Suomen suurin matkablogiyhteisö
Marokko

Riu Tikida Palace Agadir – all inclusive lomalla Marokossa

sunnuntai, 22 joulukuun, 2019

Marraskuun pimeyttä pakoon. Jonnekin lämpimään. Jonnekin, missä emme aiemmin ole käyneet. Mutta kuitenkin suhteellisen lähelle. Hienoon hotelliin. Mutta kohtuulliseen hintaan.

Näillä ehdoilla päädyimme nyt marraskuussa Marokon Agadiriin, hotelli Riu Tikida Palaceen.

All inclusive hotellin valitseminen ei aina ole ihan yksinkertaista ja valinnan suhteen voi moni asia mennä pieleenkin. Itselleni, hotellin yleisen tason lisäksi, tärkein valintakriteeri on tietenkin myös ruuan ja juomien laatu. Kun viikon syö pääosin resortin ravintoloissa, pitää näidenkin tason olla kunnossa.

Meille ehdottomaksi suosikiksi all inclusive resorteissa on muodostunut espanjalainen Riu -ketju. Aiemmin olemme olleet Riun resorteissa Meksikossa, Dominikaanisessa tasavallassa, Kuubassa ja Kap Verdellä. Ja joka kerta olemme olleet todella tyytyväisiä. Näinpä Riuun päätyminen ei tälläkään kertaa ollut vaikea valinta!

Agadirista kirjoittelen vielä erikseen, mutta nyt alkuun esittelen teille tämän hotellin.

LUE MYÖS: Hotelli Riu Touareg – viikko hiekkalinnan asukkaana

RIU TIKIDA PALACE – LOBBY

Kun hotelliin astelee sisään kaupungin puolelta, on vastassa tyylikäs aula respoineen ja baareineen.

Iltaisin lobby oli ihan todella suosittu hotellin vieraiden tullessa aperitiiveille (itseltäni iso suositus espresso martinille – toimii, jos tykkää kahvista!) ja livemusiikkia kuuntelemaan. Myös iltapäivisin huonomman sään kohdalle osuessa moni istuskeli aulassa lukemassa, korttia pelaamassa tai drinkeillä.

Ja mikäs täällä oli istuskellessa!

RIU TIKIDA PALACE – HUONE

Me majoituimme hotellissa ihan perustason huoneessa, näköalalla altaalle ja merelle päin.

Huone oli omaan makuun juuri sopiva ja ihanan tilava. Ja perustason huoneeksi todella tasokas.

Suuren sänkyn ja tv-tason lisäksi huoneessa oli erillinen oleskelutila sohvineen ja tuoleineen. Kylpyhuoneessa oli amme ja sadesuihku, erillinen wc sekä ihanan iso taso tupla-altaineen. Myös parveke oli tilava ja näköala altaalle kaunis. Hyvin siis kahden tänne mahduttiin ja tilaa huoneessa oli kaikkineen hyvän kokoisen yksiön verran.

Minibaarissa meillä oli ainoastaan limua ja vettä, ja vasta viikon loppu puolella meille selvisi, että oluttakin pitäisi olla. Saimme sitä sitten vasta pyydettyämme. Eli jos olut maistuu, eikä sitä kaapista löydy, niin ota asia puheeksi heti alkuun.

RIU TIKIDA PALACE – ALLASALUE

Syy, miksi me päädyimme valitsemaan Agadirin Riu -hotelleista juuri tämän Palacen, on se, että täällä on lämmitetty uima-allas. Marraskuussa Marokossa etenkin yölämpötilat ovat alhaiset, joten lämmitetylle altaalle todellakin on tarvetta.

Uima-altaita tässä resortissa on kolme, kaksi ulkona ja yksi sisällä. Ulkoaltaista toinen on lämmitetty, toinen ei.

Allas-alue oli todella kaunis ja tyylikäs. Kaikkia odotuksia se ei kuitenkaan ihan täyttänyt.

Lämmitetyn altaan vesi olisi saanut olla lämpimämpää. Etenkin alkulomasta senkin vesi tuntui viileältä, mutta onneksi siihen kuitenkin tottui. Mutta lämpöisempää olisi saanut kyllä olla.

Toisessa altaassa vesi oli niin kylmää, ettei sinne mitään asiaa ollut. Paitsi joillain tosiuimareilla. Se, mikä tässä harmitti, oli se, että juuri tuossa altaassa oli allasbaari. Näin ollen haaveet allasbaarissa istuskelusta sai jättää tulevia lomia odottamaan. Harmi sinänsä.

No, onneksi altaalla oli kaksi muutakin baaria, joten allasdrinksutkin saimme kuitenkin nautittua! Ja kyllähän sitä viikon aikana useampikin mojito ja GT juotua tuli..!

Hotellin sisäaltaassa kävin itse vain kerran, mutta mies kävi joka aamu jo ennen aamupalaa hieman kuntoilemassa. Sisäallas täällä on iso ja sinänsä ok, mutta itse en oikein pitänänyt sen miljöötä kovin viehättävänä. Tila oli pimeä ja muoviset aurinkotuolit tekivät siitä jotenkin hieman masentavan oloisen. Yksityiskohtiin panostamalla tilasta saisi niin paljon viihtyisämmänkin.

RIU TIKIDA PALACE – RANTA

Resortti sijaitsee sisänsä ihan rannalla, mutta meren ja hotellin välissä kulkee Agadirin rantakatu. Ja näin on siis kaikissa muissakin rantahotelleissa.

Mikään ongelma tämä ei kuitenkaa ole ja käytännössä ihan rannalla kuitenkin ollaan.

Kuvassa ranta vasemmalla ja hotellialue alkaa heti oikealta.

Tässä näkymä hotellialueelta rannalle päin.

Rannalla Riu Palacella on oma alueensa ja aurinkotuolit asiakkailleen. Eli rantaelämäkin onnistuu tällä tavoin hotellin omalla alueella, vaikkei se ihan kiinni varsinaisessa resortissa olekaan.

Tässä kohdin joudun paljastamaan oman vaativuuteni rantojen suhteen. En pitänyt Agadirin rannasta oikein yhtään. Ei vaan iskenyt. Mieheni mielestä olen tottunut liian hyvään, mikä rantojen suhteen varmasti pitää myös paikkansa.

Paria pikaista piipahdusta lukuunottamatta me emme siten tällä rantalomalla poikkeuksellisesti rannalla olleet käytännössä juuri lainkaan. Eikä sinne siis kellään muullakaan meistä hinkua ollut. Kaveri kuitenkin rohkeana kävi ihan meressäkin uimassa.

RIU TIKIDA PALACE – SPA

Meille on miehen kanssa muodostunut viime vuosina tavaksi hemmotella itseämme lomalla myös hotellien spa:ssa eikä tämäkään reissu tehnyt poikkeusta. Yleensä olemme ottaneet yhteisen hieronnan, mutta tällä kertaa halusimme kokea lisäksi turkkilaisen hamamin. Tämä kun meillä oli vielä kokematta.

Tähän tarpeeseen hotellin spa:ssa oli tarjolla pariskunnille paketti, johon kuului hamam, vartalokuorinta sekä hieronta. Hintaa paketilla oli hieman yli 100 euroa kahdelta. Ja tämän me siis otimme.

Kokemus oli kaikin puolin kiva ja tietysti rentouttava! Pientä miinusta spa saa kuitenkin hieman sekavasta toiminnasta tuolla hamamin puolella. Itse olisin ensikertalaisena kaivannut hieman tarkempaa kertomusta siitä, kuinka kauan missäkin huoneessa ollaan ja mitä sitten tapahtuu. Alun hämmennyksen jälkeen kaikki sujui kuitenkin mallikkaasti. Eli peukut myös spa:lle!

RIU TIKIDA PALACE – RUOKA JA JUOMA

Nyt päästäänkin sitten sen ruuan ja juoman kimppuun. Asiaa olisi paljon, mutta yritän pitää tämän edes joissakin rajoissa!

Todetaan vielä varmuuden vuoksi, että kyseessä on siis all inclusive resortti eli kaikki ruuat ja juomat kuuluvat majoituksen hintaan.

Aamiainen

Aamupala on tarjolla hotellin pääravintolassa. Kyseessä on buffet ravintola, mutta kaikki juomat tarjoillaan pöytiin.

Valikoima aamiaisella oli todella kattava. Muslimimaasta huolimatta tarjolla oli myös sianlihaa eli pekoniakin saa. (Jes!) Pekonin lisäksi omalle lautaselle löysi lähes päivittäin munakaspisteeltä tilattu oman maun mukainen munakas. Ihan parasta. Ihan aina! Munat maistuivat myös muussa muodossa ja etenkin munakokkeli oli todella hyvää. Kuin tietysi myös hedelmät, mutta valitettavasti etenkin melonien seassa oli paljon myös raaempia paloja.

Loma-aamiaisen kruunasi kuohuviini, jota oli tarjolla joka päivä!

Lounas

Lounas tarjotaan hotellin toisessa buffet ravintolassa, joka löytyy rannan päästä. Täällä kannattaa ehdottomasti sään salliessa istua ulkona, sillä sisällä käy melkoinen hälinä. Myös täällä juomat tarjoillaan pöytiin ja ison plussan annan siitä, että buffasta huolimatta viinit tarjotaan lounaallakin pulloissa.

Lounas oli sinänsä ihan ok, mutta valikoimaa olisi lämpimiin ruokiin kaivannut kyllä enemmän. Viikossa suhteellisen suppeaan tarjontaan ehti hieman kyllästyä. Erilaisia salaatteja oli tarjolla montaa erilaista, mutta jotenkin ne eivät ihan omaan makuun osuneet.

Jälkiruokapöydät sen sijaan notkuivat myös lounaalla ja kakuista omasta lautaselle päätyi yksi jos toinenkin!

Illallinen

Illallista hotellissa saa buffasta pääravintolassa, minkä lisäksi a la carte ravintoloissa saa syödä kerran viikossa kussakin. Jälkimmäisiin tulee muistaa tehdä pöytävaraus.

Illallisbuffassa oli päivittäin vaihtuva teema, joka näkyi lähinnä pääruokien valikoimissa. Päivittäin oli tarjolla lisäksi marokkolaisia ja italialaisia ruokia. Kaiken kaikkiaan valikoimasta voisi sanoa, että se oli hyvin kattava, mutta itselle mieluista syötävää löytyi hieman illasta toiseen vaihdellen. Mutta aina kuitenkin löytyi. Ja ihan riittävästi!

Jälkiruuaksi illallisella tarjottiin kakkujen, keksien ja muiden jälkiruokien lisäksi myös juustoja. Eli vatsansa todellakin sai täyteen.

Paikallisista viineistä tulikin mainittua jo lounaan kohdalla, mutta sanottakoon vielä, että ne olivat ihan todella hyviä. Ihan pääsivät yllättämään!

Toinen hotellin talviaikaan auki olevista a la carte ravintoloista on kansainvälistä ruokaa tarjoava Kristal. Miljööltään ravintola on modernin tyylikäs, ehkä jopa hieman kliinisenkin oloinen hallimaisen korkean tilan johdosta.

Ruoka ravintolassa oli ihan todella hyvää, vaikkakin kaikki meidän seurueesta eivät olleet valintoihinsa ihan yhtä tyytyväisiä. Mutta itse kyllä tykkäsin!

Alkuun pieni alkupala lajitelma, sitten rapurullia, pääruuaksi pihviä ja loppuun suussasulava suklaakohokas. Maistui!

Toinen hotellin a la carte ravintoloista on marokkolaista ruokaa tarjoava Marrakech.

Täällä illallisemme oli melkoisen surkuhupaisa, sillä kukaan meistä ei pitänyt juurikaan mistään ruuasta. Alkupalojen ja alkuruuan kohdilla mietimme lähinnä sitä, kuinka paljon ruokaa kehtaa jättää syömättä. Ja ihan pakko oli osa jättää. Pääruoka oli periaatteessa ok, mutta siihen kuului pelkkä liha eikä mitään lisukkeita. Jälkiruuan kohdalla otimme varman päälle ja tilasimme hedelmiä.

Ihan ei siis mennyt putkeen tämä marokkolainen ilta ruuan osalta. Miljööltään ravintola on todella kaunis ja ihanan itämainen. Tänne mennessä kannattaa kuitenkin miettiä, onko ruoka ihan sen oman maun mukaista. Meille ei ollut.

RIU TIKIDA PALACE – YLEISIÄ HUOMIOITA

Mitäs sitten muuta tulisi vielä mieleen..?

No ainakin nyt alkuun on tärkeää kertoa se, että ainakaan meidän visiitin aikaan hotellissa ei toimineet VISA-kortit lainkaan. Kokeilimme kolmea eri korttia ja pariinkin eri otteeseen. Pankista vastattiin, että mitään yleistä häiriötilaa ei ole eikä meidän korteissa mitään vikaa. Hotellissa ei myöskään sanottu, etteivät he Visaa hyväksyisi. Mutta eipä toiminut Visa ulkopuolella kahvilassakaan. En tiedä mistä johtui, mutta ilman varalla olleita Mastereita olisimme olleet lievästi sanottuna pulassa.

Riu Palace ei varsinaisesti ole vain aikuisten hotelli, mutta tästä huolimatta lapsivieraita hotellissa ei juuri ollut. Meidän viikon aikana vain pari vauvaa/taaperoa. Leikki-ikäisiä lapsia ei ollut ollenkaan kuin ei myöskään yhtään teini-ikäistä. Keski-ikä hotellivierailla oli varmasti melko suuri, sillä suuri osa muista vieraista näytti olevan ranskalaisia eläkeläisiä. Aamulla aulassa odottavista golfbageistä päätellen hotelli on myös golffareiden suosiossa.

Pakettimatkoja hotelliin myy Suomessa TUI, mutta me päädyimme ostamaan lennot suoraan Norwegianilta ja varaamaan hotellin suoraan Riun omilta sivuilta. Hintaa matkalle tuli näin melko tarkkaan saman verran kuin TUI:lla, mutta näin saimme samalla hinnalla huoneen tuolla paremmalla näköalalla. Kuljetuksen lentokentältä hotelliin ja takaisin me varasimme etukäteen Suntransfers nimiseltä firmalta. Hintaa kuljetuksella oli yhteen suuntaan perustaxia isommalla minivanilla (4 aikuista, 4 matkalaukkua) 29 euroa. Homma toimi firmalla kaikin puolin hyvin ja tätä uskallan siten suositella muillekin.

Me lähdimme tälle reissulle hotelli ja lämpö edellä, eli itse kohteelle emme niin paljoa painoarvoa antaneet, vaikkakin Marokon matkasta olen muutenkin jo pitkään haaveillut. Odotukset itse Agadirin suhteen eivät kuitenkaan olleet kovinkaan korkealla, vaan tärkeintä oli saada viettää kiva loma kivassa hotellissa. Pienistä puutteista huolimatta Riu vastasi Marokossakin tähän tarpeeseen todella hyvin ja hotellia on helppo suositella myös muille tasokkaiden all inclusive lomien ystäville.

Viihtyisä ja kaunis hotellialue. Ylelliset yleiset tilat. Tilavat ja tyylikkäät huoneet. Tasokkaat ruuat ja juomat. Tätä kaikkea tarjosi Riu Tikida Palace.

Instagramin kohokohdista (Marokko) löydät lisää kuvia ja videoita hotellista eli klikkaile siis vielä sinne! Myös blogin Facebook sivulle ovat uudet seuraajat erittäin tervetulleita!

Ja jos mieleen tulee mitä tahansa kysyttävää tästä, ota rohkeasti yhteyttä tai jätä kommentti alle! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply