Suomi Yleinen

YLLÄS KUTSUU JÄLLEEN

11.1.2019

Huolimatta vakaasta aikomuksesta laajentaa suomimatkailureviiriä, Ylläs on silti ykkönen ja loistava talvireissukohde. Vallitseva ajankohta on Ylläkselle matkustettaessa melko edullinen, mikäli on ajoissa liikkeellä. Kevätsesonki ei vielä ole käynnistynyt ja majoitusta voi saada huomattavasti edullisemmin kuin esimerkiksi muutaman viikon päästä. Jos haikailee aurinkoisille keväthangille, ajankohta ei ole kovin optimaalinen. Jos kuitenkin selviää vähemmällä aurinkoenergialla kuten minä, Ylläkselle kannattaa mennä nyt. Turisteja on vähemmän, pakkasta ehkä vähän enemmän.

Junaliput hankin hyvissä ajoin syksyllä ja makuupaikalliselle menopaluulle Helsingin ja Kolarin välille tuli hintaa vain vajaa 100€. Juna-asemalta sitten tavaroiden kanssa junabussilla Äkäslompolon puolelle, siellä kauppareissu ja täytettä vatsaan. Sen jälkeen taksilla Ylläsjärven puolelle ja itse asiaan. Junamatkustamisen ytimeen pääsin vasta viime kesänä, mutta en näe mitään syytä paluuseen lentokoneella kulkemaan.

Tälle reissulle mukaan lähtee perinteisen sukset, lumikengät ja nastalenkkarit, sekä tietysti kamera. Ja paljon vaatetta, sillä viimeisimmät ennusteet lupailevat kaikkea 10 ja 20 pakkasasteen väliltä. Mukaan lähtee myös kokeellisen retkikeittiön tuotoksia, joiden pitäisi olla erittäin kaloripitoisia. Viikon tavoiteena on viettää mahdollisimman paljon aikaa ulkona, ihastella maisemia, kuvailla, syödä hyvin ja nukkua.

Pakkaaminen mille tahansa reissulle on aina ihan oma taiteenlajinsa. Harvoin onnistuu täydellisesti, mutta uskoisin että tällä kertaa ollaan aika lähellä. Nyt kun on tarkoitus tehdä päiväreissuja lämmitetystä tukikohdasta, ei tarvitse ihan suunnattomasti optimoida. Mutta kyllähän sitä mieluummin kuskaa pienetkin matkat kohtuullisesti painavaa matkalaukkua. Kokemus on opettanut ainakin sen, että yhdetkin normaalit arkivaatteet ovat yleensä liikaa ja kävi matkan aikana missä tahansa, toppahousut on oikein hyvä ja tyylikäs valinta.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply