Suomen suurin matkablogiyhteisö
Espanja

Ihastuttava Ibiza – positiivinen yllättäjä!

sunnuntai, 16 joulukuun, 2018

YHTEISTYÖSSÄ: RISTEILYKESKUS

Millaisia ajatuksia teissä herättää Ibiza? Itse olen tähän saakka kuulunut siihen joukkoon, joka ei juuri mitenkään ole edes noteerannut koko saarta ajatellen, ettei se ole meidän paikka alkuunkaan.

Pieni uteliaisuus täällä kuitenkin heräsi, kun tämä bilesaarena paremmin tunnettu paikka meidän Välimeren risteilymme ohjelmassa näkyi. Lopulta se oikeastaan oli paikka, jonka näkemistä risteilyllä odotin kaikkein eniten ja johtuen juurikin siitä, että vielä tässä kohdin pidin äärimmäisen epätodennäköisenä sitä, että koskaan muutoin tulisin saarelle ikinä matkustamaan.

Olin väärässä.

Minut Ibiza onnistui hurmaamaan täysin ja ehkä osittain juuri siksi, ettei isoja ennakko-odotuksia ollut. Nyt saari, josta en aiemmin piitannut millään muotoa, onkin yllättäen yksi isoista haaveista tuleville kesille!

Jos mietit miksi, niin ehkä seuraava vakuuttaa sinutkin?

*****

Ibizalla meidän Välimeren risteilyn stoppi oli saaren saman nimisessä pääkaupungissa eli Ibizan kaupungissa, joka tunnetaan myös katalaanin kielisellä nimellä Eivissa.

Menorcan tavoin myös täällä Ibizalla laivamme Azamara Quest pääsi pienen kokonsa ansiosta ankkuroitumaan ihan kaupungin ytimeen.

Tästä jalkauduimme kaupungin viehättäville pikku kujille, pikku hiljaa ylös kukkulaa nousten.

Maisema onnistui yllättämään täydellisesti.

Ihan huikean kaunista ja tunnelmallista!

Ylöspäin noustessa myös näköala merelle oli upea!

Tiesitkö, että Ibizan vanhakapunki Dalt Vila on Unescon maailmanperintökohde? No, en minäkään tätä ennen.

Tästä on maisemasta on bilekulttuuri kaukana!

Ylhäältä näki loistavasti kaupungin ja meidän laivan.

Matkalla takaisin alas päin.

Kukkaloistoa ei Ibizalta puuttunut!

Tässä myös hieman hippihenkeä.

Virkistävillä päivädrinksuilla poikettiin Hard Rock Cafessa.

Ennen laivaan paluuta katsastettiin vielä hienoja jahteja.

Ja tsekkailtiin hauskan näköistä rantakatua.

Täällä kyllä helposti viihtyisi ystävienkin kanssa!

(Vai mitä P&M? 😉 )

No, mitäs tuumaatte?

Minut Ibizan kaupunki onnistui hurmaamaan ihanalla tunnelmalla ja kauniilla miljööllä. Ja ilman, että näimme edes yhtään rantaa. Ja se on paljon se!

Täällä kaupungin idyllisillä kaduilla ja kivan näköisillä terasseilla olisi viihtynyt todellakin pidempään helposti. Kaikin puolin tyylikäs paikka! Myös shoppailumahdollisuudet olivat hyvät ja mekin ehdimme kaupoissa ihan kiitettävästi kierrellä.

Vaikeaa on sitten sanoa, miten tuo biletyskulttuuri normaalisti saaren arjessa näkyy. Me olimme täällä ihan toukokuun lopussa, jolloin sesonki on tietysti vasta aluillaan. Ja liikkeellä toki päiväsaikaan.

Mutta silti, mitään bilemeininkejä ei näkynyt – ei yhtään humalaista, ei yhtään krapulaista. Eikä silmämääräisesti minkään muunkaan päihteen alaisena olevaa. Ei kovalla soivaa musiikkia. Mutta toki, varmasti saarelle matkatessa on hyvä ottaa selvää, millaiseen kohteeseen/ hotelliin menossa on, jotta ei sitten vahingossa päädy juuri siihen pahimpaan juhlakohteeseen.

Minä olen onnellinen, että saarelle näin risteilyn yhteydessä päädyin. Muuten se olisi erittäin todennäköisesti jäänyt iäksi kokonaan näkemättä.

Ja tämä jätti kyllä kipinän. Tahtoo tänne vielä uudelleen! Ja sitten niille rannoille myös.

*****

Ibizan hengen mukaisesti päivämme huipentui vielä laivalla pidettyyn White Night Partyyn, joka kyllä kruunasi tämän upean päivän. Eli päästiinpä mekin hieman kippistelemään ihanassa Ibizan illassa! Jos haluat kurkata, millaiset nuo varsin ikimuistoiset kekkerit olivat, niin lue myös aiempi postaukseni

 

*****

Pysy mukana matkassa
Facebook I Instagram I Twitter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply