Koiramatkat Kotimaa

Poroholman lomakeskus, Rauma – hitti vai huti?

sunnuntai, 20 lokakuun, 2019

Sanottakoon heti tähän alkuun, etten varsinaisesti ole mikään ”leirintäalue ihminen”. Mieluummin löydän itseni matkoilla tasokkaan hotellin laadukkaista lakanoista, kaikin puolin kauniista puitteista. Ripauksesta luksustakaan ei todellakaan ole haittaa.

Koirien kanssa Suomea kiertäessä sitä on kuitenkin alkanut löytää itsensä mitä erilaisimmista paikoista. Ja joskus myös sieltä leirintäalueelta. Onneksi niitäkin on monenlaisia.

Yöpyessämme pari kesää sitten Kotkan Santalahdessa ymmärsin, että leirintäalueeltakin voi löytyä majoitusta vaativaankin tasoon. Santalahden tasokkaat luksushuoneistot saivat todellakin silmät avautumaan myös tälle vaihtoehdolle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tarkemmin tuosta kokemuksesta voit lukea postauksesta

Tälle kesälle olimme suunnitelleet ystävien kanssa matkaa Porin Yyteriin ja Turkuun. Samaan reissuun lisättiin sitten vielä Raumakin, koska miehet halusivat Pitsiturnaukseen kiekkoa katsomaan. Ja kyllähän se Rauma muutenkin oli jo korkea aika nähdä.

Tuon Santalahden hyvän kokemuksen perusteella uskaltauduimme katsastamaan Raumaltakin leirintäalueen mahdollisuutta. Onhan Rauman Poroholmakin Santalahden lailla yksi Suomen viiden tähden leirintäalueista. Kun majoitus puolella oli vielä vapaana kahden huoneen kivalta näyttänyt talo, teimme päätöksen yöpyä täällä.

Ja kuinkas sitten kävikään?

Jo heti alkuun Poroholman alue näytti kauniilta ja siistiltä. Kaikki oli kunnossa ja miljööseen selvästi panostettu. Sijainti meren rannalla on mitä parhain.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Poroholman uimarannalla voi rantatuoleissa tekopalmujen alla hetken aikaa kuvitella olevansa jossain kaukana muualla.

Maisema ei näytä ihan siltä perinteiseltä Suomen kesältä!

(Tiedoksi muuten, että ensi kesänä Poroholman yhteyteen avautuu maauimala, ja tuolloin siis pääsee pulikoimaan myös ihan kunnon uima-altaaseen. Kuulostaa hyvälle!)

Iso plussa Poroholmassa on sen hyvät ravintolapalvelut, ja etenkin rannasta löytyvät kauniit purjelaivaravintolat Puosun kellari ja Captain Jack’s.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Me tutustuimme näistä paremmin Puosun kellarin antimiin ja täytyy sanoa, että ravintolakokemus oli yksi parhaista ikinä. Ihanan idyllinen purjelaivamiljöö, loistava ruoka ja erinomainen palvelu. Suosittelen!

Tarkemmin Puosun kellarista voit lukea erillisestä postauksesta:

Hittipisteitä Poroholma saa myös sijaintinsa puolesta.

Idyllisen Vanhan Rauman kauniille kaduille on alueelta matkaa vain muutama kilometri, joten kaupunkiin päästäkseen ei erityisemmin vaivaa tarvitse nähdä.

Ja jos Raumalle kerran tulee, on Vanha Raumakin tietysti nähtävä!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Entäs sitten se hutipuoli?

No, se on valitettevasti majoituksen taso.

Me olimme varanneet Poroholmasta kahdeksi yöksi kahden makuuhuoneen talon, joka näytti kuvissa oikeinkin kelpoiselta. Varsinaisesti en voi sanoa, etteikö talo olisi vastannut kuviaan, mutta ei sitten kuitenkaan ihan. Esimerkiksi wc ja suihkutilat ovat jääneet rakennusvaiheessa ihan keskeneräisiksi ja hienoista suihkukaapeista huolimatta ne olivat siten melko epämiellyttävät.

Suurin ongelma talossa oli kuitenkin sen likaisuus. Ikkunat olivat todella likaiset, samoin lattiat. Likatahroja oli myös esimerkiksi pienen keittiötason kaapinovissa. Siivousvälineitä ei ollut tarjolla lainkaan.

Nyt voi tietysti miettiä sitä, onko puhtaudesta, tai oikeastaan likaisuudesta reilua tässä mainita, koska emme tästä mitään palautetta antaneet vaan mukisematta tyydyimme osaamme. (Koska sängyt olivat ihan ok ja olimme paikalla vain yhden kokonaisen päivän.) Ehkä ei, mutta annan silti.

Koska likaa talossa oli sen verran, ettei se todellakaan voinut olla pelkästään edellisten asukkaiden jäljiltä. Itse vedän tästä sellaisen johtopäätöksen, ettei huoneistoa ylipäätään ole tapana erityisen hyvin vieraiden välillä siivota. Ja itselleni tämä on kyllä todella iso huti. Ja ylipäätään asia, joka mielestäni ei sovi viiden tähden (eikä kyllä minkään muunkaan luokituksen saaneelle) leirintäalueelle. Positiivisena asiana kerrottakoon, että vessat olivat muista puutteistaan huolimatta puhtaat.

Mutta kuitenkin. Omalla vaativuustasolla huoneisto oli keskeneräisine kylpyhuoneineen ja epäpuhtauksineen sen verran surkea, ettei siellä valitettavasti juuri tehnyt mieli olla. Valokuvatkin jäivät pääosin ottamatta, koska yksinkertaisesti niitä ei juuri mieli tehnyt ottaa. Tässä kuitenkin yksi otos toisesta makuuhuoneesta.

Yhteenvatona voin todeta, että Poroholma toimii pääsosin oikein mainiosti. Hieno miljöö rannalla, hyvät palvelut ja kaikinpuolin siisti paikka. Eli tässä mielessä vastaus otsikon kysymykseen on ehdottomasti hitti.

Ja koirien kanssa paikka toimi tietysti myös hyvin!

Mutta valitettavasti ainakin meidän kohdalla majoituksen taso jätti todella paljon toivomisen varaa ja vaikutti jossain määrin myös koko lomakokemukseen. Fiilikset, jotka Poroholmasta jäivät, ovat aika ristiriitaiset.

En sano, ettemmekö tänne koskaan palaisi, mutta jos näin, majoitukseksi valitsemme siinä tapauksessa jonkin muun vaihtoehdon.

Jos sinulla taasen on käytössä oma asuntovaunu tai -auto, niin uskallan tätä kyllä suositella!

*****

Pysy jatkossakin mukana matkassa ja ota seurantaan blogin somekanavat
Facebook I Instagram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply