Kotimaa

Upea Hotel F6, Helsinki – täällä tapaat myös hotellikoira Runarin!

sunnuntai, 11 maaliskuun, 2018

*Yhteistyössä: Hotel F6

Ihana perheomisteinen boutigue hotelli keskellä Helsinkiä. Ehkä paras hotellihuone, jossa olen koskaan yöpynyt. Mikä voisikaan olla vielä parempaa? No tietenkin se, että Hotel F6:lla on myös ihan oma koira! Ja hänhän on Runar, hotellinjohtajan hurmaava Bostonin terrieri.

Koirien kanssa matkailun ollessa yksi blogini isoista teemoista kotimaan saralla, uskallan ajatella, että teissä lukijoissakin lienee meitä koiraihmisiä enemmänkin. Näinpä päätin tämän vuoden Matkamessujen ajaksi majoittua ihanaan Hotel F6:n, jotta pääsen esittelemään teillekin tämän Suomessa varsin uniikin hotellin. Ja tietysti myös sen suosituimman työntekijän!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ilokseni hotelli lähti mukaan yhteistyöhön kanssani ja sain siten sovittua ihan kunnon treffitkin tämän vähän karvaisemman herrasen kanssa. Runarin tapaatte tässä jutussa hieman myöhemmin, nyt tehdään ensin pieni kierros tähän hurmaavaan hotelliin muuten.

Ja todetaan vielä varmuuden vuoksi, että tämä esittely kannattaa todellakin lukea niidenkin, jotka eivät koirista niin innostu. Hotel F6 on meinaan todellinen helmi, ja esimerkiksi Booking.com:issa se on asiakasarviopisteiden perusteella Helsingin paras hotelli!

SIJAINTI

Hotel F6 löytyy osoitteesta Fabianinkatu 6. Kauppatorille tästä on vain muutaman minuutin kävelymatka, kuin myös esimerkiksi Senaatintorille. Ja jos matkaan lähtee mieluummin pyörällä, saa hotellilta sellaisen lainaan. Minä puolestani pääsin messukeskukseen todella kätevästi juurikin tuolta Senaatintorin ratikkapysäkiltä.

YLEISET TILAT

Hotellin yleiset tilat olivat todella viihtyisät ja tyylikkäät. Sisustuksesta löytyi niin ripaus luksusta, kuin afrikkahenkistä siirtomaatyylin eleganssia ja lämpöä. Vähän myös ranskalaisiakin vivahteita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kokonaisuus oli kaikinpuolin tyylikäs ja ennen kaikkea kodikas ja lämmin. Mun makuun tämä tummanpuhuva sisustus sopi kyllä ihan täysin!

Ulkoapäin ei varmastikaan arvaisi, että hotellista löytyy myös ihanan viihtyisä sisäpiha, joka ei suinkaan ole käytössä vain kesäaikaan. Tunnelmaa oli luotu valoin ja kutsuvin taljoin, ja myös siis näin talviaikaan tänne kelpaa hyvin hetkeksi istahtaa tunnelmoimaan.

DELUXE-HUONE

Minä sain ilokseni yöpyä hotellissa upeassa deluxe -huoneessa, ja täytyy sanoa, että huone oli yksi hienoimmista, jossa koskaan olen yöpynyt! Tyyliä, tilaa ja tunnelmaa – tässä huoneessa oli kaikki enemmän kuin kohdillaan!

Täydellisen hyvä, upea sänky, sermillä erotettu pieni erillinen olohuone, kirjoituspöytä ja tilava eteinen. Upea sisustus, josta poimin ideoita myös uuden oman kodin laittamiseen. Jep, aikalailla täydellistä!

Vai mitä olette itse tästä mieltä?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaiken kruunasi vielä upea kylpyhuone, johon ihastuin kyllä ikihyviksi! Kylpyhuone henki luksusta ja spa tunnelmaa, ja oli viimeistä yksityiskohtaa myöden ihan täydellinen. Kuulostaa ehkä hölmöltä, mutta minä pidin tästä niin paljon, että ihan hymyssä suin tänne aina astelin!

Saisko tällaisen myös kotiin, kiitos!

Ylisanoja ei tämän huoneen kohdalla kyllä mitenkään voi välttää, ja ihan jokaisen se on todella ansainnut. Ainoa huono puoli, josta haluan palautetta antaa, on eteisen valaistus. Itse en ainakaan sitä kirkkaammaksi mistään saanut, ja tuossa peilatessa valoa olisi todellakin tarvinnut enemmän. Nyt ratkaisin asian menemällä vessaan peilaamaan, mutta tämä ei liene tarkoituksen mukaista. Eikä sinänsä auta kunnolla, koska kokovartalopeili on tietysti tuossa eteisessä. Tässä siis pieni parannusehdotus hotellin suuntaan.

Ja sitten oli vielä yksi iso ongelma. Meinaan se, että huone oli jo vähän liiankin ihana! Koska täältä ei olisi halunnut lähteä pois! Messumatkalla kun olin, oli minun tietysti tarkoitus olla nimeomaan tuolla messuilla. Mutta kun perjantaina tästä ihanasta huoneestani heräilin, en enää halunnutkaan lähteä! Sen sijaan oikaisin itseni aamupalan jälkeen iltapäiväksi huoneen sohvalle, katselin TV:tä ja otin pienet päiväunetkin. Vietin sitä kuuluisaa ihan omaa aikaa. Ja oli muuten ihan parasta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

(Tiedoksi muuten vielä sekin, että Hotel F6 tekee yhteistyötä Woltin kanssa, joten halutessaan huoneeseen saa tilattua ruokaa monesta Helsingin ravintolasta. Itselläni ei tälle tarvetta ollut, mutta ihan loistava juttu kyllä tämäkin, jos jollakulla muullakin on vaikeuksia saada itseään täältä ulos lähtemään!)

AAMIAINEN

Hotel F6:n aamiainen tarjoillaan Bar Runarin viihtyisissä tiloissa. Aamiaissali on hotellin hengen mukaisesti kodikas, eri tyylejä sekoitteleva ja ihanan tunnelmallinen sekin. Pidin itse etenkin juuri tuosta rauhallisesta, kiireettömästä tunnelmasta ja baarin puolen hämyisästä valaistuksesta. Täällä oli hyvä rauhassa heräillä ja suunnata ajatukset kohti tulevaa päivää.

Muista hotelliaamiaisista F6 erottuu edukseen esimerkiksi sillä, että täällä aamiainen valmistetaan avokeittiössä, asiakkaiden silmien alla. Tämä jos mikä, on omiaan lisäämään kodinomaista ja lämmintä tunnelmaa. Itse tehdyt karjalanpiirakat paistuvat uunissa, samaan aikaan kun puuro kiehuu kotoisasti liedellä. Kauniit astiat ovat hyllyissä, ihan niinkuin kotona. Henkilökunta hymyilee ja vaihtaa ohimennen keskenään kuulumisiaan. Täällä ei ole kiusallista syödä yksinkään. Joskus se loistava hotellikokemus syntyy näinkin kotikutoisesti!

Ja kodinomainen on myös tuo itse aamiainen. Valikoima täällä ei ole kovinkaan laaja, eikä monen muun hotellin tavoin runsaan brunssimainen. Hotel F6 lupaa asiakkailleen suomalaisen kotityylisen aamiaisen ja sellainen se myös on. Aamiainen sellaisena, kun se perinteisesti ymmärretään. Missään nimessä tätä ei kuitenkaan pidä säikähtää, sillä laatu todellakin korvaa määrän.

Hotel F6:n aamiainen koostuu pääosin orgaanisesta lähiruuasta. Ruoka on todella maukasta ja kauniisti esille laitettu. Omia suosikkeja olivat erityisesti nuo itsetehdyt karjalanpiirakat, leipä ja croissantit. Päälle vielä maukkaat lisukkeet ja jälkkäriksi hyvää jugurttia. Kyllä maistui, ja jälleen vähän liiankin hyvin!

Kieltää en voi, ettenkö tuohon lautaselleni pekoniakin olisi kaivannut. Mutta siitäkin huolimatta, tämä aamiainen nousi heittämällä omien suosikkien joukkoon! Rauhallinen ja kodikas tunnelma, kaunis miljöö, nätit astiat ja hyvä ruoka. Näistä on tälläkin kertaa hyvä hotelliaamiainen tehty. Tämän äärelle kelpaa kyllä kipaista niidenkin, jotka eivät itse hotellissa majoitu.

RUNAR

Ja sitten on vielä hän. Hotellin todellinen tähti ja suosituin työntekijä. Hotellikoira Runar, jonka voit tavata täällä arkipäivisin.

Meillä oli Runarin kanssa sovittuna tapaaminen perjantai aamulle, aamiaisen jälkeen. Tapasimme hotellin respassa, jossa leikimme ja seurustelimme pitkän tovin. Melkeinpä puoli tuntia. Sitten hän väsähti ja kävi levolle – keskelle respan lattiaa. Ihan kuin kotonaan. <3

Entä millainen kaveri hän sitten olikaan?  No todellinen herrasmies! Rauhallinen, eikä tuppaantunut kenenkään seuraan. Ei hyppinyt ketään vasten eikä mennyt edes nuuhkimaan ketään. Mutta ne, jotka lähestyivät sitä, Runar otti ilolla vastaan! Ihana, kiltti ja lempeä jässikkä oli hän! <3

Tuossa aulassa Runarin kanssa touhutessa oli jotenkin ihanaa huomata se, kuinka hän sai hymyn nousemaan ihan joka ikisen hotellivieraan kasvoille. Kanssani Runaria leikitti pitkään koirarakas venäläisrouva, ja niin ne vaan business asioissakin matkassa olleet pukumiehet innostuivat hänelle palloa potkimaan! On näillä tyypeillä vaan melkoisen positiivinen vaikutus meihin ihmisiin!

Muutaman sanan ehdin Runarin omistajankin, hotellinjohtaja Ellin kanssa vaihtamaan. Uteliaana kyselin tietysti, miten ihmiset koiran hotellissa vastaan ovat ottaneet. Elli kertoi palautteen olevan pääsosin positiivista ja kaikista hotellin työntekijöistä juuri Runar saa eniten palautetta. Runariin ihastuneet ihmiset lähettävät hänelle jopa joululahjoja ja muita muistamisia. Negatiivista palautetta koirasta on annettu vain muutaman kerran. Silloin, jos joku hotellin vieraista pelkää koiria, pysyy Runar visusti toimistotiloissa. Eli vieraiden ehdoilla mennään koirankin suhteen.

Itse olen sitä mieltä, että kyllä kiitos, koira hotellissa toimii! Kunhan vaan pitää mielessä sen, että ihmisten ehdoilla mennään. Ihan niin kuin täällä.

Tähän loppuun todettakoon, että pitää sitten koirista tai ei, on Hotel F6 ehdotonta Helsingin kärkikaartia. Tyylikäs, uniikki  ja kaikinpuolin upea hotelli, jota voi lämmöllä suositella.

Hotelliin saapuessani minua odotti huoneen pöydällä pieni tervetuliaislahja kortteineen:

Täällä F6:ssa viestin sisältö todellakin piti paikkansa – mikään ei tosiaan ollut helpompaa kuin viihtyminen. Ja kuten todettu, viihdyin jopa vähän liiankin hyvin!

Hotel F6 – tänne minä palaan vielä. Ihan varmasti.

*Otin itse yhteyttä hotelliin ja ehdotin yhteistyön tekemistä vierailuani koskien. Yövyin hotellissa kaksi yötä alennettuun hintaan. 

*****

Seuraa blogiani myös näissä:

Facebook Instagram/Tuntematon turistiInstagram/Koiramatkaajat

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply