Suomen suurin matkablogiyhteisö
Koiramatkat Kotimaa

Talvinen Lehmonkärki ja huvila Aallotar

torstai, 12 huhtikuun, 2018

Yhteistyössä: Lehmonkärki

Pääsiäinen ja mökkiloma kotimaassa. Meidän perheessä jo melkolailla perinteeksi muodostonut käsite. Viime vuonna vietimme pyhät Ahvenanmaalla, tänä vuonna halusimme jonnekin lähemmäs – ja päädyimme vain noin vartin päähän kotioveltamme. Ihan virkistävää vaihtelua näinkin lyhyt ajomatka!

Blogin Facebookia seuraavat tietävätkin, että muutimme viime vuoden lopulla uuteen kotiin Vääksyyn ja samalla kotikuntamme vaihtui Asikkalaan. Entisenä lahtelaisena ja hollolalaisena paikkakunta on minulle entuudestaankin hyvin tuttu, mutta siltikin jaksan yhä viikottain ihmetellä, miten emme aikaisemmin ole tajunneet tänne muuttaa?? Olemme aivan myytyjä jo nyt, ja todellakin palan innosta, että pääsen esittelemään uutta kotipaikkaamme tarkemmin myös teille!

Pilkahdus Asikkalaa blogissa vilahti ensimmäisen kerran jo viime vuonna, kun vietin nelikymppisjuhlani upeassa Aurinkorannan Estellessä. Tänään pääsette mukaan Lehmonkärkeen, lomakeskukseen ihanan Päijänteen rannalle.

LEHMONKÄRKI, ASIKKALA

Lehmonkärki on vuoden 2017 Evento Awardseissakin palkittu tasokas koulutus-, loma- ja juhlakeskus Päijänteen rannalla täällä Asikkalassa. Lahdesta matkaa Lehmonkärkeen kertyy noin 40 kilometriä, Helsingistä noin 145 kilometriä ja Tampereelta noin 120 kilometriä. Kesällä paikalle voi päräyttää myös omalla veneellä, ja upea Päijänteen kansallispuistokin on vain vartin venematkan päässä.

Lehmonkärjen palveluihin kuuluvat mm. huvila- ja mökkimajoitukset sekä kattavat kokous- ja juhlapalvelut. Itse uskallan jopa väittää, että koko Päijät-Hämeen upein juhlapaikka löytyy juurikin täältä. Lehmonkärjen Villa Vellamoa en vielä ole nähnyt kuin kuvissa, mutta todella loisteliaalta paikka kyllä näyttää! Puoliksi ”salaa” täällä jo haaveilen, että josko sitä sitten yhdeksän vuoden päästä järjestäisi tuolla unelmien viiskymppiset! Mutta siihen on onneksi vielä tovi aikaa… (huh!)

Majoituksen suhteen tarjolla on puolestaan mökkiä aikalailla joka lähtöön: on pieniä yhden makuuhuoneen mökkejä neljälle, tasokkaita huviloita isommallekin porukalle ja vip-tason huviloita jopa 20 yöpyjälle. Ja sitten on vielä lähes uusi upea erämökki Evon luonnonsuojelualueen tuntumassa. Eli valinnanvaraa löytyy hienosti. Ja mikä parasta, Lehmonkärjen lähes kaikki mökit ovat omarantaisia ja kaiken kruunaa vielä useasta mökistä löytyvät ulkoporealtaat. (Tykkään!)

Lehmonkärjessä vierailee vuosittain noin 25 000 vierasta ja se on avoinna ympäri vuoden. Kesäaika on luonnollisestiLehmonkärjen korkeasesonkia, mutta kyllä vaan täällä kelpaa näin talviaikaankin lomailla!

LEHMONKÄRKI TALVELLA

Meille lomalaisille alueelta löytyy majoituksen lisäksi myös paljon aktiviteetteja hulppeasta saunamaailmasta lasten leikkipaikkaan tai vaikkapa rantalentikseen ja tennikseen. Talvella voi puolestaan lähteä vaikkapa moottorikelkkasafarille, hiihtämään, jäälle liikkumaan tai rohkeuden riittäessä pulahtaa avantoon.

Me siis lomailimme Lehmonkärjessä nyt pääsiäisenä, jolloin kevät antoi ensimmäisen kerran kunnon merkkejä itsestään, mutta talvi oli vielä pienen piirun verran vallalla. Päivisin aurinko lämmitti niin, että talvitamineissa tuli ihan kuuma ja pieni päivetyskin oli kotiin tuomisiksi tuliaisena. Näillä ilmoilla meitä ei ulos paljoa houkutella tarvinnut. (Paitsi Cheekiä!)

Kuten tuossa edellisessä tuli jo hieman kerrottuakin, löytyy Lehmonkärjestä aktiviteetteja niitä kaipaaville myös talviaikaan. Meitä ei sinällään varsinaisiksi aktiivimatkailijoiksi voi kutsua sitten millään, mutta siltikin nautimme upeasta Päijänteen talviluonnosta ulkoilemalla tunnin jos toisenkin.

Curlingia jäällä, kävelyä koirien kanssa, kauniin maiseman ihmettelyä. Miehet pulahtivat avannossakin. Ihan huippua pitkän ja pimeän talven jälkeen taas päästä nauttimaan auringosta. Pojatkin viihtyivät vallan mainiosti kun saivat takkini jään päälle makuualustaksi. Siinä nuo sitten varsin tyytyväisinä curling -katsomossa makoilivat pitkän tovin!

Aika huiman hienot ne on Lehmonkärjen maisemat näin talvellakin!

(Jos joku siellä nyt miettii, että onko tuolla miehellä kuvassa päällä naisten uimapuku, niin kyllä, vastaus on myöntävä. Älkää kysykö miksi!)

KOIRAYSTÄVÄLLINEN HUVILA AALLOTAR

Kuten kuvista näkyy, pääsivät pojatkin tyttökavereineen jälleen reissuun mukaan ja näin ollen tarvitsimme majapaikaksemme koirat sallivan majoituksen. Lehmonkärjessä lemmikkien kanssa majoittuminen on sallittua esimerkiksi huvila Aallottaressa, jossa me juurikin lomamme vietimme.

Huvila Aallotar sijaitsee korkealla kallioisen mäen päällä. Huvilalta aukeaa upea näköala suoraan Päijänteelle ja rantaan kulkee hyvät portaat. Ja kyllä vaan, maisemat olivat kohdillaan täälläkin!

Huvila Aallotar on rakennettu jo ihan 1990 -luvun alussa, mutta kattavasti remontoitu vuonna 2011. Näin ollen se vastaa hyvin tämän päivän tarpeisiin ja sopii hyvin tällaiselle hieman vaativammallekin matkaajalle.

Aallotar on rakennettu kahteen kerrokseen ja sen sydän on tyylikäs tupakeittiö.  Samassa tilassa on myös takka, tv ja sohva. Suuren ruokapöydän äärelle mahtuu hyvin isompikin porukka ruokailemaan ja aikaa viettämään.

Tilan sisustus miellytti silmää ja kokonaisuus oli oikein tyylikäs. Hieman isompaa sohvaa olisimme kuitenkin kaivanneet. Varsinkin näin talviaikaan kun sisälläkin oltua tulee, niin mukavaa olisi porukalla tv:nkin edessä hieman mukavammin ollut istua. Itse ratkaisimme ongelmaa osin tuomalla yhdestä makuuhuoneesta tilaan nojatuolin, mutta lisääkin olisi vielä tarvittu. Mietimme, että jos ruokapöytää siirtäisi lähemmäs ikkunaa, niin tilaan kyllä mahtuisi pienehkö oleskeluryhmäkin. Tässä siis meidän porukalta pieni kehittämisehdotus Lehmonkärjen suuntaan.

Makuuhuoneita huvilassa on neljä, kaksi alhaalla ja kaksi ylhäällä. Lehmonkärjessä kaikki huvilahinnat sisältävät pedatut sängyt ja kylpypyyhkeet, joten omiaan tänne ei mukaan tarvitse ottaa. Hyvä homma tämä. Asia mitä jäimme kuitenkin kaipaamaan oli vessojen käsipyyhkeet. Ainakin näin meidän vierailun aikaan vessoissa oli ainoastaan paperisia käsipyyhkeitä, ja ne olivat oikeasti aika ikävät. Eli kannattaa miettiä, haluaako oman käsipyyhkeen kuitenkin mukaan ottaa.

Mutta nyt takaisin makuuhuoneisiin… Makuuhuoneet olivat mukavan tilavat ja sänkyjen lisäksi niissä oli hyvin säilytystilaa sekä kampauspöydät peileineen. Alakerran makkareissa myös kunnon nojatuolit. Sängyt oli helppo yhdistää parisängyksi ja oikein hyvin maittoi uni näissä lakanoissa kolmen yön verran. Me itse nukuimme alakerrassa, koska ylös vievät portaat olivat Cheekille hieman liian massiiviset ja Rico taas ei suostu portaissa kulkemaan lainkaan.

Yläkerran makuuhuoneissa puolestaan on lisäksi omat suihkulla varustetut wc:t sekä pienet parvekkeet. Itse pidin eniten juuri näistä yläkerran makuuhuoneista vinojen kattojen ja parvekkeiden luodessa niihin ihan oman ihanan tunnelmansa.

Me siis nukuimme kuitenkin alhaalla, mutta kaverit yöpyivät täällä yläkerran puolella. Heidän koiransa ovat meidän poikia  sen verran isompia, että nämä pääsivät portaissa ongelmitta itsekin kulkemaan.

(Ricon kanssa käytiin toki kuitenkin kuva tuolla nappaamassa!)

Ja sitten Aallottaressa on vielä tietysti oma sauna. Ja mikä parasta, oma ulkoporeallas! Jes!

Meille koko reissun paras ”aktiviteetti” oli ehdottomasti tuolla porealtaassa lilluminen. Kolmen vuorokauden aikana altaassa vierähti kyllä yhteensä tunti jos toinenkin!

Perinteiseen paljuun verrattuna sähköllä lämpiävän porealtaan ehdoton etu on kyllä se, että allas on aina lämmin ja valmiina. Halusimme sinne sitten heti aamupalan jälkeen tai illalla saunasta, niin ei muuta kuin kansi pois ja poreisiin. Niin parasta! Ja vielä keskellä upean talvista järvimaisemaa. Kuten Facebookissa yllä olevan kuvan julkaistessa totesin, niin todellakin oli tässä lomafiilikset kohdillaan!

Kaiken kaikkiaan olimme Aallottareen oikein tyytyväisiä ja kolme yötä sen asukkaina sujui leppoisasti. Koirien kanssa matkustamiseen tällaiset mökkilomat sopivat kyllä aina kaikkein parhaiten. Ulkoilun ja poreissa pulikoinnin lisäksi teimme hyvää ruokaa, rentouduimme takkatulen ääressä ja ennen kaikkea viihdyimme toistemme seurassa. Ja okei, tuli sitä viiniäkin ihan kiitettävästi nautittua. Mutta lomallahan me oltiin!

Itse odotan jo kovasti, että pääseen jossain kohti kokemaan Lehmonkärjen myös kesäaikaan, mutta tässä kohdin ei voi muuta kuin todeta, että Lehmonkärki taipuu lomailuun todellakin myös näin talviaikaan.

P.S. Lisää kuvia ja tunnelmia Lehmonkärjenkin reissusta löydät blogin Facebookista sekä Instagramista @koiramatkaajat tililtä.

*Otin itse yhteyttä Lehmonkärkeen ja ehdotin yhteistyötä majoitustamme koskien. Yövyimme huvila Aallottaressa ystävien kanssa alennettuun hintaan. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply