Suomen suurin matkablogiyhteisö
Risteilyt

Välimeren risteily: kaikki postaukset koottuna

torstai, 30 toukokuun, 2019

*Yhteistyössä: Risteilykeskus

Havahduin tänään hieman yllättäenkin miettimään, että siitähän on nyt tasan vuosi, kun risteilimme Välimerellä. Ja jos ihan tarkkoja ollaan, niin itse asiassa juuri tällä samalla hetkellä, kun tätä juttua kirjoittamaan alan, vilkuttelimme upean Azamara Questin kannella aluksemme lipuessa Nizzan satamasta kohti Välimeren ulappaa. Aika hauska sattuma!

Kirjoitettavaa tuosta reissusta on riittänyt tasaiseen tahtiin melkeinpä koko menneelle vuodelle ja niinpä ajattelin, että ehkäpä jotakuta siellä toisella puolen voisi hyödyttää kaikkien juttujen saman otsikon alle kokoaminen.  Ja tässä ne nyt ovat. Kaikki samassa paketissa, helposti löydettävissä!

1. POSTAUS: MATKAN VARAAMINEN

Kaikkihan alkoi alun perin ihan tarkalleen siitä, kun varsin intensiivisen matkatarjousten metsästämisen lopuksi löysin Risteilykeskuksen sivuilta juuri SEN tarjouksen, jota ei voinut sivuuttaa. Azamaran risteily Välimerellä ja toinen matkustaja puoleen hintaan! Jes!

Azamaran tasoisella varustamolla emme vielä koskaan aiemmin olleet risteilleet, joten todellakin kirjaimellisesti riemusta kiljuen tartuimme mahdollisuuteen. Matkan varattuamme sovimme vielä yhteistyöstä Risteilykeskuksen kanssa ja saimme matkallemme upgreidauksen parvekehyttiin.

Kokemuksemme risteilyn varaamisesta Risteilykeskukselta pääset lukemaan postauksesta

Risteilykeskus pelasti matkavuotemme!

2. POSTAUS: MATKARAPORTTI JA TUOREIMMAT FIILIKSET

Heti matkalta palattuamme kirjoittelin blogiin päälimmäiset fiilikset ja selonteon siitä, mitä kaikkea matkalla olimmekaan kokeneet.

Tämän postauksen pääset lukemaan linkistä

Välimeren risteily – mitä kaikkea viikkoomme mahtuikaan?

3. POSTAUS: AZAMARA CLUB CRUISES JA AZAMARA QUEST

Kuten tuossa aiemmin esiin jo tulikin, oli tämä risteily ensimmäinen, jonka pääsimme viettämään Azamaran tasoisella varustamolla. Tästä innostuneena halusin esitellä varustamon ja laivamme myös teille, ennen kuin etenin postauksiin reissun kohdesatamista.

Kattavan esittelyn Azamarasta voit lukea postauksesta

Azamara Club Cruises ja Azamara Quest – risteily aikuiseen makuun

4. POSTAUS: RANSKA, NIZZA

Risteilymme lähti Nizzasta ja näinpä saimme hyvän syyn (ihan kuin niitä ei muuten olisi!) matkustaa ensimmäistä kertaa ikinä Ranskaan. Kaksi yötä ja yksi kokonainen päivä Nizzassa ennen risteilyä.

Mihin kaikkeen ehdin kaupungissa ihastua? Se selviää postauksesta

Nizza kokemuksia ja vinkkejä – näihin ihastuin ekalla kerralla!

5. POSTAUS: MENORCA, MAHON

Risteilymme ensimmäinen kohdesatama oli Menorcan Mahon, jonne saavuimme iltapäivällä. Laivan kannella olleiden grillijuhlien vuoksi maihinnousumme vielä lykkääntyi entisestään, joten pikkaisen pikaiseksi visiittimme Mahonissa jäi. Mutta tärkein asia ehdittiin kyllä hoitaa. Eli ostamaan minulle kengät! Ja tietty katsella vähän maisemiakin!

Lisää Menorcan tunnelmista postauksessa

Iltapäivä Menorcan Mahonissa

6. POSTAUS: IBIZA, IBIZAN KAUPUNKI

Koko matkan isoin yllättäjä oli ihana Ibiza, risteilymme toinen kohdesatama. Täällä saimme kunnon muistutuksen siitä, ettei ennakkoluulojen todellakaan pidä antaa hämätä! Saari ihastutti upeilla maisemillaan ja kivalla tunnelmalla, ja ihanan päivän kruunasi vielä upea White Night Party Questin allaskannella.

Päivä Ibizalla oli yksi parhaista ikinä ja varmasti palaamme saarelle vielä toisenkin kerran! Lisää ihania Ibizan tunnelmia postauksessa

Ihastuttava Ibiza – positiivinen yllättäjä!

7. POSTAUS: MALLORCA, PALMA DE MALLORCA

Reissun varsin tiiviin tahdin vuoksi risteilyn seuraavassa satamassa Palma de Mallorcassa alkoi reissuväsymys jo hieman painaa. Ja kun tiedossa oli, että seuraava päivä pitäisi vielä jaksaa mennä Barcelonassa aamusta iltaan, päädyimme me piipahtamaan maissa vain pikaisesti. Koska tiesimme, että tännekin varmasti vielä palaamme, ja koska halusimme ehtiä nauttimaan vielä ihanasta risteilyaluksestammekin.

Miltä kaupunki näytti muutaman tunnin piipahduksella? Se selviää postauksesta

Piipahdus Palma de Mallorcassa 

8. POSTAUS: ESPANJA, BARCELONA

Risteilymme päätesatama oli Espanjan kaunis Barcelona, josta lensimme vielä samana päivänä takaisin kotiin. Iltalennon ansiosta meillä oli kuitenkin koko päivä aika kierrellä paikkoja ja helpoin tapa nähdä kaupunkia kattavasti päivässä oli hypätä Hop On – Hop Off bussin kyytiin.

Bussiajelulta koostin teille omat vinkit vastaavalle kierrokselle ja ne pääset lukemaan postauksesta

Barcelona City Tour – näin näet suurkaupungin päivässä!

Siinä ne sitten olivat, kaikki 8 postausta. Toivottavasti viihdyit näiden parissa!

*****

Pysy mukana matkassa
Facebook I Instagram

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply