Irlanti

Loistelias Ashford Castle – unelmien linnalomalla Irlannissa

sunnuntai, 31 maaliskuun, 2019

Istun hienoimmassa hotellin yleisessä vessassa, jossa koskaan olen ollut. Olen juuri rapsutellut viimeisen kerran linnan ihanat irlanninsusikoirat ja tiedän, että ennakkoon tilattu taksimme takaisin Galwayhin tulee noutamaan meitä hetkenä minä hyvänsä. Viivyn vessakopissa, koska kyyneleet nousevat silmiin ihan väkisin.

Itkettää, koska en haluaisi lähteä tästä ihanasta linnakuplasta, ja toisaalta myös siksi, että olen niin älyttömän kiitollinen siitä, että tämänkin elämyksen sain kokea. Olen vähän liikuttunut myös siitä, että linnaloma oli myös miehelleni huikea kokemus, sillä olimmehan tulleet linnaan juuri hänen viisikymppisiään juhlistamaan ja tämä oli minun lahjani hänelle. Olin onnistunut valinnassani.

Tässä kohdin takana oli yksi parhaimmista lomista ikinä. Ja ihan varmasti yksi suurimmista elämyksistä ikinä. Vaikka itse olenkin vannoutunut rantalomien ystävä, niin harvoin niistä enää sen suurempia kiksejä kuitenkaan saa. Omalla tavallaan ne kun kuitenkin toistavat hyvin pitkälle samaa kaavaa, olit sitten Karibialla tai Kreikassa. Linnaloma Irlannissa sen sijaan oli erilainen, vaikka vettä ja tuulta riittikin eikä palmuista ja kauniista rusketuksesta tarvinnut edes haaveilla. Mutta sen sijaan se oli elämys isolla E:llä. Elämys joka meni tunteisiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tätä postausta ei ole mahdollista pitää lyhyenä, ja luulen, että tästä tulee koko blogin pisin juttu. Neuvoni sinulle tässä kohdin onkin, että uppoudut sohvalle ja otat hyvän asennon (ja vaikkapa lasin viiniä), sillä nyt pääset kurkistamaan millainen on Ashford Castle, yksi maailman hienoimmista hotelleista!

HISTORIASTA NYKYPÄIVÄÄN

Ashford Castle on keskiaikainen linna, joka on valmistunut vuonna 1228. Tuon jälkeen sen käytävillä sai käyskennellä peräjälkeen kolme eri sukua, kunnes se vuonna 1852 siirtyi monelle meistäkin tutulle Guinnesin suvulle.

Guinnesit tekivät linnaan suuret laajennukset niin sisälle kuin uloskin, rakensivat uusia teitä ja istuttivat tuhansia puita.

1900- luvulla Guinnesit antoivat linnan Irlannin hallitukselle ja linnasta tuli ensimmäisen kerran hotelli, mistä eteen päin se on jatkanut voittokulkuaan eri omistajien kunnostaessa linnasta aina entistä ehompaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Linnan hotellihistorian aikana se on saanut kunnian majoittaa myös kuuluisuuksia aina näyttelijöistä valtioiden päämiehiin. Hotellin julkkisvieraiden seinältä bongasimme Martti Ahtisaarenkin kuvan!

Nykyiselle omistajalleen eli Red Carnation Hotels ketjulle Ashford Castle siirtyi vuonna 2013 ja tämän jälkeen linnassa on tehty todella huomattavat remontit. Linnan remontointi kesti kaksi vuotta ja maksoi huikeat 75 miljoonaa!

Kunnostuksen jälkeen, vuonna 2015 Ashford Castle avautui uudelleen yhtenä maailman hiennoimmista viiden tähden hotelleista ja on saanut myös useita palkintoja.

Tänä päivänä Ashford Castle on osa sekä Leadin Hotels of the World että National Geographicin Unigue Lodges of the World kokoelmaa.

Oman visiittimme aikana kävi niinkin hienosti, että linnan nykyiset omistajat eli Bea ja Stanley Tollman olivat itsekin linnassa juuri samaan aikaan kuin me. Pakko sanoa, että oli aika jännää istua heidän naapuripöydässään niin illallisella kuin baarissakin!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samalla näin todennäköisesti ensimmäisen kerran elämässäni ihmisiä, jotka ihan oikeasti ovat rikkaita. Heillä kun kulki hotellissakin oma henkilökunta koko ajan mukana ja koirillaankin oli oma taluttajansa. (Tulisikohan tuo paikka joskus auki??)

Hotellin omalta henkilökunnalta kuulimme, että omistajat käyvät linnassa yllättävän usein, mutta kyllä kävisin minäkin, jos tällaisen paikan omistaisin.

DELUXE LAKE VIEW HUONE

Huoneita linnassa on yhteensä 83. Me olimme varanneet visiitillemme huoneen hotellin perusluokasta järvinäköalalla. Olin infonnut hotellia siitä, että tulemme mieheni syntymäpäivää juhlimaan, ja iloksemme saimmekin sitten yhden huoneluokan korotuksen Deluxe Lake View huoneeseen.

Meidän huoneemme oli todella kaunis ja ylellinen. Niinkuin epäilemättä hotellin kaikki muutkin huoneet. Hotellin tasosta kertoo paljon se, että meidän huoneemme oli siis koko hotellin toiseksi alimmasta huoneluokasta ja tämän yläpuolella on vielä neljä korkeampaa huoneluokkaa. Moneen muuhun hotelliin verrattuna meidänkin huoneemme oli jo ihan sviittitasoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huoneen keskipisteenä oli korkea pylvässänky, jonka pylväät ylsivät liioittelematta varmasti ainakin kolmeen metriin. Koko huoneen korkeus lienee jossain neljän metrin kieppeillä! Vaikka huoneemme oli tilava, tuli tästä vielä roimasti lisää tilan tuntua.

Erikseen ei ehkä tarvitse mainita, että sänky oli ihan unelman hyvä ja lakanat mitä parhaimmat! Linnassa palveluun kuului luonnollisesti myös turn down service iltaisin, jolloin henkilökunta siis avaa sängyn nukkumaan menoa varten. Suklaatkin olivat sängylle iltaisin ilmaantuneet, samoin pienet liinat kummankin puolen lattialle, aamutossut päällään.

Myös miehen syntymäpäivä huomioitiin ensimmäisenä iltana, mikä ilahdutti toki myös!

Ja ihan huippu oli myös meidän kylpyhuone. Pelkkää luksusta alusta loppuun! Kattokin oli ihanasti kankaalla vuorattu.

Kuvista ei näy, mutta kylppäriin kuului vielä lisäksi erillinen suihkutila ihanine sadesuihkuineen ja ikkunoineen.

Turn down servicen yhteydessä ammeen reunalle oli aina iltaisin laitettu kynttilä palamaan. Miten pieni asia, ja miten iso tunne aina iltaisin huoneeseen palatessa.

Turn down servicen lisäksi huoneen palveluihin kuului luonnollisesti päivittäinen siivous, toivomamme sanomalehti toimitettiin ovelle aina aamuisin, iltaisin sängylle oli jätetty info seuraavan päivän tapahtumista ja jos kenkänsä jätti illalla huoneen ulkopuolelle, oli ne yön aikana putsattu ja lankattu. Näillä keleillä palvelu oli todella tervetullut!

Lisämaksullinen huonepalvelu toimi 24/7. Pullovesi ja sherry kuuluivat huoneeseen eikä niistä siis erikseen veloitettu, samoin näihin sai halutessaan jäitä ja sitruunan viipaleita.

RUOKA JA JUOMA

George V Dining Room

George V Dining Room on hotellin hienoin ravintola, jossa illallisen lisäksi tarjotaan hotellin aamiainen. Me emme illallistaneet täällä kertaakaan, mutta aamiasen tietysti nautimme aina aamuisin.

Sanoisinko, että melkoisen ylelliset puitteet nämäkin!

Aamiaisella tarjolla on sekä a la carte lista että buffet. Valintansa mukaan näistä voi valita vain toisen, mutta toki voi myös syödä molemmista.

Listalta sai tilattua mm. perinteisen irlantilaisen aamiaisen, munakkaan, pannukakkuja, köyhiä ritareita ja puuroa. Monta muutakin vaihtoehtoa oli, mutta valitettavasti nämä ovat päässeet jo unohtumaan kun emme itse niitä tilanneet.

Buffen valikoima oli pienehkö, mutta laadukas. Tarjolla oli kuitenkin kaikki perinteisen hotelliaamiaisen lajit ja vatsansa sai täyteen hyvin senkin antimilla. Me tilasimme aamiaisen listalta kahtena aamuna ja täydensimme sitten buffasta, kahtena aamuna söimme vain buffasta. Itse pidin erityisesti mansikoista ja mustikoista, myös munakokkeli oli ihan loistavaa.

Palvelu aamupalalla oli aivan ensiluokkaista. Parasta, mitä olemme missään saaneet. Ja mitkä astiat ja kattaus. Luksusta!

The Drawing Room

Lounasta linnassa voi nauttia The Drawing Roomissa, josta aukeaa hieno näköala järvelle ja puutarhaan. Tämä oli oikein kaunis ja ihanan seesteinen tila.

Me ehdimme lounastaa linnassa vain kerran, mutta oikein maistuvaa oli. Ja kauniit annokset myös.

The Connaught Room

Yksi linnan ehdottomasti kauniimmista tiloista on The Connaught Room, jossa tarjotaan linnan iltapäivätee. Meistä ei kumpikaan ollut aiemmin iltapäiväteellä ollut, mutta täällä sen ehdottomasti halusin kokea. Ja mikäpä sen parempi paikka aloittaa, kuin hulppea linnahotelli!

Iltapäiväteen tarjoiluun kuuluu erilaisia suolaisia leipiä, joita saa halutessaan myös lisää. Sitten on kullekin osallistujalle oma todella kaunis leivoslautanen. Näiden päälle tarjotaan vielä vastapaistettuja skonsseja lisukkeineen. Itse pidän enemmän suolaisesta kuin makeasta, ja mies taas ei oikein välitä tällaisista leivistä. Niinpä meillä oli aika selkeä työnjako: minä söin pääosin leivät, mies leivoksia!

Tee tilataan listalta, itse tosin join cappuccinoa, koska teestä en pidä. Teetä ja kahvia sai lisää niin paljon kuin halusi. Pullo shamppanjaa olisi kieltämättä kyytipojaksi sopinut enemmän kuin hyvin, mutta yli sadan euron lisähinta sai meidät tässä kohdin nuukailemaan.

Kattaus upeine astioineen ja tarjoiluiden kaunis esillepano olivat kyllä todellista silmänkarkkia täällä!

Hinta iltapäiväteellä on korkeahko, mutta toisaalta ei yhtään sen kovempi, kuin muissakaan hienoissa paikoissa. Iltapäivätee maksoi 110 euroa kahdelta, mutta lopulta tämä oli niin täyttävä, ettemme enää illalla mitään syödä jaksaneet. Eli siinä mielessä päivän lasku oli aika lailla sama, kuin jos olisi syönyt sekä lounaan että illallisen.

Meille tämä oli myös yksi ”ohjelmanumero” linnassa ja taas yksi erilainen kokemus lisää. Hyvä puoli on myös se, että jos kaikkea tarjottavaa ei jaksa kerralla syödä, pakataan loput mukaan.

The Prince of Wales Bar

The Prince of Wales Bar on tunnelmallinen ja tyylikäs pieni baari, jossa me piipahdimme istuskelemassa päivittäin drinkkien äärellä.

Itse keskityimme tällä reissulla pääosin erilaisiin gineihin ja oluisiin (mies tietty Guinnesiin, oma suosikki oli Galway Hooker), mutta valikoima juomien suhteen linnassa on todella laaja. Erityisuositus minulta myös Frozen Irish Coffeelle, joka on jäätelöpohjainen kylmä drinkki. Ja niiiiin hyvää!

The Dungeon

George V:tä rennompi illallispaikka linnassa on The Dungeon, joka puolestaan edustaa hieman raskaampaa linnatyyliä. Me söimme illallista täällä kolmena iltana, joten varsin tutuksi tämäkin ehti tulla.

Ruoka ravintolassa oli hyvää, mutta odotuksiin nähden jätti kuitenkin valitettavasti hieman toivomisen varaa. Tämän tasoisessa paikassa toivoisi, että ruokaa voisi luonnehtia loistavaksi, mutta näin en ainakaan omalta osaltani voi tehdä. Selkeyden vuoksi todettakoon vielä, että mitään moittimista ruuassa ei ole ja se oli oikeasti oikein hyvää, mutta odotin vain jotain hieman enemmän. Ja toki, me söimme joka ilta ainoastaan pääruuan, joten alkupaloista ja jälkiruuasta emme osaa sanoa.

Ruoka linnassa oli suunnilleen Suomen hinnoissa. Oman reissubudjetin suunnittelua auttoi paljon se, että linnan nettisivuilta löytyy kaikkien ravintoloiden ruokalistat hintoineen. Nämä, kuin myös muut linnan ravintolavaihtoehdot löydät täältä.

Hyvä on huomoida myös se, että linnan ravintolat George V:tä lukuunottamatta ovat melko pieniä, joten ohjeistuksen mukaisesti pöytävaraukset ainakin illalliselle ja iltapäiväteelle on hyvä tehdä etukäteen jo kotoa käsin. Näin teimme itsekin, mikä oli hyvä, sillä visiittimme aikana linna oli lähes täyteen buukattu.

Pukeutumisesta ravintoloissa ei tarvitse stressata. George V:ssä miehiltä vaaditaan illallisella pikkutakkia, muissa ei vaatimuksia ollut ja siisti peruspukeutuminen riittää. Toki jos illalliselle haluaa kunnolla laittautua, on sekin tietysti ihan sallittua.

TEKEMISTÄ

Oman lomamme aikaan näin maaliskuussa säät olivat Irlannissa todella vaihtelevat ja vettä tuli taivaalta joka päivä. Toisina enemmän, toisina vähemmän. Tuulikin yltyi ajoittain myrskylukemiin, mutta onneksi aurinkoakin saimme hieman nähdä.

Vuodenajasta johtuen me vietimme aikaa enemmän linnan sisätiloissa kuin ulkona, ja nautimme paljon ihan vaan olemisestakin. Gineistä takkatulen ääressä, rauhassa syömisestä, pienistä seikkailuista linnan käytävillä ja puutarhassa, vaahtokylvystä omassa ammeessa, ajoissa nukkumaan menemisestä. Lomasta, jolla ei ollut mihinkään kiire.

Mutta kyllä me joitain sentään teimmekin, ja nyt muutama sananen näistä.

Spa

Viimesimmän remontin aikana Ashford Castleen rakennettiin hulppea Spa, joka nuoresta iästään huolimatta on sekin ehtinyt jo kerätä palkintoja ja ylistystä. Spa:ssa voi luonnollisesti käydä erilaisissa hoidoissa, mutta mikä parasta, sen ihanaa uima-allasta ja höyrysaunaa saa käyttää aivan ilmaiseksi.

Ja mehän käytimme. Joka päivä! Tällä kertaa en päässyt rantalomalle, mutta onneksi uimaan kuitenkin.

Linnan allashuone oli todella ihana ja tyylikäs paikka, josta saimme useimmiten nauttia ihan kahden. Kyllä, kahden! En oikein tiedä miksei muita ihmisiä altaalla näkynyt, tätä kyllä kovasti mietin. Ehkä he eivät tienneet, että uimassa sai käydä ilmaiseksi? Tai ehkä heitä ei sitten vaan kiinnostanut. Oli miten oli, niin toki hyvä meille kun paikan ihan yksityiseen käyttöön pääosin saimme!

Gronan ja Garwan

Ja sitten olivat he, linnan todelliset tähdet. Ihanat irlanninsusikoirat Gronan ja Garwan, joita me kävimme rapsuttelemassa joka ikinen päivä! Nämä herrat tapaat hotellin aulassa päivittäin klo 10-11 ja niiden kanssa saa ottaa myös kuvia.

Koirat ovat äärimmäisen rauhallisia ja leppoisia, joten pelätä heitä ei tarvitse. Meillä esim. mies hieman pelkää isoja koiria, mutta niin se vaan hänkin heidän kanssaan lattialla touhuili ja kovasti typpejä rapsutteli. Jos taas koiria ihan tosissaan pelkää, on ehkä helpottavaa tietää, että tämän jälkeen ne lähtevät kotiin. Koko päivää ne eivät siis linnassa viivy.

Itselleni koirien rapsuttelu oli kuitenkin aina yksi päivän kohokohdista, ja osin myös siksi, että heidän omistajansa oli ihan huippu tyyppi myös. Huumorimiehiä, ja aidosti meistä suomalaisista kiinnostunut. Koiran rapsuttelua ja kunnon naurut, näillä lähti päivät aina loistavasti käyntiin!

Tässä ei kuitenkaan suinkaan ole vielä kaikki, sillä ennen aamuisia aulatapaamisia koirien kanssa pääsee myös aamulenkille! Jep!

Lähtö kävelylle on klo 8.30 ja se kestää tunnin verran. Me laitoimme yhtenä aamuna tätä varten oikein kellon herättämään, jotta kerran tännekin ehdimme.

Ja kyllä kannatti! Ihanat koirat, kauniit maisemat, ihanan raitis ilma. Ja ihan huippu seura myös. Koiruuksien omistajan lisäksi meitä nauratti tällä kertaa myös pariskunta USA:sta sekä nainen Kanadasta. Meillä oli oikeasti niin hauska porukka, että pelkästään senkin vuoksi tämä oli yksi koko matkan parhaista hetkistä. Ehkä jopa paras.

Suosittelen tätä aamureippailua ehdottomasti, jos koirat edes yhtään innostaa! Ja mikäli ilma ei ole ihan paras, saa linnasta lainata kumisaappaita ja sadetakkeja, eli omia ei tarvitse kotoa mukana kantaa.

(P.s. Jos joku haluaa osallistua vastaavalle kävelylle täällä Vääksyssä, niin meidän pojat ovat valmiina lähtöön aamuisin klo 6, joskus jopa 5.30. Myös viikonloppuisin ja loma-akoina. Saa tulla hakemaan. Kyseessä on omatoimiretki, koirien omistajat eivät lähde mukaan.)

Risteily Lough Corribilla

Ashford Castle sijaitsee Irlannin suurimman järven Lough Corribin rannalla. Näin ollen aktiviteettien saralla on tarjolla myös paljon vesillä tapahtuvia juttuja. Tokikin vuoden ajasta riippuen.

Näin maaliskuulla tarjolla oli ainoastaan tunnin pituinen risteily, ja sehän me sitten otettiin.

Ihan ok reissu sinänsä, mutta pakko sanoa, että toisaalta myös aika turha. Näin suomalaiselle järvimaisemaan tottuneelle risteily ei sitten kuitenkaan tarjonnut oikeastaan mitään. Paitsi mahdollisuuden kuvata linnaa järveltä käsin. Ja ihan kivan tunnin mukavassa seurassa.

Hintaa risteilyllä on 25 euroa/hlö ja itse suosittelen tarkkaan miettimään, olisiko tuolle rahalle ehkä sittenkin parempaakin käyttöä.

Gintasting

Ennen matkaamme olin tietysti tarkkaan perehtynyt linnan tarjontaan ja haaveilin etenkin viinitastingistä sen upeassa viinikellarissa. Hinta vaan oli sen verran kova, etten kuitenkaan tosissani edes kuvitellut meidän sellaista varaavan.

Onnekseni linna päätti sitten juuri sopivasti tämän vuoden alussa lanseerata myös oman ginitastingin, ja tässä alkoi hintakin olla jo lähempänä meille sopivaa. Ja kun gineistä kovasti tykätään, niin tämä sopi meille muutenkin erinomaisesti.

Lopullisen päätöksen osallistumisesta me teimme vasta tuolla paikan päällä, kun yhtenä myrskyisenä päivänä mietimme päivän ohjelmaa. Ginitasting meille kahdelle järjestyi kahden tunnin varoitusjalla, mikä oli jälleen ihan huippu homma!

Ginitasting pidettiin meille Billiards Roomissa ja itse linnan Bar & Lounge Managerin toimesta. Tastingillä oli  hintaa 65 euroa/ hlö ja maisteltaviksi saimme valita kolme giniä linnan valikoimista.

Hauska, ja myöskin opettavainen kokemus tämä! Omankin pienen ginimme pääsimme keittämään!

Tässä myös pari kuvaa tuosta itse Billiards Roomista.

Elokuvateatteri

Vähän huonompaan ilmaan sopiva aktiviteetti on myös leffailta linnan omassa elokuvateatterissa. Tai leffapäivä. Näytöksiä on päivittäin kaksi, klo 14.30 ja 21.30. Meidän loman aikana leffassa näytettiin mm. elokuvat Shrek 2, Forrest Gump, The Quiet Man ja Dirty Dancing.

Me olimme iltaisin tuohon aikaan jo visusti ihanassa sängyssämme, mutta yhtenä päivänä olimme vakaasti aikeissa leffaan mennä. Sitten ilma kuitenkin kirkastui ja päädyimme lopulta muille menoille. Näin ollen linnan leffakokemus jäi meiltä, mutta toki tämä upeus kuitenkin tsekkaamassa käytiin.

Sanoisin, että melkoisen hulppea tämäkin! Niin, ja karkit ja popparit saa tuolta ilmaiseksi! (Tiedoksi myös, että niitä voi hakea tuolta muulloinkin, jos vaan kehtaa!)

Ja paljon muuta

Edellisten lisäksi linnasta löytyy kasapäin muitakin aktiviteetteja aina haukkakoulusta, ratsastukseen, golfiin ja ampumiseen. Ja paljon muuhunkin. Tässä oli nyt nämä meidän kokemukset, kaikki linnan aktiviteetit löydät täältä.

CONGIN KYLÄ

Tekeminen ja elokuvat ovatkin hyvä aasinsilta hypätä hetkeksi pois varsinaisesta linnasta ihan sen kupeessa sijaitsevaan Congin kylään. Niin Ashfordin linnan mailla kuin Congin kylässä kuvattiin vuonna 1952 julkaistu elokuva The Quiet Man, jota tähdittävät John Wayne ja Maureen O’Hara. Seudulle tällainen Oscar palkittu Hollywood elokuva oli, ja on edelleen, luonnollisesti hyvin iso asia ja se tekee Congista vielä tänäkin päivänä turistinähtävyyden.

Linnasta kylään kävelee suunnilleen 15 minuuttia ja valittavana on joko hiekka- tai asfalttitie. Itse suosittelen näistä ensimmäistä, sillä maisemat sen varrella ovat upeat!

Itse kylästä saisi kirjoitettua ihan oman postauksensa, ja ehkä sellainen jossain kohti tuleekin. Tässä kohdin juttu on kuitenkin pidettävä lyhyenä, ettei tämä megapostaus veny entisestään!

Congin kylä on kaunis ja idyllinen, ja ehdottomasti suosittelen täällä käymään; katselemaan maisemia ja piipahtamaan vaikka pubissa, niinkuin mekin yllättäen teimme!

Iso suositus meiltä The Quiet Manistakin tutulle Pat Cohanin baarille, jossa palvelu oli erinomaista, ruoka ja juoma hyvää!

Kaksi olutta, kaksi G&T:tä, yksi viski, Fish and Chips sekä lihaisa piirakka perunamuussilla kustansivat yhteensä 60 euroa. Eli täällä siis kannattaa piipahtaa myös ihan kustannussyistä, jos linnassa pidempään viihtyy.

MITEN LINNAAN PÄÄSEE?

Ashford Castle sijaitsee Irlannin länsiosassa, Corrib järven rannalla. Dublinin kentältä linnaan on matkaa nelisen tuntia autolla ja vaihtoehdothan luonnollisesti ovat vuokra-auto tai julkinen liikenne. Tai sitten tilata kuljetus linnasta hintaan 400 euroa suunta!

Me emme halunneet vuokrata autoa ja päädyimme vaihtoehtoon, että menimme Dublinista ensin länsirannikolle Galwayn kaupunkiin kahdeksi yöksi. Dublinin lentokentältä (ja keskustasta) lähtee Galwayhin busseja peräti puolen tunnin välein ja matka kestää kolmisen tuntia. Väliä liikennöi kaksi eri bussifirmaa.

Galwaysta puolestaan on linnaan matkaa noin 45 minuuttia autolla ja me taitoimme tämän matkan taksilla. Mennessä hinta oli 70 euroa, palatessa 90 euroa. En tiedä miksi tuo paluumatka oli kalliimpi. Ehkä siksi, että taksi oli etukäteen tietylle kellon ajalle tilattu? Hotellin oma kuljetus Galwaysta linnaan olisi maksanut 150 euroa/suunta.

ENTÄ MITÄ SE MAKSAA?

Me varasimme linnalomamme jo hyvissä ajoin kesällä 2018 ja tuolloin hotellin edullisin huone maksoi arkena 315 euroa/yö. Itse varasimme perushuoneen järvinäköalla hintaan 345 euroa/yö. Viikonloppuisin hinnat ovat hyvin paljon kalliimmat ja siksi päädyimme myös valintaan, että olimme ensin kaksi yötä Galwayssa ja suuntasimme linnaan vasta sunnuntaina.

Kun lähempänä lähtöämme katselin vielä huvikseni hintoja huomasin, että itse varaamamme huone olisi samoille päiville maksanut tuossa kohdin jo yli 700 euroa/ yö. Eli todellakin kannattaa oman varauksen kanssa olla liikkeellä hyvissä ajoin!

Koko linnaloman lasku neljältä yöltä oli 2287 euroa sisältäen 90 euron taksikyydin takaisin Galwayhin. Majoituksen osuus tästä oli 1380 euroa, ja jos vielä vähentää tuon taksihinnan, meni meillä itse linnassa ruokaan, juomaan ja järviristeilyyn yhteensä 817 euroa. Plus 60 euroa Congissa.

KANNATTIKO?

Kyllä, kyllä ja KYL-LÄ! Niin kuin tuossa alussa tuli jo mainittua, oli linnaloma todellinen elämys. Ja todennäköisesti varsin ainutkertainen sellainen.

Tunnelma linnassa oli äärimmäisen lämmin ja kodikas, olo niin tervetullut kuin vain voi. Palvelu ensiluokkaista. Joka ikinen yksityiskohta loppuun asti harkittu.

Itse linnan puitteet hakevat todellakin vertaistaan ja tähän kun vielä yhdistää ympäröivän luonnon upeuden, en voi muuta todeta kuin että täällä oli ihan täydellistä. Vaikka odotukset olivat korkealla, onnistui Ashford ylittämään ne isosti! Ja etenkin tuon tunnelman osalta.

Yksi parhaista asioista linnassa oli ihana rauha ja hiljaisuus, jotka loivat tunnelmaa tuosta todellisesta linnakuplasta. Ihan omassa satumaailmassaan, kaukana kaikesta muusta. Täällä jos missä, sielu ja mieli todellakin lepäsivät.

Ennen matkan varaamista mietimme luonnollisesti, monta yötä me linnassa raaskisimme olla. Kun ajatuksena oli, että matkustamme tänne vain kerran elämässä (tätä täytyy ehkä vielä miettiä..!), päädyimme nopeasti siihen, että vaikka rahaa menisikin enemmän, haluamme ehtiä olemaan täällä kunnolla. Neljä yötä oli siinä määrin sopiva aika, että ehdimme ilman kiirettä kokea kaiken minkä halusimmekin. Pari yötä lisää olisi mennyt helposti. Pari yötä vähemmän – ja olisin lähtiessä itkenyt ihan muista syistä.

Kun matkustaa suhteellisen paljon, tulee matkoistakin jollain tasolla ”vain” matkoja, vaikka ne aina hienoja ovatkin. Se, että jokin paikka onnistuu menemään näin ihon alle, vaatii paljon. Tätä postausta kirjoittaessa ja lomaa muistellessa, ovat kylmät väreet ja liikutuksen tunteet tulleet pintaan monta kertaa. Tämä oli matka, jonka muistamme ihan erityisenä koko loppu elämämme.

Loma linnassa oli kuin satua, mutta onneksi täyttä totta!

*****

P.s. Nyt jos koskaan kannattaa seurantaan laittaa Tuntematon turisti myös Instagramissa. Tuolta löydät Stories kohokohdista lisäksi vielä videoita linnasta. Myös blogin Facebookissa lisää tunnelmia ja tarinoita matkaltamme! Tulethan sinäkin seuraamaan?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Piyya tiistai, 2 huhtikuun, 2019 at 21:23

  Huh, olen ihan hengästynyt ja häikäistynyt tuosta kaikesta upeudesta mitä olette tuolla juhla matkalla saaneet kokea.
  Varsinainen once in a lifetime kokemus !
  Tuolla elääkin jo jonkun aikaa, kunnes seuraava matka alkaa kurkkia nurkan takaa 😉

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti torstai, 4 huhtikuun, 2019 at 18:45

   Juuri näin! 🙂 Tätä muistelen vieläkin päivittäin, mutta samalla uusia suunnitelmia tehden! 😉

   Ja kiitos kommentista. 🙂 Niin pitkä postaus tuli, että vähän sitä itsekin kirjoittaessa hengästyi. 🙂 Voit ehkä arvata, että kuvien valintakin oli hieman tuskaista, kun mitään ihanaa ei haluaisi pois jättää. 🙂 Tämä oli kyllä ihan paras löytö ikinä! 🙂

  Leave a Reply