Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kotimaa

Kesälomalle kotimaassa – 7 vinkkiä ihanaan kesä-Suomeen!

sunnuntai, 19 toukokuun, 2019

Viime viikolla julkaistun Suoma ry:n eli Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistyksen kyselytutkimuksen mukaan suomalaisten innostus kotimaanmatkailua kohtaan on nousussa, ja tänä kesänä jopa 74 prosenttia suomalaisista aikoo matkustaa kotimaassa. Ihan huikeaa!

Samaisen kyselyn mukaan meitä suomalaisia kiinnostaa täällä kotimaassa erityisesti luontokohteet, päiväretket lähiseudulle, retkeily- ja patikointi, lomamökit, hyvinvointilomat hotellissa ja kylpylässä sekä kaupunkikohteet. Eli siis lomat varsin laidasta laitaan.

(Koko tiedotteen voit lukea tästä.)

Edellisen innoittama päädyin koostamaan yhteen omat vinkkini Suomen ihanaan kesään. Seitsemän erilaista kohdetta, seitsemään erilaiseen Suomilomaan. Löytyisikö sinullekin näistä se oma?

1. KUNNON RANTALOMAAN: KALAJOEN HIEKKASÄRKÄT, KALAJOKI

Kalajoen hiekkasärkät ovat oiva todiste siitä, ettei rantalomallekaan aina tarvitse lähteä ns. merta edemmäs kalaan. Täältä löydät ihanaa hiekkarantaa dyyneineen reippaat kolme kilometriä ja kun palvelutkin ovat kohdallaan, onnistuu täällä kunnon kesäloma kokoonpanolla jos toisellakin.

Myös auringonlaskut ovat täällä aivan omaa luokkaansa, joten rannalle kannattaa muistaa suunnata myös iltaisin!

Lue lisää:

Kalajoen Hiekkasärkät – ihanat kesäpäivät kuin ulkomailla!

2. URBAANIIN LUONTORETKEEN: SUOMENLINNA, HELSINKI

Oletko enemmän kaupunki-ihminen, mutta kaipaat välillä myös ihanaa meri-ilmaa ja saarimiljöötä? Sinulle suositukseni on Helsingin ihana Suomenlinna, joka sopii urbaaniin luontoretkeen kuin nenä päähän! Meille tämä on jo jokavuotinen perinne!

Hyppää lautalle Kauppatorilta ja vietä saaressa ikimuistoinen kesäpäivä piknikillä; laivoja ihaillen ja välillä vaikkapa mereen pulahtaen!

3. MODERNIIN MAASEUTUMATKAAN: VÄÄKSY, ASIKKALA

Maaseutumatkailun ei todellakaan aina tarvitse olla tylsää ja tarkoittaa ruokailuja matkan varrella ABC:llä. Tule meille Vääksyyn, meillä on kaikkea! Suomen vilkkain sisävesikanava, idyllinen Vanha Vääksy, ihanat ravintolat ja kahvilat, oma panimo, oma jäätelötehdas, laadukkaat sisustusliikkeet, golfkenttä. Ja niin paljon kaikkea muutakin.

Tule – ja lupaan, ettet pety! Itse ihastuin niin paljon, että muutin tänne asumaan!

Lue lisää:

Ihana kesäpäivä Asikkalan Vääksyssä

Takana vuosi vääksyläisenä – täällä olen onnellinen!

4. KESÄISEEN KAUPUNKILOMAAN: VANHA PORVOO, PORVOO

Porvoo, ja etenkin sen hurmaava Vanha Porvoo, on ehdotonta Suomen kesäkohteiden kärkikaartia. Ihanan tunnelmalliset kadut, ihastuttavat pikkukaupat, loistavat ravintolat ja kahvilat, idyllinen jokivarsi upeine ranta-aittoineen. Ja niin paljon kaikkea muutakin myös täällä.

Tätä on helppo suositella. Vanhassa Porvoossa vietät täydellisen kesäpäivän!

Lue lisää:

Parhaat vinkit kesäiseen Porvooseen

5. TYYLILLÄ LOMAKESKUKSESSA: SANTALAHTI RESORT, KOTKA

Lomakeskuksessa viihtyville suosittelen Kotkan upeaa Santalahtea, viiden tähden lomakylää. Santalahdessa on tarjolla majoitusta kaikenlaiseen vaativuustasoon, aina luksusluokan huoneistoihin ja ihan uuteen luksus villaan. Tämä sopii siis hyvin myös vaativalle matkailijalle!

Ja ihan parasta täällä on tietysti upea merimiljöö!

Lue lisää:

Kotkan Santalahti Resort – esittelyssä viiden tähden lomakylä

Santalahti Resortin hulppeat huoneistot – korkeatasoista majoitusta myös meille koiraperheille

Santalahden upea luontopolku, Cheek ja Martti Suosalo

6.  SIIHEN HIEMAN FIINIMPÄÄN RANTALOMAAN: HANKO

Rantaviivaa kymmeniä kilometrejä, ihanat vanhat pitsihuvilat, laiturissa hulppeat jahdit, upea meriluonto ja loistavat ravintolat. Ei ihme, että Hanko on yksi Suomen suosituimmista kesäkaupungeista!

Täällä voit bongata kesänvietosta myös kasan kotimaisia julkkiksia ja Suomen Hamptons’siksikin tätä idyllistä kesäkaupunkia on tituleerattu!

Lue lisää:

Kootut vinkit kesäiseen Hankoon

Hangon Rakkauden polku ja kaksi täydellistä kesäpäivää

7. LUONNOSSA VIIHTYVÄLLE: REPOVEDEN KANSALLISPUISTO, KOUVOLA

Jos sitten taas haluat todellakin luontoon, kauas kaikesta urbaanista hälinästä, suuntaa kesäretkelle kansallispuistoon. Repoveden kansallispuisto löytyy Kouvolasta ja sen viiden kilometrin pituinen Ketunlenkki soveltuu hyvin myös aloitteleville retkeilijöille.

Pakkaa mukaan makkarat ja pillimehut, nauti upeasta luonnosta ja pysähdy välillä evästauolle!

Lue lisää:

Retki Repoveden kansallispuistossa

Nyt sitten vaan sitä kesälomaa ja ihania kesäviikonloppuja odottamaan! Toivottavasti vietätte monia ihania Suomihetkiä!

*****

Lisää matkainspiraatiota Suomen kesään löydät Instagramista, jonne asetin itselleni niinkin kunnianhimoisen haasteen, kuin jakaa teille 100 kuvaa Suomen kesästä. Tule mukaan seuraamaan täyttyykö tavoite vielä ennen syksyä!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jenni / Unelmatrippi torstai, 23 toukokuun, 2019 at 19:07

    Suokki ja Porvoo ovat aina hyviä ideoita! Kalajoen hiekkasärkille pitäisi joskus ihan asiakseen lähteä, kun en ole koskaan käynyt. Viime kesänä tuli käytyä Yyterissä niiden kunnon helteiden aikaan – kerrankin osui säiden puolesta täydellinen hetki lähteä sinne! Tänä kesänä on Suomen osalta tiedossa muutama mökkireissu ja ehkä myös pari viikonloppuretkeä kansallispuistoihin, saa nähdä.

    • Reply Sanna I Tuntematon turisti maanantai, 10 kesäkuun, 2019 at 18:48

      Moi Jenni! Ja apua, oon ihan tyystin unohtanut vastata sulle! Sori! 🙂 Kalajoelle suositukset kyllä meiltä! Meillä puolestaan se tilanne, että Yyteri vielä käymättä ja tänä kesänä se olisi kovasti suunnitelmissa, jos vaan kesälomalle kunnolla päästään. (Meidän Rico on sairastunut, niin pitää tässä hetki vielä seurailla tilannetta, ennen kuin uskalletaan varauksia alkaa tekemään.) Mökkireissut kuulostaa ihanilta! Niin parasta Suomen kesässä kyllä. 🙂 Ihanaa kesää teille ja terveisiä sinne Ranskaan! Tai missä kohti tällä hetkellä ajelettekaan! 🙂

    Leave a Reply