Suomen suurin matkablogiyhteisö
Koiramatkat Kotimaa

The Barö – luksusloma saaristossa

sunnuntai, 30 lokakuun, 2022

Jaksan yhä edelleen ilahtua suuresti siitä, jos hienoon hotelliin pääsee majoittumaan myös koirien kanssa. Ihan SUPER paljon ilahduttaa se, jos koirien kanssa pääsee ihan SUPER hienoon hotelliin. The Barö on juuri tällainen. SUPER hieno. Ja koiraystävällinen.

Edellisten lisäksi hotelli on ollut omalla bucket listillä siitä saakka kun se kesäkuussa 2021 avasi ovensa. Omaa visiittiä ei onneksi tarvinnut vuosi tolkulla odotella kun elokuisella lomallamme päätimme päräyttää tänne Hangon matkan varrella.

*****

The Barö on uniikki saaristohotelli Suomenlahden äärellä Inkoossa. Huoneita hotellissa on vain alle 20 ja niihin kuljetaan puisia ”polkuja” pitkin. Itse rakennukset sointuvat ympäröivään maisemaan upeasti.

Koiraystävällisiä huoneita Barössä on ilahduttavasti kaikissa huoneluokissa, paitsi sviiteissä. Hinnaltaan huoneet ovat melkoisen tyyriitä, mistä johtuen itsekin hieman emmimme merinäköalan ja halvimman huoneluokan välillä… Hintaero ei kuitenkaan ollut niin iso, etteikö näköalasta ekstraa olisi kannattanut maksaa. Näinpä päädyimme The Hycklesund Twin huoneeseen, joka on merinäköalallisista huoneista edullisempi vaihtoehto.

Ja siis kyllä, viimeistään huoneeseen astuttuamme valinta näköalan suhteen osoittautui NIIN oikeaksi. Ja tykkäsin toki muutenkin!

Hulppeiden puitteiden lisäksi todellista luksusta hotellissa tarjoaa myös kertakaikkisen upea saaristoluonto, jonka vuoksi mekin ensisijaisesti paikkaan halusimme.

The Barössa luonto on lähellä ihan joka puolella. Hotelli on pieni ja pääosin rannan myötäisesti asemoitu. Ympärillä kasvavat upeat havupuut, rannoilla välkehtii kaunis meri upeine rantakallioineen. Sanoisin, että todellakin pure bliss.

Ja niin ihanaa, kun sääkin vielä suosi!

Rantaelämästä Barössä pääsee halutessaan nauttimaan myös ihan kunnon valkohiekkaiselle biitsille.

Rannan yhteydessä on lisäksi sauna poreammeineen. Asukkaille aamusauna (ei sisällä poreallasta) on ilmainen, muina aikoina saunaa ja poreita voi maksua vastaan varata yksityiskäyttöön.

Oma suosikkipaikka maisemien katseluun oli hotellin suuri terassi, josta aukesi kerrassaan upea näkymä merelle. Tässä oli hyvä nautiskella parit hyvät drinkit ohi lipuvia veneitä tiiraillen. Helsingin ja Hangon välinen väylä kulkee juuri tämän Barösundin salmen kautta, minkä johdosta se onkin liikenteeltään yksi Suomen vilkkaimmista. Eli veneitä todellakin riittää bongattavaksi!

Lisäpisteet siitä, että myös koirat olivat terassille tervetulleita.

Hotellin ravintola The Bergin menu sen sijaan vaikutti meille ehkä hieman liian fiiniltä, minkä vuoksi suuntasimme dinnerille lahden toiselle puolelle, Scola ravintolaan.

Scolaan kulkevalle ilmaiselle lautalle on Baröstä vain lyhyt kävelymatka eikä itse lauttamatkakaan kovin montaa minuuttia kestä. Eli siis hyvin helposti pääsee tännekin ja samalla näkee kivasti myös ympäröivää maisemaa. Lisäksi lautta kulkee säännöllisesti myöhäiseen iltaan saakka, joten poiskaan ei ole kiire.

Scolassa ruoka oli hyvää ja samppanja kylmää. Maisemat täälläkin todellakin kohdallaan! Kannattaa siis pitää mielessä tämäkin vaihtoehto.

Tiedoksi myös, että sekä ravintola Scolaa että Bergiä pyörittää sama yrittäjä, minkä lisäksi ravintoloilla on myös sama keittiöpäällikkö. Eli ei siis tarvitse ”häpeillä”, vaikka naapurissa syömässä poikkeaisikin.

Aamiaisella pääsimme sitten nauttimaan itse Barön antimista.

Barössä aamiainen on pakattu valmiiksi kauniisiin puisiin laatikoihin ja lautaselle. En voi kieltää, etteikö ensimmäinen reaktio aamiaiseen ollut hieman epäileväinen kauniista esillepanosta huolimatta. Missä pekonit ja munakokkelit? Entä ylipäätään notkuvat noutopöydät? Vähän pieneltäkin setti vaikutti… Mutta eipä hätää, ihan kaikkea en jaksanut edes syödä. Ja oikein hyvältä maistuivat nämä astetta terveellisemmätkin tarjottavat.

Luonnollisesti myös aamiaisella upea näköala kruunasi kaiken!

*****

The Barössä itse oleminen keskittyy hyvin leppoisaan oleskeluun ja nautiskeluun. Aktiviteetteja kaipaaville on tarjolla erilaisia luontoelämyksiä, mutta muuten sanoisin, että tänne tullaan ennen kaikkea rauhoittumaan. Ja nauttimaan. Ihan vaan olemaan. Monesti jo pelkästään sekin on jo melkoista luksusta itsessään. The Barössä, jos missä, puitteetkin ovat enemmän kuin kohdillaan. Ja vielä äärimmäisen hyvällä palvelulla höystettynä. Tätä on helppo suositella!

Lisää kuvia ja videoita matkasta sekä hotellista löydät Instagramin stoorien kohokohdista The Barö.

Klikkaile seuraavaksi sinne siis!

Myös Facebookiin ovat uudet seuraajat enemmän kuin tervetulleita! <3

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 30 lokakuun, 2022 at 18:48

    Näyttää kyllä kivalta ja rentouttavalta paikalta. Mukavaa, että luontoelämyksiäkin on tarjolla, itse rentoudun sellaisten parissa erinomaisesti!

  • Reply Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys maanantai, 31 lokakuun, 2022 at 11:39

    Tämä on ollut avaamisestaan lähtien omalla käyntilistalla! Vielä ei ole kuitenkaan onnistanut, eikä huoneita ole ollut vapaana juuri silloin kuin itsellä olisi ollut sopiva rakonen. 🙂

  • Leave a Reply