Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

3 vaihtoehtoa talven täydelliseen all inclusive lepolomaan

sunnuntai, marraskuu 18, 2018

Haluaisitko tänä talvena lomalle isolla L:llä? Kaipaatko ennen kaikkea aurinkoa, lämpöä ja lepoa – ilman sen kummempia aktiviteetteja? Seuraavassa esittelyssä kolme eri vaihtoehtoa juuri tällaisen matkan toteuttamiseen. Nämä on itse koettu ja toimiviksi todettu!

Kolme eri maata. Kolme eri maisemaa. Kolme eri lennonpituutta. Kolme eri hintaa.

Kolme eri vaihtoehtoa talven täydelliseen all inclusive lepolomaan a la Tuntematon turisti, olkaatten hyvät!

RIU TOUAREG; KAP VERDE, AFRIKKA

Kap Verde on saarivaltio Afrikan länsirannikolla. Yksi maan saarista on nimeltään Boavista, jonne pääset matkaamaan suorilla lennoilla matkatoimisto TUI:n matkassa noin kahdeksassa tunnissa. Me lomailimme Boavistalla hienossa Riu Touareg hotellissa joulukuussa 2015.

Boavistaa ja Riu Touaregia voin suositella kaikille, jotka todella kaipaavat pelkkää löhölomaa. Siihen puitteet täällä ovat mitä parhaimmat – ja hyvä on tiedostaa, että juurikaan mitään muuta saarella ei tiedossa ole. Oikeasti. Mutta siis jos tämä riittää, niin ei muuta kuin nokka kohti Kap Verdeä!

Me viihdyimme täällä loistavasti viikon ystävien kanssa. Itse pidin erityisesti upeasta isosta rannasta, huikean hienoista aalloista ja auringonlaskuista, kauniista hotellialueesta sekä isosta uima-altaasta. Miinuspuoli täällä taasen oli se, että kovasta aallokosta johtuen meressä ei voinut lainkaan uida. Mutta sitten taas toisaalta, pääsin näkemään tähän asti upeimmat aallot ikinä!

Iso suositus meiltä myös nimenomaan Riu ketjun hotelleille, jotka tässä reissuperheessä on monen monta kertaa hyviksi todettu ja etenkin ketjun ruokiin olemme aina olleet erittäin tyytyväisiä!

Tarkemmin meidän matkasta ja Riu Touareg hotellista voit lukea seuraavasta

Riu Touareg 17.11.2018 katsottu hinta kahdelle hengelle 29.1.2019 lähdöllä, 1 viikko, all inclusive, yht. 1740 euroa / TUI.

HILTON RAS AL KHAIMAH RESORT & SPA; RAS AL KHAIMAH, ARABIEMIRAATIT

Ras al Khaimah on yksi Yhdistyneistä Arabiemiirikunnista ja sijaitsee noin 85 kilometrin päässä paremmin tunnetusta naapuristaan Dubaista. Ras al Khaimahiin matkustaessa lennät juurikin Dubaihin, josta perille RAK:iin pääset joko matkatoimiston bussilla tai omatoimisesti taksilla. Lento Helsingistä Dubaihin kestää kuutisen tuntia ja automatka sieltä RAK:iin 2 -3 tuntia muusta liikenteestä riippuen.

Matkatoimistoista pakettimatkoja RAK:iin tekevät tällä hetkellä ainakin TUI, Aurinkomatkat ja Apollomatkat. Me lomailimme RAK:issa joulukuussa 2016 viikon Hilton Ras al Khaimah Resort & Spa’ssa. Tuolloin hinnoissa oli matkatoimistojen välillä useiden satojen eurojen eroja, ainakin kun valitsimme all inclusiven, joten omaa reissua varatessa todellakin kannattaa tehdä vertailu tarkkaan. Vuonna 2016 viikon matkan all inclusivella sai edullisimmin Apollomatkoilta ja senhän me sitten toki valitsimme.

Matkakohteena Ras al Khaimah on vähän samanlainen kuin tuo Boavistakin – hotellin ja rannan lisäksi kaupungissa ei ole oikein mitään nähtävää. Hyvä on siis tiedostaa, että emiraattina RAK on aivan täysin erilainen kuin ihmemaa naapurinsa Dubai. Mutta halutessaan RAK:ista voi päiväseltään Dubaissakin piipahtaa, mikä onkin ihan loistava lisä RAK:in lomaan rantaelämään vaihtelua kaipaavalle.

Me olemme matkanneet Dubaissa aiemminkin ja siksi jätimme sen omalla RAK:in reissulla kokonaan väliin. Dubain sijaan teimme päiväretken naapurimaa Omaniin ja voin sanoa, että kokemus oli yksi upeimmista ikinä! Vuonoristeilyllä Musandamissa näimme ikimuistoisen upeat maisemat – ja mikä parasta, paljon delfiinejä!

Hilton Ras al Khaimah Resort & Spa:ssa pidin etenkin todella kauniista uima-altaasta, rannasta, upeista auringonlaskuista ja hyvistä retkimahdollisuuksista. Tämän postauksen kohteista tämä onkin ainoa, jossa lomaansa voi yhdistää monipuoliset retket. Eli sopii siis niillekin, joille pelkkä hotellialueella hengailu ei riitä.

Tarkemmin meidän kokemuksesta Hilton Ras al Khaimah Resortissa voit lukea postauksista

Myös tuosta Omanin retkestä löytyy oma juttunsa

Hilton Ras al Khaimah Resort & Spa 17.11.2018 katsottu hinta kahdelle hengelle 27.1.2019 lähdöllä, 1 viikko, sis. all inclusive, yht. 2450 euroa/ Apollomatkat.

CENTARA RAS FUSHI RESORT & SPA; MALEDIIVIT

Malediivien saarivaltio sijaitsee Intian valtameressä, jonkin verran Sri Lankan alapuolella lounaassa. Saaria valtioon kuuluu yli tuhat, minkä vuoksi matkan varaaminen tänne ei olekaan ihan niin simppeliä kuin moneen muuhun kohteeseen. Omien kokemusten perusteella kirjoitinkin ihan oman postauksen siitä, mitä matkaa varatessa pitää ottaa huomioon ja mitkä kaikki asiat matkan hintaan vaikuttavat:

Me matkasimme Malediiveille marraskuussa 2017 ja päädyimme valitsemaan hotelliksemme Centara Ras Fushi Resort & Spa:n. Me halusimme majoittua maassa nimenomaan ”resorttisaarella”, joissa ei ole rajoituksia esim. alkoholin ja bikinien käytön suhteen. Lisäksi halusimme, että resorttiin olisi kohtuullisen lyhyt ja edullinen kuljetus lentokenttäsaarelta. Iso vaatimus oli myös se, että resortissa pitäisi olla tarjolla laadukas ja kattava all inclusive paketti, ja tietysti sen piti olla muutenkin mieluisa.

Malediiveilla majoitus maksaa resorttisaarilla maltaita ja meidän kuuden yön budjetti hotellin suhteen oli 4000 USD. Tällä budjetilla ja meidän vaatimuksilla Centara Ras Fushi oli paras, jonka useamman kymmenen tunnin etsinnän tuloksena löysin.

Ja siten me tänne siis päädyttiin. Eikä tarvinnut pettyä! Maisemat olivat upeat ja juuri sellaiset, joista olin jo monia vuosia haaveillut! Meri oli aivan upea, kuin myös rannalla huojuneet palmut. Meidän rantabungalovi oli kiva ja Gold All Inclusive paketti täytti odotukset. Ihan huikean ihanaa kaiken kaikkiaan! Ainoa miinus puoli täällä oli se, että matka oli niin lyhyt… mutta jos olisimme olleet täällä pidempään, olisimme budjetin vuoksi joutuneet majoittumaan vaatimattomampaan resorttiin, ja sitä emme näin 10-vuotis hääpäivämatkallamme halunneet.

Malediiveilla resorttisaaret ovat ihan pienen pieniä, ja kullakin niistä on vain tuo yksi resortti. Täällä lomailu keskittyy siis tiiviisti itse resorttehin, mutta joitakin retkiäkin tarjolla on. Tämä on kuitenkin seikka, joka on hyvä huomioida loman pituutta päättäessä ja hotellivalintaa tehdessä.

Tarkemmin Centara Ras Fushista voit lukea blogin postauksista

Matkan Malediiveille voi ostaa matkatoimistosta tai sitten räätälöidä itse niin kuin me. Koska matkan hintaan vaikuttaa Malediiveilla niin moni asia, en tähän tarkempaa esimerkkihintaa tammikuulle tuohon meidän hotelliin pysty laittamaan.

Jotakin osviittaa saanee meidän reissusta, jonka kokonaishinta marraskuussa 2017 oli vähän vajaat 5000 euroa Gold all inclusive paketilla ja Qatar Airwaysin lennoilla. (Marraskuu on Malediiveilla vielä sadekautta, jolloin hinnat ovat muita talvikuukausia halvemmat.) Hotellivarauksen teimme suoraan hotellin omilta nettisivuilta ja lennot varasimme myös Qatarin omilta sivuilta.

Matkatoimistoista omatoimimatkoja Malediiveille myy esimerkiksi TUI, Apollomatkat ja Tjäreborg

*****

Pysy mukana matkassa
Facebook I Instagram I Twitter

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Christa /Traveldreamer maanantai, marraskuu 26, 2018 at 15:42

  Mekin vietimme 10-vuotishääpäivää Malediiveilla resortissa. Olimme 7 yötä Reethi Beach Resortissa, jossa hintaa nosti vesitasokuljetus. Aika samalla budjetilla muuten mentiin eli reilut 6000 € maksoi lennoilla ja AI:llä. Viime vuonna vietettiin pariviikkoinen paikallissaarilla koko perheen voimin samalla budjetilla (sis ruoat). Ras Al Khaimahissa olin kaksin lapsen kanssa Double Tree by Hiltonissa puolihoidolla. Se riitti meille hyvin ja hotelli oli ihana.
  Millaiset säät teidän reissulla oli Kap Verdellä? Voisi olla ihan mielenkiintoinen kohde, mutta mietityttää onko luotettavan lämmin kohde talvella.

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti tiistai, marraskuu 27, 2018 at 19:38

   Varsin samanlaisia reissuja ollaan siis tehty! 🙂 Itsekin haaveilen kyllä niin paljon uusinta reissusta tuonne Malediiveille.. <3 Ja kiitos myös hotellivinkeistä!
   Meillä ainakin oli Kap Verdellä hyvä sää läpi viikon; lämpöä riitti ja aurinko paistoi. Joulukuun alussa siis oltiin. Näin äkkiseltään en ainakaan muista, että iltaisinkaan olisi pitkähihaiselle tarvetta ollut. 🙂

  Leave a Reply