Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotelliarvostelut Italia Trieste

Savoia Excelsior Palace – luksusta Triesten keskustassa

perjantai, lokakuu 14, 2016

Edellisessä postauksessani kerroin kuinka Italian Trieste ei ole tehnyt minuun suurtakaan vaikutusta. Sen sijaan viime Triesten reissuni hotelli teki minuun lähtemättömän vaikutuksen sisustuksellaan, palvelullaan ja tunnelmallaan ja fiilikset koko hotellivierailuni ajan olivatkin ihanaa, ihanaa, ihanaa! 

Yövyin siis hotellissa Savoia Excelsior Palace, joka on yksi Starhotels-ketjun 29:stä luksushotellista. Ketjun hotellit sijaitsevat useassa eri Italian kaupungissa sekä New Yorkissa, Pariisissa ja Lontoossa. Tämä oli ensimmäinen kerta kun yövyin kyseisen ketjun hotellissa eikä toivottavasti todellakaan viimeinen. Tämä oli lähestulkoon rakkautta ensi silmäyksellä <3

Oma huoneeni oli Classic room toisessa kerroksessa (huone numero 231). Valitettavasti oman huoneeni näkymät ikkunasta eivät olleet kummoiset -vain viereisen rakennuksen seinä- johtuen huoneen sijainnista. Sen vuoksi suosittelenkin pyytämään huonetta kadun puolelta, jolloin tarjolla on merinäkymät.

Hotellin aulabaari

Hotellin aulabaari

Seuraavaksi listaani hotellin hyvistä puolista:

+ Sijainti
Hotelli sijaitsee loistavalla paikalla keskustassa aivan Piazza Unità d’Italian vieressä. Hotelli sijaitsee myös rantabulevardin varrella, joten se tarjoaa merimaisemat osaan huoneista. Ja vaikka hotelli sijaitseekin erittäin vilkkaasti liikennöidyn kadun varrella, niin ainakaan sisäpihan puolella olleisiin huoneisiin ei kuulunut kadulta minkäänlaisia ääniä.

+ Siisteys
Hotellin yleiset tilat olivat todella siistit kuten myös hotellihuone. Ei ole missään muussa vierailemassani hotellissa tainneet hanat, lampunjalat ym vastaavat kiiltää yhtä paljon 🙂
Hotellihuone myös siivottiin päivittäin eikä siivouksen jäljessä ollut mitään moitittavaa.

+ Huoneen varustelutaso
Huoneen varustelutaso yllätti positiivisesti. Toki hinnan perusteella osasikin odottaa että varustelun pitäisi olla hyvä, mutta siitä huolimatta oli iloinen yllätys. Huoneessa oli sekä tallelokero että jääkaappi, jotka ensimmäisenä tarkistan löytyykö ne huoneesta. Televisio yllätti koollaan, se oli aivan valtava! Lisäksi kanavavalikoimasta löytyi useampi kanava missä tuli englanninkielisiä ohjelmia (siis ei-dubattuja), mikä ei aina ole itsestäänselvyys kaikissa maissa. Lisäksi huoneessa oli ilmastointilaite mitä pystyi itse säätelemään sekä asteiden että voimakkuuden mukaan. Huoneesta löytyi myös mm. espressokone, mikä ehdottomasti toi fiiliksen että nyt ollaan vähän paremmassa hotellihuoneessa.

Hotellihuoneeni

Hotellihuoneeni

+ Aamupala
Verrattuna monien suomalaisten hotellien aamupalaan, ei tässä hotellissa ollut yhtä laaja tarjonta. Kuitenkin kun ottaa huomioon että usein Italiassa aamiainen saattaa käsittää vain kahvin ja croisantin, oli tämä hotellin aamupala oikein kattava. Tarjolla oli ainakin leipää lisukkeineen, hedelmiä, jogurttia, muroja ja myslejä, kananmunia sekä useita makeisia leivonnaisia.

+ Ilmainen wi-fi hotellissa yöpyjille

+ Palvelu
Hotellin työntekijät olivat erittäin ystävällisiä ja kohteliaita koko vierailun ajan. Hotelliin sisään- ja uloskirjautumiset sujuivat nopeasti. Hotelliin saapuessani laukkuni kannettiin huoneeseen asti (ja siinä vaiheessa kun mietin että pitääkö kantajalle antaa tippiä, oli hän jo laskenut laukkuni maahan ja samantien poistunut jäämättä edes odottamaan tippiä). Kaikki työntekijät myös tervehtivät aina vastaantullessaan. Välillä Euroopassa ei palveluinnokkuus ja laatu ole kovin korkeaa, mutta tässä hotellissa palvelu oli erinomaista.

+ Kuntosali
Hotellista löytyi myös kuntosali. Myönnettäköön ettei sali ollut mikään kovin suuri ja paremminkin varusteltuja hotellin kuntosaleja olen nähnyt, mutta kyllä tälläkin salilla monia perusjuttuja saa tehtyä.

Hotellin kuntosali

Hotellin kuntosali

 

Hotellin kirjastotila oli todella tunnelmallinen

Hotellin kirjastotila oli todella tunnelmallinen

Ja vaikka hotelli olikin mielestäni ihana, löytyi sieltä toki myös muutama negatiivinenkin asia.

– Hinta
Koska en ole vielä voittanut lotossa niin myös matkabudjetti pitää ottaa huomioon aina matkustettaessa. Pyrin yleensä majoittumaan mahdollisimman edullisesti, mutta kuitenkin normaaleista mukavuuksista karsimatta. Euroopassa matkustaessani olen pyrkinyt löytämään esimerkiksi kahden hengen huoneita noin 100 eurolla (toki kaupungin ja maan hintatason huomioiden). Yleiseen matkabudjettiini suhteutettuna tämä onkin siis huomattavasti kalliimpi hotelli (hotellin nettisivuilla halvin löytämäni huonehinta oli noin 165€). Vaikka hotelli olikin ihana, niin en välttämättä lomareissulla raaskisi maksaa tällaisiä summia hotellihuoneesta, ainakaan jos tarkoitus on viipyä kohteessa useampikin yö.

– Huoneissa huono äänieristys
Vaikkei huoneeseeni kuulunutkaan kadulta mitään meteliä, niin totesin että sisäseinien äänieristys ei ollut yhtä tehokas. Mikäli joku käveli huoneen ulkopuolella käytävällä ja puhui ääneen, kuului puhe melko selvästi huoneeseen. Onneksi hotelli oli yleisesti ottaen hyvin rauhallinen joten ääniä huoneeseen ei kuitenkaan usein kuulunut.

– Hämärä valaistus
Huoneessa oli useita eri lamppuja ja niitä sai monipuolisesti säädeltyä päälle ja pois. Siitä huolimatta huoneessa oli hieman hämärä valaistus, jonka hoksasin siinä vaiheessa kun yritin meikata huoneessa peilin ääressä. Onneksi vessasta löytyi kirkkaampi valo joten meikkaaminenkin lopulta onnistui.

Hotellihuone

Kuvassa televisio ei näytä yhtä suurelta mitä se todellisuudessa oli

 

Hotellihuoneesta

Hotellihuoneestani

 

Hotellihuoneeni kylpyhuone

Hotellihuoneeni kylpyhuone

Kaiken kaikkiaan ihastuin kyllä tämän hotellin tyyliin ja hyvään palveluun. Suosittelisinkin tätä hotellia niille jotka haluavat ”ripauksen luksusta” hotelliltaan sijainnista tinkimättä. Budjettimatkustajille tämä hotelli ei puolestaan sovi.

Italia Trieste

Trieste – kannattaako vierailla vai jättää väliin?

lauantai, lokakuu 8, 2016

Hei taas pitkästä aikaa! Jotenkin nämä viikot ja kuukaudet vierii aivan uskomatonta vauhtia eteenpäin. On myös ollut vaikea keskittyä istumaan koneen ääreen kun tuntuu että on niin paljon kaikkea muuta tekemistä. Eiköhän vauhti nyt kuitenkin syksyn edetessä hitusen hidastu ja muutamaksi kuukaudeksi on reissutkin jäämässä vähiin. Syyskuussa olin lomareissulla Itävallassa ja samalla reissulla tuli piipahdettua pikaisesti Saksassakin. Lisäksi viime viikolla olin työmatkalla Italian Triestessä ja siitä nyt enemmän tässä postauksessa.

Viime viikkoinen reissuni Triesteen oli jo toinen työmatkani kyseiseen Koillis-Italiassa sijaitsevaan kaupunkiin. Ensimmäisen kerran vierailin kaupungissa noin 2,5 vuotta sitten helmikuussa, jolloin kaupungissa oli hyytävän kylmä tuuli ja vettä satoi vaakatasossa. Kyseisellä kerralla en saanut kaupungista erityisen miellyttävää mielikuvaa. Muuttuiko mieleni nyt, kun vierailin siellä syyskuussa jolloin ulkona oli vielä +25 astetta ja aurinko paistoi?

Vastaus edelliseen kysymykseen on kyllä ja ei. Tokihan kaupunki näytti tällä kertaa paljon kauniimmalta auringonpaisteessa ja tunnelma oli paljon eloisampi. Lukuisat ravintoloiden terassit iloisine ihmisineen saa väkisinkin hyvälle tuulelle. Aikoinaan Itävalta-Unkariin kuulunut kaupunki tarjoaa myös kauniita rakennuksia jotka muistuttavat enemmän Itävaltaa kuin Italiaa ja aiheuttavat ihastelua tällaisessa periromanttisessa sielussa. Silti Trieste ei tälläkään kertaa voittanut minua täysin puolelleen.

Triesten hallitustalo

Triesten hallitustalo

 

On vaikea sanoa miksei Trieste minua sytytä. Yksi syy on varmasti se, että kummatkin matkani sinne ovat olleet lyhyitä, vain muutaman päivän mittaisia työmatkoja, jolloin aikataulu on ollut sen verran tiukka etten ole hirveästi ehtinyt kaupungilla kuljeskella ja perehtyä sen tarjontaan. Toisaalta yksi syy saattaa olla myös se, että googlettelunkaan perusteella Triestellä ei ole kovinkaan paljon tarjottavaa, ainakaan jos ajattelee nähtävyyksiä ja vastaavaa. Kaupungista noin 10 kilometrin päässä olisi upeaksi kehuttu Miramaren linna, johon minulla ei valitettavasti ole kummallakaan reissulla ole ollut aikaa mennä tutustumaan. Muutoin Triestessä ei tunnu juurikaan olevan sellaista nähtävää, minkä takia sinne kannattaisi mennä.

Triesten pääaukio Piazza Unità d’Italia

Triesten pääaukio Piazza Unità d’Italia

 

Sinällään Trieste on ihan hyvällä paikalla, esimerkiksi Slovenian Ljubljanasta sinne on vain noin tunnin automatka tai Venetsiasta Triesteen pääsee autolla noin kahdessa tunnissa. Mikäli Trieste ei kuitenkaan osu matkareittisi varrelle, en suosittele erikseen sinne lähtemään. Uskon että Italiassa on monta muuta upeaa paikkaa jotka voivat tarjota enemmän mitä Trieste pystyy.