Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kotimaa

Helsinki vinkkejä: helpotusta helteeseen meren ääreltä

maanantai, 23 heinäkuun, 2018

Tulevien päivien lämpötilat näyttävät siltä, että moni halunnee jo ihan tosissaan helpotusta helteisiin. Ja mikäs tähän auttaakaan sen paremmin, kuin meren äärelle hakeutuminen. Monelle ei ehkä tässä kohdin tule ekana mieleen juuri Helsinki, mutta siellä jos missä, mahdollisuudet tähän ovat mitä parhaimmat!

Helsinki on ehdottomasti yksi omista suosikeistani Suomen kesässä, ja mikä parasta, vaikka muu Suomi olisi majoituksen suhteen lähes täyteen varattu, löytyy Helsingistä tilaa aina.

Mahdollisuudet meren rannalla vilvoitteluun Helsingissä ovat todella runsaat ja monipuoliset. Tässä vinkiksi muutama oma suosikki!

SUOMENLINNA

Ensimmäisen vinkkipaikan saa meidän Helsingin ehdoton suosikki ja ihan perinteeksi muodostunut kesäretki kohde. Ihana Suomenlinna.

Suomenlinna on saari Helsingin edustalla ja sinne pääsee erittäin helposti lautalla Kauppatorilta. Saarella on kattavat ravintola- ja kahvilapalvelut, ja myös pieni ruokakauppa piknik eväiden ostoon. Uimarantakin löytyy ja tietysti paljon mielenkiintoista nähtävää. Suomenlinna on Unescon maailmanperintö kohde.

Suomenlinnassa on helppo viettää ihan täydellinen kesäpäivä meren äärellä. Käy uimassa, ihaile upeaa merimaisemaa ja historiallista miljöötä. Syö hyvin, ja nauti muutama juomakin. Hengitä syvään ja anna merituulen vilvoittaa. Käy illan suussa katsomassa, kun Ruotsin laivat lipuvat hiljalleen läpi Kustaanmiekasta. Niin parasta! Ja toimii loistavasti myös koirien kanssa!

Lue lisää Suomenlinnan sivuilta: https://www.suomenlinna.fi

ALLAS SEA POOL

Meriuimala Allas Sea Pool löytyy Helsingin Kauppatorilta. Me ennätimme testaamaan paikan ensimmäisen kerran vasta viime kesänä ja jo tämän yhden kokemuksen perusteella uskallan uumoilla tästäkin joka kesäistä perinnettä.

Iso uima-allas saunoineen ulkona, meren päällä. Melkoinen unelma tällaiselle vesipedolle, joka viihtyy uima-altaassa kuin kotonaan! Plussat paikka saa myös siitä, että täältä löytyy myös sekasauna, joten halutessaan samoihin löylyihin pääsee puolison/kavereidenkin kanssa.

Nälän tai janon iskiessä Allas Sea Poolista löytyy myös ravintola, jonne pääsee myös ilman uimalan lippua.

Tarvittavien palveluiden ollessa saatavilla, täällä on helppo viihtyä pidempäänkin! Kiva paikka!

Lippuhinnat ja aukiolot löydät Altaan omilta sivuilta: https://www.allasseapool.fi/fi/

LÖYLY

Löyly Helsinki on Hernesaaren rannasta löytyvä yleinen merenranta sauna terasseineen ja ravintoloineen.

Saunan lauteille Löylyssä pääsee päivittäin yleisten saunavuorojen puitteissa. Kahden tunnin saunavuoro kustantaa 19 euroa/hlö ja sisältää mahdollisuuden sekä perinteisen että savusaunan käyttöön. Bonuksena tietysti vielä uinti meressä! (Saunavuoron varaamista suositellaan ennakkoon.)

Terassitilaa Löylystä löytyy hulppeat 1600m2, kolmesta eri kerroksesta. Mikäli saunominen ei niin innosta, niin vallan mainiosti sujuu päivän vietto näinkin! Näköala on upea ja koiratkin tervetulleita! Hieno paikka, jota on helppo suositella!

Lue lisää Löylyn omilta sivuilta: http://www.loylyhelsinki.fi/fi/etusivu/

HELSINGIN HOTELLI VINKKEJÄ

Yksi syy, miksi valitsin tämän postauksen aiheeksi juuri Helsingin, on se, että isosta kaupungista löytyy varmemmin majapaikka lyhyelläkin varoitusajalla. Monesta pienemmästä paikasta kun saattaa olla mahdotonta löytää mieluisaa majoitusta vaikkapa huomiselle. Mutta Helsingissä tämä ei onneksi ongelma ole ja vapaata majoitusta on helppo löytää vielä samallekin päivälle. Ja mikäs sen parempi idea helteellä, kuin viettää yö hotellissa ja päivän päätteeksi pujahtaa ilmastoidun huoneen ihanan viileisiin lakanoihin!

Tähän loppuun vielä muutama hotellivinkki edellisiä kohteita silmällä pitäen. Hotel Haven, Hotel F6 ja Hotel Katajanokka sijaitsevat kävelymatkan päässä edellisistä. (Löylyyn hieman pidempi matka, mutta matkalla Kauppatorilta upeat maisemat ja kivoja ravintoloita tauon pitämiseen.) Kaikki nämä olen itse kokeillut ja erittäin hyviksi todennut. Suosittelen siis sullekin!

Kattavat postaukseni hotelleista löydät linkeistä:

Upea Hotel F6 Helsinki – täällä tapaat myös hotellikoira Runarin!

Hotelli Katajanokka – uniikki lifestyle hotelli myös koiravieraille

Ihastuttava Hotel Haven – lämminhenkistä luksusta arkeen ja juhlaan

Entä mitkä on sun vinkit helteiseen Helsinkiin? Laita kommenttia tulemaan ja kerro meille muillekin!

*****

Pysy mukana matkassa
Facebook I Instagram I Instagram (koiramatkat)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply