Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Hotellin varaaminen – 5 vinkkiä onnistuneeseen valintaan

keskiviikko, 26 joulukuun, 2018

Matkan varaaminen lienee ainakin lähes tulkoon ainoa ostos, jonka suhteen valinnan kohdilleen osumisen saa tietää vasta sitten, kun asialle ei todennäköisesti voi enää tehdä mitään. Eli vasta perillä kohteessa. Tai vaikka jossain tapauksissa hotellin vaihtaminen onnistuisikin, on lomafiilis ainakin hetkeksi täysin pilalla.

Kun lomaa on odottanut kauan ja se on todennäköisesti ollut myös taloudellisesti merkittävä investointi, ei perillä kohteessa todellakaan halua herätä todellisuuteen, että matkan majoitus onkin jotain ihan muuta, kuin mitä oli odottanut. Ja ennen kaikkea ostanut.

Matkatoimiston sivuilla olleessa hotellin allaskuvassa onkin naapurihotellin uima-allas. Netissä olleet ihanat hotellikuvat eivät vastaa todellisuutta lainkaan. Ihana infinitypool onkin oikeasti mittavassa remontissa ja tilalla vain iso kuoppa. Majoitukseen sisältyvä all inclusive paketti onkin todellisuudessa umpisurkea ja loppu peleissä kaikesta pitäisi perilläkin erikseen maksaa.

Tuossa muutama esimerkki, joihin olen itse viime aikoina törmännyt.

Kun matka tosiaan on aina myös taloudellinen investointi, en itse ainakaan suostu ostamaan ns. sikaa säkissä. Tänä päivänä netti ja muu sosiaalinen media on tietoa pullollaan, myös hotelleista ym. Tämän valossa itsestäni tuntuu hieman erikoiselta se, että usein tuttujen kanssa matkoista jutellessa käy ilmi, että vain harva selvittää asioita tarkemmin ennen ’vahvista varaus’ kohdan klikkausta. Ja sitten niitä pettymyksiäkin on tullut.

Olen itse jotenkin ajatellut, että tämänkaltaisen postauksen kirjoittaminen sisältää vain itsestään selvyyksiä, joista kaikki ovat tänä päivänä tietoisia. Mutta kun asia ei ehkä olekaan niin, niin ajattelin nyt sitten jakaa omat vinkkini siihen, miten itse pyrin varmistamaan hotellivalinnan onnistumisen.

Jotta postaus ei olisi vain pelkkää tekstiä, käytän tässä esimerkkinä sitä, millaista taustatyötä tein meidän Malediivien resortin Centara Ras Fushin varauksen yhteydessä. Tuolle matkalle meidän hotellibudjetti oli 600 euroa/yö, joten todellakin halusin olla varma siitä, mitä tuohon hintaan saan.

Ja huom, nämä vinkit koskevat myös matkatoimistojen pakettimatkoja, jollaisilta myös nuo aiemmat esimerkkini ovat. Otathan asioista siis aina selvää, varaat matkan sitten miltä taholta tahansa.

1. TRIPADVISOR

Se, kuinka paljon taustatyötä teen ennen hotellivarauksen vahvistamista rippuu aina matkan luonteesta, mutta ennen kaikkea hinnasta. Mitä kalliimpi matka, sen perusteellisemman kartoituksen pyrin tekemään.

Mutta oli matka sitten kuinka kallis tai halpa tahansa, niin TripAdvisorin tsekkaan kuitenkin aina. Ja myös usein kotimaan hotellien kohdalla. TripAdvisorista löydän muiden matkailijoiden arvostelut kyseisestä hotellista ja ennen kaikkea heidän itse ottamiaan kuvia.

Tripparissa muiden arvosteluja kannattaa lukea kriittisesti ja usean sivun verran. Usein arvosteluista löytyy kommentteja ihmisiltä, jotka eivät todennäköisesti ole koskaan tyytyväisiä mihinkään. Vaikka kaikki olisi ihan loistavasti, löytyy valitettaa silti aina. Hyvä on huomioda myös ihmisten yleinen vaatimustaso; joillekin kolmen tähden majoitus on luksusta, jollekin toiselle surkea luukku. Julkisuudessa on valitettavasti ollut ajoittain tietoa myös siitä, että joissakin tapauksissa hotellien työntekijät tai muut vastaavat tekaisevat palveluun keksittyjä ylistäviä arvioita. Lue arvioita siis kriittisesti ja enemmän kuin vain ensimmäiseltä sivulta.

Kuvien suhteen Tripparissa on hyvä tietää, että palvelussa on sekä yrityksen itsensä lataamia kuvia että meidän matkalaisten omia kuvia. Hotellien itse toimittamat kuvat ovat pääsääntöisesti ihan niitä samoja mainoskuvia, jotka olet nähnyt jo matkatoimiston tai varaussivuston sivulla. Tärkeintä on siis katsoa matkaajien omia kuvia, jotta todellisuudesta saa oikean kuvan.

2. HOTELLIN OMAT SIVUT

Hotellien omilla sivuilla käyn pääsääntöisesti myös aina, mutta ihan erityisesti silloin, jos olen varaamassa all inclusive matkaa. Eri hotellien all inclusive pakettien sisällöt ja laatu kun vaihtelevat todella paljon. Varaussivustojen ja matkatoimistojen all inclusive sisältyy tai alkoholijuomia ei siten oikeasti kerro vielä juuri mitään.

Joissakin hotellissa all inclusive voi olla voimassa vain tiettyinä kellon aikoina tai tietyissä ravintoloissa, tai paketti voi sisältää jotain ihan muuta, kuin todellakaan KAIKKEA. Tässä kannattaa siis olla tarkkana, ettei perillä tule pettymyksiä ja yllätyskuluja, jos on ajatellut jo maksaneensa kaiken.

3. MATKABLOGIT

TripAdvisorin lisäksi hotelliarvosteluja löytyy tietysti myös blogeista ja erityisesti matkablogeista. Pääsääntöisesti nämäkin tulee katsottua, sillä blogeissa arvostelut ovat usein laajempia ja kattavampia. Ja kuvat parempi laatuisia.

Ja tietysti myös siksi, että matkablogit on <3 !

Jos sinäkin haluat etsiä hotellista tietoa blogeista, kirjoita googleen Hotellin nimi blogi tai Hotellin nimi blog, jos suomenkielinen haku ei tulosta tuota.

 

4. YOUTUBE

YouTube ei varsinaisesti ole oman sukupolveni juttu enkä sitä itse oikeastaan käytä, muuta kuin juurikin matkajutuissa. Sen lisäksi, että katson sieltä videoita eri kohteista, katson myös videoita hotelleista. Kuin myös risteilyaluksista.

Kaikista paikoista videoita tietenkään vielä löydy, mutta jos videoita on, kannattaa nekin ilman muuta tsekata. Niistä kun saa taas vähän kokonaisvaltaisemman kuvan mestasta, ja paljon paremman kuin pelkistä valokuvista.

5. INSTAGRAM

Myöskin Instagram on oiva paikka katsoa muiden ottamia valokuvia ja lukea mielipiteitä. Ja toimii loistavasti fiilistelyyn myös sen jälkeen, kun hotelli on jo varattu!

Kun haet Instagramista muiden ottamia kuvia hotellista, kirjoita hakukenttään #hotellinnimi. Monella hotellilla on myös oma Instatili ja sen löydät haulla @hotellinnimi.

*****

Kun kaikki nämä kohdat on käyty, niin jo vain pitäisi olla varsin todellinen kuva hotellista, jonka varaamista miettii. Tai ainakin hyvin paljon parempi kuva, kuin sen matkatoimiston myyntipuheen perusteella.

Mikään idioottivarma systeemi tämä ei tietenkään ole, mutta itse olen ollut oikein tyytyväinen ja tämä on kyllä toiminut. Ihan äkkiä en muista, että perillä kohteessa varaamani hotelli olisi ollut pettymys tai muuten odotuksia vastaamaton. Monta hotellia olen myös tämän tsekkauksen jälkeen jättänyt varaamatta.

Miten te päätätte hotellin valinnan? Onko käytössä näitä samoja vai jotain muita, mitä en vielä ole itse tajunnut katsoa?

 

P.S. Myös tämä meidän Malediivien hotellivalinta osui todellakin nappiin ja jos innostuit tämän myötä lukemaan enemmän, niin postauksen tuosta meidän matkasta löydät tästä

*****

Pysy mukana matkassa
Facebook I Instagram I Twitter

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Susanna keskiviikko, 26 joulukuun, 2018 at 21:02

  Hyvät vinkit, tripadvisorin katson yleensä minäkin ja myös bookingcomissa näkyvät palautteet kannattaa kyllä katsoa ennen varausta. Nykyäänhän tripadvisor tekee yhteistyötä joidenkin hotellien kanssa, joten sillä tavoin ne hotellit voivat saada pois negatiivisia palautteitaan. Kerran unohdin Saksassa kiiressä katsoa yhden hotellin palautteet, joten olisin joutunut aivan kaamealle kadulle ja hotellissa ilmeisesti myös asui päihteitä käyttävää porukkaa ihan laumoittain. Lopulta sain peruttua sen, mutta siinä oli kova työ ja ensin vastattiin ettei peruminen käy.

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti lauantai, 29 joulukuun, 2018 at 18:25

   Kiitos Susanna! 🙂 Ehdottomasti täytyy jatkossa pitää mielessä myös Bookingin palautteet, ne on meinaan itseltä jäänyt tsekkaamatta. Ja hyvä homma, että sait Saksan hotlan vielä peruttua!

 • Reply Christa keskiviikko, 26 joulukuun, 2018 at 21:57

  Minäkin katson noiden mainitsemiesi lisäksi aina Booking.comin arviot. Niitä pääsevät kirjoittamaan vain ne, jotka ovat oikeasti yöpyneet kyseisessä hotellissa. Googlaamalla myös ”kokemuksia hotellinnimi”. Meille ei kyllä olet tullut aikoihin pieleen menneitä hotellivarauksia, sillä olen taustatyön tehnyt huolella. Varaan yleensä hotellin aina peruutysmahdollisuudella, niin ehdin rauhassa tutustua hotelliin ja vaihtaa jos alkaa tuntua siltä, että ensivaikutelma pettää.

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti lauantai, 29 joulukuun, 2018 at 18:39

   Niin kuin tuossa edellisessä vastauksessa jo sanoinkin, täytyy itsekin jatkossa muistaa myös Bookingin arviot. Kokemuksia sanalla on tosiaan myös hyvä googlettaa. Kiitos vinkeistä. 🙂 Kiva kuulla, että sielläkin taustatyön tekeminen on kannattanut. 🙂 Vaikka se aikaa viekin, niin on se toisaalta ihan kivaakin, ja ennen kaikkea onneksi myös hyödyllistä.

 • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, 27 joulukuun, 2018 at 16:08

  Mulla on samat keinot käytössä lukuunottamatta Instaa ja YouTubea. Aloinkin miettiä miksen ole Instaa tajunnut aiemmin hyödyntää. Sitä olen käyttänyt kohteen fiilistelyyn mutta hotellia en ole sieltä hoksannut tarkistaa. Pitääpä muistaa tuo ensi kerralla.

 • Leave a Reply