa ostamaan itselleen tietynlaiset herätysvalot, jotka simuloivat aivojamme kuvittelemaan, että aurinko on noussut, ja jaksamme siten nousta paremmin aamuisin ylös töihiin lähteäksemme. Tunnen niin hyvin tuon tunteen itse, sillä olen enemmän yöihmisiä, kuin aamuvirkku.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vakuutukset kuntoon ja menoksi

Silloin nuorempana ei paljon ollut merkitystä miten ja koska lähti liikkeelle, kun ei ollut ketään kenestä pitäisi huolehtia, tai kenen ajatuksista ja mielipiteistä pitäisi ottaa kuunneltavaksi. Nykyään asiat ovat toisin, ja aina pidemmälle matkalle lähtiessä pitää tarkistaa, että kaikki vakuutukset ovat kunnossa. Itseasiassa minulla on jo vuosia ollut täysiaikainen matkavakuutus, joten minun ei ole tarvinnut yksittäisiä matkoja varten muistaa tuota asiaa, joskin viime vuonna ei tullut matkusteltua, joten turhaan tuli sekin maksu maksettua, mutta kyllä se raha olisi johonkin toiseen asiaan kuitenkin todennäköisesti mennyt. Tässä iässä pitää myös miettiä sitä, että matkalta ei välttämättä pääsisikään enää kotiin, joten omaisuuden hoitoo ja perimiseen liittyvät asiat on ollut myös hyvä laittaa kuntoon – sen voi aloittaa vaikka omista pankkiasioista ja esimerkiksi ottamalla erilaisia eläkevakuutuksia ja muita kuolemanturvavakuutuksia, jotta perhe sitten saa jotain, jos tapaturma iskee vaikka siellä etelän lomakohteessa ja Sveitsin Alpeilla.

Työssä matkalla

Olen jo useamman vuoden elänyt sitä elämänvaihetta, että voisimme muuttaa pois Suomesta. Viime vuodet ovat vain tuoneet siihen muuttoon mutkia matkaan sekä tämän koronan että muiden omien vaivojen vuoksi, mutta yhä se ajatus on siellä takaraivossa, että jonakin päivänä lopetamme työs Suomessa ja siirrymme pidemmälle etätöihin. Viimeinen reilu vuosi on näyttänyt, että kaikki työt ovat tehtävissä aivan paikkariippumattomasti, joten miksei tässä joku vuosi voisi muuttaa jonnekin, jossa tuntee olevansa ”enemmän” kotona. Ei Suomessa mitään vikaa ole, ja aina tänne on takaisin tullut, mutta kyllä useasti siellä reissussa oikeasti tuntee elämänsä. Varsinkin Etelä-Euroopan rauhallinen asenne elämää kohtaan on jotain sellaista, mihin ei kotimaassa pysty.

Jo useamman vuoden ajan on matkassa kulkenut tietokone ja töitä on tehty eri Euroopan maissa, joten ei siinä mitään uutta olisi, eikä edes pelottavaa. Kyse on enemmänkin ajoituksesta, koska asiat olisivat Suomessa siinä mallissa, että muutto olisi oikeasti mahdollista. Nyt keväällä 2021 on edessä vain tavallinen työmatka, koska kaikkia tapaamisia ei vain voi tehdä online maailmassa, vaan joskus on tarpeen myös henkilökohtainen tapaaminen, jonka jälkeen myös digitaaliset keinot ovat moninverroin helpompia – kyse ei tekniikasta, vaan tunteesta.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply