Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kotimaa

Ravintola Pihvitupa, Kalajoki – paras pippuripihvi ikinä!

keskiviikko, 26 syyskuun, 2018

Aiemmin tässä kuussa esittelin teille Porvoon Meat District ravintolan ja ylistin siellä nauttimamme ruuan taivaisiin. Nyt on tullut aika jakaa kanssanne kesän toinen tähtihetki ruuan suhteen – ja sen perässä suunnataan tällä kertaa Kalajoen Hiekkasärkille. Ja ylistystä on siis luvassa tälläkin kertaa!

Kesän Kalajoen matkastamme on vielä myöhemmin tulossa parikin juttua, mutta kerrotaan tässä nyt sen verran, että majoituimme visiittimme ajan vuokramökissä ja pääosin kokkasimme kaikki ruokamme tuolla itse. Yhtenä iltana halusimme kuitenkin käydä ravintolassakin – ja jälleen kerran, päätös oli yksi parhaista ikinä!

Rakastan lihaa ja kunnon pihvi on parasta ruokaa, mitä kuvitella saatan. Lihanystävänä kiinnitän varmaankin lähestulkoon aina huomiota ravintoloihin, joiden nimessä on jotain lihaan viittaavaa. Esimerkiksi sanoilla ’meat’ ja ’steak’ saa minun huomioni varmasti heräämään ja mielessä alkavat välittömästi pyöriä kuvat mitä mehevimmistä pihveistä!

Näin lausui tämä Tuntematon turisti tuossa aiemmassa postauksessaan. Tämän valossa ei varmaan yllätä, että tällä kertaa päädyimme ravintolaan nimeltään Pihvitupa!

Ravintola Pihvitupa sijaitsee siis Kalajoen Hiekkasärkillä, ihan sen ydinalueella muiden ravintoloiden vieressä. Kauniina kesäiltana väkeä ravintolassa oli runsaasti, mutta ilman pöytävarausta silti vielä hetken odottelun jälkeen sekaan mahduimme.

Ja nyt sitten siihen tärkeimpään. Eli ruokaan.

Itse tilasin alkuruuaksi Toast Skagenin ja hyvää oli! Annos oli myös kaunis ja ilo silmällekin.

Pääruuaksi en edes miettinyt muuta vaihtoehtoa kuin pippuripihvin, sillä onhan se yksi omista ehdottomista suosikkiruuista.

Meillä ei ollut Pihvituvasta mitään aiempaa kokemusta, enkä muista siitä koskaan tutuiltakaan kuulleeni. Näinpä sitä hieman varovaisen innostuneena odotti, millaisen pihvin sitä syödäkseen saisi. Olisiko se hyvää vai sittenkin pettymys? No, ei ollut näistä kumpaakaan.

Koska se oli ihan loistavaa – suorastaan jumalaisen hyvää! Liha oli laadukasta, täydellisesti kypsennetty, kastike loistava ja kaikki muukin niin suun mukaista.

Voin vilpittömästi sanoa, että tämä oli paras pippuripihvi, jonka koskaan olen syönyt. Ikinä. Missään päin maailmaa. Ja voitte uskoa, että näitä olen elämäni aikana syömään ehtinyt.

Meidän neljän hengen seurueesta kaikki söivät pippuripihvin ja kehuihin yhtyivät kaikki muutkin!

Voitte uskoa, että ihan pikkaisen harmittaa asua kuuden tunnin ajomatkan päässä tästä unelma-annoksesta…

Vaikka vatsa oli tässä kohdin varmasti jo ihan riittävän täynnä, piti sitä vielä ahneuksissaan jälkiruokaakin saada.

Ja kesäiseen creme bruleeseen päättyi sitten tämä ihanuus.

Loistavan ruuan päätteeksi pääsimme vielä rapsuttelemaan ravintolan henkilökuntaakin. Ja vähän karvaisempaa sellaista!

Paikan ihana newfoundlandin koira sai meiltä tietysti rapsutuksen jos toisenkin. Tämä hurmaava herranen teki meidän loistavasta illallasta vieläkin vähän paremman!

Kalajoen Pihvitupaa suosittelen isosti teillekin. Jos sinäkin haluat syödä Suomen (tai ehkä jopa koko maailman!) parasta pippuripihviä – niin nyt tiedät, minne mennä!

Ja jos innostuit lukemaan Pihvituvasta enemmänkin, klikkaa seuraavasta Appa matkustaa blogiin, jossa Apan vuosien Pihvitupa kokemuksella todella kattava postaus ravintolasta:

*****

Pysy mukana matkassa
Facebook I Instagram I Twitter

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Asko Leppilampi perjantai, 28 syyskuun, 2018 at 09:51

    Kiitos linkityksestä Sanna. Hienoa, että olit samaa mieltä ?. Aivan upea kirjoitus.

  • Leave a Reply