Suomen suurin matkablogiyhteisö
Italia Trieste

Trieste – kannattaako vierailla vai jättää väliin?

lauantai, 8 lokakuun, 2016

Hei taas pitkästä aikaa! Jotenkin nämä viikot ja kuukaudet vierii aivan uskomatonta vauhtia eteenpäin. On myös ollut vaikea keskittyä istumaan koneen ääreen kun tuntuu että on niin paljon kaikkea muuta tekemistä. Eiköhän vauhti nyt kuitenkin syksyn edetessä hitusen hidastu ja muutamaksi kuukaudeksi on reissutkin jäämässä vähiin. Syyskuussa olin lomareissulla Itävallassa ja samalla reissulla tuli piipahdettua pikaisesti Saksassakin. Lisäksi viime viikolla olin työmatkalla Italian Triestessä ja siitä nyt enemmän tässä postauksessa.

Viime viikkoinen reissuni Triesteen oli jo toinen työmatkani kyseiseen Koillis-Italiassa sijaitsevaan kaupunkiin. Ensimmäisen kerran vierailin kaupungissa noin 2,5 vuotta sitten helmikuussa, jolloin kaupungissa oli hyytävän kylmä tuuli ja vettä satoi vaakatasossa. Kyseisellä kerralla en saanut kaupungista erityisen miellyttävää mielikuvaa. Muuttuiko mieleni nyt, kun vierailin siellä syyskuussa jolloin ulkona oli vielä +25 astetta ja aurinko paistoi?

Vastaus edelliseen kysymykseen on kyllä ja ei. Tokihan kaupunki näytti tällä kertaa paljon kauniimmalta auringonpaisteessa ja tunnelma oli paljon eloisampi. Lukuisat ravintoloiden terassit iloisine ihmisineen saa väkisinkin hyvälle tuulelle. Aikoinaan Itävalta-Unkariin kuulunut kaupunki tarjoaa myös kauniita rakennuksia jotka muistuttavat enemmän Itävaltaa kuin Italiaa ja aiheuttavat ihastelua tällaisessa periromanttisessa sielussa. Silti Trieste ei tälläkään kertaa voittanut minua täysin puolelleen.

Triesten hallitustalo

Triesten hallitustalo

 

On vaikea sanoa miksei Trieste minua sytytä. Yksi syy on varmasti se, että kummatkin matkani sinne ovat olleet lyhyitä, vain muutaman päivän mittaisia työmatkoja, jolloin aikataulu on ollut sen verran tiukka etten ole hirveästi ehtinyt kaupungilla kuljeskella ja perehtyä sen tarjontaan. Toisaalta yksi syy saattaa olla myös se, että googlettelunkaan perusteella Triestellä ei ole kovinkaan paljon tarjottavaa, ainakaan jos ajattelee nähtävyyksiä ja vastaavaa. Kaupungista noin 10 kilometrin päässä olisi upeaksi kehuttu Miramaren linna, johon minulla ei valitettavasti ole kummallakaan reissulla ole ollut aikaa mennä tutustumaan. Muutoin Triestessä ei tunnu juurikaan olevan sellaista nähtävää, minkä takia sinne kannattaisi mennä.

Triesten pääaukio Piazza Unità d’Italia

Triesten pääaukio Piazza Unità d’Italia

 

Sinällään Trieste on ihan hyvällä paikalla, esimerkiksi Slovenian Ljubljanasta sinne on vain noin tunnin automatka tai Venetsiasta Triesteen pääsee autolla noin kahdessa tunnissa. Mikäli Trieste ei kuitenkaan osu matkareittisi varrelle, en suosittele erikseen sinne lähtemään. Uskon että Italiassa on monta muuta upeaa paikkaa jotka voivat tarjota enemmän mitä Trieste pystyy.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply