Suomen suurin matkablogiyhteisö
Koiramatkat Kotimaa

Upea Järvisydän ja täydellinen miniloma maisemasviitissä

sunnuntai, 16 helmikuun, 2020

*KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: HOTEL & SPA RESORT JÄRVISYDÄN

Rantasalmen Porosalmessa, Saimaan rannalla Etelä-Savossa sijaitsee tänä vuonna Vuoden kotimaan matkakohteeksi valittu upea Hotel & Spa Resort Järvisydän. Järvisydämen alueella on ollut saman suvun ylläpitämää matkailutoimintaa jo vuodesta 1658 ja tällä hetkellä sitä luotsaa Markus Heiskanen perheineen edustaen suvun 11 sukupolvea yrittäjänä. Aika huikeaa!

Omaan tietoisuuteeni, kuten varmasti monen muunkin, Järvisydän nousi muutama vuosi sitten 10 miljoonaa maksaneiden uudistusten valmistuttua. Tuolloin uutis- ja somekuvissa vilahdellut Järvisydämen kallioon louhittu upea kylpylä näytti joltain ihan muulta, mihin aiemmin oli Suomen kylpylöistä puhuttaessa totuttu. Luonnonmukaiselta, mutta samalla ihanan ylelliseltä. Sellaiselta, joka piti ehdottomasti päästä itsekin kokemaan. Kuin tietysti myöskin koko muu upea resortti.

Merimaisemien ystävinä reissumme ovat kotimaassa pääsääntöisesti suuntautuneet aina rannikolle, minkä vuoksi haaveet Järvisydämen kokemisesta ovat tähän saakka saaneet odottaa toteutumistaan. AINA se on kuitenkin mielessä ollut. Kun sitten tänä talvena saimme mahdollisuuden vierailuun yhteistyön merkeissä, emme enää jääneet odottamaan. Tänne oli päästävä, ja mahdollisimman pian!

Ja niin me kävimme, heti helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Järvisydän Järvisydän maisemasviitti

JÄRVISYDÄN // MAISEMASVIITTI

Me otimme matkaan mukaan tälläkin kertaa myös koirat ja vaikka heidän kanssaan ei varsinaisissa hotellihuoneissa saakaan yöpyä, niin tällä kertaa tämä ei todellakaan harmittanut. Syystä että, Järvisydämessä lemmikkien kanssa saa sen sijaan majoittua upeissa maisemasviiteissä!

#haaveistatotta!

Maisemasviitit ovat vähän kuin pieniä ”mökkejä” ja ulkoapäin sellaisen näet kuvasta yllä. Sisältä näistä upeista majoista löytyy pieni keittiö, kylpyhuone sekä ylellinen makuuhuone isoine ikkunoineen.

Maisemasviitin keittiöstä löytyy pöydän ja penkkien lisäksi lavuaari, jääkaappi, mikro, minibaari, kapselikahvinkeitin, vedenkeitin ja astiota. Myös koirille oli tarjolla omat ruokakupit. Eli oikein hyvä setti lyhyeen oleskeluun.

Penkkien pehmeillä taljoilla kelpasi poikienkin nautiskella päiväunista!

Järvisydän maisemasviitti

Maisemasviitin todellinen wow-tekijä on upea makuuhuone takkoineen ja katon harjaan asti ulottuvine ikkunoineen.

Vaikka sääherra ei tällä kertaa meille yöllistä tähtitaivasta tai revontulia tarjonnutkaan, niin oli tämä silti kyllä ihana kokemus.

Romanttinen ja ylellinen, ja ennen kaikkea uniikki elämys!

Järvisydän maisemasviitti Järvisydän maisemasviitti Järvisydän maisemasviitti

Hyvä sänky, ihana sisustus, iltaisin kynttilät tunnelmaa luomassa. Kyllä kelpasi. Ja enemmänkin. Pojatkin viihtyivät hyvin heille valmiina olleessa omassa ”hotellisängyssään”. Ja kyllähän he välillä pääsivät meidänkin kanssa sänkyyn pötköttelemään…

Aika täydellistä oli tämä!

(Psst… postauksen lopusta löydät alennuskoodin, jolla saat nyt oman maisemasviittilomasi pienellä alennuksella!)

JÄRVISYDÄN // JÄRVIKYLPYLÄ

Koirien kanssa maisemasviitissä majoittuessa oli sekin hyvä puoli, ettei heidät yksin jättäessä tarvinnut huolehtia siitä, että mahdollisesti haukkuessaan he olisivat häiriöksi muille. Näinpä me saimme ihan rauhassa tutustua Järvisydämen ihmisille suunnattuun tarjontaan.

Itselle näistä ykkönen oli tietysti upea Järvikylpylä, joka on uskokaa tai älkää, on louhittu kokonaan kallioon. Muutenkin kylpylän kaikki rakennusmateriaalit ovat luonnonläheisiä käsittäen yli 500 vuotta vanhoja uppotukkeja, luonnonkiveä ja Saimaan järvivettä.

Ja miten kaunista ja tunnelmallista täällä onkaan! Vesi välkehtii upean turkoosina, tuli palaa takoissa ja kynttilöissä, vanhat uppotukit ja luonnonkivi sopivat miljööseen ihan täydellisesti. Joka puolella on mukavia oleskelutiloja ja tunnelma on rauhallinen. Täällä jos missä, jokaiseen yksityiskohtaan on panostettu.

Altaita kylpylästä löytyy pääaltaan lisäksi poreallas, lasten allas sekä pihalta ulkoallas. Saunojakin on useita, joista omat suosikit olivat höyrysauna ja kaunis kivisauna. Kaikki saunat ovat naisten ja miesten yhteisessä käytössä, joten mukavaa oli se, että niihin pääsi yhdessä löylyttelemään.

Iso plussa myös siitä, että kylpylässä lipun hintaan kuuluu pientä naposteltavaa kuten pähkinöitä ja hedelmiä sekä teetä ja makuvesiä. Ainakin itselleni nimittäin tulee aina uidessa nälkä, joten nämä tulivat kyllä tarpeeseen!

Kahden yön lomalla kun olimme, pääsimme me kokemaan tämänkin ihanuuden kahteen kertaan. Sanoisin, että tässä on kyllä heittämällä Suomen hienoin kylpylä!

Järvisydän Järvikylpylä Järvisydän Järvikylpylä

Mies uskaltautui myös ulkoaltaaseen!

JÄRVISYDÄN // MUUT AKTIVITEETIT

Kylpylässä nautiskelun lisäksi Järvisydämessä on tarjolla paljon erilaisia aktiviteetteja. Talvella voit vuokrata esimerkiksi sukset, lumikengät, retkiluistimet tai fatbiken, kesällä lähteä vaikka suppailemaan. Lisäksi tarjolla on erilaisia järjestettyjä retkiä.

Itse olin etukäteen ajatellut kokeilevani retkiluistelua, mutta sitten pieni flunssa ja jäällä puhaltanut todella kylmä tuuli sotkivat suunnitelmat. Tässä kohdin oli järkevämpää ottaa rauhallisesti.

Kävimme kuitenkin jäällä pienellä kävelyllä, samoin metsässä. Pieni happihyppely tekee aina hyvää! Mukava oli myös päästä nauttimaan kunnon talvisesta maisemasta, kun täällä etelässä sitä ei tänä vuonna juuri tarjolla ole ollut.

JÄRVISYDÄN // AAMIAINEN JA TULIMENU ILLALLINEN

Tässä kohdin on hyvä hetki palata vielä Järvisydämen juuriin ja vuoteen 1658, jolloin matkailu tällä alueella alkoi. Tuona vuonna Ruotsin kuningas ja Venäjän tsaari sopivat, että Suomen halki kulkevat Karjalan viittatiet. Samalla määrättiin hevosten syöttövälein, joka oli 30 kilometriä, perustettavaksi kestikievarit, jotka toimivat myös krouveina. Samaan aikaan Heiskasen suvun päämies sai kiitoksena hyvästä sotilaspalvelusta niemekkeen Porosalmelta ja lahjasta vastineeksi tuli velvoite kestikievarin perustamisesta. Tästä kaikki siis alkoi.

Nykyajan Järvisydämenkin ravintolatilat huokuvat juuri tuollaista vanhanajan kesitikievarin tunnelmaa. Puu- ja kivimateriaalit ovat pääosassa myös täällä, luoden yhdessä elävän tulen kanssa ihanaa tunnelmaa aamusta iltaan. Myös täällä kaikki on pienimpiäkin yksityiskohtia myöden hiottu ja huomioitu.

Ja aika ihanaa oli aamunsa täällä aloittaa! Ihanan rauhallinen tunnelma, upea miljöö ja todella maistuva ruoka.

Järvisydän aamiainen

Illallisella Järvisydämessä on tarjolla kestikievarin Tulimenu. Menun sisältö vaihtelee niin, että menu numero yksi tajoillaan parittomina päivinä, menu numero kaksi parillisina päivinä.

Tulimenussa alku- ja jälkiruoka on kaikille sama, pääruuista valitaan joko kala-, liha- tai kasvisvaihtoehto. Menut vaihtuvat viisi kertaa vuodessa, aina sesongin mukaan.

Me kun olimme reissussa kaksi yötä, pääsimme siten maistamaan molemmat menuvaihtoehdot. Alakuappeiksi saimme toisena iltana porkkana-inkiväärikeittoa, toisena purjo-perunasosekeittoa mateella. Piäsyömingeiksi valitsin itse Hauhalan hanhenkoipea ja toisena iltana hiillostettua siikaa. Mies luotti kasvisvaihtoehtoihin. Jäläkimakiaksi saimme toisena iltana suklaa-tuorejuustobrownieta, toisena puolestaan jogurtti-rosmariinivanukasta.

Ainoa asia, joka itseäni ennen reissua hieman arvelutti, oli juurikin tämä ruokapuoli. En varsinaisesti ole erityisen ruokarajoitteinen, mutta silti näin suppea valikoima hieman arvelutti. Mitä jos ruoka ei olekaan hyvää ja eikä mitään muutakaan ole tarjolla?

Meidän kohdalla huoli osoittautui onneksi turhaksi ja ruoka maistui kummallekin molempina iltoina. Parillisen päivän menu oli omaan makuun hyvä, parittoman päivän ihan loistava. Etenkin alkukeitto ja pääruuan siika olivat ihan täydelliset!

Järvisydän tulimenu Järvisydän tulimenu

JÄRVISYDÄN // KOKEMUKSIA

Kuten edellisistä voinee päätellä, me viihdyimme Järvisydämessä loistavasti. Meille nämä puitteet tarjosivat ihanan ja romanttisen kahden keskisen pariskuntaloman, ja mikä tärkeintä, hyvin koiraystävällisen sellaisen. Poikien pärjätessä osan ajasta myös itsekseen pääsimme rauhassa tekemään omia juttujamme, mutta nautimme todella myös ajastamme heidän kanssaan maisemasviitissä oleskellen.

Meille tämä setti oli ihan täydellinen.

Yhteistyönä postauksia tehdessä on uskottavuuden säilyttämiseksi muistettava aina tietysti myös epäkohdat. Ainoat pienet miinukset, jotka itse pystyn esiin nostamaan on aamiaisella jäiden lisääminen mehuun, mikä teki siitä aika vetistä sekä juuri tuo ruokavaihtoehtojen vähyys illallisella, joka saattaa joillekin olla ongelma.

Järvisydämen ainutlaatuisessa miljöössä on helppo unohtaa se normiarki. Täällä kun sitä on jotenkin ihan omassa maailmassaan, modernissa mutta samalla vähän keskiaikaisessa tunnelmassa. Paikassa, johon todellakin on panostettu niin taloudellisesti kuin myös selvästi sydämellä. Itse sanoisin, että Järvisydän on todellakin Vuoden kotimaan kohteen palkintonsa ansainnut.

Kiitos Järvisydän! <3

Helppoa olisi ollut jäädä vielä toviksi! Mutta eikö sitä sanota, että on lähdettävä, jotta voi palata… Itse aloin jo haaveilla kesälomareissusta, norpista ja suppailusta Saimaalla..!

Aloitko sinäkin kenties haaveilla omasta minilomasta maisemasviitissä? Sain Järvisydämeltä alennuskoodin teille jaettavaksi, joten nyt olisi oiva mahdollisuus saada reissusta vähän alea!

Kampanjakoodilla Tuntematon saat Järvisydämen verkkokaupan Maisemasviittivarauksista -10%.

Varaukset ajalle 10.2.-31.5.2020.

Varaukset tehtävä 29.2.2020 mennessä.

Varauksen pääset tekemään tästä.

*****

Jos haluat nähdä lisää tunnelmiamme tältä reissulta, löydät videoita ja kuvia Instagramin kohokohdista. Poikien Järvisydän lomasta pääset näkemään lisää heidän omalta Instagram tililtään @minimatkaajat. Myös Facebookiin ovat uudet seuraajat lämpimästi tervetulleita!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Laura Linnea tiistai, 18 helmikuun, 2020 at 18:49

    Näyttää aivan ihanalta paikalta 😍 tuo on ollut mun käyntilistalla pari vuotta, joten ehkä kohta on Järvisydämen vuoro…

  • Leave a Reply