Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kotimaa

Ravintola Puosun kellari – uniikki ravintolakokemus Raumalla

sunnuntai, 8 syyskuun, 2019

Sitä ollaan taas back in business! Edellisestä postauksesta onkin kulunut melkoinen aika – syystä, että ensin pidin pientä kesälomaa ja viime viikkoina olen taasen yrittänyt keskittyä töiden jälkeen ensisijaisesti lepäämiseen oman terveydentilan vuoksi. Mutta nyt on ainakin kova yritys palata pikku hiljaa takaisin normaaliin arkeen blogihommienkin saralla! Toivottavasti olette vielä siellä <3

Se, että olen pitänyt kesälomaa, tarkoittaa tietenkin myös sitä, että paljon on taas uusia juttuja teille kerrottavana. Kesäloman vietimme perinteisesti koirien ja ystävien kanssa täällä Suomessa reissatessa ja ennätimme käydä niin Helsingissä, Tampereella, Raumalla, Turussa ja Porissakin.

Nyt tähän alkuun ajattelin ensitöikseni esitellä teille uuden ihanan ravintolalöydön, jonka teimme Raumalla Poroholman leirintäalueella. Kuten otsikkokin sen jo paljastaa, on tämän ravintolan nimi Puosun kellari.

Puosun kellari ravintolan löydät purjelaiva Kuunari Kathrinan ruumasta. (Kuvassa yllä vasemmalla.) Kun itse bongasin tämän ravintolan Poroholman lomakeskuksen sivuilta, oli asia heti sillä selvä – tämä todellakin pitäisi päästä kokemaan. Onneksi kaveritkin olivat samaa mieltä ja pöytävaraus tehtiin jo heti ensimmäiselle Rauman illalle. Tällä oli hyvä aloittaa viikon mittainen länsirannikon turnee!

Kesäaikaan M/AUX Kathrina ja Puosun kellari palvelevat Raumalla, muina aikoina tämä uljas alus löytyy aivan Helsingin keskustasta Halkolaiturista, jossa sitä voi varata erilaisiin yksityistilaisuuksiin.

Kuunari Kathrina on 31,75 metriä pitkä, 7,34 metriä leveä. Kaunis 3-mastoinen alus on valmistunut vuonna 1949.

Sisäänsä se kätkee ihanan tunnelmallisen, ja intiimin pienen ravintolan.

Miljöönsä puolesta yksi kivoimmista ravintoloista ikinä!

Ja samoin myös ruuan!

Kunnon pihvien ystävinä meistä kenenkään ei juuri tarvinut tilaustaan pohtia. Neljä pippuripihviä meille, kiitos.

Ja kyllä maistui. Ihan älyttömän hyvää! Vaikkakin kaksi meidän neljän hengen seurueesta olisi kaivannut annokseen myös kunnon kastikkeen. Eikä sillä, että siitä haittaakaan olisi ollut, mutta itselleni osui ja upposi tällä kertaa ihan loistavasti juuri näin.

Jälkiruuan ystävien on hyvä varautua siihen, että niitä ei aluksella montaa sorttia valikoimissa ole. Tarjolla oli tällä kertaa ainoastaan pannukakkuja, joten niillä mentiin. Ja hyvin maistuivat nekin, vaikka pääruuan veroisiin kehuihin en niiden suhteen voikaan lähteä.

Kahvia ja teetä, pannukakkuja ja vähän loistavaa hunajarommiakin. Näihin oli hyvä päättää kaikin puolin onnistunut illallinen.

Tässä kohdin bloggaajan mies ilmoitti, että jos kerran blogin kuviin ”joutuu”, päättää sitten itse, millä ilmeillä! Lopputulos oli tämä:

Ruuan ja miljöön lisäksi Puosun kellari ansaitsee kehuja myös loistavasta palvelusta. Palvelu ravintolassa oli ripeää ja asiallista, mutta silti mukavan rentoa ja erittäin ystävällistä.

Ravintola Puosun kellarille meiltä lämmin suositus! Loistava ruoka ja palvelu, ihana ja uniikki miljöö. Ehdottomasti menen toistekin, jos mahdollisuus vaan ilmaantuu.

*****

Pysy jatkossakin mukana matkassa ja ota seurantaan blogin somekanavat
Facebook I Instagram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply