Sukellus Miamissa huhtikuussa 2018

Kävin reissussa Miamissa huhtikuussa ja ehtisin samalla sukeltamaan siellä 10 sukellusta parin viikon aikana. Reissussa osallistusin myös studio valokuvaus workshoppiin ja pyöräilin aika paljon mutta keskityn tässä enemmän vedenalaiseen maailmaan.Itse riutat ovat vieläkin heikossa kunnossa hirmumyrskyjen jäljiltä ja vaikka sukellukset ovat helppoja noin 5 metrin syvyydessä  niin eläinten ja yleensäkin kuvattavien juttujen etsintä osottautui hieman haasteelliseksi. Kävin sukeltamassa Miami Beachiltä käsin Tarpoon Dive Centerillä joka osoittautui ihan kivaksi paikaksi sukeltaa. Vene lähti keskuksen edestä ja he auttoivat minua monessa asiassa esim sukelluskoteloiden säilytyksessä ja kerran peräti vuokraamani polkupyörän säilytyksessä kun en halunnut enään yösukelluksen jälkeen lähteä pimeään polkemaan.

Kuvauskohteita vedenalla Miamissa on sekä laajikselle että makrolle. Näin jälkeenpäin harmittaa hieman kun nämä makrokuvat on otettu käytännössä kahdella sukelluksella kun veneessä linssin ja domen vaihtaminen olisi kyllä onnistunut mutta en tiennyt kohteista niin paljoa että olisin voinut kuvata makrolla pelkästään. Käytännössä hylyt ja Neptune memorial reefin(alla enemmän) kuvasin kokonaan laajiksella ja ne olivat myös minun pääkohteita jotka halusin nähdä, etenkin Neptune memorial reef, ja nämä kohteet ovat ensisukelluskohteina laajikselle sopivampia. Neptune Memorial reef sopisi kyllä makrollekin etenkin yösukellukselle mutta valitsin laajan. Näin jälkeenpäin jos menisin yösukellukselle sinne niin sitten se olisi makro.

Matalat riutat ovat käytännössä makrokohteita ja vieläpä haasteellisia sellaisia. Vähän kaloja ja muutama hummeri. Sukelluskeskuksen pitäjäkin sanoi mm nudibrancheistä että kuulema sellaisia siellä pitäisi olla mutta ei ole vielä nähnyt. 🙂

Miamissa on myös hylkyjä ja on ollut kuulema tunnettu hylkysukelluskohde aikaisemmin. Hylyt ovat vaativampia sukelluskohteita kun hylyt olivat noin 20-30 metrissä ja yhdessä oli ihan hyvin virtaustakin, eli ihan aloittelevan sukeltaja kannattaa selvittää hylyn olosuhteet ensin. Hylyissä oli aika hyvin koloja josta pääsi katselmaan ja mahdollisesti sukeltamaan sisälle. Yksi hylky oli tosin kaatunut kokonaan pohja ylöspäin ja vaikka muutama reikä olikin niin hylystä ei saanut niin hyvää kuvaa.

Tämäkin laiva oli vielä kasassa mutta esim tälläisiä portaita pääsi helposti katsomaan kun oli aukkoja joka suuntaan.

Kalojakin hylyistä löytyi, tosin tämä on otettu yö/hämärä sukelluksella jolloin aurinko oli laskemassa. Tämä hylky oli noin 30 metrissä ja virtausta sen verran että mielummin pysytteli jonkun esteen suojassa.

Sukellusten kohokohta oli ehdottomasti Neptune Memorial Reef jossa päätysin tekemään kaksi sukellusta. Toinen yösukellus ja toinen päiväsukellus. Itse paikka on todella mystinen koska nimensä mukaan se on muistomerkki joita on kuulema vain toinen olemassa maapallolla. Kohteessa on upotettu vedenalla noin 10 metrin syvyyteen erilaisia rakennelmia ja niihin kiinnitetään krematoinnin jälkeen läheinen ja näin hän pääseen vedenalaiseen maailmaan lepäämään. Itse rakennelmissa on nimi laattoja eri henkilöistä joiden muisto elää hieman eri tavalla kuin esim hautausmaalla. Eläimiäkin löytyy jonkin verran, kalaparvia, barracudaa ja yösukelluksella nähtii iso meriahven josta en valitettavasti saanut kunnon kuvaa kun oli piiloutunut rakennelmiin ja sitten kun muut sukeltajat huomasivat sen niin hän liukeni paikalta hyvin nopeasti.

Pääsin testaamaan myös matkan aikana Garmin Decent sukellustietokonetta jonka sain matkalle mukaan lainaksi Garmin Finlandilta. Laite osoittautui ihan päteväksi laitteeksi etenkin kun tein myös pyörälenkkejä siellä niin ei tarvinnut kuin käyttää yhtä laitetta. Lainattu laite on nyt palautettu mutta sain pidempiaikaiseen lainaan toisen koneen jonka voin myös lunastaa itselleni ja sen myös teen. Itse koneessa löysin monia hyviä puolia sukelluksen puolesta mm kompassi näyttö ja GPS toiminto joka tallentaa veteen menokohdan ja poistulokohdan joten voi helposti myöhemmin mennä katsomaan sukelluksen logista että missä kohteessa sukellus oli.

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply