Irlanti

Galwayn TOP 5 vinkit – nuku, syö, juo

sunnuntai, 19 syyskuun, 2021

Galway on Irlannin kolmanneksi suurin kaupunki ja se sijaitsee saaren länsirannikolla, melkolailla puolessa välissä Wild Atlantic Way’tä. Galwayn lähistöltä löytyy moni Irlannin upeimmista nähtävyyksistä, kuten Connemara ja Cliffs of Moher, mikä tekee siitä hyvin suositun turistikaupungin. Tämän johdosta esimerkiksi bussiyhteydet Dublinista kaupunkiin ovat todella hyvät ja bussit kulkevat lähes vuorokauden ympäri.

Me itse päädyimme Galwayhin keväällä 2019 kahdeksi yöksi, koska sen lähellä sijaitsee myös upea Ashfordin linna. Linnahotelliin olimme taasen matkalla juhlistamaan miehen 50-vuotissynttäreitä ja koska ihan seitsemää yötä emme tuolla yöpyä raaskineet, päätimme olla ensin kaksi yötä lähistöllä jossain muualla.  Tässä kohdin on ihan pakko kertoa, että tuo Asfordin linnaloma oli heittämällä yksi hienoimmista elämyksistä ikinä, ja todellakin voin suositella!

LUE MYÖS: Loistelias Ashford Castle – unelmien linnalomalla Irlannissa 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mutta nyt takaisin Galwayhin. Kaupunkina tämä ei minuun itseeni mitään erityistä vaikutusta tehnyt, mutta mies kyllä tykkäsi paljon. Itse en Galwaytä siinä mielessä voi suositella, että ketään kehottaisin ehdottomasti juuri tänne matkustamaan. Mutta sitten taas toisaalta päädyimme moneen ihan todella kivaan paikkaan ja näiden johdosta viihdyimme kaupungissa pari vuorokautta todella loistavasti!

Kiva hotelli, paljon hyvää ruokaa ja juomaa. Näillä minut saa viihtymään melkeinpä missä vaan! Ja tässä nyt teillekin jakoon omat reissun suosikit.

1. YÖVY KIVASSA HOTELLISSA

Galwayn hotelliksi meille valikoitui The Forster Court Hotel ja voin lämmöllä suositella muillekin. Hotelli on tasokas, kaunis ja kaikinpuolin viihtyisä.

The Forster Court tarjoaa todella kivat huoneet, hyvä aamiaisen ja ihan loistavan baarin, josta vielä tarkemmin seuraavissa kohdissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

The Forster Court sijaitsee ihan Galwayn bussiaseman vieressä, hieman sivussa kaupungin vilkkaimmilta kaduilta. Meille tämä sijainti oli ihan täydellinen, koska matkalaukkuja ei tarvinnut raahata bussilta kuin muutama metri ja muutenkin arvostimme rauhallisempaa lokaatiota.

Jos joskus vielä Galwayhin palaamme, tulen tänne varmasti uudelleen.

The Forster Court Hotel, os. Forster Street

Forster Courtin aamiaishuone on yksi söpöimmistä ikinä!

Voin myös kertoa, että pannukakut pekonilla maistuivat loistavasti!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. JUO HUIPPU HYVIÄ GIN & TONICEJA

Jos kuitenkin päädyt viettämään yösi toisaalla, piipahda silti Forster Courtin ihanassa The Hyde baarissa.

Täältä löydät valikoimasta yli 500 eri giniä ja ihan törkeän hyvät gin&tonicit! Sanoisin jopa, että omaan makuun parhaat ikinä!

Tuntemattoman turistin täsmäsuositukset listalta:

Slingsby Rhubarb, Raspberries ja Fever Tree Elderflower 

Bloom, Strawberries ja Fever Tree Elderflower

The Hyde Bar; Forster Court Hotel, Forster Street

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. TAI NAUTI IHANASTA BRUNSSISTA

Viikonloppuisin tässä samaisessa Hyde Barissa on tarjolla brunssi, joka näytti olevan ilmeisen suosittu myös paikallisten keskuudessa.

Me itse päädyimme brunssille siinä mielessä vähän vahingossa, että alun perin meidän oli tarkoitus ottaa baarissa vielä viimeiset G&T:t ennen taksimatkaa linnalle, mutta kun muiden ruuat näyttivät niin hyviltä, emme vaan voineet jättää tätä välistä!

Ja onneksi jäimme vielä hetkeksi; ihan todella maistuvaa oli tämäkin ja voin suositella muillekin.

Vinkiksi myös, että (ainakin meidän reissun aikana) 18 euron lisähinnan maksamalla brunssin aikana sai Proseccoa niin paljon kuin jaksoi juoda. Me itse jätimme tällä kertaa välistä, mutta joillekin näytti TODELLAKIN maistuvan…

The Hyde Bar; Forster Court Hotel, Forster Street

4. PIIPAHDA PUBEISSA

Galwayn pubikulttuurin sanotaan olevan yksi koko Irlannin eloisimmista, ja muutenkin kun Irlannissa ollaan, niin tokihan sitä on pubissakin piipahdettava! Me itse ehdimme usempaankin, mutta erityisesti näitä seuraavia tahdon suositella teille.

The Skeff

Iso pubi, joka omalla tavallaan on jo nähtävyys sinänsä. Kaunis ja hieman sokkeloinen pubi, jossa tunnelmallisia nurkkia ja ihasteltavaa riittää.

Suosittelen erityisesti kaveriporukoille. Erityissuositus myös Galway Hooker oluelle, josta tuli koko reissun ehdoton oma suosikki!

The Skeff, os. Eyre Square

The Dail Bar

Ihanan tunnelmallinen ja hieman intiimimpi pubi. Ruokaakin maistettiin ja hyväksi todettiin.

Suosittelen erityisesti pariskunnille tai muuten rauhallisempaan illanviettoon.

The Dail Bar, os. 42-44 Middle Street

The Salt House

Persoonallinen pubi alan tosi harrastajille.

Pienen koon johdosta hyvin intiimi ja hauskakin tunnelma, hyvä palvelu.

Suosittelen todellisille pubikulttuurin ja oluiden ystäville. Muuten et täällä ehkä viihdy…

The Salt House, os. 4 Ravens terrace

5. SYÖ KAUPUNGIN PERINTEISIN FISH AND CHIPS

Jos pidät kalasta, niin fish and chips on Irlannissa tietysti must!

Galwayn perinteisimmät ja parhaat annokset tarjoaa Mc Donagh’s, joka palvelee asiakkaita jo neljännessä polvessa – yli 115 vuoden kokemuksella!

Lämmin suositus myös tälle!

Mc Donagh’s, os. 22 Quay Street

Tässä meidän kokemukset ja suositukset.

Ehdottomasti kannattaa lukea myös Kohteena Maailma blogin Ramin pubivinkit:

Galwayn parhaat pubit – yksi ylitse muiden pub-kierroksella

*****

Jos haluat nähdä lisää tunnelmiamme tältä reissulta, löydät videoita ja kuvia Instagramin Irlannin kohokohdista. Myös Facebookiin ovat uudet seuraajat lämpimästi tervetulleita! <3

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 26 syyskuun, 2021 at 01:19

    Nyt kun on saanut itsekin molemmat rokotteet, niin Irlanti voisi hyvinkin olla seuraava matkakohde. Yleensä Suomen ulkopuolelle lähtiessämme lähdetään myös Euroopan ulkopuolelle, mutta tässä tilanteessa jokin Euroopan kohde varmaan on todennäköisempi. Irlanti ei tosin ilmastonsa puolesta ole paras mahdollinen kohde juuri tällä hetkelllä.

    • Reply Sanna I Tuntematon turisti sunnuntai, 24 lokakuun, 2021 at 11:43

      Irlanti on ihana! Yllätyin todella positiivisesti – upeat maisemat ja ihanat ihmiset! 🙂 Sää ei tosin se ihan paras ollut meilläkään maaliskuussa , mutta sitten vaan säänmukaiset vaatteet päälle niin pärjää kyllä 🙂

    Leave a Reply