Suomen suurin matkablogiyhteisö
Koiramatkat Kotimaa

Kemiönsaaren Hotelli Kasnäs – sijainti, sijainti, sijainti!

sunnuntai, 9 tammikuun, 2022

Osa teistä tietääkin, että olimme toissa syksynä ensimmäisen kerran Kemiönsaaren Kasnäsissa ja ihastuimme paikkaan ikihyviksi. Tuolloin majoituimme ihanassa Kasnäs Marinassa, mutta vietimme paljon aikaa myös läheisen Hotelli Kasnäsin alueella. Koska upeat rantakalliot. Koska ulkouima-allas.

Lue myös: Kasnäs Marinan huoneistot – ihanaa saaristotunnelmaa Kemiönsaarella

Tuon reissun jälkeen oli selvää, että Kasnäsiin tulisimme vielä palaamaan. Ja näin myös teimme. Heti kesällä.

Tällä kertaa päätimme varata majoituksen itse hotellista, jotta olisimme mahdollisimman paraatipaikalla. Varauksen tekemiseen hotelliin kannusti myös ilmainen peruutusmahdollisuus, mikä näinä päivinä on enemmän kuin paikallaan. Matkaan lähdimme kuitenkin pienellä varauksella, sillä ulkoisesti hotellin varsinaiset huoneet eivät kuvien perusteella olleet ihan mieluisimmat. Mutta sijainti edellä siis mentiin.

Hotelli Kasnäsissä huoneet ovat simpukan muotoisissa rivitaloissa loivassa rinteessä. Näin niistä kaikista on ainakin jonkinlainen merinäköala.

Itse huoneet ovat mukavan tilavat ja lapsiperheille niistä löytyy kätevästi vielä erillinen pieni parvi. Sisustus on hyvin pelkistetty ja kipeästi jo päivitystä kaipaava, mutta sinänsä kuitenkin ihan kelpoinen, kunhan ei ihmeempiä odota.

Sängyn ja kirjoituspöydän lisäksi huoneissa on erillinen istuskeluryhmä, josta voi kivasti ihailla näköalaa isoista ikkunoista.

Tai siis toiset voi, toiset ei…

Tässä kohdin joudun ikäväkseni antamaan hieman rakentavaa palautetta lemmikkihuoneen sijainnista.

Me saimme huoneen ehkä koko hotellin vilkkaimmalta alueelta, jossa ohikulkuliikennettä oli runsaasti. Tästä seurasi se, että jouduimme pitämään verhot koko ajan kiinni, koska muuten koirat näkivät isoista ikkunoista kaikki ohi kulkevat ihmiset ja haukkuivat tietysti kovasti. Se siitä näköalasta siis. Muutoinkin meidän huoneen ikkunoista näki lähinnä minigolf radan, joka oli ihan meidän edessä merinäköalan lähes kokonaan blokaten. Ja siis ymmärrän kyllä, että jonkun näissäkin huoneissa on oltava, mutta en voi välttyä ajatukselta, että annetaanko lemmikkiperheille huoneet huonoimmalla sijainnilla? Meidän rivitalossa kun niitä oli useampi. Lemmikkihuoneita siis. Ja tämä puolestaan oli huono asia siltäkin kantilta, että äänieristyksen ollessa heikko, oli haukkumiskuoro valmis aina kun naapurihuoneesta kuului koiran haukuntaa.

Siltä varalta, että hotelliltakin joku tämän sattuisi lukemaan, annan seuraavan kehitysehdotuksen: Kun alueella rivitaloja on useampi, olisi lemmikkihuoneet kaikkein parasta sijoittaa niiden päätyasuntoihin, rauhallisimpiin kohtiin ja mahdollisimman etäälle toisistaan. Näin lemmikkienkään ei tarvitsisi koko ajan olla valppaina ja stressaantua ylimääräisestä hälinästä. Ja näin myös ihmisillä olisi huomattavan paljon mukavampaa.

Matkalle lähtiessä olin jo etukäteen hieman pettynyt siihen, kun hotellista ilmoitettiin, ettei lemmikkihuoneita ole mahdollista saada minikeittiöllä. Mielellämme kun olisimme itsekin vähän kokkailleet. Poikien ruuat saimme kuitenkin ihan hyvin mahtumaan minibaariin, niin pieniruokaisia kun ovat. Isompien koirien kanssa olisi ollut ehdottomasti hankalampaa. Tässä siten vielä toinen palaute.

Ruuan suhteen hyvä puoli oli se, että majoituksen hintaan kuuluu aamiainen hotellin ravintolassa. Aamupala oli hyvin perus, mutta syötävä ja ajoi asiansa.

Hotellin ravintolassa kävimme kerran myös pihveillä ja haimme parina iltana mukaan pitsaa.

Vierassataman luona on myös kiva terassi, jossa kelpasi pitää pieniä viinihetkiä.

Niin parasta istua tässä auringossa veneitä ja merta katsellen!

Hotelli Kasnäsissä ehdoton valtti ja vetonaula on sen upea sijainti ihan meren rannalla. Aamuisin oli niin ihanaa herätä raikkaaseen meri-ilmaan ja kauniita laivoja voisin ihastella varmaan maailman tappiin!

Hotellin edestä lähtevät myös isommat lautat ulommas saaristoon.

Viime syksynä ihastuin ihan erityisesti Kasnäsin upeisiin rantakallioihin ja niin myös tälläkin kertaa tuli niillä vietettyä tovi jos toinenkin! Yhä edelleen jaksan hämmästellä sitä, miten hiljaista täällä oli muiden ihmisten suhteen. Hyvä tietysti meille, mutta en vaan ymmärrä? Niin super hieno paikka!

Minulle todellinen #myhappyplace.

Tälläkin kertaa kalliokuvia on kännykkä pullollaan ja todellakin joudun pinnistelemään etten tuki koko postausta pelkästään niillä… Laitan kuitenkin linkin viime reissun postaukseen, joka oli omistettu ihan pelkästään niille:

Kasnäsin huikeat rantakalliot – täältä löytyi pala paratiisia!

Upean luonnon lisäksi hotellin ehdottomiin vetonauloihin kuuluu lämmitetty ulkouima-allas, mikä on suhteellisen harvinaista herkkua vielä täällä koti-Suomessa. Mutta myöskin asia, jota korona-aikana olen TODELLA kaivannut.

Mikä parasta, altaan käyttö kuuluu täällä huoneen hintaan eikä mitään käyntirajoituksia ole. Eli uimassa voi siis käydä niin monta kertaa päivässä kuin ikinä vaan haluaa! No, minulle riitti kerta/päivä, mutta nautin kyllä ihan täysin rinnoin!

Ulkoaltaiden lisäksi hotellissa on samassa myös sisäkylpylä isoine altaineen ja saunoineen. Minulle kuitenkin tärkein oli tämä ulkoallas. Muissa en edes käynyt.

Luonnollisesti uimaan voi mennä myös itse mereen ja ihan kunnon uimarantakin täältä löytyy.

Kovasti olisi kyllä kiinnostellut, mutta jätin tälläkin kertaa nämä hommat miehelle. Ihan ei vesi tuntunut riittävän lämpöiseltä…

Sijainti, sijainti ja vielä kerran SIJAINTI. Sanoinko jo sijainti?? Tai pitäiskö sanoa maisemat, maisemat ja vielä kerran MAISEMAT. Siinä hotelli Käsnäsin ehdotomat valtit. Ulkouima-altaan lisäksi!

Jos haluat nähdä lisää tunnelmiamme tältä reissulta, löydät videoita ja kuvia Instagramin Kemiönsaari kohokohdista. Myös Facebookiin ovat uudet seuraajat lämpimästi tervetulleita! <3

Tässä vielä matkaan mukaan ihan loistava ravintolavinkki lähistölle:

Källarvinden Cafe – Kemiönsaaren hidden gem?

Sekä vielä kaupan päälle ihana päiväretkivinkki naapurisaarelle:

Sympaattinen Högsåra – päiväretkellä Kasnäsista

Nyt ei sitten vissiin muuta kuin kesää odotellessa! <3 Vaikkakin Kasnäs on varmasti upea ihan kaikkina vuodenaikoina!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 9 tammikuun, 2022 at 18:57

    Todella upea sää myös, aurinkohan paistaa aivan pilvettömältä taivaalta! Ja ihan samaa mieltä olen noista rantakallioista, tykkään niistä myös kovasti. Tosi monissa saariston luontokohteissa tulee aina ihailtua juurikin rantakallioita, ihan vastaavaa maisemaa ei taida oikeastaqan olla missään muualla Suomessa.

    • Reply Sanna I Tuntematon turisti torstai, 21 huhtikuun, 2022 at 19:16

      Rantakalliot best! <3 Pahoittelut myös, että vastaus on jälleen viipynyt luvattoman kauan… Niin paljon kaikkea meneillään, mutta nämä kommentit ilahduttaa kyllä aina! 🙂

    Leave a Reply