Irlanti

Maaliskuussa lomailemme kuin kuninkaalliset!

sunnuntai, lokakuu 28, 2018

Tänään on taas se päivä, jolloin aamulla saa nukkua tunnin pidempään ja ylimääräisen tunnin ansiosta päivässä saa aikaiseksi enemmän kuin monesti muulloin. Tänään on myös se päivä, jolloin tulevan talven pimeys konkretisoituu entistä raskaammin. Tänään olemme siirtyneet talviaikaan ja kylmä viima vihmoo pimeällä pihalla.

Tänään, jos milloin, olisi ihanaa fiilistellä pian koittavaa aurinkolomaa palmun alla. Mutta sellaista ei tänä vuonna olekaan luvassa. Ensimmäisen kerran 12 talveen. Send help!!

No, ehkä hätä ei kuitenkaan ole ihan niin paha, sillä jotain varsin ikimuistoista meille on tänäkin talvena luvassa. Ilmasto vaan on varsin erilainen, mihin muilla talvilomilla tähän saakka on totuttu. Maaliskuussa me matkaamme nähkääs Irlantiin!

Ja miksi näin? No, koska kyseessä on mieheni 50-vuotis juhlamatka ja tällä kertaa aurinkoa ja lämpöä tärkeämpää oli keksiä reissu, joka olisi juuri hänen näköisensä ja vastaisi hyvin pitkälle nimenomaan hänen toiveitaan. Miehelleni oli myös tärkeää, että matkalla oltaisiin juuri silloin, kun hänen synttärinsäkin ovat. Eli siis maaliskuussa.

Kuvat: Pixabay

Mitenkään helppo tätäkään reissua ei ideoida ollut, koska edelleenkin haluamme koirien vuoksi pitää reissumme suunnilleen viikon mittaisina. Kanadan tai Japanin risteilyt olivat miehellä (kuin myös itsellänikin) isoissakin haaveissa, mutta aikataulujen vuoksi aloimme jossain kohti kuitenkin kääntää katseitamme takaisin Eurooppaan. Edellä mainituille risteilyille ehdimme hyvin sittenkin, kun joskus tulevaisuudessa jäämme kahden.

Maaliskuun alkuun ei ehkä ole ihan helpointa ideoida ikimuistoista ”kerran elämässä” Euroopan matkaa, mutta kun tarpeeksi näkee vaivaa, niin kyllä se sieltä tulee! Mieheni on usein puhunut siitä, että haluaisi johonkin hienoon linnahotelliin ja Skotlannin fani kun on myös, niin olen välillä noita linnalomia sieltä katsellut. Miinus puoli niissä vaan tuntuu olevan se, että välimatkat ovat pitkiä ja ilman omaa autoa matkat paikkojen välillä kustantaisivat huimasti. (Jos olen tässä väärässä, niin korjatkaa ihmeessä!) Ja autoilua kun ei tietenkään voi oluiden ja viskien maisteluun yhdistää. Ja näin ne on sitten aina jääneet. Kuin myös tällä kertaa.

Mutta yhtenä iltana tämäkin ongelma sitten ratkesi ja oikeastaan aika yllättävällä tavalla. Usalaisten Unelmien poikamies ja poikamiestyttö kuuluvat lempiohjelmiini; osin kevyen hömpän vuoksi, mutta osin myös siksi, että nykyään niistäkin on tullut melkoisia matkailun edistämisen mainoksia. Ohjelmassa rakkautta etsitään mitä upeimmissa maailman kolkissa ja sarjaa seuraamalla pääsee nojatuolimatkalle milloin mihinkin huikeaan paikkaan. Tällä kertaa Unelmien poikamiestyttö vei sulhasehdokkaansa linnamaisemiin Irlantiin ja siitä se ajatus sitten lähti! Aikalailla välittömästi tuon jakson jälkeen aloin googlaamaan Irlannin linnahotelleja ja sieltäpä löytyi meille aivan täydellinen sellainen: upea Ashford Castle.

ASHFORD CASTLE

Ashford Castle on keskiaikainen linna, jonka historia ulottuu aina 1200- luvulle saakka. Linnan on aikanaan omistanut myös kuuluisa Guinnesin suku, mikä on hienoa, koska kyseisen firman valmistama juoma on mieheni lempiolutta! Tämä siis sopii meille loistavasti!

Nykyään linnassa toimii viiden tähden hotelli, joka on voittanut lukuisia palkintoja. Tänä vuonna Ashford Castle on mm. äänestetty Irlannin parhaaksi hotelliksi ja saanut sijan 12 Euroopan Top 30 resorttien listalla. Ashford Castle kuuluu National Geographicin Unique Lodges of the Word listalle ja on myös osa Leading Hotels of the World kokoelmaa. Se on hotelli, jossa majoittuu niin kuninkaallisia kuin muitakin kuuluisuuksia. Tripadvisorissa hotelli on kehuttu taivaisiin ja arvostelujen perusteella meitä todellakin saattaa odottaa loma kuninkaalliseen tyyliin!

Mutta mikä parasta, ainakin näin maaliskuulla hinnat ovat sen mukaiset, että muillakin kuin kuninkaallisilla niihin varaa on. Maaliskuun alussa hotellin edullisin huone maksoi arkena 315 euroa yö, me päädyimme valitsemaan toiseksi halvimman ja hintaa oli 345/yö. Ei siis halpaa, mutta voisi maksaa paljon enemmänkin. Täällä linnassa me viivymme neljän yön ajan.

Lisää juttua Ashdford Castlesta löytyy hotellin omalta sivulta

Tässä myös yksi kuva, jonka löysin Pixabaystä

GALWAY JA DUBLIN

Ashford Castle sijaitsee Congin kylässä, joka on noin tunnin päässä Galwayn kaupungista. Irlannin länsirannikolle Galwayhin on puolestaan noin kolmen tunnin matka Dublinista, jonne meillä on lennot.

Matkamme siis alkaa lennolla Dubliniin, josta jatkamme suoraan bussilla Galwayhin. Galway on Irlannin kolmanneksi suurin kaupunki, ja tuolla me viivymme kahden yön ajan. Koska olemme perillä vasta illan suussa ja haluamme lähteä kohti linnaa heti hotellista ulos tsekkauksen jälkeen, ehdimme tutustumaan kaupunkiin käytännössä yhden kokonaisen päivän ajan.

Veikkaisin, että varsin pubi voittoinen tulee tämä juhlamatkan ensimmäinen päivä olemaan, ja onneksi Kohteena maailma blogin Rami onkin juuri sopivasti julkaissut jutun kaupungin parhaista pubeista! Tämä luetaan tarkkaan!

Kahden Galwayn yön jälkeen huruuttelemme sitten taksilla tunnin verran kohti Ashfordia, jossa siis viihdymme neljän yön ajan!

Kuvat: Pixabay

Neljän linnayön jälkeen onkin sitten aika lähteä kotimatkalle ja matkaamme ensin tuolta linnasta tunnin verran takaisin Galwayhin, josta jatkamme suoraan bussilla kolmisen tuntia Dubliniin.

Dublinissa ehdimme olla vain tuon viimeisen yön, mutta toivotaan, että illalla edes hetken jaksaisimme kaupungillakin piipahtaa! En ole koskaan aiemmin Dublinissakaan käynyt, joten kiva olisi sitäkin edes vähän näkemään ehtiä!

Kuvat: Pixabay

Että tällainen reissu meitä sitten loppu talvesta odottaa! Säiden suhteen ei siis auringosta ja lämmöstä ihan hetkeen haaveilla tarvitse, mutta jotenkin se ei tällä hetkellä ihan hirveästi harmita. Tai oikeasti kyllä vähän, mutta enköhän mä tätä reissua odottamalla tästäkin talvesta selviä! Luulen kuitenkin, että kokemuksena tämä juhlareissu tulee olemaan upeampi ja ikimuistoisempi kuin moni palmun alla vietetty! Ja mikä tärkeintä, rakkaalle miehelle mieluisa.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Kohteena maailma / Rami maanantai, lokakuu 29, 2018 at 19:45

    Mahtavaa reissua teille ja erityisen iloinen ole Galwayn tulevasta pubikierroksesta 😉 Itse en ole Irlannissa vielä linnassa majoittautunut, mutta haaveena on. Mitä sitten tulee Dubliniin, niin pari viikkoa takaperin sieltä kotiutuneena tässä teille illaksi ohjelmaa 😀 https://kohteenamaailma.fi/eurooppa/dublinin-parhaat-pubit/

    • Reply Sanna I Tuntematon turisti torstai, marraskuu 1, 2018 at 21:29

      Kiitos, ja kiitos myös uusista vinkeistä! 🙂 Täytyy tsekata nekin tarkkaan… Kyllä sitä Dublinissakin pitää pubiin ehtiä! Edes vaikka sitten yhteen! 🙂

    Leave a Reply