Suomen suurin matkablogiyhteisö
Risteilyt

Azamara Club Cruises ja Azamara Quest – risteily aikuiseen makuun

sunnuntai, 19 elokuun, 2018

Yhteistyössä: Risteilykeskus

Karibian risteily. Välimeren risteily. Dubain risteily. Hurtigruten. Norjan vuonot. Afrikka. Antarktis – ja niin moni muukin vielä. Nykyään risteillä voi varmasti lähes maailman jokaisessa kolkassa. Monen monella eri laivalla. Kuin myös monen monella eri varustamolla. Jokainen, joka on risteillyt edes kahdella eri varustamolla, tietää, että varustamoilla on selviä eroja. Ja että näillä eroilla on merkitystä. Ainakin meille. Monet toki varmasti valitsevat risteilynsä vaikkapa pelkästään reitti edellä, mutta meille myös varustamolla on väliä.

Ja niinhän se usein on, että tason suhteen nälkä kasvaa syödessä. Royal Caribbean Cruises on yksi tunnetummista risteily yrityksistä ja niinpä mekin aikanaan päädyimme ensimmäiselle Karibian risteilyllemme juurikin heidän matkassaan. Varustamomme oli tuolloin Royal Caribbean international – konsernin ns. perustason varustamo. (Tässä kohdin perustason ei todellakaan kannata antaa hämätä, sillä myös nämä laivat ovat ihan huikeita!) Seuraavalle risteilylle päädyimme vuorostamme valitsemaan saman konsernin astetta paremman premium varustamon eli Celebrity Cruisesin, ja etenkin ruuan ja sisustuksen suhteen taso oli selvästi parempi. Niinpä sitä onkin sitten puoliksi salaa alkanut aina välillä katsella vieläkin astetta parempien varustamojen reissuja, ja miehelle vilautellut mitä huikeimpia merimatkoja unelmoitavaksi!

Ja nimenomaan siis unelmoitavaksi, tason noustessa kun luonnollisesti nousee myös hinta. Ja usein vielä varsin reippaasti. Itse en olisi edes villeimmissä unelmissani voinut kuvitella, että tälle vuodelle edullisempaa reissua etsiessäni, päätyisimmekin juurikin tällaiselle risteilylle.

Mutta onneksi on tarjoukset! Ja kestoltaan lyhyemmätkin risteilyt.

Azamara Club Cruises – Royal Caribbeanin premium plus tason varustamo. Neljän yön Välimeren risteily Nizzasta Barcelonaan. Toinen matkustaja puoleen hintaan. Toukokuussa tämä setti oli reippaasti halvempi, kuin monen perusvarustamon normi Välimeren risteilyt. (Joskus voi siis luksuskin olla edullisempaa kuin perusetti!) Ja tämähän me sitten melkeinpä riemusta kiljuen (tai siis minä kiljuin..) varattiin, kun tarjous Risteilykeskuksen sivuilta bongattiin! Ilokseni Risteilykeskus oli myös halukas toteuttamaan reissumme yhteistyönä, minkä myötä saimme upgreidauksen parvekehyttiin.

Siitä, miten tähän risteilyyn lopulta päädyimmekään sekä kokemuksiamme Risteilykeskuksesta, voit lukea postauksesta

Se, millainen reissumme kokonaisuudessaan oli, selviää puolestaan aiemmin julkaisemastani postauksesta

Nyt on puolestaan vuoro esitellä risteilyn aluksemme Azamara Quest sekä yleisiä kokemuksia Azamara Club Cruises varustamosta.

AZAMARA CLUB CRUISES

Azamara Club Cruises on siis myös osa Royal Caribbean Cruisesia, ja kuten edellä jo mainittu, firman tasoikkain eli premium plus tason varustamo. Perus ja premium varustamoihin verrattuna se on siis selvästi tasokkaampi, mutta sitten taas ei ihan niin luksustasoa kuin vaikka Silversea, jossa ristelyn hintaan kuuluu kaikki mahdollinen shamppanjasta omaan butleriin.

Varustamona Azamara on sinänsä pieni, että laivoja sillä on liikenteessä vain kolme. Azamara Journey, Azamara Quest ja tänä syksynä liikennöinnin aloittava Azamara Pursuit. Me risteilimme Azamara Questillä, jonka kyytiin matkustajia mahtuu 690, henkilökuntaa on 390.

Azamara Quest

Kooltaan Azamaran alukset ovat siis selvästi pienempiä, kuin usean tuhannen matkustajan megaristeilijät. Mutta tasokkaimmilla varustamoilla asia onkin juuri näin – pienemmät laivat, vähemmän matkustajia. Intiimimpi tunnelma. Ja parempi palvelu.

Käsitykseni mukaan Azamara Quest ja Azamara Journey ovat keskenään lähes identtiset. Molemmat alukset on täysin uudistettu vuonna 2016, ja kun Azamara Pursuit vasta aloittaa liikkennöinnin, voitaneen sanoa, että sisältä kaikki alukset ovat melkeinpä uuden veroisia ja vastaavat nykypäivän tasoon myös sisustuksen osalta.

Ja nytpä pääsette mukaan kurkistamaan Azamara Questin tyylikkäisiin sisuksiin!

YLEISET TILAT

Pienestä koosta johtuen Questillä ei ole suurta promenadia, vaan pienempi kaksikerroksinen aula, josta löytyy respan lisäksi muutama kauppa ja kahvila. Taiteen ystäville kaupan on myös tauluja.

Itse luonnehtisin Azamara Questin tiloja ennen kaikkea eleganteiksi. Kuin myös hienostuneiksi ja toki myös tyylikkäiksi.

Yksityiskohtiin oli kiinnitetty huomiota, kukka-asetelmat olivat hillityn tyylikkäitä ja kaikki niin siisteyden kuin muunkin suhteen moitteettomassa kunnossa.

Katseenvangitsijana toimi upea portaikko.

Azamara QuestAzamara QuestAzamara QuestAzamara QuestAzamara Quest

HYTIT

Azamara Questin uudistetut hytit tuovat puolestaan mieleen tasokaan boutique hotellin, ja ovat jo sinällään osoitus Azamaran paremmasta tasosta. Omaan makuun tämä osui ja upposi!

Kylpyhuonetta myöden kaikin puolin tyylikäs hytti, ja ennen kaikkea ihana sänky, jonka valkoisiin lakanoihin oli iltaisin niiiiin ihana pujahtaa.

Tässä hytissä olisi helposti viihtynyt pidempäänkin kuin neljän yön ajan!

Azamara Quest Azamara QuestAzamara Quest Azamara Quest Azamara Quest Azamara Quest Azamara Quest

ALLASALUE

Questin allasalueelta uima-altaita löytyy yksi, porealtaita kaksi. Meidän risteilyllä varsinaisia meripäiviä (jolloin ei olla satamassa) ei ollut lainkaan, joten osan matkustajista ollessa maissa, mahduimme sekaan aina hyvin vaikka väkeä paljon olikin.

Me viihdyimme allasalueella päivittäin aina satamassa käyntien jälkeen ja lyhyestä reissusta huolimatta ehdimme myös uimaan ja vähän poreisiinkin lillumaan. Myös allasbaarin antimet tulivat kattavasti testattua!

Isoihin laivoihin verrattuna Questin allasalue on pieni, mutta kompakti, eikä täältä lopulta mitään kuitenkaan puuttunut. Ainakaan näin aikuisten näkökulmasta.

Isot plussat annan laadukkaista aurinkotuoleista ja hyvistä pyyhkeistä. Kuin myös siitä, että uima-allas oli kunnolla syvä uimiseen ja altaan vesi lämmintä.

Azamara Quest Azamara Quest Azamara Quest Azamara Quest Azamara Quest

RAVINTOLAT, RUOKA JA JUOMA

Azamaralla risteilyn hintaan kuuluvat ruokailut Discoveries pääruokasalissa, allaskannen The Patio ravintolassa sekä buffetravintola Windows Cafessa. Kahvilaherkkujen äärellä puolestaan voi herkutella Mosaic Cafessa. Myös huonepalvelu kuuluu hintaan ja sen myötä ruokaa voi tilata myös omaan hyttiin kellon ympäri.

Juomista hintaan kuuluvat vesien, mehujen, limsojen, kahvien ym. lisäksi osa alkoholijuomista kuten, vodkaa, giniä, rommia, viskiä ja tequilaa, muutamaa eri olutta, cocktaileja, kaksi eri punaviiniä, kaksi valkoviiniä, yki roseviini ja yksi kuohuviini. Kaikki hintaan kuuluvat juomat löydät Azamaran sivulta Complimentary Beverages. 

Ennen kuin mennään ruokiin tarkemmin, niin kerrottakoon, että Azamaralla risteilyjen satamakohteet näkyvät myös ruokalautasilla. Lukemani mukaan matkustajien lisäksi laivojen kokit jalkautuvat satamissa maihin ja hankkivat paikallisia tuotteita päivän ruokiin. Sama pätee osin myös laivan viineihin, joiden valikoima vaihtelee reittien mukaan ja viinialueilla seilattaessa myös risteilyn hintaan kuuluvat viinit hankitaan maista paikan päältä. Huippua!

Entäpä sitten pukeutuminen? Azamaran ravintoloissa pukukoodina on ”resort casual”, maalaisjärkeä ja hyvää makua käyttäen. Monelta muulta varustamolta tutut ”formal nights” eli juhlapukeutumista edellyttävät illat puuttuvat Azamaralta kokonaan. Pääruokasalissa sekä maksullisissa Prime C ja Aqualina ravintoloissa miehiltä toivotaan pikkutakkia.

Mutta nyt jo vihdoin asiaan! Me siis risteilimme Questin kyydissä neljä yötä, mikä tarkoittaa sitä, että söimme laivalla neljä lounasta ja neljä illallista. Ja aamupalat toki myös!

Windows Cafe

Aamupalat söimme laivan buffet ravintolassa eli Windows Cafessa. Illallisella kävimme täällä myös kerran ja lounaalla kaksi kertaa.

Aamupala Windows Cafessa oli hyvä ja blogiani aiemmin seuranneet eivät varmaan ylläty, jos sanon suosikkini tälläkin kertaa olleen munakkaiden paistopisteen. Isot plussat Azamara saa siitä, että täällä munakastaan ei tarvinnut odotella tiskin edessä seisten, vaan se tarjoiltiin valmiina pöytään. Erityisesti pidin myös tarjolla olleista tuoreista marjoista ja hedelmistä sekä röstiperunoista.

Parina aamuna olimme onnekkaita ajoituksemme suhteen ja mahduimme aamiaiselle ravintolan ulkopöytiin. Niin parasta!

Azamara Quest

Lounaalla ja illallisella valikoima oli moneen muuhun buffettiin verrattuna suppeahko, mutta laatu korvasi määrää ja lautaselle löytyi juuri sopivasti mieluista syötävää kaikilla kerroilla. Toki laajempaan buffettarjontaan tottuneena, asia ensin hieman hämmensi. Erityisesti pidin siitä, että buffetista huolimatta viinilasit oli katettu kauniisti valmiiksi pöytiin, aamupalan tabletit olivat vaihtuneet pöytäliinoihin ja juomat tarjoiltiin pöytiin.

The Patio

The Patio on allaskannella sijaitseva a la carte ravintola, jossa tarjolla oli sekä lounasta että illallista. Allaskannen juhlien (joista lisää tuonnempana) lisäksi söimme Patiossa lounasta ja illallista molempia kerran.

Vaikka Patio sijaitseekin altaan vieressä, oli pöydät lounaallekin kauniisti katettu. Kuin myös toki illalliselle. Lounaaksi syömäni nacho-annos ei valitettavasti ollut ihan parhaita, mitä syötyä on tullut, mutta onneksi emme antaneet tämän hämätä ja palasimme vielä illallisenkin ääreen.

Illallisella ollut salaattibuffet sekä pääruuaksi tilaamani ulkofileepihvi maistuivat ihan loistavasti! Myös se, että saa syödä ulkona on ainakin näin suomalaiselle ihan parasta, ja vähän ihmettelen, miksi aikakin tuona iltana ravintola oli kovin hiljainen? Vain yksi pariskunta meidän lisäksi. Jos tämä ei olisi ollut risteilyn viimeinen ilta, olisi ehdottomasti mennyt toistekin!

Azamara Quest Azamara Quest Azamara Quest Azamara Quest

Risteilyn ensimmäisenä kokonaisena päivänä saavuimme Menorcan satamaan vasta iltapäivällä ja sitä ennen Patiossa oli grillibuffa.

Todellakin maistuivat nämä herkut ennen maihin menoa! Ja vaikka tämä ei kuvista ihan esiin tulekaan, niin voin vakuuttaa, että valikoimaa ruokien suhteen riitti!

Muutenkin tilaisuus oli todella kiva. Oli aika mukavaa saapua risteilyn ekaan satamaan loistavasta ruuasta nauttien, hyvää livemusaa kuunnellen ja vähän kuplajuomaa siemaillen!

Azamara Quest Azamara QuestAzamara Quest Azamara Quest

Discoveries

Questin pääruokasalin lista vaihtui osin päivittäin ja siihen pääsi helposti tutustumaan hytin tv:n kautta. Kun listalla ensimmäisenä iltana näkyi sisäfilepihvi – oli asia sillä selvä, tai pitäisikö sanoa pihvi? Tänne mentiin!

Eikä pettyä tarvinnut. Pihvi oli erinomainen eikä muutkaan ruuat siitä paljoa jälkeen jääneet. Loistava ateria, ja mielellään täällä olisi syönyt toistekin, mutta valitettavasti muiden iltojen ruokalistat eivät ihan meidän mieleen olleet, kun ravintolavaihtoehtoja oli muitakin.

Mutta siis tämä ateria oli loistava, ja onneksi pääsimme tänne edes kerran. Ja sinänsä oli mukavaa, että mieluisa lista osui juuri ensimmäiselle illalle ja pääsimme näin juhlistamaan alkanutta risteilyä hieman hienommin illallistaen.

Azamara Quest Azamara Quest Azamara Quest

Vaikka ruoka-asiaa on hieman luvassa seuraavassakin, otetaan jo tähän väliin pieni yhteenveto. Kaiken kaikkiaan olimme Azamaran ruokiin erittäin tyytyväisiä ja ruuan laatu oli korkeatasoinen. Ja vaikka laiva on suhteessa pieni, oli ravintoloissa valinnanvaraa hyvin. Edellisten lisäksi laivasta löytyy vielä kaksi lisämaksullista ravintolaa: pihviravintola Prime C ja italialainen Aqualina.

Hintaan kuuluneista juomista kahlasimme cocktail listan läpi ja ne olivat periaatteessa ihan ok, mutta toistivat jossain määrin toisiaan eikä niistä mitään varsinaista suosikkia itselle löytynyt. Olutta, kuohuviiniä, G&T:ja, rommikolaa, miehelle Bloody Maryjä. Illallisella punaviinejä. Näillä pääosin mentiin. Punaviinit olivat hyviä, kuohuviini olisi meidän makuun voinut olla kuivempaa. Tällä setillä neljä päivää meni kyllä, mutta jos risteilymme olisi ollut pidempi, olisimme todennäköisesti ostaneet juomapaketit, joilla olisi saanut muitakin juomia. Ja saa niitä siis toki rahallakin erikseen ostaa.

Vaikka omaan makuun sopivien juomien määrä oli suhteellisen rajallinen, niin silti toki ihan huippua, että ristelyn hintaan myös holillisia juomia kuuluu. Varmasti on ihan omista kulutusmääristä kiinni, kyllästyykö valikoimaan vai ei…

Azamara Quest

Ruuan suhteen harmittamaan jäi se, että unohdimme huonepalvelun mahdollisuuden kokonaan. Lyhyellä risteilyllä kun haluaisi nauttia joka hetkestä ulkona tappiin saakka, mutta ennen illallista on aina mentävä suihkuun, meikattava, laitettava hiukset jne. Ja tähän ainakin itsellä tuhraantuu aikaa melkoisesti. Vaikkakin on toki ihan oma valinta. Mutta siis liittyy asiaan siten, että jos olisimme älynneet, olisimme voineet joku ilta hengailla altaalla myöhään saakka ja sitten vain tilata hyttiin illallisen ja syödä omalla parvekkeella, ilman mitään laittautumisia. Muistakaa siis te muut, että tämäkin on mahdollista!

VIIHDE JA AJANVIETE

Kun edelliseen hyvin jatkoksi sopii, niin aloitetaan tämäkin osio ruualla. Ja juhlalla. Azamaran jokaisella ristelyllä (ehkä jokin säävaraus saattaa olla?) järjestetään allaskannella yhtenä iltana White Night Party. Juhlien nimen mukaisesti matkustajien toivotaan pukeutuvan valkoiseen, joten tämä kannattaa ottaa huomioon jo kotona pakatessa. Toki paikalle saa tulla muissakin vaatteissa, ja se tuskin ketään häiritsee. Mutta jos haluat sopeutua joukkoon, niin valkoista vaatetta mukaan!

White Night Partyissä allaskansi on tyhjennetty aurinkotuoleista ja tilalle on katettu juhlavat pöydät kauniine kattauksineen ja valkoisine pöytäliinoineen.

Azamara Quest Azamara QuestAzamara Quest

Ruoka tarjotaan osin buffeetyylisesti, mutta tarjonta on silti aivan loistava! Moni ruoka valmistettiin ns. live cooking stationeilla eli tilauksesta paikan päällä.

Ruuan laatu on korkea (hummeriakin on) ja valikoima niin runsas, ettei kaikkea millään jaksa edes maistaa. Ja olipa varsin huikea jälkiruokapöytäkin. Voin sanoa, että helposti yksi parhaista illallisista ikinä!

Azamara QuestAzamara Quest Azamara Quest Azamara Quest Azamara Quest Azamara Quest Azamara Quest Azamara Quest Azamara Quest

White Night Partyssä kuulet myös kapteenin puheen ja lisäksi ohjelmassa on risteilyiltä tuttu miehistön paraati kotimaidensa lippujen kera.

Azamara QuestAzamara Quest

White Night ilta päättyi livemusaan ja varsin hyvä näytti olevan meno tanssilattiallakin!

Kaiken kaikkiaan tämä ilta oli jollain tapaa jopa yksi parhaista ikinä, ja ainakin näin matkailun saralla yksi ikimuistoisimmista. Loistava ruoka, hyvä musiikki, ihana tunnelma. Aika harvoin sitä pääsee Ibizan illassa juhlimaan lukususristeilijälle, ja voisi sanoa, että oma fiilis oli jotenkin jopa hieman ”jetsetmäinen”. Huippu ilta!

Meille nämä kemut riittivät loistavasti koko reissun iltaviihteeksi, mutta tarjolla on toki enemmänkin. Isojen laivojen tapaan myös Azamaran laivoilla on teatteri – Cabaret, jossa oli iltaisin tarjolla musiikki- ja tanssipainotteisia esityksiä.

Jos menojalkaa vipattaa vielä pidempäänkin, voi iltaa jatkaa myöhäiseen viihtyisässä Living Roomissa, jossa soitti iltaisin DJ klo 22 eteenpäin. Joinakin päivinä täällä oli myös livemusaa jo aiemmin illalla.

Azamara QuestAzamara Quest

Myös Discoveries pääruokasalin yhteydestä löytyy tyylikäs baari illanistujaisiin.

Azamara Quest Azamara Quest Azamara Quest

Ja jos onneaan haluaa koittaa rahapeleissä, kannattaa kulkunsa suunnata Casinolle!

Azamara Quest

Rauhallisempaa menoa kaipaavan kannattaa puolestaan etsiytyä vaikkapa laivan tyylikkääseen kirjastoon.

Azamara Quest Azamara Quest

Hyvinvoinnistaan voi Azamaralla huolehtia kuntosalilla ja Spa:ssa. Ja jos verryttelyä kaipaa lisäksi aivonystyröilleen, on tätäkin tarjolla luennoilla ja seminaareissa sekä pienissä kisailuissa.

Kuten edellisestä näkyy, on viihde Azamaran laivoilla verrattain hillitympää kuin monella muulla varustamolla. Azamaralla ei ole surffisimulaattoreita, kiipeilyseiniä, minigolffia eikä muitakaan pelejä ja vehkeitä. Iltaviihdettä on, mutta mikään bilepaikka laiva ei varsinaisesti ole. Vaikkakin aamupalalla muiden puheista pystyi kyllä tulkitsemaan, että myöhäänkin oli joillakuilla mennyt!

Meille Azamaran tarjonta riitti oikein hyvin, varsinkin kun kahdestaan matkassa olimme. Hyvä ruoka ja juoma, uima-allas ja sopivasti musiikkia. Lisäksi upea meri. Nämä riittävät loistavasti meidän viihtymiseen! Satamien lisäksi luonnollisesti.

SATAMAT

Azamaran risteilyillä satamat ovatkin ”pääviihdettä”. Azamaran laivojen pienestä koosta johtuen, pääsee niillä moneen sellaiseenkin kohteeseen, joihin isommilla laivoilla ei asiaa ole. Niissäkin kohteissa, joihin isotkin laivat pääsevät, on Azamaran etu se, että niillä pääsee huomattavan paljon lähemmäs. Kohteissa, joissa satamat eivät ole keskustassa, on Azamaralla usein ilmainen bussikuljetus perille.

Azamara Quest Ibizalla. 

Azamara Quest

Azamaran alukset myös viipyvät satamissa myöhempään kuin minkään toisen varustamon alukset ja monessa kohteessa viivytään yön yli. Lisäksi Azamara tekee risteilyitä erilaisten tapahtumien aikaan ja varustamon kyydissä pääset kokemaan vaikkapa Monacon F ykköset.

Huikea etu Azamaralla mielestäni ovat AzAmazing Evenings eli moneen risteilyyn sisältyvä ilmainen iltaretki, jolloin Azamara kuljettaa halukkaat vieraansa maihin johonkin uniikkiin kohteseen erilaisia esityksiä katsomaan. Miltä kuulostaisin vaikkapa yksityinen balettiesitys Pietarissa tai kolme tenoria Toscanan kukkuloilla? Azamaralla tämäkin on mahdollista!

Kohteita Azamaralla on maailman ympäri ja esimerkiksi vuonna 2019 sen matkassa on mahdollista vierailla lähes 100 eri maassa, yli 300 satamassa. Azamaralla lähes jokaisen risteilyn reitti on erilainen, ja siksi tämä on mahdollista vaikka laivoja vain kolme liikenteessä onkin.

Meidän ristelyn reitti oli Nizza – Menorca – Ibiza – Mallorca – Barcelona. Jo risteilylle lähtiessä oli mukavaa, että Quest lähti oikeastikin Nizzan omasta satamasta, joka on heti vanhan kaupungin takana. Menorcalla ja Ibizalla pääsimme astelemaan laivasta suoraan kaupunkien kauniille kujille, Mallorcalla puolestaan bussi kyyditsi meidät ilmaiseksi keskustaan ja takaisin. Myös Barcelonassa astelimme suoraan terminaalin läpi kaupungin kaduille. Todellakin helppoa!

Tässä ollaan Menorcalla. Laiva pilkistää oikealla. 

Azamara Quest

Risteilymme lyhyyden vuoksi, emme tällä kertaa päässeet ihan täysillä nauttimaan Azamaran muista ”satamaeduista”. Tällä reitillä ei ollut AzAmazing iltaa, emmekä olleet missään satamassa yön yli. Mutta eipä tämä meitä häirinnytkään. Muuten satamissa oli runsaasti aikaa ja Ibizalla olimme jopa yöllä kahteen saakka. Kaikkea aikaa satamissa emme edes olleet, koska halusimme nauttia myös laivan antimista. Erityisesti arvostimme sitä, että Mallorcaa lukuunottamatta, kaikissa satamissa pääsi kylille nopeasti, eikä siirtymisiin tuhrautunut ylimääräistä aikaa. Tämä todellakin oli tärkeää näin lyhyellä reissulla!

(Azamaran retkille emme satamissa osallistuneet, mutta kuten asiaan risteilyllä kuuluu, on niitäkin runsaasti tarjolla.)

TUNNELMA JA MUITA YLEISIÄ HUOMIOITA

Aloitetaan tämä osio ihan alusta eli check innistä, sillä jo se ansaitsee Azamaran osalta tulla mainituksi. Pienestä matkustajamäärästä johtuen laivaan nousu oli todellakin nopeaa, sujuvaa ja kaikin puolin helppoa. Tällä kertaa ennen laivaan nousua ei tarvinnut seisoa pitkissä jonoissa ja kiemurrella sen mukana pitkin isoa terminaalia. Nizzassa matkalaukut jätettiin tuttuun tapaan jo ennen laivaa, sitten turvatarkastukset ja varsinainen check inn tehtiin vasta sisällä laivan teatterissa. Kaikki sujui todella nopeasti ja vain pienen pienellä jonottamisella. Tervetuliaisjuomaksi tarjottiin kuohuviiniä, mikä ilahduttaa toki aina!  Ja sanottakoon tässä samassa, että myös laivasta poistumien sujui vaivatta ja Barcelonassa käytännössä vain kävelimme laivasta suoraan ulos. Näistä isot plussat!

Tunnelma laivalla oli todella rento, eikä mistään pönötyksestä ollut tietoakaan, vaikka osasta kanssamatkustajista kyllä huomasi, että varakkuutta lienee vähän enemmän kuin monella muulla. Etenkin allasalueella, jossa me eniten aikaa vietimme, fiilis oli ihanan leppoista ja kansi täynnä iloisia, lomailevia ihmisiä. Ihan niin kuin pitääkin!

Lapsia laivalla oli vain muutama, mikä selittynee sillä, ettei laivaa ole lapsille suunnattu. Tai en tiedä voiko näin suoraan sanoa, mutta ainakaan me emme huomanneet mitään lapsille tarkoitettua tilaa tai toimintaa, kuten leikkialueita tai lasten uima-allasta. Tai ylipäätään mitään selkeästi lapsille suunnattua. Teini-ikäiset puuttuivat laivalta kokonaan, kuin myös vanhukset. Laivan matkustajat olivat pitkälle pariskuntia ja muutama pieni kaveriporukkakin mukaan mahtui. Iältään arvioisin matkustajien olleen pääosin 40 – 70- vuotiaita. Amerikkalaisia oli yllättävän vähän ja havaintojemme mukaan muut matkustajat olivat tällä reissulla pääosin eurooppalalaisia. Muita suomalaisia emme kuitenkaan nähneet.

Pienestä ihmismäärästä johtuen tunnelma laivalla oli intiimimpi kuin isoilla laivoilla. Altaalla ja ravintoloissa näkyi päivittäin paljon tuttuja kasvoja, mutta toisaalta joka päivä myös uusia. Muita katselemalla näytti siltä, että halutessaan juttuseuraa sai helposti. Varsinkin laivan ainoan tupakkapaikan käyttäjät näyttivät viihtyvän keskenään enemmän kuin hyvin. Itse vaihdoimme muutaman sanan tanskalaisen pariskunnan kanssa, muuten koimme toistemme seuran riittäväksi. Ja tämäkin oli ok, eli muiden kanssa ei tarvitse seurustella, jos ei halua.

Kaiken kaikkiaan me olimme Azamaraan erittäin tyytyväisiä ja tällainen neljän yön edullisempi risteily oli loistava tapa lähteä tutustumaan uuteen, kalliimpaan varustamoon. Itselleni Azamaran parempi taso näyttäytyi eniten upeassa sisustuksessa, kauniissa hyteissä, loistavassa ruuassa, hintaan kuuluneissa juomissa ja hyvässä palvelussa. Ja senkin uhalla, että joku tästä mielensä pahoittaa, niin erityisesti miellytti myös lasten vähyys. Hyvin todennäköisesti risteilemme itse Azamaralla toistekin, toki myös jatkossa hyviä tarjouksia silmällä pitäen!

Azamara Quest

Azamaraa suosittelen etenkin aikuisille, ja niille tasokkaamman matkailun ystäville, joille satamat ja leppoisa oleilu hyvällä ruualla höystettynä ovat risteilyllä tärkeintä. Siinä missä megaristeilijöitä voi jo nykypäivänä luonnehtia kelluviksi kaupungeiksi, ovat Azamaran laivat enemmän uivia, isoja hotelleja. Tämä siis on asia, joka omaa viihtyvyyttä ja aktiviteettien tarvetta arvioidessa on hyvä ottaa huomioon. Meille tämä riitti loistavasti tällä reissulla ja Azamara jätti todellakin kipinän risteillä myös tulevaisuudessa tasokkaimmilla ja pienemmillä laivoilla. Mutta ehdottomasti tulemme jatkossa seilaamaan myös isompienkin laivojen kyydissä. Reissuja kun on erilaisia – ja onneksi on varustamoitakin!

Lisää tietoa Azamarasta löydät

Paljon on tässä asiaa, mutta jotain varmasti myös unohtui… Kysy siis ihmeessä, jos jotain mieleen tulee! Teidän muiden omia kokemuksia kuulen myös oikein mielelläni! Jätäthän siis kommenttia alle! 

P.S. Jos haluat myöhemmin syksyllä lukea lisää reissumme upeista satamista, klikkaa tästä seurantaan blogin Facebook -sivu, niin saat tiedon uusista postauksista tuoreeltaan. Lisää kuvia risteilyltä puolestaan löydät blogin Instagramista.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Kthetraveller sunnuntai, 19 elokuun, 2018 at 20:09

    Ihana, kattava postaus. Olen jo vuoden päivät himoinnut risteilyä Azamaralla, mutta valitettavasti perheenä matkustaessa pitäisi hyttejä olla kaksi. Ihan aina emme voi miehen kanssa lähteä kahdestaan reissuun ja kaksi hyttiä näkyisi kyllä pahasti pankkitilin saldossa miinuksena. Toivottavasti joskus tulisi sopiva tarjous vastaan. Kyllä tuonne on päästävä.

    • Reply Sanna I Tuntematon turisti maanantai, 20 elokuun, 2018 at 19:43

      Kiitos! 🙂 Ja joo, ymmärrän, kaksi hyttiä kustantaa kyllä ihan ”kivasti”… Mutta ihan varmasti tänne vielä pääset! 🙂 Ja toivottavasti ennemmin kuin myöhemmin! 🙂

    Leave a Reply