Suomen suurin matkablogiyhteisö
Koiramatkat Kotimaa

Porvoon upea Emäsalo ja kesän paras retkipäivä

sunnuntai, 6 syyskuun, 2020

Oletko sinä enemmän meri vai järvi ihminen? Vaikka molemmat ovat ihania, tuntuu, että usein ihmisillä on kysymykseen hyvinkin selkeä vastaus. Itse olen enemmän meri ihmisiä. Ihan ehdottomasti. Niin paljon kuin nautinkin upeista järvimaisemista täällä kotona ja ystävien mökeillä, ei mikään vedä vertoja merelle. Ehkä se johtuu siitä, että järvet ovat omalla tavallaan vähän niin kuin tuttuja ja turvallisia. Sillä tavoin jopa vähän pliisujakin. Meri sen sijaan, ainakin itselleni, on jollain tapaa enemmän mystinen ja kiehtova. Välillä tyyni ja rauhallinen, välillä pauhaava ja myrskyisä. Aina kuitenkin ehdottoman kaunis ja voimakas. Merta voisin tuijotella varmaan ihan maailman tappiin. Minut se onnistuu lumoamaan kerta toisensa jälkeen.

Koronan vuoksi jää tänä vuonna maailman meret näkemättä. Ensimmäistä kertaa 15 vuoteen. Mutta onneksi meillä riittää merta täällä koti Suomessakin. Kotimaanmatkailu ei meille ole mikään uusi juttu, sillä ilman koronaakin olemme viettäneet varsinaiset kesälomat Suomessa koirien kanssa reissaten. Ja aina päätyneet myös jonnekin meren rannalle. Onnea on ystävä, joka janoaa meren äärelle yhtä paljon kuin minäkin!

Elokuussa vietimme helteisen viikonlopun Loviisan Isnäsissä yhdessä ystävien kanssa Rönnäs Seaside resortissa majoittuen.

Tuosta pääset lukemaan lisää postauksesta: Rönnäs Seaside Resort – hyvä merenranta majoitus Loviisassa

Paikka oli ihan meren rannalla ja oikein kiva, mutta viikonlopun ja samalla koko kesän ehdoton kohokohta oli kuitenkin tuolta käsin naapuri kuntaan ja tarkemmin Porvoon Emäsaloon tekemämme päiväretki. Onnea on tuo sama ystävä, joka tämän meille netistä bongasi!

Emäsalon saari sijaitsee Porvoon saaristossa. Saari itsessään on melko suuri ja päästäkseen sen upealle ulkoilualueelle Varlaxuddeniin, tulee autolla ajaa ihan sen eteläkärkeen saakka. Matkaa saaren halki on suunnilleen 20 kilometriä.

Perillä Varlaxuddenissa meitä odotti tähän saakka upeimmat Suomessa näkemäni rantakalliot. Ihan huisin kaunista joka puolella!

Varlaxudden Varlaxudden Varlaxudden Varlaxudden

Nämä alueen lähimmät ja korkeimmat kalliot olivat eittämättä upeita, mutta kun matkassa oli myös neljä koiraa, kaipasimme me käytännön syistä hieman tasaisempaa maastoa allemme. Tätä löysimme ihan alueen kärjestä, juuri ennen luotsiasemaa, jonne pääsy onkin sitten kielletty.

Eikä todellakaan ollut maisemissa valittamista täälläkään. Ihan sairaan hienoa kyllä!

Varlaxudden Varlaxudden Varlaxudden

Me teimme ensin piknik paikan kallioiden keskelle, mutta totesimme pian, ettei tämäkään ihan riittänyt. Halusimme sittenkin IHAN veden rajaan, IHAN ihanaan mereen kiinni.

Onneksi tämäkin järjestyi, kun löysimme juuri meille sopivan pienen sopen aivan veden rajasta. Sitten ei muuta kuin ”leiri” pystyyn, eväät ja juomat esiin, ja maisemasta nauttimaan! Uimassa kävimme myös.

NIIN PARASTA! Ja mikä sää!

Varlaxudden VarlaxddenVaraxuddenVarlaxudden

Näissä maisemissa aika kuluu aina ihan liian nopeasti. Ehdimme olla täällä useamman tunnin, mutta silti oli haikeaa lähteä pois.

Onneksi tänne pääsee aina takaisin ja kotoakin käsin matka on suhteellisen lyhyt. Näille kallioille toivottavasti vielä palaamme.

*****

Jos haluat nähdä lisää tunnelmiamme tältä reissulta, löydät videoita ja kuvia Instagramin kohokohdista. Poikien reissusta pääset näkemään lisää heidän omalta Instagram tililtään @minimatkaajat. Myös Facebookiin ovat uudet seuraajat lämpimästi tervetulleita!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin keskiviikko, 9 syyskuun, 2020 at 21:37

    Olen lapsena viettänyt todella paljon aikaa meren rannalla, josta saattaa johtua se. että lasken itseni meri-ihmiseksi. Olen kuitenkin vanhemmiten viettänyt aika paljon aikaa myös järvimaisemissa ja viihdyn niissä koko ajan paremmin.

    Todella kauniin näköinen paikka tuo Emäsalo!

  • Leave a Reply