Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kotimaa

10 x kotimaan parhaat

sunnuntai, 13 kesäkuun, 2021

Jos tästä koronapiinasta jotain hyvääkin haluaa löytää, on yksi ehdoton positiivinen puoli se, että näin pakon edessä yhä useampi suomalainen on vihdoin päättänyt matkailla myös täällä koti-Suomessa. Go Suomi! Me itse kuulumme siihen porukkaan, joka ulkomaiden lisäksi on varsinkin kesäisin tykännyt reissata täällä kotipuolessakin, jo siis ennen koronaa. Näin ollen paikkoja on tullut koluttua yksi jos toinenkin ja samalla kokemusta kotimaanmatkailusta on kertynyt plakkariin jo ihan sopivissa määrin. (Ja paljon on toki vielä näkemättäkin!)

Tähän asti karttuneiden kokemusten perusteella tein teille pienen kesälistan omista suosikeista. Se näyttääpi tältä:

1. PARAS ISO KAUPUNKI: HELSINKI

Meri, Suomenlinna, Allas Sea Pool, Löyly, hienot hotellit, hyvät ravintolat, shoppailu ja kiva tunnelma.

Helsingistä löytynee varmasti jotain ihan jokaiselle, mutta edellä mainitut tekevät siitä minulle ihan ehdottoman kesäkaupunkien suosikin isompien kaupunkien joukossa. Helsinki: best!

2. PARAS PIENI KAUPUNKI: PORVOO

Onneksi tämä blogi on minun ja saan itse määrittää kaikki ”säännöt” sisältöjen suhteen… Jos meinaan saisi valita vain yhden parhaan kesäkaupungin ilman tätä iso/pieni jaottelua, olisi valinta Porvoon ja Helsingin välillä todella vaikea. Kummassakin kun on puolensa.

Mutta nyt saan siis listoille molemmat ja Porvoo on todellakin mukana! Upea Vanha Porvoo, ihanat kaupat, loistavat ravintolat ja täälläkin se tunnelma! Porvoo nyt vaan on ihan huippu!

Lue myös tämä:

Parhaat vinkit kesäiseen Porvooseen

3. PARAS MAASEUTUKOHDE: ASIKKALA

Tämä tuskin tulee yllätyksenä kenellekään! Vaikka itse olen ehtinyt kirjoitella tänne lähinnä Vääksy juttuja, on Asikkalassa paljon muutakin upeaa.

Asikkalaan tullessa kannattaa Vanhan Vääksyn lisäksi käydä ainakin hienolla Pulkkilanharjulla ja Urajärven kartanolla, tai lähteä vaikkapa veneretkelle upealle Päijänteelle! Voin vakuuttaa, että täältä löytyy todellakin kappale kauneinta Suomea. Maaseudulla, mutta ihan todella hyvillä palveluilla!

Lue myös nämä:

10 vinkkiä ihanaan kesä-Vääksyyn  

Syö, juo, Vääksy! 

4. PARAS SAARISTOKOHDE: KASNÄS, KEMIÖNSAARI

Tämä onkin siinä mielessä vähän hankala kohta, sillä minusta saaristo on upea ihan kaikkialla. Mutta syy, miksi oma valinta on tässä kohdin Kasnäs, on sen monipuolisuus. Itselleni tärkeimpinä kiva majoitus, ulkouima-allas ja helppo kulku rantakallioille. Lisäksi satamasta pääsee lautalla helposti muihin lähikohteisiin.

Viime syksynä tähän ihastuttiin ja uusi reissu tälle kesälle on jo varattu!

Lue myös nämä:

Kasnäs Marinan huoneistot – ihanaa saaristotunnelmaa Kemiönsaarella

Kasnäsin huikeat rantakalliot – täältä löytyi pala paratiisia!

5. PARAS RANTAKOHDE: KALAJOKI

Edellisen perustelu monipuolisuudella sopii oikeastaan hyvin myös Kalajokeen. Hienoja biitsejä on toki muuallakin, mutta minusta tämä on todella huippu kokonaisuus. Meri, upeat hiekkasärkät, hyvät ravintolat. Ihan törkeän upeat auringonlaskut. Toimii! Myös tänne on reissu jo tällekin kesälle varattu.

Lue myös nämä:

Kalajoen Hiekkasärkät – ihanat kesäpäivät kuin ulkomailla!

Ravintola Pihvitupa, Kalajoki – paras pippuripihvi ikinä!

6. PARAS PÄIVÄRETKIKOHDE: STRÖMFORSIN RUUKKI, LOVIISA

Tähän olisi ollut helppo valita Fiskarsin ruukki, mutta koska se on monelle jo tuttu, otankin vinkkeihin toisen hyvän vaihtoehdon. Eli siis Strömforsin ruukin Loviisan Ruotsinpyhtäällä. Monelle, kuten itsellenikin, paikka on tullut tutuksi kauniiden somekuvien kautta ja viime kesänä päätimme itse sitten vihdoinkin katsastaa paikan ihan livenä. Ja todellakin kannatti mennä.

Kaunis ja rauhallinen miljöö, paljon nähtävää ja ostettavaa, myös suppailemaan pääsee. Oikein mainio kohde kesäiselle päiväretkelle!

7. PARAS LUONTORETKIKOHDE: VARLAXUDDEN, PORVOO

Jos sinäkin rakastat upeita rantakallioita ja merta – Porvoon Emäsalo is the place to go! Ennen viime kesää en ollut kuullut koko paikasta, mutta kaverin vinkistä päädyimme päiväksi tänne. Ja kyllä kelpasi. Yksi kesän hienoimmista lauantai päivistä säänkin suhteen, ja silti tilaa riitti yllin kyllin.

Ja nämä maisemat, ihan täysi 10!

Lue myös tämä:

Porvoon upea Emäsalo ja kesän paras retkipäivä

8. PARAS KYLPYLÄ: HOLIDAY CLUB VUOKATTI

Tämä oli postauksen valinnoista kaikkein haastavin… Rantasalmen Järvisydän on mielestäni sinällään Suomen hienoin kylpyläkohde, mutta näin korona-aikana mietin, että moni varmaan kaipaa edes jossain muodossa palmuja ja ulkouima-altaita. Edes sitä pienen pientä palaa tropiikista. Näinpä valintani osui siten Vuokatin Holiday Clubiin, josta löytyy kaikki tämä.

Ulkouima-allas, palmuja, hienot altaat ja saunat muutenkin. Jos pelkän kylpyläosaston mukaan mennään, niin tässä kohdin maailman menoa tämä on paras!

9. PARAS MAJOITUS: HAVSVIDDEN, AHVENANMAA

Ja sitten taas takaisin näihin helppoihin!

Ahvenanmaan Havsviddenissä lomailimme vuonna 2017 eikä sen voittanutta ole sen koommin kotimaan saralla vastaan tullut. Ihan törkeän hienot kalliohuvilat, upea merimaisema, hienot hotellipuitteet kaikin puolin. Koirat saa ottaa mukaan. Ihan TÄY-DEL-LIS-TÄ.

Lue myös nämä:

Ahvenanmaan lumoava HavsVidden

HavsViddenin upeat Kalliohuvilat – luksuslomalla koirien kanssa


10. PARAS RAVINTOLA: MEAT DISTRICT, PORVOO

Ja toiseen täydelliseen on hyvä lopettaa. Porvoon Meat District on ravintola, jossa meikäläisen on lähes mahdoton syödä liikuttumatta. Ensin sitä kyynelehtii sen vuoksi, että ruoka on niin taivaallisen hyvää – sitten sen vuoksi, että se loppuu lautaselta!

Jos rakastat hyvää lihaa, mene tänne. Ja ota jälkkäriksi vielä jumalaisen hyvä Tarte Tatin. Sitten tiedät, mistä puhun!

Lue myös tämä:

Ravintola Meat District, Porvoo – taivaallisen hyvä illallinen!

Tämän myötä ihan loistavaa kotimaan matkakesää meille kaikille! <3

*****

Pysy jatkossakin mukana matkassa ja ota seurantaan blogin somekanavat
Facebook I Instagram

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 20 kesäkuun, 2021 at 18:54

  Tässä olikin paljon itsellenikin tuttuja kohteita, mutta myös muutama vieraampi. Esim. Porvoossa ja Strömforsin ruukissa käytiin muutama viikko sitten ja Asikkala, Helsinki, Kalajoki ja Kasnäs on aiemmilta vuosilta tullut tutuksi. Yleensä tykätään selvästi enemmän eri luontokohteista, mutta nyt hyttysiä tuntuu olevan niin sietämätön määrä, niin tulee ehkä suosittua kaupunkikohteita tänä kesänä enemmän.

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti sunnuntai, 19 syyskuun, 2021 at 12:20

   Kiitos Mikko kommentista ja pahoittelut myös tähän vastauksen viipymisestä! Toivottavasti teillä oli kivat kesäreissut! 🙂

 • Reply Essi perjantai, 25 kesäkuun, 2021 at 15:47

  Heii, täytyy kiittää tuosta Vääksy-suosittelusta, päädyimme nimittäin sinne muutamia viikkoja sitten Ranskalaisen kyläkaupan perässä, ja googlettelin sitten missä muualla voisi käydä. Päädyin silloin blogiisi ja käytiin useammassa suosittelemassasi paikassa, Vääksy oli kyllä todellinen yllätys ja upea kohde!! 🙂

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti sunnuntai, 19 syyskuun, 2021 at 12:17

   Kiitos Essi ihanasta kommentista! 🙂 Ihanaa, että tulitte ja löysit blogiini! <3 Toivottavasti tulette toistekin!

   Suuret pahoittelut myös sinulle vastauksen viipymisestä, jostain syystä en ole saanut kommentista ilmoitusta ja siksi se mennyt ihan "ohi"…

  Leave a Reply