Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kotimaa

Källarvinden Cafe – Kemiönsaaren hidden gem?

sunnuntai, 31 lokakuun, 2021

Mahtava lounas… pelkkää nautintoa… Paras kala-annos ikinä… Jos taivas olisi paikka maanpäällä, sen täytyisi olla Källarvinden… Aina yhtä ihastuttava ja herkullinen paikka…  Täydellinen brunssi!

Mm. tällaisia arvosteluja löytyy Instagramin kuvista hästägillä #källarvinden. Ja tietysti myös monen monta herkullisen ja tunnelmallisen näköistä kuvaa. Näillä myyntipuheilla teimme mekin kesällä odottavin mielin pöytävarauksen Kasnäsin Källarvinden kesäkahvilaan. Tämän halusimme itsekin kokea!

***

Viime kesänä hieman harmittelimme sitä, että hotelli Kasnäsin lemmikkihuoneissa ei ole lainkaan minikeittiötä. Mikä siis taas muista huoneista löytyy. Mielellämme olisimme itsekin kyllä kokkailleet ja samalla säästäneet hieman rahaakin. Mutta sinänsä onni onnettomuudessa, ilman tätä ”takaiskua” emme todennäköisesti olisi ikinä päätyneet Källarvindeniin lounaalle.

Källarviden Cafe sijaitsee siis Kemiönsaaren Kasnäsissä, lyhyehkön kävelymatkan päässä itse hotellilta tai Marinan huoneistoilta. Varsinaisen hotellin pihalta löytyy myös muutama ravintolan fillari, jolla voi halutessaan paikan päälle pyyhkäistä. Mutta tosiaan matka ei ole pitkä ja ihan mielellään me sen kävelimme.

Tienvarressa kulkijoita opastaa oikeaan suuntaan ihana viinilasia heilutteleva mansikka. Jotenkin tuosta kyltistäkin tuli jo fiilis, että nyt ollaan oikeilla jäljillä!

Kahvilan miljöö itsessään on viehättävä ja ihanan rauhallinen, monella tapaa aika maalaismainen.

Kahvilana Källarvinden on hyvin pieni käsittäen ainoastaan muutaman pöydän. Varauksen tekeminen siis ehdottomasti kannattaa, jottei joudu pettymään.

Lounaslista on hyvin suppea ja jopa päivittäin vaihtuva. Källarvindeniin voit tosin poiketa ihan vaan vaikka viinille, kakulle tai drinkeillekin.

Källarvindenin omilla sivuilla tarjontaa kuvataan näin:

Tavoitteemme on tarjota alueen herkullisimpia ja yllättävimpiä ruokakokemuksia. Käytämme parhaita raaka-aineita mitä ympäriltämme löytyy, koko Turunmaan alueelta ja jopa viereisen metsän kasveja, tämä tekee ruuastamme hyperpaikallisen!

Itse en kuvaisi olevani kovinkaan ruokarajoitteinen, mutta sitten taas toisaalta on paljon ruoka-aineita, jotka eivät minulle maistu. Tämän vuoksi etukäteen hieman jännitti, millainen meidän päivän lista tulisi olemaan ja joutuisimmeko sen vuoksi varauksen vielä muuttamaan. No, eipä onneksi jouduttu!

Alkuun tilasimme juustoa ja leikkeleitä. Ja kyllä, oli hyvää! (Juurikin tuli tässä kirjoittaessa mieleen, että näitä juusto-persikka-hunaja-juttuja piti kokeilla myös kotona. Tässä siis myös note to self.)

Pääruuaksi tilasin itse mangalitza possun schnitzelin ja voin sanoa, että tämä oli (so far) heittämällä koko vuoden paras ruoka-annos! Ihan täydellistä! Mies puolestaan söi sipulikeittoa, joka sekin maistui hyvin, mutta ei yltänyt omiin kehuihini.

Jälkiruuaksi päädyimme tällä kertaa ottamaan cocktailit. Yllättäen maistuivat nekin! (Mitenkä sattuikaan…)

Jälkkäridrinkkejä siemaillessamme kuulimme tarjoilijan vielä mainostavan naapuripöydässä itse tekemäänsä limoncelloa… eikä meitäkään sen enempää vakuutella tarvinnut. Tokihan sekin oli maistettava! Ihan vaan kun nyt oli oikein itse tehtyä…;)

Lopuksi voin todeta, että Källarvinden oli löytönä ihan täysi 10! Kiva tunnelma, tasokas ruoka ja juoma, ihan loistava palvelu. Kaikin puolin erinomainen ja miellyttävä kokemus, josta kaikesta huokui laatu ja vankka ammattitaito. Kyse ei siis missään tapauksessa ole mistään vasemmalla kädellä hoidetusta kesäkahvilapuuhastelusta. Me vietimme täällä ihan huippu kivan iltapäivän, kiitos loistavan ruuan mutta ennen kaikkea myös mukavan henkilökunnan.

Jostain syystä Källarvindeniä (en ainakaan itse löytänyt) ei löydy miltään Kemiönsaaren ravintolat tmv. listauksilta enkä oikein itsekään enää muista, mistä sen alun perin bongasin. Yhdessä Instagramin postauksessa paikkaa tituleerattiin Kemiönsaaren hidden gemiksi. Tuosta tuli mieleeni postauksen otsikko, sopii niin hyvin kyllä tähän.

Tässä on nyt sitten sullekin tiedoksi jalokivi, joka ehdottomasti kannattaa löytää… Mutta pidetään tää jookos sillain pienesti salaisuutena, että mahdutaan itsekin vielä mukaan!

***** 
Jos haluat nähdä lisää tunnelmiamme tältä reissulta, löydät videoita ja kuvia Instagramin Kemiönsaari kohokohdista. Myös Facebookiin ovat uudet seuraajat lämpimästi tervetulleita! <3

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 31 lokakuun, 2021 at 18:04

    Kuvien perusteella itsennekin tuosta tulee tietynlainen maalaismaisuus positiivisella tavalla mieleen. Ja tosiaan, tuntematon paikka itselleni kyllä. Hyvä vinkki tuo, että kannattaa tehdä varasu, itelleni ei jotenkaan tämänkaltaiseen paikkaan välttämättä tulisi tehdä varausta.

    Ja jälleen kerran oikein mukavan kesäisiä kuvia!

  • Leave a Reply