Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kotimaa

Ravintola Meat District, Porvoo – taivaallisen hyvä illallinen!

sunnuntai, 9 syyskuun, 2018

Rakastan lihaa ja kunnon pihvi on parasta ruokaa, mitä kuvitella saatan. Lihanystävänä kiinnitän varmaankin lähestulkoon aina huomiota ravintoloihin, joiden nimessä on jotain lihaan viittaavaa. Esimerkiksi sanoilla ’meat’ ja ’steak’ saa minun huomioni varmasti heräämään ja mielessä alkavat välittömästi pyöriä kuvat mitä mehevimmistä pihveistä!

Yksi näitä mehukkaita mielihaluja useinkin herättäneistä ravintoloista on Porvoon vanhasta kaupungista löytyvä Meat District, jonka ohi olen usein haaveillen kävellyt. Ja nimen omaan OHI. Ja ihan liian monta kertaa. Aina on ohjelmassa ollut jotain muuta, tai sitten aikataulu ei ole antanut myöden. Tänä kesänä ei moisia ongelmia onneksi ollut, koska viivyimme Porvoossa ihan kunnolla kahden yön ajan. Ja jo kotona olin päättänyt, että tällä kertaa me todellakin kävelemme myös ravintolan ovista sisään.

Meat District löytyy siis Porvoon vanhasta kaupungista, melkolailla keskeltä sitä. Ravintola sijaitsee kauniissa vanhassa puutalossa, niin kuin vanhassa Porvoossa sopii odottaakin. Sisältä ravintola puolestaan on moderni ja skandinaavisen tyylikäs. Aimo annos rouheuttakin on mukana.

Melkoisena katseen vangitsijana salissa toimii koko seinän levyinen kylmäkaappi, jossa ravintolan orgaanisesti tuotetut lihat itse riiputetaan.

Lihan riiputtaminen ei suinkaan ole ainoa asia, joka ravintolassa tehdään itse. Meat Districtin periaate on, että we make it all from scratch – eli kaikki tehdään alusta asti itse. Lukemani mukaan jopa salami ja mozzarella. Muutenkin ravintola panostaa korkealaatuisiin raaka-aineisiin ja myös juustot ja kasvikset ovat orgaanisesti tuotettuja.

Me istuimme salissa ihan tuon lihoja notkuvan kylmäkaapin edessä, ja voitte ehkä uskoa, että vesi kielellä omaa illallistamme odotimme. Naapuripöydissä herkuteltiin Meat Districtin ylistetyillä burgereilla, jotka todellakin näyttivät myös herkullisilta. Itse rakastan myös hyviä burgereita, mutta tällä kertaa sen tilaaminen ei käynyt edes mielessä. Ainakin näin ekalla kerralla, me janosimme puhdasta lihaa. Ja paljon!

Ruokaa odotelessa oli pakko myös kokeilla vähän paikan drinkkejä, ihan vaan aperitiiviksi tietysti… Tarjoilijan vinkistä tilasin itselleni Porvoo – Helsinki Gran Turismo G&T:n – ja oikein oli suunmukaista tämä!

Ruuan suhteen odotukset senkun nousivat, kun jo heti tilauksemme jälkeen pöytään tuotu leipä sai meidät mieheni kanssa huokailemaan kilpaa ihastuksesta.

Ihan älyttömän hyvää leipää ja levitettä!

Meat District

Niin houkuttelevilta kun alkuruuatkin täällä vaikuttivat, päätimme kuitenkin jättää ne väliin, koska aavistelimme, että kolmeen täyteen ruokalajiin emme suuresta nälästä huolimatta tulisi kykenemään.

Pääruaaksi valitsin itse puolen kilon Tomahawkin (kuvassa oikealla), mies saman kokoisen T-Bonen. Lihat tarjottiin valmiiksi viipaloituna, joten niitä oli helppo syödä myös ristiin. Lisukkeena annoksissa oli perunoita ja salaattia.

Ja voitte kuulkaa uskoa, että oli HYVÄÄ! Täydellinen kypsyys, täydelliset mausteet. Ihan taivaallista! Parasta ikinä!

Myös perunat olivat erittäin hyviä ja hieman hapan lisukesalaatti tasapainotti kivasti lihan rasvaisuutta.

Kaiken kaikkiaan annos oli ihan huikea kokonaisuus, ja vielä todella kivasti esille pantu. Sanoisin, että melkoinen lihan ystävän unelma tämä!

Ja kyllä, söimme kaiken! Ihastuksesta moneen kertaan huokaillen.

Meat DistrictMeat DistrictMeat District

Makeiden jälkiruokien perään en itse juuri ole ja niinpä usein tilanteessa, jossa en jaksa syödä sekä alku- että jälkiruokaa, tilaan ensiksi mainitun. Tällä kertaa kuitenkin tiesin, että mies haluaisi varmasti syödä jälkiruuaksi listalla ollutta omenpiirakkaa (annos kahdelle), ja näin kallistuin itsekin tällä kertaa hänen vuokseen jälkkärin puoleen.

Ja täytyy sanoa, että päätös oli yksi elämäni parhaista. Meat Districtin Tarte Tatin oli loistavaa. TÄY-DEL-LIS-TÄ.

Suussa sulavaa lämmintä piirakkaa, vaniljajäätelöä ja päälle vielä lämmintä kinuskikastiketta. Ihan taivaallista tämäkin! Heittämällä paras jälkiruoka tai ylipäätään makea herkku, jonka olen koskaan syönyt.

Jos olimme tähänkin saakka syödessämme huokailleet, niin ääntelymme ei todellakaan päättynyt jälkiruuan kohdalla. En tiedä, jotenkin sitä ehkä jopa vähän liikuttui näin täydellisen makuelämyksen äärellä. Mykistävän hyvää!

EAT, MEAT, FEEL – lukee kyltissä ravintolan ovella. Ja näin siinä myös kävi – kirjaimellisesti.

Meat District Porvoo tarjosi meille makuelämyksen, joka sai melkeinpä kyyneleet silmiin. Liikuttumaan vähintäänkin. Ja meni ihan oikeasti siis tunteisiin. Niin monen monta loistoateriaa kun sitä on niin Suomessa kun maailmallakin nautittu, niin kyllä tämä on ehdottomasti tähän astisista paras. Ja luulen, että vertaistakaan ei ihan äkkiä löydy.

Illan päätteeksi pöytään kannettu laskukaan ei intoamme saanut laantumaan, sillä ruuan laatuun nähden hintataso on mielestäni hyvin maltillinen. Meidän ilta ravintolassa kustansi vähän päälle 170 euroa, ruokien osuus tästä oli 105 euroa ja loput siis juomien. Monesti olen ruuasta enemmänkin maksanut, mutta milloinkaan se ei ole ollut tämän veroinen kokemus.

Jos olet Porvoossa, pidät lihasta ja sulla on nälkä – MENE TÄNNE! Tai oikeastaan mene, vaikka ei niin nälkä olisikaan! Itse aioin todellakin pitää huolen siitä, että tavalla tai toisella, pääsen jatkossa vähintään kerran vuodessa näiden herkkujen ääreen. Vaikka sitten ajaisimme tunnin suuntaansa ihan vaan illallisen tähden. Tämä on sen arvoinen!

*****

Pysy mukana matkassa
Facebook I Instagram I Twitter

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply mamatravel sunnuntai, 9 syyskuun, 2018 at 19:48

  Voi että! Viime viikonloppuna käytiin Porvoossa, mutta ravintola oli valitettavasti sunnuntaina kiinni. No yksi hyvä syy lisää palata kauniiseen Porvooseen!

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti maanantai, 10 syyskuun, 2018 at 19:10

   No voi harmi! Mutta totta puhut – Porvooseen on monta hyvää syytä palata, ja tämä on ehdottomasti yksi niistä! 🙂

 • Reply Mappe-täti maanantai, 10 syyskuun, 2018 at 21:44

  Mitä tämä koko lysti maksoi?! Kivasti kirjoitettu juttu -peukku siitä!

 • Reply Mappe-täti maanantai, 10 syyskuun, 2018 at 21:45

  Kivasti kirjoitettu juttu -peukku siitä, mutta mitä tämä lysti maksoi?!

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti tiistai, 11 syyskuun, 2018 at 19:13

   Kiitos paljon! 🙂 Ja kiitos sinulle kommentista! 🙂 Illan lasku oli vähän päälle 170 euroa, josta ruokien osuus 105 ja loput sitten juomiin.

  Leave a Reply