Suomen suurin matkablogiyhteisö
Espanja

Iltapäivä Menorcan Mahonissa

sunnuntai, 9 joulukuun, 2018

YHTEISTYÖSSÄ: RISTEILYKESKUS

Touko- kesäkuun vaihteeseen ajoittuneen Välimeren risteilymme ensimmäinen satama oli Baleaarien saariryhmään kuuluvalla Menorcalla, ja tarkemmin sen pääkaupungissa Mahonissa.

Mahonin satamaan saavuimme iltapäivällä, laivan allaskannella pidettyjen grillijuhlien siivittämänä. Sen verran oli hyvät tarjoilut ja fiilis, että maihinnousummekin hieman venähti!

Mutta mikäs se oli kaunista saarta skumppalasi kädessä laivan kanneltakaan katsellessa!

Kun vihdoin maltoimme tuolta tarjoilujen ääreltä poistua, kävi maihinnousu Mahonissa reippaasti, sillä aluksemme Azamara Quest ankkuroitui ihan kaupungin ytimeen.

Kaupungin kadut olivat vain muutaman askeleen päässä. Tämä hyvä!

Menorca on yksi niistä kohteista, jonne olen halunnut matkustaa jo pitkään. Ja pääosin sen upeiden rantojen vuoksi.

Tällä kertaa jätimme rannat kuitenkin suosiolla väliin, koska itse Mahonissa niitä ei ole ja rantakeikka hienoimmille rannoille olisi vaatinut taksimatkan hieman kauemmas. Mitenkään mahdotonta rannalle pääsy ei siis olisi ollut, mutta koska tulemme hyvin todennäköisesti matkustamaan tänne myöhemmin ihan ajan kanssa, halusimme tällä kertaa ottaa ihan rennosti ja katsella hieman tätä Mahoniakin.

Yksi iso missio minulla kuitenkin oli ja se oli löytää tieni Avarca Shopiin.

Mikä ihme tuo Avarca sitten on? No nehän ovat kenkiä, jotka me suomalaiset tunnemme ehkä paremmin nimellä Pons tai Marenas. Itse olen ihastunut näihin sandaaleihin ikihyviksi, koska vaivasenluista kärsivänä ne ovat ainoat tyylikkäät kesäkengät, joita pystyn käyttämään. Ja siis oikeasti tyylikkäät ja tarvittaessa malleja löytyy myös erittäin juhlavina.

Ja nämä kengäthän siis tehdään juurikin täällä Menorcalla, ja täällä myös niiden hinta on huomattavasti Suomen hintaa matalampi. Omista Ponsseistani maksoin täällä Suomessa lähes 100 euroa, joten voitte arvata innostukseni, kun kuulin, että Menorcalta kenkiä saa parilla kympillä!

Pienen pyörimisen jälkeen löysimme lopulta tiemme kaupalle, joka suuresta innostuksesta johtuen olikin ehkä jopa pieni pettymys. Mustia perussandaaleita ei kaupasta minun koossani löytynyt eivätkä mallit olleet ihan niin tyylikkäitä kuin täällä Suomessa myytävät.

Mutta jotain kotiin viemistäkin kuitenkin löytyi. Päädyin sitten ostamaan mustat kiilakorkoiset sandaalit, jotka menevät kyllä hyvin arkisimmissa tilanteissa. Hintaa kengillä oli hieman yli 30 euroa ja olin löytööni tyytyväinen.

Lisää Avarca sandaaleista ja niiden shoppailupaikoista Menorcalla voit lukea

Kenkien löytämisen jälkeen piipahdimme vielä sangrioilla ja katselimme hetken ympärillemme.

Ihan nätti kaupunki. Ehkä myös yllättävän hiljainen?

Myös rantakadulla piti tietysti piipahtaa!

Tämän jälkeen olikin sitten jo aika palata laivaan ja viettää vielä rentouttava hetki altaalla ennen illalliselle valmistautumista.

Lisää laivastamme Azamara Questistä voit lukea aiemmasta postauksestani

Visiittimme Menorcalla oli suhteellisen pikainen iltapäivään ajoittuneen saapumisajan johdosta. Mahonissa olisi varmasti ollut nähtävää enemmänkin ja etenkin muualla saarella.

Mutta kuten sanottu, me halusimme ottaa rennosti ja nauttia lomasta ilman suorittamista. Menorcalle palaamme toivottavasti vielä!

Lisää Mahonista voit lukea blogeista

Muita Menorcan ihanuuksia löytyy puolestaan kaimani Sannan blogista

*****

Pysy mukana matkassa
Facebook I Instagram I Twitter

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Susanna sunnuntai, 9 joulukuun, 2018 at 19:27

  Hieno kohde, menisin mieluummin tuonne kuin Mallorcalle. Olen käynyt Mallorcalla risteilyn muodossa illalla, laiva saapui vasta illalla satamaan jolloin Palma oli täynnä brittituristilaumoja ja suurin osa liikkeistä oli kiinni. Olen saanut Menorcasta sellaisen kuvan että se olisi rauhallisempi kohde

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti maanantai, 10 joulukuun, 2018 at 18:52

   Täytyy sanoa, että itseänikin kiinnostaa tämä Mallorcaa enemmän, vaikka kyllä sielläkin haluaisin kunnolla vielä joskus käydä. Me myös kävimme tällä risteilyllä Palmassa, mutta päivällä. Silloin oli kyllä rauhallista, mutta reissuväsymys panoi jo sen verran, että melko pikaiseksi jäi pyörähdyksemme tuolla. 🙂 Mutta luulen kyllä myös, että Menorca lienee ainakin toistaiseksi Mallorcaa rauhallisempi. 🙂

 • Reply Katja / HistoriadeViajes maanantai, 10 joulukuun, 2018 at 21:04

  Menorca on houkutellut jo pitkään. Viime kesänä sinne oltiin jo menossa mutta sitten Ryanair nosti hintoja ja kohteeksi valikoituikin Mallorca. Kauniilta kuitenlon näyttää ja tuonne pitää vielä päästä :)!

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti tiistai, 11 joulukuun, 2018 at 19:27

   Kyllä ehdottomasti! 🙂 Itsellä Menorca vahva suosikki ensi kesän reissuun, mutta saa nähdä minne lopulta päädytään! 🙂

  Leave a Reply