Suomen suurin matkablogiyhteisö

Parhaat loma-aktiviteetit

Jokaisella on oma tapansa lomailla, ja useimmille on kehittynyt jo ehkä rutiini asioista, jotka lomalla on aina tehtävä. Lomalla pitääkin tehdä juuri niitä asioita, joista itse nauttii. Suomalaisille suosituimmat loma-aktiviteetit liittyvät luontoon, liikuntaan ja yhdessä puuhailuun. Me ulkoilemme, pyöräilemme, hiihdämme ja laskettelemme loma-aikoina, sillä silloin niihin voi keskittyä täysillä. Vietämme myös paljon aikaa sukulaisten ja ystävien kanssa. Kuitenkin myös rentoutumista ja omaa aikaa arvostetaan, ja toisten suosikkiaktiviteetti onkin olla olematta lainkaan aktiivinen.

Jotain omaa, jotain uutta

Lomalle lähtiessä on aina mukavaa suunnitella sitä, että kokeilee uusia mielenkiintoisia aktiviteetteja, joita kohteessa on tarjolla. Kannattaa kuitenkin antaa itselleen myös mahdollisuus tehdä asioita, joista tietää jo valmiiksi nauttivansa, ja jotka ovat osa omaa itseään. Jos viihde on lähellä sydäntäsi, reissuun mukaan kannattaa siis kaikesta huolimattaa ottaa myös omat medialaitteet, jolloin tekeminen ei varmasti lopu kesken. Muista ottaa omaa aikaa kaikkien uusien seikkailujen keskellä ja pelaa vaikka suosikkikolikkopeliäsi Slotty Vegas -nettikasinolla, katso elokuva käyttämästäsi suoratoistopalvelusta tai kuuntele rauhassa kirjaa.

Toki itsensä haastaminenkin on toisille tärkeää. Tällöin kannattaa valita sellainen kohde, jossa pääsee toteuttamaan itseään. Tarkista, onko määränpäässäsi tarjolla kalliokiipeilyä tai vaikka melontaa. Kannattaa tarkistaa myös lähiseudun harrastustarjonta, sillä usein tarjolla on erilaisia tempauksia ja harrastusryhmiä, joihin voivat osallistua sekä paikkakuntalaiset että loman viettäjät. Geokätköilyä on tarjolla ympäri Suomen, ja yleistä retkeilyä voi luonnollisesti harrastaa missä tahansa. Ota huomioon myös jokamiehenoikeudet sekä se, että esimerkiksi kalastaminen on osittain ja paikoitellen erittäin säädeltyä ja luvanvaraista.

Luontoon vai kulttuuritarjonnan äärelle?

Suomessa lomailevien parhaat aktiviteetit kesällä liittyvät usein ulkoiluun. Suomen pitkän kylmän kauden jälkeen meitä houkuttelee kesän kauneus, lämpenevät uimavedet sekä puhdas luonto. Retkeily ja telttailu ovatkin lisääntyneet huomattavasti. Myös veteen liittyvät aktiviteetit ovat monelle paras osa lomaa. Lapset nauttivat vesileikeistä, mutta myös aikuisille etenkin saunominen kuuluu olennaisena osana kesälomaan. Koko perheen kesänviettopaikat vetävät puoleensa niiden monipuolisen tarjonnan vuoksi. Suurimmat huvipuistot tarjoavat jotain kaiken ikäisille, ja niissä on helppoa liikkua niin rattaiden, rollaattorien kuin pyörätuolinkin kanssa.

Useimmiten suurimmat ja kiinnostavimmat tapahtumat sijoittuvat kesäaikaan. Monet lähtevätkin lomareissuun erilaisten festareiden ja tapahtumien perässä. Ne tarjoavat mukavaa lomapuuhaa, sillä erilaisten esiintyjien katselun lisäksi aikaa vietetään omien ystävien tai puolison kanssa, ja uusien ihmisten tapaaminen on helppoa. Lisäksi festareiden yhteydessä on usein tarjolla myös monenlaisia aktiviteetteja, joita voit kokeilla yhdessä kaveriporukan kanssa. Kesälläkin voi viettää kaupunkilomaa, ja osaa Suomen kaupungeista tituleerataankin juuri kesäkaupungeiksi. Tämä johtuu etenkin siitä, että niiden aktiviteettitarjonta moninkertaistuu kesäaikaan.

Talvellakin suositaan ulkoilua

Syksyä pidetään usein parhaana ulkoiluaikana. Suomen ruska, luontopolut sekä tunnelmalliset nuotioillat houkuttelevat monia matkailijoita. Lappi on puhtaudessaan ehdottomasti parasta seutua syysmatkailuun, mutta saman rauhan voi löytää myös lähempää omaa kotiaan. Lappi houkuttelee paljon matkailijoita myös talvisin. Varsinkin eteläisemmän Suomen lumettomuus vetää monia parhaiden talviaktiviteettien pariin pohjoisemmaksi. Kuitenkin ilman luntakin voi keksiä erilaisia lomapuuhia. Retkeily on mukavaa mihin vuodenaikaan tahansa, kunhan varautuu sääoloihin sopivilla vaatteilla. Eväät reppuun, saappaat jalkaan ja lyhyelle vaellukselle voi lähteä, vaikka vapaata olisi vain päivän verran.

Talviaktiviteetit ovat niitä, joista Suomi matkailumaana tunnetaan, ja me suomalaiset nautimme niistä toki itsekin. Parhaita aktiviteetteja ovat sellaiset, joissa pääsee liikkumaan ja nauttimaan Suomen luonnosta myös talviaikaan. Kaikkialla, missä on lunta, on yleensä myös ylläpidettyjä latuja, ja laskettelurinteet vetävät matkailijoita puoleensa. Parasta koko perheen puuhaa ovat pulkkamäessä laskeminen ja muut lumileikit. Välillä pitää tietysti myös tankata, ja mikä olisikaan hauskempaa, kuin testata uusia makuja viihtyisässä ravintolassa. Älä myöskään unohda levätä kaikkien aktiviteettien lomassa. Uni on tärkeää lomallakin!