Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kotimaa

Lapland Hotels Tampere – Sviittilomalla breikki arkeen!

tiistai, 3 heinäkuun, 2018

*Yhteistyössä Lapland Hotels Tampere

Jos Lappi teeman ympärille alkaa rakentaa hotellia muualle kuin juuri itse Lappiin, voi moni asia mennä pahastikin pieleen. Miten konsepti toimii muualla Suomessa, ovatko ihmiset kiinnostuneita, meneekö sisustaminen mauttomaksi ja överiksi? Lapland Hotels ketjun ollessa kyseessä, kuuluvat vastaukset: kyllä, kyllä ja ehdottomasti ei.

Entä tarvitseeko lapseton pariskunta enää erikseen ns. laatuaikaa, yhteistä breikkiä arkeen? Todellakin KYLLÄ! Vaikka elämä ei olisikaan yhtä ruuhkavuotta, on arki kuitenkin arkea myös lapsettomilla pariskunnilla. Arkisin paiskotaan töitä tehden välillä pitkääkin päivää, viikonloppuisin siivotaan ja tehdään muita pakollisia hommia. Toki myös levätään, ja pidetään välillä hauskaakin. Mutta ei se arki siis mitään yletöntä juhlaa ole meilläkään. Ainakaan enää tässä iässä.

Meidän arki on talvisen muuttomme myötä ollut muutenkin varsin kiireistä; vanhaan asuntoon muuttaminen kun vaatii oman hommansa – ja näin ollen viikonloppummekin ovat olleet ajoittain varsin kiireisiä ja työntäyteisiä. Vaikka uuden kodin laittaminen toki sinällään kivaa onkin, ei sitäkään määräänsä enempää jaksa. Kun mies sitten ehdotti keväälle kahden keskistä minilomaa Tampereelle, ei vastaaminen tosiaan ollut vaikeaa. Juuri tällainen breikki me tarvittiin!

Hotelliksi valitsimme tällä kertaa uniikin ja persoonallisen Lapland Hotels Tampereen. Ilokseni hotelli oli myös innokas tekemään kanssani blogiyhteistyötä ja sen tiimoilta saimme upgreidauksen sviittiin.

Ja tässä nyt sitten meidän kokemuksia hotellista.

LAPLAND HOTELS TAMPERE

Lapland Hotels Tampere on siis osa Lapland Hotels ketjua. Kaiken kaikkiaan ketjuun kuuluu 16 hotellia, joista suurin osa löytyy juurikin Lapista. Pohjoisen lisäksi ketju on alkanut laajentua myös tänne etelään avaten hotellit Ouluun ja Tampereelle, ja tänä syksynä aukeaa vielä ihan uusi Lapland Hotels Bulevardi Helsinkiin.

Lapland Hotels Tampere löytyy osoitteesta Yliopistonkatu 44. Ihan keskustan ydinalueelta se on himpun verran sivussa, mutta Rautatieasemalta on vain lyhyt kävelymatka – hotelli Tornista vielä muutaman askeleen eteenpäin. Ja ihan kohtuullinen kävelymatka hotellista on keskustaankin, itse kävimme keskustassa jalkaisin pariinkin otteeseen.

Omalla autolla hotelliin saapuvaa ilahduttaa todella suuresti se, että hotellissa on ihan oma parkkihalli. Todellakin näppärää; auto on turvallisessa säilössä, parkkimaksuista ei tarvitse huolehtia kuin lähtiessä eikä painavia laukkuja kanniskella monen korttelin takaa. Isot pisteet tästä! Kuin myös siitä, että Lapland Hotels Clubiin liittymällä saimme pysäköinnistä 50% alennuksen. Ja tämä alennus on siis voimassa klubilaisille aina.

YLEISVAIKUTELMA

Kuten tuossa alussa jo mainitsin, voi niin Lappiteemaisen kuin minkä tahansa muunkin teemahotellin kanssa mennä sisustus pahastikin pieleen. Mutta täällä ei tosiaan näin onneksi ollut. Lapland Hotels Tampere oli mielestäni oikein tyylikäs ja persoonallinen, boutique henkinen hotelli.

Lapin tunnelmaa sisustukseen oli tuotu mm. harmaalla ja muillakin karumman luonnon väreillä. Ja sisustuksellisilla pienillä, kivoilla yksityiskohdilla. Tykkäsin ihan todella paljon ja jälleen kerran matkaan tarttui inspiraatiota myös oman kodin laittamiseen.

SAUNALLINEN SVIITTI

Yksi asia, jota yhä enemmän hotellilomillani kaipaamaan olen alkanut, on tila. Iän myötä hotellihuoneen mukavuus on alkanut merkitä yhä enemmän ja itselleni yksi suurimmista viihtymiseen vaikuttavista tekijöistä on ehdottomasti huoneen koko. Ja täällä sitä onneksi riitti!

Sviittimme käsitti tilavan eteisen, erillisen makuutilan, olohuoneen, erillisen vessan sekä ison kylpyhuoneen saunoineen. Telkkareitakin huoneessa oli kaksi, toinen olohuoneessa, toinen makuutilassa.

Sviitin sänky oli mielestäni oikein tyylikäs ja tykkäsin todella paljon tekstiileistä ym., joilla Lappiteemaa huoneeseen oli tuotu.

Muutoinkin sänky oli todella hyvä, mutta jotain pientä siitä jäi sviittitason sängyksi uupumaan. Kovasti olen tätä ’jotain’ yrittänyt sanoiksi pukea ja mielessäni selkeyttää, ja lopulta päätynyt siihen, että sänky oli oikein hyvä, mutta ei ylellinen.

Asiasta voi toki olla montaa mieltä, mutta itse tosiaan sviittitason sängyltä olisin sitä kaivannut. Missään nimessä sänky ei siis ollut huono, mutta tasokkaan hotellin sviitin sängyksi vähän liian tavanomainen. Enkä nyt halua ”nipottaa” turhasta, mutta jos ajatuksena on olla yksi Tampereen parhaista hotelleista, niin tähän kannattaisi ehkä vielä panostaa.

Tilan ja tyylikkään sisustuksen lisäksi huoneessa parasta oli ihanan iso kylpyhuone, ja erillinen vessa.

Kylpyhuoneessa pidin erityisesti siitä, että laskutilaa oli todellakin runsaasti. Ja kerrankin riittävästi. Marmoritasot olivat tyylikkäät ja mukit laadukasta Pentikiä. Suihkuja oli kaksi, josta isot plussat myös.

Hyvin siis mahduttiin täällä kahdestaan samaan aikaan hääräämään.

Ihan parasta koko huoneessa oli kuitenkin oma sauna.

Tilaa saunassa oli hyvin kahdelle ja kiuas toimi hyvin. Melko usein olen hotellihuoneiden saunoista lukiessani kuullut, ettei kiuas ole kunnolla lämmennyt. Täällä ongelmaa ei ollut ja oikein hyvät löylyt saimme.

Ja oli kyllä ihan huippua päättää molemmat illat kotoisasti oman saunan löylyissä! Parhautta! Tätä tahtoo ehdottomasti lisää.

LAPLAND HOTELS TAMPEREEN AAMIAINEN

Hotellin aamiainen tarjoillaan niin ikään tyylikkäässä ja mukavan tunnelmallisessa salissa, jonka katto on avonainen ihan ylös saakka.

Myös aamupalalla oli löydettävissä Lapin makuja, eikä perinteisiä pekonejakaan onneksi unohdettu oltu. Kaiken kaikkiaan  valikoima oli hyvä eikä mieluista syötävää kahdelle aamulle todellakaan ollut vaikea löytää.

Mustikkamehua, marjasmoothieta, hedelmiä, hyvää leipää lisukkeineen, karjalanpiirakoita ja juurikin sitä pekonia. Näitä löytyi omalta lautaselta molempina aamuina.

Kaikkein parasta aamupalalla kuitenkin ehdottomasti oli monesta ulkomaan resortista tuttu munakaspiste, josta sai siis tilata mieleisensä munakkaan. Tai paistettuja munia.

Isot lisäpisteet tulee vielä siitäkin, ettei munakasta tarvinnut odottaa pisteellä vaan se tarjoiltiin tilauksen valmistuttua suoraan pöytään. Todellakin parasta!

Me olimme molemmat todella tyytyväisiä aamupalaan. Esillepano oli kaunis, ruoka maistui erinomaisesti ja omilla pienillä jutuilla perinteiseen hotelliaamiaiseen oli saatu persoonallista ja tervetullutta vaihtelua.

Myös palvelu oli ystävällistä ja kaikin puolin erinomaista, sunnuntai aamun ruuhkastakin henkilökunta selvisi oikein mallikkaasti.

Lapland Hotels Tampereen aamupalalle kelpaa kyllä tulla erikseenkin, vaikka hotellissa ei majoittuisikaan.

KITCHEN & BAR DABBAL

Hotellin ruokatarjontaan tutustuimme myös illallistaen sen Dabbal ravintolassa ensimmäisenä iltana.

Myös täällä sisustus miellytti omaa silmää kovasti ja ravintolan miljöö sopi erittäin hyvin tunnelmalliseen kahdenkeskiseen iltaan.

Ruokapuolesta on pakko heti alkuun kehua keittiön tervehdyksenä tarjoiltua nauriskeittoa. Keiton suhteen kummankaan meistä odotukset eivät todellakaan olleet mitenkään korkealla, mutta niin se vaan molempien ilme kirkastui kun keittoa maistelimme.

Oli meinaan aivan TAIVAALLISEN hyvää. Ah! Tätä olisi todellakin voinut syödä enemmänkin ja aiemmin suoranaisiin inhokkeihin kuulunut nauris tarjosikin ihan yllättäen yhden parhaista makukokemuksista ikinä!

Pääruuaksi halusimme hotellin teeman mukaisesti tilata jotain aiheeseen sopivaa ja päädyimme molemmat poronkäristykseen. Tästä taasen on pakko todeta, että ei ollut ihan mun juttu. Muuten annos oli maistuva, mutta poron olisin mieluusti vaihtanut muuhun.

Palvelu pelasi hyvin myös täällä ravintolan puolella ja oli oikein ystävällistä. Ainoa miinus kaiken kaikkiaan oli tuo poro, mutta sekin johtui ainoastaan omasta pieleen menneestä valinnasta.

Lapland Hotels Clubin etuna saimme ravintolaan 10 euron etusetelin, mikä ilahdutti sekin!

RESEPTI TÄYDELLISEEN VIIKONLOPPULOMAAN TAMPEREELLA

Mitäs muuta me sitten kaupungissa puuhattiin? No kaikkea kivaa tietty!

Perjantai-iltana siis syötiin tuolla hotellin ravintolassa ja sen jälkeen viihdyttiin huoneessa saunoen ja tv:tä katsellen. Illallisen jälkeen kello kun oli jo 23 paikkeilla ja pitkän päivän päätteeksi halusimme vain nauttia mukavasta huoneestamme.

Lauantaipäivä puolestaan jatkui aamupalalta pienelle shoppailukierrokselle, joka päättyi oluiden maisteluun ja (hyvin pitkään) lounaaseen Pyynikin Brewhouseen. Sitten pieni ehostautuminen hotellilla ja Hotelli Torniin Stand Up keikalle. Ilta päättyi vielä loistavaan pihvi-illalliseen Stefans Steakhouseen. Takaisin hotellilla olimme vasta myöhään, mutta silti jaksoimme vielä napsauttaa saunankin päälle. Kun sellainen nyt kerrankin oli!

Tässä kohdin mieleen tuleekin mainita vielä yksi Lapland Hotels Tampereen hyvistä puolista. Ja se on ehdottomasti rauhallisuus. Kun on viettänyt pitkän päivän keskellä hälinää, on vaan niin ihanaa palata tällaiseen rauhalliseen ja hiljaiseen tukikohtaan. Rauhallisuuden puolesta suosittelisinkin hotellia ihan erityisesti juurikin kahdenkeskistä lomaa viettäville pariskunnille kuin myös lapsiperheille.

Mutta nyt vielä takaisin tuohon reseptiin. Jos mietit, mitä tehdä Tampereella, niin mun lämmin suositus on tämä:

  1. Ota mukaan hyvää seuraa.
  2. Syö hyvin.
  3. Maistele oluita (tai mikä juuri sulle maistuukaan).
  4. Mene jollekin mieluisalle keikalle.
  5. Shoppaile sopivasti.
  6. Ja ennen kaikkea varaa kiva hotelli, jonne on päivän päätteeksi mukava palata pötköttelemään.

Tähän viimeiseen sopii ihan loistavasti vaikkapa juuri tämä Lapland Hotels Tampere!

*****

Pysy mukana matkassa
Facebook I Instagram I Twitter

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply